Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Warmińsko mazurska grupa budowlana

Recommended Posts

A ja uparcie czekam na swój projekt który - jak mnie zapewniano - został do mnie wysłany PRIORYTETEM :roll: w poniedziałek i do tej pory go nie ma :evil:

Co to za priorytet do licha??

Dziś telefonowałam więc namolnie na zmianę do tego biura, które mi sprzedało projekt i na pocztę ..

W biurze jak się okazało- projekt nie został wysłany w poniedziałek a we wtorek ( :x ) a na poczcie przesyłki - BRAK.

Czuję, że jak dziś po południu paczki nie będzie - to jutro napewno będzie ale ZADYMA :evil:

Na szczęście mąż mnie właśnie poinformował, że otrzymał kserokopię mapy od geodety (bo oczywiście oryginał w starostwie dopiero został złożony..)

Na tą kserokopię też się oczywiście odpowiednio naczekaliśmy i w zasadzie facet miał termin do dziś - albo dać nam wreszcie tą mapę albo rezygnujemy z niego !!

Bo już nie mogłam słuchać jak 5 raz powtarza , że jutro to już na 100% będzie (geodeta po tzw. znajomości :-? )- tylko to jutro następowało a mapy brak !

No to tak się zaczyna - nawet nie chcę myśleć jak to później wygląda..... wolę nie wiedzieć wcześniej.. :wink:

• Odpowiedzi 474
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Miałem nadzieje na dobre wieści w tym tygodniu, ale niestety nie uzyskałem ich.

Podobno producent gazobetonu u którego miałem zamówiony transport wstrzymał sprzedaż do czwartku, a w pozostałych jest kolejka po tydzień czasu :(

Dlaczego zawsze jest tak, że jak czegoś potrzebujesz to tego już nie ma na rynku, chyba działa niewidzialna ręka rynku A. Smith'a :D

Hej, hej - i my wreszcie znaleźliśmy odpowiednią grupę - przyjmiecie???

Co prawda jeszcze nie zaczynamy budowy ale mentalnie się do tego przygotowujemy, chętnie będziemy czytać o waszych postepach, na razie jesteśmy na etapie kupowania działki (jeszcze nie ustaliliśmy czy to jeszcze Warmia czy już Mazury) i jak to z "budową wymarzonego domku" bywa - już tu zaczynają się schody :-(.

Zastrzelieś mnie Raarr z tą ceną bloczków. :o

Nawet na Allegro teraz przeglądałam ofertę na bloczki i oferują za cenę 3,29 - 3,93 zł. (W-wa lub zachodnopomorskie) - więc pewnie tak jak z gazobetonem - zamówisz w W-wce a przywiezie Ci ta sama firma z Olsztyna, która chciała Ci sprzedać po 6 zł. Paranoja !

Trzeba w takim razie szukać towaru poza Olsztynem - bo Olsztyn jest drogi !

Kiedyś na Allegro widziałam aukcję - gościu sprzedawał bloczki fundamentowe po 3,5 zł. - a był z Biskupca (podobno sam je produkuje..) ale teraz nie widzę go. Muszę wysłać teścia na poszukiwanie go w tym Biskupcu - kto to jest i czy faktycznie je robi.

Na Podlasiu spróbujcie.albo w Ełku

suwałki maja dobre ceny

Jeśli kupujecie bloczek betonowy to żądajcie wyników prób wytrzymałościowych na ściskanie. Jeżeli kupujecie bloczek z betonu B15 to próby nie powinny być niższe niż 15MPa.

O stali pamiętajcie by wpisać zamianę (bo w projekcie macie 34GS a takiej już prawie 2 lata nie produkują) a nadzór budowlany czasami chce takich dokumentów(atesty). No i ważne jest by projektant wyraził zgodę na zamianę wpisem w dziennik.

Krzysztofik pytanie mam do Ciebie .. :D albo dwa:

- gdzie kupić siatkę ogrodzeniową - tanio :wink:

- gdzie znaleźć fachowca do wiercenia studni

Co do siatki to polecam pana ze Szczęsnego na zakręcie, bardzo tanio i duży wybór wzorów, co do studni to niestety bo-war nie pomogę.

Dzięki Raarr za informację :)

A co u Ciebie? dzieje się coś na budowie?

Czy czekasz do wiosny?

Dziś kolejny transport bloczków przyjechał, z gazobetonem sie wstrzymałem z zakupem bo cena już po 12,50 zł, a w fabrykach nie ma, dlatego przerzuciłem się na drewno.

Jutro jadę do lasu obejrzeć dłużyce i czy warto kupić. Cena 300 zł za metr kubiczny (czy jakoś tak), drewno konstrukcyjne chodzi w Olsztynie po 800 zł za metr sześcienny. Wychodzi z jednego metra kubicznego około 0,6 - 0,7 m3. Sobie skalkulowałem, że nawet plus transport plus przetarcie będę miał więcej drewna i za mniejszą sumę :D .