irek_73 25.10.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Do Rafah: nie wiem jeszcze gdzie dokładnie działka będzie położona, jestem na etapie oglądania - oglądałem np. działki na ulicy Kościelniaka i PCK. Rozważam również dzielnicę Wesoła (generalnie zależy mi na w miarę dobrym dojeździe do Katowic). Do Irek_73: Bardzo dziękuję za konkretną, szczegółową odpowiedź. Czy byłaby możliwość wymienić się mailami? Na forum chyba nie zagląda zbyt wiele osób, pewnie użytkownicy się już zdążyli wybudować Jeśli tak to byłoby super, jeśli nie to chciałem jeszcze dopytać odnośnie prądu - napisałeś 190 zł za kW. Ile tych kW potrzeba standardowo do domku jednorodzinnego (ja zakładam że ok. 30, ale jestem kompletnym laikiem). I druga sprawa, chyba ważniejsza - czy cena za doprowadzenie prądu zależy tylko od ilości kW, niezależnie od odległości do najbliższego słupa, czy również nalicza się jakieś dodatkowe koszty za każdy metr doprowadzenia linii (np. jedna z działem którą oglądałem jest w odległości 80 m od asfaltu, w polu). Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję. Jacek Jacek nie szalej 30 to lekka przesada ... Generalnie przyjmuje się ilość jaką mogą zużywać pracujące jednocześnie urządzenia. Tak na zdrowy rozsądek to około 10-12kW. W energetyce są przedziały 11-14 kW jak się nie mylę. Idziesz i płacisz za przyłacze 11kW - masz najniższą stawkę z możliwych za ten przedział. Na budowę idealnie wystarczy. Po wybudowaniu zmieniasz wysokość zapotrzebowania z 11 na 14 - co się dzieje bez opłat. Gdyby zaszła potrzeba zapotrzebowanie można zmienić na większe. Jednakże gdy nie używasz prądu do ogrzewania, te kilkanaście kW powinno wystarczyć w zupełności. Zgodnie z prawem budowlanym złącze kablowe (przyłacze) powinno być w granicy działki. Energetyka powinna wybudować je niezależnie od długości. Adres email do siebie wysyłam na PW. A tak na marginesie to wiem o działce do sprzedania w Kosztowach - na granicy z Brzezinką, z idealnym dojazdem przez S1 i A4 do Katowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qana 27.10.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Jeszcze raz witam wszystkich. I od razu do Was z interesem Zaczynamy budowę na wiosnę i...... jeśli ktoś ma wykonawców godnych polecenia, baaaaaardzo proszę o przesłanie namiarów na priv. Pozdrawiam! Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 01.11.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 WitamPOtrzebuje plyty chodnikowe ew inny material ktory nada sie na tymczasowe dojscie do domu. Gdyby ktos posiadal takie niepotrzebne plyty lub cos co sie nada to chetnie odbiore lub odkupie za nieduza kwote. Quana - napisz pw - podam Ci namiary na moja ekipe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asterix1212 11.06.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Mam do sprzedania pustaki na strop teriva TERIVA 4,0/1 - o wysokości konstrukcyjnej stropu 0,24 m 43 szt. .Cena do uzgodnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivvona 11.06.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Witam Sprzedam zbiornik firmy Lentz na Opał, Paliwo, Szambo Itp wymiary: wys. 170cm szer. 90cm dł. 220cm cena do negocjacji możliwy odbiór w Mikołowie http://tablica.pl/oferta/zbiornik-lentz-2500l-na-paliwo-opal-szambo-slask-ID14tO1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 17.06.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Dzięki Basia! Adres poszedł na priva! Powoli zbieram telefony tych sprawdzonych ekip. Jak wyjdę z papierów i będę już mógł kupić projekt zacznie się jeżdżenie i oby wybieranie lepszej oferty. Póki co - biurokracja i kolejne absurdy naszego państwa, powiatu, miasta... Ile kosztowało Was mniej więcej załatwienie wszystkich papierków- po zakupie działki do pozwolenia na budowę? Witam wszystkich forumowiczów , planujemy rozpocząć budowę domu tej jesieni na Wesołej, szukamy właśnie sprawdzonej ekipy budowlanej która poprowadzi budowę do SSZ. Michał, czy mógłbyś nam podać namiar na dobrą i solidną ekipę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 03.07.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Witam wszystkich forumowiczów , planujemy rozpocząć budowę domu tej jesieni na Wesołej, szukamy właśnie sprawdzonej ekipy budowlanej która poprowadzi budowę do SSZ. Michał, czy mógłbyś nam podać namiar na dobrą i solidną ekipę ? Witam jestesmy na etapie instalacji, tynkowania. Poszukujemy sprawdzonych ekip od c.o, docieplenia poddasza, elewacji. Jeśli macie takich ludków - podeslijcie namiary. Budujemy w Mysłowicach - Brzezince. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxx 15.09.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Sprzedam: -betoniarkę 250L (duża, nie mieszalnik pasz z marketu) zasilanie 3 fazowe cena 450złdźwig -maszyna wyciągowa bez słupa i bez silnika gratisowo dla kupującego betoniarkęZainteresowanym prześlę zdjęcia Budowa w Bojszowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 02.10.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 OSTRZEGAM WSZYSTKICH przed Adrianem Borysenko z Będzina.Prowadził on firmę pod nazwą PRB Góral-BVD Building Company, a teraz ma firmę BUDIMEX, NIP firmy jest ten sam.Robił u mnie ocieplenie budynku, które nie dokończył. Sprawa w sądzie wygrana, a komornik nie może ściągnąć wierzytelności bo Adrian Borysenko nie ma nic na siebie. Po za tym kupa spapranej roboty i większość do poprawki, same problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asterix1212 20.10.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Witam Zostało mi po budowie 8 palet solbetu 240x240x590 .polecam Cena do uzgodnienia. :popcorn: Ref Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 21.11.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Witam wszystkich, ponieważ budujemy w tym samym rejonie ( my konkretnie na Wesołej ) chciałam zapytać - jakie fundamenty robiliście na szkodach górniczych ? Wahamy się z mężem pomiędzy płytą a tradycyjnym fundamentem, projektanci też mają podzielone opinie. Może coś nam podpowiecie z własnych doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asterix1212 21.11.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Witam wszystkich, ponieważ budujemy w tym samym rejonie ( my konkretnie na Wesołej ) chciałam zapytać - jakie fundamenty robiliście na szkodach górniczych ? Wahamy się z mężem pomiędzy płytą a tradycyjnym fundamentem, projektanci też mają podzielone opinie. Może coś nam podpowiecie z własnych doświadczeń Ja buduję na Brzezince i mój projektant nam zaprojektował płytę fundamętową ,trochę droższa ale chyba lepsza. Więcej na Gregor.moja budowa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 21.11.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Witam wszystkich, ponieważ budujemy w tym samym rejonie ( my konkretnie na Wesołej ) chciałam zapytać - jakie fundamenty robiliście na szkodach górniczych ? Wahamy się z mężem pomiędzy płytą a tradycyjnym fundamentem, projektanci też mają podzielone opinie. Może coś nam podpowiecie z własnych doświadczeń Witam, my mamy na Brzezince I kategorię szkód i zmiany w naszym projekcie są nastepujące: zmiana zbrojenia ław fundamentowych (większa średnica prętów, szersze zbrojenie), ściągi ław fundamentowych - przekątne zbrojenie miedzy rogami budynku, pod garażem ściągi do połowy ściany domu, trzpienie wychodzące z ław fundamentowych do wieńca w poziomie posadzki, wieniec w poziomie posadzki, dozbrojenie posadzki (chudego betonu) siatką 6mm (w garażu podwójna siatka) i tą samą siatką dozbrojenie nadbetonu na stropie terriva. Pozdrowienia dla Was i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 24.11.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Dzięki za info, nasz projektant jednak też poszedł w kierunku dozbrojenia ław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżozew 20.01.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Witam czy chop z centrum ale budujący w ymielyniu może się do was dołączyc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 24.01.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Witam czy chop z centrum ale budujący w ymielyniu może się do was dołączyc.Pozdrawiam Akurat tutaj mamy mały ruch - ale zawsze miło powitać kolejnego budowniczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 10.02.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Chętnie odkupię deski szalunkowe po budowie, może ktoś ma do sprzedania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 10.02.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Nie mam jeszcze kierownika budowy, czy ktoś mógłby dać mi namiar na dobrego i sprawdzonego kierownika ? Będę bardzo wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafah 11.02.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Witam. Mam do sprzedania łaty, kupiłem za dużo na dach. Cena 1,1 zł/mb, ilość ok. 376 mb. Łaty o długości ok. 2,8 - 3,4 m. Impregnowane. Mysłowice Krasowy. Deski po szalunkach też mam, cena do negocjacji na budowie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 27.02.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Hallo ! Czy ktoś coś buduje ... cisza jakaś zapadła osobiście działamy z ociepleniem wewnętrznym - wełną na poddaszu no i czekamy na cieplejsze wiosenne dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts