Monika_76 16.08.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Witam wszystkich. Też zaczynamy budowę domu pod Olsztynem. Na razie zakończylismy papierkową robotę, dostalismy pozwolenie i czekamy na kredyt. Planujemy zrobić jeszcze w tym roku SSO. Na razie czytam namietnie forum muratora i zaczynam szukać bloczków betonowych . Gdzie są dobre i w miarę tanie ?? Jeszcze beton, zbrojenie ....... ale szukania, targowania przed nami. Pozdrawiam wszystkich budujących. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 17.08.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Czesc, Ktoś z Was brał bloczki fundamentowe z Morąga ??? Ostatnio czytałam na forum że tych z Jonkowa ludzie nie polecali ....... Czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tazz 19.08.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Witam, szukam ekipy ktora wykona tynki cementowo-wapienne w okolicach olsztyna, mozecie kogos polecic i ewentualnie podac wytargowane ceny? dzieki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaniosy2 31.08.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 witam ja także chciałabym sie przywitać, planuję budowę na początku wiosny (może jak się uda to chociaż piwnicę w tym roku, jak będzie pozwolenie na budowę i kasa ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anzys 04.09.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Witam, niedługo koniec budowy stanu surowego, w związku z tym zastanawiamy się nad wyborem pokrycia dachowego. ja też się zastanawiałem i jednak wybrałem dachówkę ceramiczną - po ponad miesięcznych negocjacjach cena wydaje się być bardzo dobra ps. wczoraj skończył pracę u mnie hydraulik - piony i wodno-kanalizacyjne instalacje w ciągu 2,5 dnia (4 łazienki i 2 kuchnie na 3 poziomach - piwnica parter poddasze) zdecydowanie szczerze polecam, zwłaszcza, że wycenił mi pracę niedrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaniosy2 04.09.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 no to anzys pochwal się tym hydraulikiem dokładniej, co robił i za ile.MArz jaka to dachówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 05.09.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 sprzedam roczny garaż blaszany - stan b.dobry http://picasaweb.google.pl/wazwie/JakPowstajeNaszDomek?authkey=xhlJCUfqdIE#5378065488809768274 kontakt na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anzys 08.09.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 no to anzys pochwal się tym hydraulikiem dokładniej, co robił i za ile. MArz jaka to dachówka? dokładnie - podłogówka na 3 poziomach (3 x 120m2 podłogi), woda + kanaliza na całym budynku + wyprowadzenie do podłączenia solarów + wyprowadzenie do podłączenia basenu - cena niższa niż u 3 pozostałych hydraulików (1 też z polecenia i 2 z "łapanki"), jak się będziesz budować - dam Ci do niego namiar to porównasz u siebie jak będziesz chciał. Firma naprawdę bardzo solidna i super szybka dachówka rupp ceramika Syriusz 13 pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anzys 08.09.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witam, szukam ekipy ktora wykona tynki cementowo-wapienne w okolicach olsztyna, mozecie kogos polecic i ewentualnie podac wytargowane ceny? dzieki za pomoc! mi robił tynkarz - znajomy mojego Taty, z tymże ja byłem pomocnikiem. Cena robocizny za m2 to 4zł (wziąłem go na godziny) koszt materiału - bardzo niski - kilkadziesiąt worków wapna (ok 30-50 - nie liczyłem) i kilkanaście cementu (bliżej 20-tu) niestety samego go zostawić nie mogłem - lubi wypić "piwko". Czas tynkowania - niestety aż 4 tygodnie jakość - bardzo dobra - tynkarz ok 30 lat to robił, mój Tata straszny pedant w budownictwie (też już ponad 30 lat) nie miał się do czego przyczepić Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaniosy2 08.09.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 dzięki anzys, na pewno się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 14.09.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 no to anzys pochwal się tym hydraulikiem dokładniej, co robił i za ile. MArz jaka to dachówka? dokładnie - podłogówka na 3 poziomach (3 x 120m2 podłogi), woda + kanaliza na całym budynku + wyprowadzenie do podłączenia solarów + wyprowadzenie do podłączenia basenu - cena niższa niż u 3 pozostałych hydraulików (1 też z polecenia i 2 z "łapanki"), jak się będziesz budować - dam Ci do niego namiar to porównasz u siebie jak będziesz chciał. Firma naprawdę bardzo solidna i super szybka dachówka rupp ceramika Syriusz 13 pozdrawiam Andrzej Andrzej czy ta polecana przez ciebie firma też robi przyłącza wodno-kanalizacyjne?? Szukam ekipy która za rozsądne pieniądze pociagnie do nas kanalizę oddalona o około 300m. Macie jakis sprawdzonych fachowców w tej dziedzinie? A poza tym u nas już wykopany dół pod piwnice i czekamy teraz na prąd (w piatek mielismy odebranie przez ZE skrzynki i mamy nadzieję ze w tym tygodniu podłącza prąd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anzys 15.09.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Andrzej czy ta polecana przez ciebie firma też robi przyłącza wodno-kanalizacyjne?? Szukam ekipy która za rozsądne pieniądze pociagnie do nas kanalizę oddalona o około 300m. Macie jakis sprawdzonych fachowców w tej dziedzinie? A poza tym u nas już wykopany dół pod piwnice i czekamy teraz na prąd (w piatek mielismy odebranie przez ZE skrzynki i mamy nadzieję ze w tym tygodniu podłącza prąd) Niestety nie - tylko wewnątrz. Ale nie wiem co jest u Ciebie do zrobienia - może warto zrobić "samemu" tzn wodociąg- kupujesz rurę o długości jakiej potrzebujesz (u mnie 32mm) + wodomierz i inne graty (w hurtowni wszystko co trzeba powiedzą), kopareczka wykopuje rów, wyrównujesz go najlepiej drobnym piaskiem tak aby przy rurze nie było kamieni i zgłaszasz do zakładu wodociągów. Przyjeżdża ekipa wobi wcinkę (tylko oni mogą) a przy okazji zamontują wodomierz (20minut), zaplombują i wszytko. Co do kanalizy - u mnie jest szambo i było trochę gorzej - wziąłem klienta (hydraulika) którego nie polecam bo drogi... zrobił co prawda dobrze co do prądu to zazdroszczę Tobie - ja jestem rok po rozpoczęciu budowy i prądu swojego dalej nie mam, jakieś tam "mrzonki" że będzie na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaniosy2 22.09.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 to ja też się zapytam ile płacicie/ płaciliście za podłączenie wody i kanalizacji, bo u nas pan sobie zażyczył 70 zł/metr wody i 80/metr kanalizy, z tym że z tego, co wiem nie ma potem problemu z odbiorem przez wodociągi, tzn. przyjeżdżają wtedy kiedy trzeba, wszystko przebiega sprawnie i bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anzys 24.09.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 to ja też się zapytam ile płacicie/ płaciliście za podłączenie wody i kanalizacji, bo u nas pan sobie zażyczył 70 zł/metr wody i 80/metr kanalizy, z tym że z tego, co wiem nie ma potem problemu z odbiorem przez wodociągi, tzn. przyjeżdżają wtedy kiedy trzeba, wszystko przebiega sprawnie i bez problemów. za przyłącze kanalizy zapłaciłem 300zł - odległość od szamba - 8m kurde myślałem, że zapłaciłem dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaniosy2 24.09.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 no my troche więcej zapłacimy , do tego dochodzi studzienka rewizyjna, nawiertka zrobiona przez wodociągi i gedodeta, któy to wszystko naniesie na mapkę, z tymże, że geodeta może chyba być na sam koniec, przy inwentaryzacji budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anzys 24.09.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 no my troche więcej zapłacimy , do tego dochodzi studzienka rewizyjna, nawiertka zrobiona przez wodociągi i gedodeta, któy to wszystko naniesie na mapkę, z tymże, że geodeta może chyba być na sam koniec, przy inwentaryzacji budynku. a no tak za nawiertkę też płaciłem - 250zł geodeta - dokładnie przy inwentaryzacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 16.10.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 pana ktory podlaczy wode i kanalize - Szczytno (wydaje sie cena przystepna) Ale szukam dobrych z polotem tynkarzy (bonie, okna td) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaniosy2 16.10.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 mąż kiedyś mieszkał w Szczytnie i mówi, że tam kiedyś godny polecenia był p. Matras, mieszkał przy starej ulicy Bieruta na parterze, chyba 4c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 17.10.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Dziękuję za odpowiedz Sprawdzę czy jeszcze coś ten Pan robi Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek01 17.10.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 A ja poszukuję architekta z okolic Giżycka. Takiego raczej dobrego rzemieślnika a nie artystę, ponieważ koncepcję remontu już mam. Chcę dopracować szczegóły i zebrać to w projekt, tak żeby podczas robienia prac nie strzelić jakiejś głupoty i później nie przerabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts