Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Warmińsko mazurska grupa budowlana

Recommended Posts

do waldek72

A mogę prosić wspomnianego glazurnika

Mam pytanie czy jest ktoś na forum, kto ma rekuperator montowany przez firmę olsztyńską, którą mógłby polecić

Nam wentylację mechaniczną będzie robiła firma z Ostródy. Czy mogę polecić ..... hm ...... na razie prawie nic nie zrobili, mają wejść jakoś za kilka miesięcy.

• Odpowiedzi 474
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
do waldek72

A mogę prosić wspomnianego glazurnika

Mam pytanie czy jest ktoś na forum, kto ma rekuperator montowany przez firmę olsztyńską, którą mógłby polecić

Witam...

Podaje namiary :

Glazurnik - Pan Maciek tel. 504 701 470

Radzę się spieszyć bo nie wiem jak z terminami u niego.... polecam...pomoze w wielu aspektach

Witam

Jak tam wasze budowy. ile już macie zrobione. u mnie od kwietnia robi się piwnica ale wreszcie strop leży tylko trzeba go zalać i wyjdziemy z ziemi. Niestety w tym roku pogoda nowo budującym nie sprzyja bo najpierw długa zima a teraz co rusz pada. no nic trzeba się cieszyć ze nie mieszkamy na terenach zalewowych bo tam ludzie stracili wszystko :(

Pozdrawiam

Witam

Jak tam wasze budowy. ile już macie zrobione. u mnie od kwietnia robi się piwnica ale wreszcie strop leży tylko trzeba go zalać i wyjdziemy z ziemi. Niestety w tym roku pogoda nowo budującym nie sprzyja bo najpierw długa zima a teraz co rusz pada. no nic trzeba się cieszyć ze nie mieszkamy na terenach zalewowych bo tam ludzie stracili wszystko :(

Pozdrawiam

Dokładnie jest tak jak piszesz - pogoda fatalna wiec i budowanie kiepsko idzie. My ciągle jesteśmy na etapie fundamentów, ale musze tu zaznaczyc ze dom buduje ekipa mojego taty w tak zwanym "międzyczasie" no i ten deszcz, jak neverending story;(

Hejki, ja na szczescie pod dachem i zamknieta juz jestem.Wszelkie prace budowlane poszly w zeszlym roku.Teraz wykanczam sie srodkiem.Za miesiac PUR na ocieplenie dachu, we wrzesnu elektryka :)

Pozdrowienia dla wszystkich walczacych z zywiolami w tym roku :)

Cześć.

Jaka firma będzie Ci pianowała dach ??? My też będziemy "kłaść" piankę i dlatego pytam.

Pozdrawiam

Monika

Witam

Skopany tynk gipsowy nadaje się tylko do skucia ponieważ jest jednowarstwowy i nie powinno się dokładać kolejnych warstw gipsu celem wyrównania, ponieważ może się rozwarstwić. Owszem jest to praktykowane ale nie ma sensu. Zastosowanie tynku cementowego daje możliwość nanoszenia poprawek. Ostateczną warstwą na ścianie może być gładź cementowa (np Atlas Rekord). Także jeśli ktoś ma wstręt do gipsu to jest to idealne rozwiązanie.

;)

ooo i Pan Maciek glazurnik się odnalazł......... Rozumiem że ten wywód to o moich tynkach:)

Witam

Skopany tynk gipsowy nadaje się tylko do skucia ponieważ jest jednowarstwowy i nie powinno się dokładać kolejnych warstw gipsu celem wyrównania, ponieważ może się rozwarstwić. Owszem jest to praktykowane ale nie ma sensu. Zastosowanie tynku cementowego daje możliwość nanoszenia poprawek. Ostateczną warstwą na ścianie może być gładź cementowa (np Atlas Rekord). Także jeśli ktoś ma wstręt do gipsu to jest to idealne rozwiązanie.

;)

Witam,

czy możecie polecić dobrego kierownika budowy?

;)

jak jeszcze potrzebujesz to mam namiary na dobrego. Daj znać na priv

Gdzieś na forum znalazłam taką modlitwę, którą uważam za jedynie słuszną "boże błogosław kierownika ...... i jego chęć szczerą do dzielenia się wiedzą"

Witam, witam .....

U nas już tynki połozone, teraz kładzie się podłogówka i do połowy lipca mamy mieć wylane wszędzie podłogi. Mozecie mi poradzić jak sprawdza się drewno na ogrzewaniu podłogowym? Ktoś może ma jakieś doświadczenia w tej kwestii ???

Po rozmowie w sklepach z panelami i deskami, sprzedawcy twierdzili że panel szybciej się bedzie nagrzewał bo jest cieńszy niż deska. Hm ..... a ja chciałam drewnianą podłogę :(

Monika