Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Mysłowice Krasowy

plan_x

Recommended Posts

Witam wszystkich, ok. 5 lat temu okna AP Żory wyróżniały się na rynku zarówno wysoką jakością jak i stosunkowo wysoką ceną ( w porównaniu z oknami dostępnymi na rynku w tamtych czasach ), na chwilę obecną nie wiem jakie tendencje panują w firmie ale z moich doświadczeń była to kiedyś bardzo dobra firma. Tyskich nie znam.

Jestem w trakcie ponownej weryfikacji rynku :-) zobaczymy ...

• Odpowiedzi 562
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Może trafi się ktoś kto będzie rozpoczynał budowę na terenie Mysłowic w najbliższym okresie :-) i zainteresowany będzie stemplami budowlanymi i płytami szalunkowymi ( sklejka szalunkowa, OSB szalunek ) używane - w najbliższym okresie czasu będę do zbycia ...

Jeżeli ktoś może polecić sprawdzonych fachowców w zakresie instalacji i wykończenia będę wdzięczny ... pozdrawiam

Witam,

Jako że elektryke mam już prawie skończoną poszukuję sprawdzonej ekipy do instalacji CO/WOD/KAN wraz z kotłownią na ekogroszek, a następnie ekipy do tynków i wylewek............PROSZĘ O NAMIARY

Pozdrawiam,

Rafał ([email protected])

tel. 509711779

IMIELIN

PS. dodatkowo sprzedam około 200 stępli budowlanych i może dodatkowo ktoś chce się pozbyć trochę ziemi , z chęcią przyjmę, bo muszę podwyższyć trochę teren wokół domku

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Badania geotechniczne - robił je nam pół roku temu gość z Tychów - zapłaciliśmy 750 zł - porządnie i szybko. Ale fakt, ceny są baaardzo rózne, obdzwaniałam inne firmy, to słyszałam nawet ceny w okolicy 3 tys :o

Jeśli chodzi o szkody górnicze - wg mnie głupotą jest nie ubiegać się o zwrot nakładów od kopalni. Moi znajomi budowali się 3 lata temu, mieli 3 kategorię szkód, zwrócili się o zwrot i kopalnia zaplaciła 100% tego, co było w ich kosztorysie. A kwota niebagatelna - 30 tys złotych.

Niestety, w naszym regionie ma co liczyć na szczęście, ze pod naszym domem nie będą kopać. Lepiej zabezpieczyć się zawczasu, niż potem pluć sobie w brodę i patrzeć jak nasz wymarzony, wyśniony domek pęka i wymaga napraw.

My na wiosnę zaczynamy budowę na Kosztowach. Dostalismy pismo z urzędu górniczego, że pod naszą działką nie ma wydobycia. Ale na kopalni dowiedzieliśmy się, że takie wydobycie jest planowane! Moze nie dzisiaj, ale za 3, za 5, 10 lat? No i robimy wzmocnienia na szkody, mimo, ze oficjalnie dzisiaj ich nie ma i nikt nam tych nakładów nie zwróci... Przecież budujemy dom na resztę życia. A nie mam zamiaru ryzykować i łudzić się, że te plany kopalni jednak nie zostaną zrealizowane.

Pozdrawiam

Witam,

Jako że elektryke mam już prawie skończoną poszukuję sprawdzonej ekipy do instalacji CO/WOD/KAN wraz z kotłownią na ekogroszek, a następnie ekipy do tynków i wylewek............PROSZĘ O NAMIARY

Pozdrawiam,

Rafał ([email protected])

tel. 509711779

IMIELIN

NAPRAWDĘ NIKT Z WAS NIE ROBIŁ instalacji ;)

• 2 weeks później...

Sprzedam rozdzielnię elektryczną na plac budowy.Rozdzielnia zawiera:licznik,4 gniazdka jedno i trzy fazowe,wszystkie zabezpieczenia.Stan bardzo dobry,używana przez 7 miesięcy.

Sprzedam kominek wentylacyjny do dachówki Koramic E32-kasztan angoba szlachetna.

Zdjęcia mogę przesłać na e-mail,odbiór w Rudzie Śląskiej :wink:

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam wszystkich. :D

Planuję budowę domu jednorodzinnego w Imielinie.

Czy może ktoś z Was polecić mi dobrego architekta ?

Mam namiary na 2, ale ceny u nich zaczynają się od 10tys.,

nie wiem, ale chyba to trochę drogo.

Bardzo proszę o namiary:

[email protected]

Pozdrawiam, Przemek.

• 2 months później...
Zszargane nerwy? Zmarnowany czas i pieniądze? Nie z nami !!! Budowa i wykończenie domu, w końcu mogą stać się przyjemnością. Pomagamy spełniać marzenia o pięknych, stylowych czterech kątach.Z firmą PARGET każda, nawet nietypowa budowa, odbywa się szybko, sprawnie i zgodnie z planem. Specjalizujemy się w wykonywaniu tynków maszynowych gipsowych i cementowo wapiennych oraz w wylewkach maszynowych. Galerię zdjęć i dokładny opis naszej oferty, znajdą Państwo na naszej stronie internetowej, serdecznie zapraszamy. Nasza firma należy do programu http://www.fachoweuslugi.pl (na stronie można znaleźć nasze referencje).

Witam. Na dniach dostane BnB :-) Nasza stodołe stawiamy na Wesołej :-) w zwiazku z tym mam pytanie czy ktos ma namiary na jakiegos dobrego, zyciowego KierBuda z okolic? takiego ktory podjedzie w razie czego, wspomoze, doradzi itp?

No i moze ma ktos do sprzedania 2m3 niepotrzebnych juz desek szalunkowych??