bo-war 17.01.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 A ja uparcie czekam na swój projekt który - jak mnie zapewniano - został do mnie wysłany PRIORYTETEM w poniedziałek i do tej pory go nie ma Co to za priorytet do licha?? Dziś telefonowałam więc namolnie na zmianę do tego biura, które mi sprzedało projekt i na pocztę .. W biurze jak się okazało- projekt nie został wysłany w poniedziałek a we wtorek ( ) a na poczcie przesyłki - BRAK. Czuję, że jak dziś po południu paczki nie będzie - to jutro napewno będzie ale ZADYMA Na szczęście mąż mnie właśnie poinformował, że otrzymał kserokopię mapy od geodety (bo oczywiście oryginał w starostwie dopiero został złożony..) Na tą kserokopię też się oczywiście odpowiednio naczekaliśmy i w zasadzie facet miał termin do dziś - albo dać nam wreszcie tą mapę albo rezygnujemy z niego !! Bo już nie mogłam słuchać jak 5 raz powtarza , że jutro to już na 100% będzie (geodeta po tzw. znajomości )- tylko to jutro następowało a mapy brak ! No to tak się zaczyna - nawet nie chcę myśleć jak to później wygląda..... wolę nie wiedzieć wcześniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 18.01.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 No dobra - zadymy dziś nie będzie - projekt dotarł do mnie wreszcie wczoraj , wieczorową porą Oddałam papiery dla architekta - ma mi dostarczyć pozwolnie na budowę. Pożyjemy, zobaczymy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 21.01.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Jestem na etapie spraw elektrycznych.Różnica cen w hurtowniach na terenie Olsztyna kolosalna.Przykładem moze być przewód zasilający dom YKY 5x10 w jednej 21 zł /m w innej 18 zł/m.Kupujcie "kabelki", bo coś się bedzie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 22.01.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Kupujcie "kabelki", bo coś się bedzie działo. Dzięki za info. Nie ma to jak uzyskać odpowiedź na zapytanie zanim się je rzuci... Ja zanim zapytam fachowca, zawsze patrzę mu głęboko w oczy....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 22.01.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Miałem nadzieje na dobre wieści w tym tygodniu, ale niestety nie uzyskałem ich. Podobno producent gazobetonu u którego miałem zamówiony transport wstrzymał sprzedaż do czwartku, a w pozostałych jest kolejka po tydzień czasu Dlaczego zawsze jest tak, że jak czegoś potrzebujesz to tego już nie ma na rynku, chyba działa niewidzialna ręka rynku A. Smith'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 27.01.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Hej, hej - i my wreszcie znaleźliśmy odpowiednią grupę - przyjmiecie??? Co prawda jeszcze nie zaczynamy budowy ale mentalnie się do tego przygotowujemy, chętnie będziemy czytać o waszych postepach, na razie jesteśmy na etapie kupowania działki (jeszcze nie ustaliliśmy czy to jeszcze Warmia czy już Mazury) i jak to z "budową wymarzonego domku" bywa - już tu zaczynają się schody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 27.01.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 jeszcze nie ustaliliśmy czy to jeszcze Warmia czy już Mazury Jak powiesz gdzie ta działeczka to może pomożemy w przydziale do jednej z dwóch możliwości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 27.01.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 jeszcze nie ustaliliśmy czy to jeszcze Warmia czy już Mazury Jak powiesz gdzie ta działeczka to może pomożemy w przydziale do jednej z dwóch możliwości . gmina jedwabno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 27.01.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Zastrzelieś mnie Raarr z tą ceną bloczków. Nawet na Allegro teraz przeglądałam ofertę na bloczki i oferują za cenę 3,29 - 3,93 zł. (W-wa lub zachodnopomorskie) - więc pewnie tak jak z gazobetonem - zamówisz w W-wce a przywiezie Ci ta sama firma z Olsztyna, która chciała Ci sprzedać po 6 zł. Paranoja ! Trzeba w takim razie szukać towaru poza Olsztynem - bo Olsztyn jest drogi ! Kiedyś na Allegro widziałam aukcję - gościu sprzedawał bloczki fundamentowe po 3,5 zł. - a był z Biskupca (podobno sam je produkuje..) ale teraz nie widzę go. Muszę wysłać teścia na poszukiwanie go w tym Biskupcu - kto to jest i czy faktycznie je robi. Na Podlasiu spróbujcie.albo w Ełku suwałki maja dobre ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 27.01.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 jeszcze nie ustaliliśmy czy to jeszcze Warmia czy już Mazury Jak powiesz gdzie ta działeczka to może pomożemy w przydziale do jednej z dwóch możliwości . gmina jedwabno To Jedwabno niedaleko Mrągowa? Bo jest Jedwabne blisko Łomzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 28.01.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 to Jedwabno pod Szczytnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 29.01.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 to Jedwabno pod Szczytnem a, to już Mazury, granica między Warmią i Mazurami przebiega chyba nie daleko bo w okolicy wsi Łajsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 31.01.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Jeśli kupujecie bloczek betonowy to żądajcie wyników prób wytrzymałościowych na ściskanie. Jeżeli kupujecie bloczek z betonu B15 to próby nie powinny być niższe niż 15MPa.O stali pamiętajcie by wpisać zamianę (bo w projekcie macie 34GS a takiej już prawie 2 lata nie produkują) a nadzór budowlany czasami chce takich dokumentów(atesty). No i ważne jest by projektant wyraził zgodę na zamianę wpisem w dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 01.02.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Krzysztofik pytanie mam do Ciebie .. albo dwa: - gdzie kupić siatkę ogrodzeniową - tanio - gdzie znaleźć fachowca do wiercenia studni Ten kto ma wodociąg i kanalizację - ma wiele kłopotów z głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 01.02.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Krzysztofik pytanie mam do Ciebie .. albo dwa: - gdzie kupić siatkę ogrodzeniową - tanio - gdzie znaleźć fachowca do wiercenia studni Co do siatki to polecam pana ze Szczęsnego na zakręcie, bardzo tanio i duży wybór wzorów, co do studni to niestety bo-war nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 01.02.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Dzięki Raarr za informację A co u Ciebie? dzieje się coś na budowie? Czy czekasz do wiosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 01.02.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Dzięki Raarr za informację A co u Ciebie? dzieje się coś na budowie? Czy czekasz do wiosny? Dziś kolejny transport bloczków przyjechał, z gazobetonem sie wstrzymałem z zakupem bo cena już po 12,50 zł, a w fabrykach nie ma, dlatego przerzuciłem się na drewno. Jutro jadę do lasu obejrzeć dłużyce i czy warto kupić. Cena 300 zł za metr kubiczny (czy jakoś tak), drewno konstrukcyjne chodzi w Olsztynie po 800 zł za metr sześcienny. Wychodzi z jednego metra kubicznego około 0,6 - 0,7 m3. Sobie skalkulowałem, że nawet plus transport plus przetarcie będę miał więcej drewna i za mniejszą sumę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 01.02.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 ...przerzuciłem się na drewno. Raarr to będziesz miał dom z bali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 01.02.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 ...przerzuciłem się na drewno. Raarr to będziesz miał dom z bali ? Z bali nie ale na Bali bym chciał , to na więźbę i reszta na deski, jak to na budowie zawsze się przydadzą do szalunków i takich tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 02.02.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Na BALI on chce !! Poczekaj - przyjdzie wiosna a potem lato i na budowie będziesz miał prawie jak na Bali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts