kateti 21.03.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Witam, Wkrótce zamierzam ruszyć z budową w IMIELINIE Planuję na czerwiec/lipiec 2008 --- pod warunkiem że będzie ekipa, załatwiony kredyt no i pozwolenie. Na razie mam mapę od geodety, warunki z urzędu, warunki z wodociągów i energetyki, czekam na OUG ....projekt już upatrzony DOM W TAMARYSZKACH 2 z Archonu http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m43b12f30b6933 Architekt też czeka na wszystko...także troszkę już jest Ps. prosze o namiary o ile można na sprawdzone ekipy do stanu surowego, lub surowego zamkniętego Serdecznie pozdrawiam, Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonia777 24.04.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam wszystkich Krasowian i okolicznych Super, że chociaż tu można wpaść i wymienić się doświadczeniami, bo na codzień człowiek taki zagoniony... Choć prawdę mówiąc niewiele mogę doradzić ponieważ nasz domek jest w technologii szkieletowej , wyrósł niczym grzyb po deszczu W lipcu będziemy już mieszkać na Kościelniaka, okolica naprawdę jest super, widok z okien i ta cisza... Pozdrawiam forumowiczów i oczywiście najbliższych sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiasiem 24.04.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 witam po przerwiewiem że chyba sami robiliście (o ile robiliście) instalacje centralnego odkurzacza, mój małżonek jakoś trochę jest lekko zdenerwowany przekuwaniem się przez stropy i ściany nośne i najchętniej zleciłby to komuś, może znacie kogoś kto nie zedrze za dużo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 24.04.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam nową krasowiczankę. Czy ktoś z okolicy wybiera się na zlot a W-wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 29.04.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 lidiasiem co do centralnego odkurzacza mam 2 namiary: z Bierunia 216 15 21 firma elrema u nas w końcu robil pan z Gostynia 323 07 21 firma El-ba, byłam zadowolona, za niewielką instalację 2 gniazda plus szufelka zaplacilismy 900 (materiały i robocizna) (też przekucie przez strop). bardzo szybciutko zrobili. do wszystkich zainteresowanych mam do sprzedania po okazyjnej cenie około 40 stempli ok. 3 m długich, chyba z 30 takich krótkich stempelków (idealne do szalunków - już zaostrzone, trochę blatów do szalowania gotowych, jest chyba tez trochę desek takich budowlanych - także na budowlane potrzeby myślę bardzo przydatne. Odbiór z Imielina. tel. 606 293 754 gdyby ktoś był zainteresowany polecam naszego wykonacę tynków - solidnie, bardzo dokładnie i ładnie zrobili (gipsowe z agregatu) - Pan Rycerz (503 129 084) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiasiem 02.05.2008 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 mamamatinka dziękuję serdecznie za namiary, ale już zrobiliśmy, gdyby ktoś był zainteresowany, to mogę też polecić. Oczywiście wszystko im poszło szybko i sprawnie i nawet niedrogo 4 gniazdka, 2 szufelki, przekuwanie się przez dwa stropy i kucie w betonikach w piwnicy 900 zł z materiałem. Miałam obawy bo słyszałam różne ceny ale poniżej 1200 zł za samą robociznę to nie schodzili. Po zrobieniu z jednej strony wszystko wydawało się proste, ale jednak bez odpowiednich urządzeń mąż sam by się nie w życiu nie przekuł przez stropy. A żeby było ciekawie to w stropach przezornie zostawiliśmy sobie otwory zgodnie z wcześniejszym projektem, ale życie pokazało że projekt ten był do d..... Jaki ten świat mały, u nas w poniedziałek tynki zaczyna Pan Rycerz dobrze usłyszeć, że jest dobry, a powiedz mi czy na te tynki będziesz jeszcze dawała gładź gipsową? A teraz jak zwykle po prośbie trzeba się już rozejrzeć za ekipą do ocieplenia i tynków zewnętrznych w związku z tym proszę o namiary Na Krasowach wpadł mi w oko taki ładny domek i wlaściciele powiedzieli że to jest tynk nie zacierany tylko kładziony packą - pewnie do tego trzeba jeszce lepszych "fahofcuf" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batk 03.05.2008 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Witajcie. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Jestem tu zupełnie nowy, dopiero się zarejestrowałem. Nie wiem, czy jestem w dobrym miejscu forum, ale w związku z tym, że poszukuję działki w Mysłowicach Krasowy, dlatego chciałem zapytać, czy któryś/aś z forumowiczów mógłby w tym pomóc... Chodzi o namiary na osoby (prywatne! , które mają działki na sprzedaż, lub wiedzą, kto ma. Poza tym, może napiszecie, w którym miejscu warto się budować, a których miejsc lepiej unikać? Tak się składa, że nasza rodzinka (2 + bardzo małe 1 , a także szwagier (również 2 + 1) szukamy działek, i zastanawiamy się nawet nad jedną, trochę większą działką, tak żeby zmieściły się na niej 2 domy i było kawałek ogródka. Jeśli ktoś mógłby nam coś doradzić, to będziemy bardzo wdzięczni Pozdrawiam Bartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 06.05.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 lidiasiem, my nie planujemy gładzi, jak dla nas tynki sa super gładziutkie a nie mamy obsesji na tym puncie ) ale serio są tak gładkie, że ciezko mi sobie wyobrazić żeby to jeszcze gładziować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batk 06.05.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam ponownie. Serdecznie dziękuję wszystkim, którzy odpowiedzieli na moje maile Jak na razie poszukiwania "telefoniczne" nie przyniosły żadnego efektu - wszystkie działki, które niegdyś były na sprzedaż, zostały wykupione. Trzeba będzie się przejechać w Wasze strony i popytać miejscowych, może jeszcze nie zajęliście wszystkich fajnych działek i jakaś jedna malutka się ostała Ponieważ w Waszych odpowiedziach otrzymywałem nieco sprzeczne informacje na temat wód gruntowych, dlatego tu na forum chciałbym zapytać, w jakich regionach Krasowych jest problem ze zbyt wysokim poziomem wód, a w jakich występują niedobory - to też powinno mi (i pewnie wielu innym poszukującym) pomóc w podjęciu tej ważnej i trudnej decyzji - GDZIE SIĘ BUDOWAĆ Pozdrawiam Bartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 12.05.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 [...]nasz domek jest w technologii szkieletowej W lipcu będziemy już mieszkać na Kościelniaka, okolica naprawdę jest super, widok z okien i ta cisza... Witaj, a czy przypadkiem Wasz domek nie jest żółty + brązowy dach ? bo jeśli tak - to widzę Was przez pole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 20.05.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Ludziska! Co się nie odzywacie! Tak sobie myślę że nowych domów w okolicy stawia się tylę że.. A tak mało ludzi na forum się pojawia. Szkoda - zawsze fajnie poznać nowych ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 20.05.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Mieliśmy zrobić spotkanie forumowe i wyszła z tego kicha.W tym roku wybieram się do stolycy na spotkanie.(przy okazji odwiedzę rodzinkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 20.05.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 A na zlocie motocyklistów na Kępie był ktoś z Was? Było fajnie,ognisko,kiełbaski,pifko i kapela dobrze grała stare kawałki... W najbliższym czasie będzie festyn na Kępie. Byłem dwa lata temu.Balanga na całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 26.05.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Musimy się trafić na jakimś lokalnym festynie Akurat był parę dni temu, ale nie miałem okazji na nim być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonia777 26.05.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 witam Tak, tak, nasz domek to właśnie ten żółciótki miał być taki ledwo, ledwo, a tu zółć że ja ci dam Ludziska nie mają czasu na forum, ponieważ pogoda sprzyja pracom w ogródkach więc wiadomo gdzie ich szukać Kurcze ja sama niewiem jak się za to wszystko zabrać, to moje pierwsze grzebanie w ziemi, haha Pozdrawiam wszystkich Enio - pomachaj czasami jakąś chorągwią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 26.05.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 gonia: prawie codziennie na rowerku z synem koło Was jeżdżę a mój domek też żółty tylko blady, patrząc od Was od strony wejścia w kierunku bazy - to pierwszy po lewej pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiasiem 28.05.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 no witam nie powiem domki macie otynkowane, pomalowane ładnie, a namiarami na tynkarzy się nie chcecie podzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 28.05.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 lidia: no moich speców od ocieplenia to raczej nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 03.06.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 No i po spotkaniu forumowiczów. Zabawa była setna i ta oficjalna i ta nieoficjalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiasiem 05.06.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 dobra skoro nie chcecie mi podać namiarów na kogoś kto robi tynki zewnętrzne, to może chociaż macie parkiety w domkach i kogoś kto Wam je robił, a jesteście zadowoleni. Tedii masz rację z tym spotkaniem moglibyśmy się w końcu spotkać "na żywca" może jakiś grill? Mam pomysł spotykajmy się kolejno u wszystkich, możemy nawet zacząć od nas ale nasz stan to jak wiecie taki raczej surowy zamknięty więc luksusów żadnych powiedziałabym spartańskie warunki bo nie ma nawet ubikacji.....ale w sumie po co nam ubikacja byle piwko było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts