Monika_76 08.07.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Cześć, Budujemy się w w okolicach Olsztyna a dokładnie w Łupstychu. Chętnie bym obejrzała fotki waszego Codziennego Dzisiaj znowu po pracy zaliczylismy objazd sklepów z terakotą, panelami, deskami. Zgłupiałam lekko, ale powoli będzie trzeba się na coś decydować. Pozdrawiam Monika Monika przejrzałam was dziennik- piękny macie domek i duży jak można spytać: gdzie się budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 12.07.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Moniko w którymś z ostatnich Ładnych domów był artykuł na temat drewna na podłogówce. Ja przejrzałam kilka wątków na ten temat i zrezygnowałam. Nie przekonuje mnie drewno na czymś co grzeje. Argumentów w tej chwili nie powtórzę, bo po przeczytaniu czegoś co odrzucam natychmiast wypieram . Tym bardziej że poszłam do salonów i naoglądałam się płytek, które mogę ustawić na równi z dechą. Zastosuję drewniane dodatki i będę miała pewność że mi to nie "wejdzie w reakcję" z podłogówką. to tyle argumenty średnio racjonalne. Pytanie do forumowiczów: czy ktoś kładł goldbanda ręcznie - szukam fachowca, ewentualnie proszę o przemyślenia w tym temacie. Mam ściany z betonu komórkowego zaciągnięte klejem i wewnętrznie buntuję się przed pokryciem tego tynkiem cementowo - wapiennym, następnie zapłaceniem dodatkowo za 2 pozostałe warstwy (łącznie z "finiszem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-PERKUN- 14.07.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Co raz bardziej zastanawiam sie nad budowa domu według tego projektu http://www.dominanta.pl/oferta/dzin_2G.html# . Wczesniej był Guliwer 2G tej samej pracowni moze macie wlasne przemyślenia dotyczące Dzina i podzielicie sie nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 15.07.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Witam Desperacka prośba o namiary na dobrych dekarzy, cieśli. Help!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 22.07.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 ha ha, martaibartek, dobijacie do etapu, na jakim niektórzy się już wprowadzają - gdy są już okna i dach, można rzucać materac na beton i świętować pierwszą nockę pod nowym dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 23.07.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Ukłony dla wszystkich z grupy, którzy pomagali dając namiary na dekarzy Miło poczuć wsparcie w desperacji:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anioł Mieczysława 26.07.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 czy ktoś z was buduje w Ełku może możecie mi polecić jakąś dobrą firmę budowlanączy słyszeliście jakieś opinie o firmie Tar-bud z Ełku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 28.07.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 ja buduje w elku ale nie slyszałem o Tar-budzie. poleciłbym swoja ale do konca roku robia u mnie i u szwagra ale po nowym roku beda juz wolni chyba ze juz ktos sie u nich zaklepał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 28.07.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Hejka Dawno mnie nie było. Nadal myślę o podłodze a że nie mam wenty twórczej nic jeszcze nie zamówione. Martaibartek nie bałaś się kłaść elektryki przy otwartym budynku (brak okien). Ja się trochę cykałam i najpierw okna dałam a poźniej elektrykę rozkładałam. Makawel fajny domek się szykuje i tez z piwnicą jak nasz. A teraz podobno bez piwnicy się buduje nawet architekt adaptujący nasz projekt chciał nam ten pomysł wybić z głowy !!!!! I parokrotnie wracał do tego tematu Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 29.07.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Monika co do elektryki to się nie baliśmy, bo nasz nowy domek buduje się bardzo blisko domku w którym teraz mieszkamy, a więc mamy go cały dzień i noc na oku U nas okna już wstawione, jutro ma być brama garażowa, a w następnym tygodniu drzwi zewnętrzne i stan surowy zamknięty będzie ukończony Ekipa kładzie tynki (poddasze prawie wycyckane), a i podłączyli nam wodę. Wszystko idzie zgodnie z planem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 29.07.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 O.... to super mieć dom cały czas na oku A jakie drzwi zewnętrzne kupiliście ??? Zastanawiamy się nad Dziadkiem, słyszał ktoś o tej firmie i jej drzwiach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 30.07.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Drzwi zamówiliśmy przez allegro: drewniane kolor orzech. O Dziadkowych drzwiach nic nie wiem Inwestorzy jak w waszych okolicach kształtują się ceny tynków, wylewek, oraz kafelkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poranadobranoc 31.07.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 WITAM WSZYSTKICH. A MOŻE KTOŚ Z FORUMOWICZÓW BUDUJE DOMEK" GULIWER" FIRMY DOMINANTA. WŁASNIE KUPIŁEM DZIAŁECZKĘ, A WŁASNIE TEN PROJEKT BARDZO MI SIE SPODOBAŁ. POZDRAWIAM WSZYSTKICH BARDZO GORACO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-PERKUN- 15.08.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Witam co do Guliwera jest dokładny dziennik na muratorze. sam zastanawiałem sie ad jego budowa w wersji 2G. Projekt jest ogólnie ok lecz mnie np przeraziła ta mała klikta 7 metrowa jako pokój i powoli się przychylam do innego projektu Dominanty Dzin 2g. a TUTAJ JEST GULIWER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 18.08.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 A co tu taka cisza? inwestorzy warmińsko-mazurscy co porabiacie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 18.08.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 a u mnie sie buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-PERKUN- 18.08.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Ja na razie niweluje działeczke i tylko tyle w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 23.08.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Znajomy pracuje w firmie produkującej meble ogrodowe, drewniane.Zrobił dla nas taki domek i pergolę z ławką http://lh4.ggpht.com/_Wh2D7U9e_pU/THJQUjUrsFI/AAAAAAAABDI/S2ZDaTedfa8/4.jpg tu jeszcze w trakcie malowania. Dobre żywiczne drewna z ostatniej wiosennej ścinki. Grube deski gwarantują że się nie rozsypie tak jak allegrowe wersje ekonomiczne;-)Jest możliwość, aby zrobił jeszcze kilka sztuki. Osoby zainteresowane zapraszam do oględzin naszego cuda w dzienniku, być może jest to to, czego szukaliście.Kontakt na PRIV Są też inne drewniane elementy architektury ogrodowej, budy, pergole, kosze na śmieci itd..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 23.08.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Drzwi zamówiliśmy przez allegro: drewniane kolor orzech. O Dziadkowych drzwiach nic nie wiem Inwestorzy jak w waszych okolicach kształtują się ceny tynków, wylewek, oraz kafelkowania? Marta wasze drzwi są podobne do tych które dzisiaj oglądałam - spojrz w moj dziennik, wstawiłam fotki. Czy Wasze drzwi są może firmy door-system??? Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CudSzwej 06.09.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Witam serdecznie! U nas tez juz sie buduje, powoli szyukuemy sie do zalewania stropu. Robota idzie dosc wolno, ale budujemy sie systemem gospodarczym wiec cos za cos.czy mozecie polecic jakis dobry punkt sprzedazy Przydomowych Oczyszczalni Sciekow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts