Asterix1212 22.07.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Cześć wszystkim czy ktoś mógłby wrzucić na forum fotkę wiązania zbrojenia fundamentowego ze słupem rogowym mam z tym problem nie za bardzo kumam a jakieś fatum nad nami wisi i już dwie firmy nam odmówiły i doszedłem do wniosku że ruszę sam .Chyba że ktoś buduje teraz i jest na etapie fundamentów to z milą chęcią podskoczę i pooglądam .Buduję na Brzezince http://www.z500.pl/projekty/40/warianty/2/wizualizacje/Z40_GP_widok1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siobhan1 24.07.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Sprzedam deski szalunkowe gr 2,5cm dł od 3 - 5 m, ok.4,5 kubika. Sprzedam stemple 280-290cm ok170 szt. i 240-260 ok 35 szt.Sprzedam dzwigary 5x10 cm ok 160mb.Odbiór Mysłowice. Cena za całość 3,5 tys. (do negocjacji). tel 513943977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam O 31.07.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Cześć Czy ktoś z Was brał beton z firmy TAP - Mysłowice, Fabryczna ? Podobno dobra jakość i niezła cena. no i czym izolowaliście wasze płyty fundamentowe/piwnice? Pozdrawiam Adam Ps. dziura w ziemi już jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam O 03.08.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Chudy beton była baaaardzo dobry A pan gruszkowy bardzo operatywny i kontaktowy. Jakby co to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 08.08.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Chudy beton była baaaardzo dobry A pan gruszkowy bardzo operatywny i kontaktowy. Jakby co to polecam. Adam - zwróc uwagę, albo zapytaj jakiego cementu w TAP-ie używają? Podobno hutniczego - niestety nie mam jak sprawdzić tej informacji. Teoretycznie jest to szczegół ale przy naszych "inwestycjach" lepszy byłby portlandzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asterix1212 08.08.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Cześć wszystkim ! Szukam betoniarki (około 120l.)do kupienia może ktoś ma na zbyciu ? Też znalazłem dobry beton i taniej niż ...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 12.08.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Jako że przesadziłem z zakupami - posiadam na zbyciu drut gładki 6mm w odcinkach 6m w ilości około 300szt = 1800mb. Wyrób polski atestowany itd. Odbiór w Mysłowicach Brzezince. Cena do uzgodnienia na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 15.08.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Może zajrzycie do tego wątku i dokonacie wpisów:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?184516-Hurtownie-budowlane-metropolii-śląskiej&p=4856282#post4856282 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario7612 21.08.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 irek_73Chetnie odkupie od Ciebie troche tego drutu. Tylko ja potrzebuje zaledwie 60mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario7612 21.08.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Mam pytanie zwizane z brama przesuwna. Mam swiatło bramy 6m. Jaka powinna byc całkowita długosc bramy 8m czy 9m. Kolejne pytanie to jaki ma byc fundamet pod ta brame. Chodzi mi o długosc fundamentu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 25.08.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 irek_73 Chetnie odkupie od Ciebie troche tego drutu. Tylko ja potrzebuje zaledwie 60mb Spoko luz - jak coś to dzwoń proszę (lub sms) na 503-34-64-57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asterix1212 29.09.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Zostały może komuś stemple do szałowania- po budowie- do sprzedania lub pożyczenia. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 02.10.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Pilnie pożyczę (najlepiej ) kilka a dokładnie 8 lub 10 ramek rusztowania warszawskiego. Potrzebuję na tydzień lub dwa. Odezwijcie się proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 09.10.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Zostały może komuś stemple do szałowania- po budowie- do sprzedania lub pożyczenia. ? Witaj, mam - wolałbym sprzedać - około 80-90 szt. na 270-280cm oraz 50 szt. na 250cm. Za te dłuższe płaciłem 3,50 zł, krótsze 3,00 zł. Załadunek gratis )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 09.10.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Jako, że zmuszony zostałem do rozstania się z ekipą budowlanćów, proszę Was o pomoc lub namiar na murarza/-y mogących w trybie "na wczoraj" podmurować płatwie, wymurować trzy ściany szczytowe (do wysokości 270cm są wymurowane) oraz ścianę lukarny. Budowa w Mysłowicach Kosztowach. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jack777 17.10.2011 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witam Forumowiczów. Rozważam zakup działki na Krasowach. Chciałem spytać życzliwych ludzi o takie kwestie:1. Jaka jest kategoria szkód górniczych w tej dzielnicy i o ile (orientacyjnie oczywiście) szkody podwyższają koszt budowy (powiedzmy że dom miałby ok. 120 m2). Czy ktoś odczuł te szkody na "własnej skórze".2. Czy ktoś kto się już wybudował mógłby podać orientacyjny koszt doprowadzenia mediów (prąd, woda, gaz). Czy jest np. sens kupowania działki, jeżeli media znajdują się w odległości 100 m, czy koszty wyniosą np. kilkadziesiąt tysięcy złotych. Przy okazji jak wygląda sprawa załatwienia doprowadzenia tych mediów od strony formalnej - czy jest to w miarę bezproblemowe, czy też może trwa bardzo długo, jest uciążliwe, trzeba się za tym mnóstwo nachodzić, itd.Z góry dziękujęJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafah 22.10.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Witam Forumowiczów. Rozważam zakup działki na Krasowach. Chciałem spytać życzliwych ludzi o takie kwestie: 1. Jaka jest kategoria szkód górniczych w tej dzielnicy i o ile (orientacyjnie oczywiście) szkody podwyższają koszt budowy (powiedzmy że dom miałby ok. 120 m2). Czy ktoś odczuł te szkody na "własnej skórze". 2. Czy ktoś kto się już wybudował mógłby podać orientacyjny koszt doprowadzenia mediów (prąd, woda, gaz). Czy jest np. sens kupowania działki, jeżeli media znajdują się w odległości 100 m, czy koszty wyniosą np. kilkadziesiąt tysięcy złotych. Przy okazji jak wygląda sprawa załatwienia doprowadzenia tych mediów od strony formalnej - czy jest to w miarę bezproblemowe, czy też może trwa bardzo długo, jest uciążliwe, trzeba się za tym mnóstwo nachodzić, itd. Z góry dziękuję Jacek Witam. Jeżeli chodzi o szkody to zależy, w której części (w obrębie kopalni Ziemowit to prawdopodobnie 0, w obrębie "Wesołej" to kat. III). Tez zastanawiam się ile będą kosztować media (jestem w trakcie załatwiania uzgodnień). W którym miejscu położona jest działka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 23.10.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Witam Forumowiczów. Rozważam zakup działki na Krasowach. Chciałem spytać życzliwych ludzi o takie kwestie: 1. Jaka jest kategoria szkód górniczych w tej dzielnicy i o ile (orientacyjnie oczywiście) szkody podwyższają koszt budowy (powiedzmy że dom miałby ok. 120 m2). Czy ktoś odczuł te szkody na "własnej skórze". 2. Czy ktoś kto się już wybudował mógłby podać orientacyjny koszt doprowadzenia mediów (prąd, woda, gaz). Czy jest np. sens kupowania działki, jeżeli media znajdują się w odległości 100 m, czy koszty wyniosą np. kilkadziesiąt tysięcy złotych. Przy okazji jak wygląda sprawa załatwienia doprowadzenia tych mediów od strony formalnej - czy jest to w miarę bezproblemowe, czy też może trwa bardzo długo, jest uciążliwe, trzeba się za tym mnóstwo nachodzić, itd. Z góry dziękuję Jacek Co do szkód górniczych najlepiej wystąpić do kopalni i to ona określi kategorię oraz czasookres bez wydobycia. Ja mam działkę na styku Brzezinki i Kosztów, na dzień dzisiejszy kategoria I, w ciągu pięciu lat nie jest wykluczone wydobycie. Więc zazbroiłem trochę lepiej niż na kat. I. Szacunkowy koszt to około 30 tys. zwrot z kopalni max 20 tys. Co do mediów - warunki techniczne i uzgodnienia to dwa miesiące i jakieś 200 zł za wodę i prąd. Do wody musisz mieć projekt (500 zł-800 zł), wykonanie przyłącza z materiałem (3500 zł) oraz wykop i rura (10 za 1mb). Czasowo powinno to zająć 2 miesiące - projekt, wykonanie i odbiór. Prąd do granicy działki doprowadzi Ci energetyka - koszt to 190 zł za 1kW. Na ich zlecenie robi to firma, która wygra ich wewnętrzny przetarg - czasowo wychodzi nawet 6 miesięcy. Na działce wykop i metr kabla to około 15 zł. Problemów z tym nie jest dużo, trochę trzeba się najeździć, dogadać - np: projekt do wody najlepiej niech robi ktoś z wodociągów itd. Proponuję koszty mediów ująć w cenie działki - i o tyle kupić ją taniej. Tak na marginesie - jeżeli będziesz miał IV kategorię szkód - lepiej nie kupuj, często też wykonawcy odmawiają budowy domu na tej kategorii. Pozdrawiam, Irek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jack777 24.10.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Do Rafah: nie wiem jeszcze gdzie dokładnie działka będzie położona, jestem na etapie oglądania - oglądałem np. działki na ulicy Kościelniaka i PCK. Rozważam również dzielnicę Wesoła (generalnie zależy mi na w miarę dobrym dojeździe do Katowic). Do Irek_73: Bardzo dziękuję za konkretną, szczegółową odpowiedź. Czy byłaby możliwość wymienić się mailami? Na forum chyba nie zagląda zbyt wiele osób, pewnie użytkownicy się już zdążyli wybudować Jeśli tak to byłoby super, jeśli nie to chciałem jeszcze dopytać odnośnie prądu - napisałeś 190 zł za kW. Ile tych kW potrzeba standardowo do domku jednorodzinnego (ja zakładam że ok. 30, ale jestem kompletnym laikiem). I druga sprawa, chyba ważniejsza - czy cena za doprowadzenie prądu zależy tylko od ilości kW, niezależnie od odległości do najbliższego słupa, czy również nalicza się jakieś dodatkowe koszty za każdy metr doprowadzenia linii (np. jedna z działem którą oglądałem jest w odległości 80 m od asfaltu, w polu). Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qana 24.10.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 witam przyszłych Sąsiadów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts