magda76 26.06.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Witam Was wszystkich bardzo serdecznie, jak miło się czyta o waszych perypetiach, szczególnie że ja mam już je za sobą . Mieszkamy od września' 2007 ale że jeszcze trochę prac przed nami (szczególnie ogród) więc pozwolicie że się dołączę. Wybudowaliśmy się w Nikielkowie, więc codziennie wracając do domu oglądamy nowopowstające domki, może któryś to Twój, Raar? Trzymam za Was kciukasy, i może uda mi się komuś pomóc jakąś radą. Pozdrawiam, Magda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 26.06.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Witam Was wszystkich bardzo serdecznie, jak miło się czyta o waszych perypetiach, szczególnie że ja mam już je za sobą . Mieszkamy od września' 2007 ale że jeszcze trochę prac przed nami (szczególnie ogród) więc pozwolicie że się dołączę. Wybudowaliśmy się w Nikielkowie, więc codziennie wracając do domu oglądamy nowopowstające domki, może któryś to Twój, Raar? Trzymam za Was kciukasy, i może uda mi się komuś pomóc jakąś radą. Pozdrawiam, Magda. Możliwe, możliwe. Do moich włości trzeba skręcić na przeciw sklepu w prawo jadąc od Olsztyna, bardzo dobrze widać moją działeczkę ze wzgórza kościelnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda76 27.06.2008 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Aaaa. mój domek za to jest za wiaduktem i restauracją prosto jakieś 1,5 km. Na wzgórzu kościelnym bywam raczej rzadko Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beciaw2 27.06.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Poszukuję inspektora budowlanego do pomocy przy technicznym odbiorze mieszkania od spółdzielni z Olsztyna lub okolic. Fachowca rzeczowego i trochę "upierdliwego" Ktoś udzieli mi informacji gdzie się mam udać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 29.06.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Aaaa. mój domek za to jest za wiaduktem i restauracją prosto jakieś 1,5 km. Na wzgórzu kościelnym bywam raczej rzadko Pzdr. ... jak rzadko, jak za każdym razem przez nie przejeżdżasz jadąc do swojego domku i z domku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda76 30.06.2008 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 hehe, wiem, że przejeżdżam, tylko przy samym kościółku raczej rzadko się zatrzymuję. A z drogi tej twojej działeczki chyba nie widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykv 17.07.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Cisza zaległa, wszyscy budują. Pytanko, ktoś z Was ma okna drewniane? Możecie coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 17.07.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Budują, budują... mi właśnie zalewają strop i rozglądam się za dachówkami. podobno jest jakaś hurtowani na Lubelsskiej w Olsztynie, która oferuje je najtaniej - ktos może wie coś więcej? Co do okien drewnianych to dobre opinie słyszłam o firmie Fair Basse - hale produkcyją maja tuż przy granicy w Bezledach. Niestety jak dla mnie za drogie, więc szukam też dobrych, tanich z PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykv 17.07.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Zależy jakiej: w ceramice specjalizuje się Losko inne Fal Bud - obie na lubelskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 17.07.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Ooo, widzisz, chyba chodziło o Losko. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykv 18.07.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 a PCV to jakie? Macie namiary na sprawdzone firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 19.07.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 My mamy PCV drewnopodobne z firmy Adams z Mrągowa, kupowaliśmy u przedstawiciela w Olsztynie - Asmont na ul. Kołobrzeskiej (koło zajezdni MPK). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakrzys 22.07.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 My założyliśmy drewniane firmy Karo. Profesjonalne podejśce do klienta i wysoka jakośc okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 30.07.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Witam . Poszukuję kierownika budowy ... - jest tu jaki ? Poważnie - poszukuję jakiegoś dobrego kierownika budowy, bo mam tu jednego gościa ale mnie trochę wnerwia On adaptował mi projekt i jest kierbud na budowie u znajomego no i niby dobry ale ja go jakoś podejrzewam o kombinacje bo przy adaptacji projektu powiedział mi, że zrobienie piwnicy (w projekcie nie ma) nie musi być uwzględnione w projekcie do pozwolenia na budowę i że można piwnicę wpisać do dziennika budowy (pewnie nie chciało mu się jej zaprojektować, albo nie umiał) ! A dziś gościu ze starostwa powiedział mi, że jest to istotna zmiana i należy w związku z tym poprawić projekt i zrobić zmianę do decyzji o pozwoleniu na budowę. Chyba się wścieknę zaraz! Poza tym usilnie proponuje mi znajomą super- ekipę " która tanio buduje" i może zacząć jutro ! Musi być super skoro nie ma zleceń nie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wapk 14.08.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Witam!!!!!!!!!Jakiś czas mnie tu nie było ale załatwianie papierologi trochę trwało. Teraz mam już PnB no i wykop. Zaczynam układać zbrojenie. Po długiej walce z zakładem energetycznym mam prowizorkę niestety słup ze skrzynką jest oddalony o 150m - może ma ktoś odsprzedać zbędny kabelek (brakuje mi 50m)? Powodzenia na budowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 29.08.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 nie wybieraj nigdy ekipy która poleca kierownika budowy chyba ze masz inspektora nadzoru. Gdzie masz ta budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 30.08.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 nie wybieraj nigdy ekipy która poleca kierownika budowy chyba ze masz inspektora nadzoru. Gdzie masz ta budowę? Jeśli to było do mnie - to oczywiście, że ich nie wybrałam- bo jest na pewno tak jak mówisz - zgrana klika która będzie robić szybko i byle jak a kierownik-kupmel wszystko podpisze żeby grało. Mam inna ekipę i inspektora nadzoru też (który jest bardzo cięty na takich niby-fachowców) ale niech się ekipa tym martwi ! A moja budowa w Kaplitynach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wapk 10.09.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Moja ekipa robi byle jak i na dodatek bardzo wolno wszystkie błedy muszę wychwytywać sam ponieważ kier. bud. jakoś tego nie zauważa co więcej jak już się pojawi na budowie to święto. Minęlo 1,5 miesiąca a ekipa nie osiągnęła jeszcze stanu 0. Cały czas myślę, że się wreszcie przebudzę z tego koszmaru bo to nie może dziać się na jawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 15.09.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 zmien kierownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-PERKUN- 27.09.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Witam serdeczne wszystkich w warmińsko mazurskiem watku budowlanym. Z przyjemnościa bede podpatrywał Wasze boje budowlane i wyciagał z nich wnioski. sam na razie jestem posiadaczem dzialki budowlanej w poblizu Olsztyna i planami budowy za 3-4 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts