mamamatinka 20.07.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Drodzy Mysłowiczanie i okoliczni, mamy do sprzedania garaż-blaszak używany w bardzo dobrym stanie. Stoi sobie u nas w Imielinie. Zapraszamy, co do ceny na pewno się dogadamy. ewa 606 293 754 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 07.10.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Przygotowania do zimy w toku.Właśnie porąbałem drewno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOL28 21.11.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Witam mam na imię Adrian i wraz z żoneczką budujemy dom w imielinie,jesteśmy na etapie kończenia dachu i za tydzień będziemy montować okna w związku z tym poszukujemy konkretnego elektryka który wykona dla nas projekt,wycenę oraz oczywiście instalację elektryczną.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOL28 21.11.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 i jeszcze jedno ,jeżeli ktoś z szanownych forumowiczów ma nadmiar ziemi to chętnie przyjmę gdyż muszę podnieść teren wokół naszego pałacu,wszelkie info proszę na maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 22.11.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Witam Wszystkich, pozwolę się podpiać pod grupę - chociaż to nie ta dzielnica - bo zaczynamy budowę na wiosnę 2011 w brzezince. Ale do rzeczy - jako, że wykonawca SSO mnie wystawił, poszukuję dobrej, solidnej i w granicach finansowego rozsądku ekipy. Domek 130m2 z użytkowym poddaszem. Z góry dzięki za wszelkie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 09.01.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witam, nie wiem czy tu jeszcze ktoś zagląda. Czy ktoś z kończących budowę w okolicach Mysłowic wstrzymuje przeprowadzkę z powodu nieuruchomionej do tej pory kanalizacji? Czy ktoś jest zorientowny kiedy ten piękny dzień nastąpi? Bo ja od maja słyszę w mpwik- u: "To już w tym miesiącu". Zaczynam się z lekka wkurzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario7612 14.01.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Witam, nie wiem czy tu jeszcze ktoś zagląda. Czy ktoś z kończących budowę w okolicach Mysłowic wstrzymuje przeprowadzkę z powodu nieuruchomionej do tej pory kanalizacji? Czy ktoś jest zorientowny kiedy ten piękny dzień nastąpi? Bo ja od maja słyszę w mpwik- u: "To już w tym miesiącu". Zaczynam się z lekka wkurzać Witam. Mieszkam w nowym domu od 5 miesiecy na Laryszu i z tego co widze to ta kanalizacja nie bedzie tak predko. ul. Pukowca jest nie skończona bo jak zwykle zima ich zaskoczyła i nie zdąrzyli wszysko zrobic. Ja mieszkam ponizej ulicy co jest prowadzona kanalizacja i mój dom nie był obiety projektem kanalizacji wiec musiałem wkopac szambo. W przyszłosci jak bedzie mozliwosc podłaczenia do sieci to napewno to zrobie i szambo wykorzystam do deszczówki. Moja propozycja dla Ciebie to musisz dowiedziec sie czy masz mozliwosc podłaczenia sie do sieci bo jesli nie to MPWIK zaproponuje Ci podłaczenia sie na własny koszt tak jak mnie to zaproponowali ale koszta projektu i podłaczenie sie do sieci były zbyt wysokie i taniej wyszlo mnie szambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 16.01.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 budowniczy zza Przemszy mam propozycję dla osób, które w najbliższym czasie (przyszły) tydzień chce / planuje kupić stal zbrojeniową oczywiście każdy kupuje dla siebie i transport do siebie wklejam link z dyskusji http://forum.muratordom.pl/showthread.php?157713-Ile-za-tone-stali-zbrojeniowej-w-2010r.&p=4509423#post4509423 hurtownia z Imielina, więc tu odległość ma znaczenie (kasia28 zrobi wywiad w poniedziałek o transport 40km) Jaworzno bez problemu, więc pewnie 15-25 km również .. zobaczymy ceny jakie usłyszałem (zakup całości u nich a odbiór kiedy się chce - stal świeża) wpisane w wątku u mnie ceny ponad 3200 za tonę więc różnica znaczna jakieś szczegóły to na priv nie będziemy robić reklamy za wcześnie styczeń w handlu jest słabym miesiącem, więc może być szansa parę złotych zaoszczędzić jestem otwarty na propozycję innych zakupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam O 14.05.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Witajcie, Czy ta Grupa wciąż jeszcze funkcjonuje?Chętnie bym się dopisał, gdyż w poniedziałek skałdam projekt do Urzędu i mam zamiar rozpoczynać wielkie budowanie. Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych mieszkańców Krasów (Krasowioków???) i okolic. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 21.05.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Witaj )) No Grupa teoretycznie jest, ale na forum się udziela - jak widać sporadycznie. PZDR i powodzenia w Urzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asterix1212 05.06.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Witam popieram IRKA_73 Mysłowicki magistrat to istna gehenna, ja załatwiałem papiery od sierpnia 2010r ,pozwolenie dostaliśmy w czerwcu hihihi i zaczynamy budowę na Brzezince. Najdłużej czekałem w wodociągach, załatwienie warunków zabudowy to trzeba dużo cierpliwości i współczuje każdemu kto to teraz załatwia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam O 05.06.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 No to mnie pocieszyliście.Studzienke wodomierzową już mam na działce.Prad sie robi... w czawrtek pani w UM powiedziała, że nasz projekt jest 4 w kolejce... może nie będzie aż tak źle... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edek100 07.06.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Kanalizacja ruszyła to i Krasowy będą pachnące:)jak by ktoś chciał pobawić się w zadymiacza, to man dużo różnych drzwiczek do wędzarni (nowe) skype-edek100poczta - [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asterix1212 16.06.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Ma może ktoś namiary na murarzy bo mnie wystawili i zostałem bez?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 17.06.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Gdyby ktoś potrzebował namiarów na osobę w wodociągach, która może pomóc w realizacji przyłącza i odbiorze oraz w energetyce - mogę podrzucić do kogo uderzyć )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam O 28.06.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Cześć,Zaczynam widzieś światełko w tunelu. Co prawda nie obyło się bez komplikacji, ale może w tym tygodniu będę miał upragnione pozwolenie na budowę.Mam budowlańcow, mam kierownika budowy, ale nie mam inspektora. Czy możecie kogoś polecić albo powiedzieć ile trzeba przewidzieć kasy na jego działanie.PozdrawiamAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam O 28.06.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 I jeszcze jedno,Dla budujących się. Mam dogadaną cenę bloczka ROBEN POROTON 25 (odpowiednik porotherma) 4,7 za sztukę. Dostawa z Gliwic. Gdyby ktoś był chętny, można negocjować koszty transportuAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 28.06.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 1. Mam dojscie do bardzo taniego pustaka - beton komórkowy (suporeks, pgs czy jak kto woli) z Łagiszy - szary dowolna odmiana na piorowpust lub bez. Ceny duzo nizsze niz w markecie wraz z dostawa - mozliwosc rozladunku za niewielka doplata od tego goscia ktory takze ma koparki z widlami (ja placilam 150 zl za rozladunek 2 samochodow). Na trzy palety 12cm czyli 240 sztuk bylo tylko jeden pekniety wiec naprawde super sa - polecam sama z nich buduje teraz sa rowne itd (moge dac zdjecia jak ktos chce) . No i cenowo wychodzi duzo taniej niz inne materialy - u mnie na maly domek wyszlo ponad 4 tys taniej niz owczary czy porotherm (tu jeszcze wieksza roznica). Aha pustaki sa brane bezposrednio z ŁAgiszy zafoliowane na paletach. Przykladowe ceny (zuzycie 7 sztuk na metr nie zaleznie do szerokosci) Pustak 12cm - 3,5 (w cenie dostawa w obrebie jakis 20-30 km - do dogadania sie pewnie) Pustak 24 cm - 5,9 (w cenie dostawa) Z faktura. 2. Dysperbit Izolex 20 kg- 45 zl (tu mozna jeszcze negocjowac troche) 3. Styropian EPS 100 - 170 zl/m3 4. Beton z pompa i grucha (nawet przy malej ilosci betonu) B15 - 210zl, B20- 230 zl przy standardowych ilosciach 200 i 220. 5. Wiezba dachowa w cenie 750 impregnowana (z dostawa). 6. Piasek budowlany 850 zl za 25 ton (bywa i wiecej pelny samochod) (z dostawa) PIasek przesiewany zero kamykow. 7. Bloczki fundamentowe - 2,5 z transportem i rozladunkiem B20 bardzo mocne i rowne z 2 miejsc min z Myszkowa Ponadto jak szukalam materialow to znalazlam moim zdaniem bardzo tanio:7. Owczary (pustak jak porotherm) w cenie 4 zl z rozladunkeim juz i dostawa (24 cm) 8. Porotherm Dryfix 25cm w cenie 5,6 czyli w cenie normalnego porothermu a tu w cenie jest juz pianka, ponadto na budowe przyjezdza od nich czlowiek by pokazac jak sie z tego buduje. Oczywiscie cena wraz z hds i transportem (przy dalszych miejscowosciahc moze cena nieznacznie sie zmienic) inne szerokosci rowniez a bardzo atrakcyjnych cenach. To jest mega okazyjna cena bo wszedzie ten porotherm duzo drozej chodzi. 9. Silikaty te z Olkusza tez mam tanio nie pamietam juz cen ale wszystkie ceny co podaje nizsze niz na allegro. Ponadto mam namiary na sprawdzonego i niedrogiego projektanta i kierownika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam O 30.06.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 No i stało się po 43 dniach dostałe pozwolenie na budowę Czy ktoś ma namiar na tanią stal, deski itd. Pozdr. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 11.07.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Gdyby ktoś reflektował mam do sprzedania troszkę pozostałości stalowych - drut gładki 6mm i żebrowany 14mm - Mysłowice Kosztowy/Brzezinka. Się rozpędziłem i zakupiłem troszkę więcej niż potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts