anzys 26.03.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 hejka Ja moge polecic dobrych dekarzy-cieśli i gościa od kominka... pozdr poprosiłbym o namiar na dekarzy na: [email protected] pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 31.03.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Witam wszystkich. Dotarły do mnie plotki o wysypisku śmieci, które ma powstać pomiędzy Nikielkowem a Wójtowem. Tego dotyczy moje pytanie czy ktoś z szanownych grupowiczów słyszał coś o tym?? Dzwoniłam do ZGOK'u i tam jedna z pań powiedziała mi o spalarni na Trucku ale powiedziała, że nie jest pewna i połączyła mnie z kierownikiem, tamten zaprzeczył jakiemukolwiek wysypisku ale już o spalarnię zapomniałam się spytać. Może ktoś z Was wie coś więcej na ten temat??? Bo nie bardzo podoba mi się perspektywa sąsiedztwa z wysypiskiem. Oczyma wyobraźni już widzę szczury. Witam, w zeszły czwartek byłem na spotkaniu z Sołtysem Nikielkowa oraz całą świtą z barczewskiego ratusza, na czele z Panem Burmistrzem. Gdzie Pan Burmistrz powiedział, że nie po to zamykał wysypisko w Łęgajnach, żeby je na nowo otwierać, bo taki jest pomysł, aby na czas budowy spalarni, tam zwozić śmieci z Olsztyna i jeszcze innych gmin (spalarnia ma być wspólną inwestycją związku gmin około 50 - informacja Pana Burmistrza). Mówił coś o wożeniu materiału na rekultywację zamkniętego już wysypiska w Łęgajnach, ale też na to nie wyrazi zgody jeżeli nie zostanie wyremontowana droga z Olsztyna przez Nikielkowo do Łęgajn. Jak będę miał jakieś dodatkowe informację na pewno się nią podziele. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna1 08.04.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Hej, Dołączam do grupy budujących dom w warm.-maz. - miejscowść Naglady. Zaczynam w czerwcu, pozwolenie jest, wykonawca zaklepany i mam nadzieję, że zamieszkam w przyszłym roku:) Pozdrawiam http://www.domenaprojekt.pl/pr/opis/n/3.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 09.04.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam wszystkich, my budujemy na Warmii, okolice Kwidzyna Pozdrawiamy i wszystkim budującym i wykańczającym siebie lub dom Wesołych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marz 14.04.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam wszystkich. Dotarły do mnie plotki o wysypisku śmieci, które ma powstać pomiędzy Nikielkowem a Wójtowem. Witam, w zeszły czwartek byłem na spotkaniu z Sołtysem Nikielkowa oraz całą świtą z barczewskiego ratusza, na czele z Panem Burmistrzem. Gdzie Pan Burmistrz powiedział, że nie po to zamykał wysypisko w Łęgajnach, żeby je na nowo otwierać, bo taki jest pomysł, aby na czas budowy spalarni, tam zwozić śmieci z Olsztyna i jeszcze innych gmin (spalarnia ma być wspólną inwestycją związku gmin około 50 - informacja Pana Burmistrza). Mówił coś o wożeniu materiału na rekultywację zamkniętego już wysypiska w Łęgajnach, ale też na to nie wyrazi zgody jeżeli nie zostanie wyremontowana droga z Olsztyna przez Nikielkowo do Łęgajn. Jak będę miał jakieś dodatkowe informację na pewno się nią podziele. Pozdrawiam. Witam, Fajnie, że wyjaśniło się z tym wysypiskiem, kamień z serca (albo raczej szczury z wyobraźni). A co do tej spalarni wiesz może coś więcej?? Gdzie miałaby się znajdować?? Słyszałam coś o Tracku ale nie wiem czy to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza i Rafał 14.04.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Witamy wszystkich. Dziś dołączamy do grupy budujących w Olsztynie i okolicach. My budujemy sie w Marcinkowie, gm. Purda. Z budową ruszymy najwczęsniej za rok ale jesteśmy na etapie papierkowej roboty. Czy ktoś może buduje projekt Rozeta w okolicy? Zastanawiamy się również nad zatrudnieniem geologa (ponieważ dom bęzie podpiwniczony). Czy ktoś ma już nim jakieś "doświadczenia"? Będziemy wdzięczni za jakieś rady. Pozdrawiamy. Iza i Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 17.04.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam, poszukuję kontaktu do solidnego i uczciwego hydraulika z Pisza lub okolic.Chodzi o modernizację / przebudowę systemu w domku letniskowym. Dziękuję z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wapk 18.04.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam serdecznie!Czy ktoś buduje w Giedajtach gm. Jonkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
palomaa 22.04.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam, wszystkich Warmiaków My też podjęliśmy decyzję, może szaloną, o budowie własnego domu. Załatwiamy teraz papirologię (mamy na głowie konserwatora ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marz 27.04.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 To powodzenia. Papierologia to dopiero początek, ale marzenie o własnym domku na pewno zwycięży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marz 06.05.2009 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Cytując wierszyk "Najpierw powoli jak żółw ociężale ..." ruszyła budowa. W zeszłym roku powstała piwnica. Wczoraj ruszył parter. I tempo jest nawet niezłe, bo już prawie mamy ściany na parterze. Teraz tylko oby była pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 07.05.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Cytując wierszyk "Najpierw powoli jak żółw ociężale ..." ruszyła budowa. W zeszłym roku powstała piwnica. Wczoraj ruszył parter. I tempo jest nawet niezłe, bo już prawie mamy ściany na parterze. Teraz tylko oby była pogoda. Ze ścianami idzie szybko, tylko potem jak się wejdzie do środeczka to jakoś się tempo zwalnia. Osobiście teraz męczę się z drenażem budynku, a jak już mam odkopany na nowo budynek to z doprowadzeniem i odprowadzeniem mediów do i z domu. Pozdrawiam Nikielkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marz 07.05.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Ściany budują się wręcz ekspresowo. Po jednym dniu już widać ogromną różnicę. A co środka to na pewno masz rację, ale wiem czego się spodziewać, bo rodzice ładnych kilka lat temu robili generalną przebudowę domu - włącznie dobudową jednego piętra i zmianą dachu. Jeśli ekipa się nie spóźnia (takiej jeszcze nie spotkałam) to nie jest tak źle. Wszystko zależy oczywiście od pieniędzy, a Tych przy budowie chyba nigdy nie jest zbyt dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robek Warmia 27.05.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Czy sa między Wami tacy, ktorzy przewidują ogrzewanie pompa cieła ? Jezeli sa tacy to jakie macie opinie nawet usłyszane od znajomych, co do instalatorów tych pomp jest ich przeciez na terenie Warmii i mazur nie tak duzo. prosze o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgoska i Gabe 28.05.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Czy sa między Wami tacy, ktorzy przewidują ogrzewanie pompa cieła ? Jezeli sa tacy to jakie macie opinie nawet usłyszane od znajomych, co do instalatorów tych pomp jest ich przeciez na terenie Warmii i mazur nie tak duzo. prosze o opinie. Ja przewiduje. Moi znajomi budujacy sie blisko Olsztyna mieli zakladac w kwietniu.Niestety instalatorzy na terenie war-maz podobno nie bardzo. Ja zdecydowalam sie na pompe i cala instalacje robiona przez jedna firme. Niestety rozpoczecie prac na ten etap przewiduje jesienia- wykonanie projektu, a wiosna 2010 zalozenie pompy, studnie, podlogowka i rozruch.Oczywiscie jak kasy starczy A co do opini to rozne slyszalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robek Warmia 28.05.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Czy sa między Wami tacy, ktorzy przewidują ogrzewanie pompa cieła ? Jezeli sa tacy to jakie macie opinie nawet usłyszane od znajomych, co do instalatorów tych pomp jest ich przeciez na terenie Warmii i mazur nie tak duzo. prosze o opinie. Ja przewiduje. Moi znajomi budujacy sie blisko Olsztyna mieli zakladac w kwietniu.Niestety instalatorzy na terenie war-maz podobno nie bardzo. Ja zdecydowalam sie na pompe i cala instalacje robiona przez jedna firme. Niestety rozpoczecie prac na ten etap przewiduje jesienia- wykonanie projektu, a wiosna 2010 zalozenie pompy, studnie, podlogowka i rozruch.Oczywiscie jak kasy starczy A co do opini to rozne slyszalam jaką firme wybraliscie do zakładania pompy czy spoza naszego woj. Ja mam wyceny m.in. od Eko-energy i Inmontu i wygląd to dobrze jezeli chodzi o poziom profesjonalizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgoska i Gabe 28.05.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Robek a jaka pompe chcesz zalozyc?? My zdecydowalismy sie na pompeIVT, a firme Eko SC ze Slupska. Mialam kilka wycen min od lokalnych firm ale nie wiem jak dobrzy sa. Jedna z Olsztynskich firm dala mi wycene o 75% wyzsza od tej ze Slupska.Co do firmy ktora wybralismy, to wiem, ze sa bardzo profesjonalni.Polecani przez moja kolezanke-architektke, ktora tez korzystala z ich uslug budujac swoj dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marz 03.06.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Witam, niedługo koniec budowy stanu surowego, w związku z tym zastanawiamy się nad wyborem pokrycia dachowego. Więźbę mamy przygotowaną pod dachówkę, jednak poprzez cenę zaczęliśmy się zastanawiać nad alternatywnymi (oczywiście tańszymi) rozwiązaniami. Zastanawiamy się nad dachówką betonową(jednak podobno bardzo szybko obchodzi mchem i już po kilku latach nie wygląda zbyt ładnie) lub blachodachówką ( i tu też jest kilka wad - po pierwsze podobno jest bardzo głośna gdy pada deszcz , z tym, że mamy deski do czoła i papę). Może ktoś z szanownych grupowiczów mógłby coś doradzić, a także jakąś sprawdzoną i najlepiej niedrogą ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robek Warmia 03.06.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Robek a jaka pompe chcesz zalozyc?? My zdecydowalismy sie na pompeIVT, a firme Eko SC ze Slupska. Mialam kilka wycen min od lokalnych firm ale nie wiem jak dobrzy sa. Jedna z Olsztynskich firm dala mi wycene o 75% wyzsza od tej ze Slupska. Co do firmy ktora wybralismy, to wiem, ze sa bardzo profesjonalni.Polecani przez moja kolezanke-architektke, ktora tez korzystala z ich uslug budujac swoj dom. Dziekuję za poradę. Mam tez od nich wycenę oraz wycene od kilku osób z lsztyna. Ceny w sumie sa podobne aczkolwiek ceny miejscowych firm są generalnie troszeczke tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 11.06.2009 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Witajcie Kochani i od razu proszę "POMÓŻCIE" . Szukam geodety w okolicach Olsztyn, Szczytno, który zgodziłby się dokonać podziału działki pod Jedwabnem - problem polega na tym, że może się to odbyć jedynie w godzinach mocno popołudniowych (lub dniach wolnych od pracy :-/), ponieważ "mój" gospodarz pracuje od 4 rano do 18 i od 2 lat nie ma czasu na zawezwanie geodety do podziału. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie namiary bo już bym chciała tu do Was dołączyć "czynnie" (a nie tylko podczytywać) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts