Raarr 03.02.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 prawie jak na Bali.... prawie robi wielką różnicę, jak to powiadali w jednej z reklam piwa bezalkoholowego oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 03.02.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 i tak dorobiliśmy się drugiej strony na naszym wątku, moje gratulacje dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wapk 04.02.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Witam wszystkich bardzo serdecznie - dawno tu nie zagladalem.Jestem juz po zakupie projektu i po wszelkich uzgodnieniach z architektem teraz cierpliwie czekam na PnB. Warian optymistyczny koniec kwietnia, pesymistyczny poczatek czerwca. Licze na ten drugi i umawiam ekipy na czerwiec. Rozpietosc cenowa jezeli chodzi o fachowcow jest spora tak wiec jeszce sie zastanawiam, ktora ekipa wyduduje ten moj wymarzony.Chcialbym zakupic juz czesc materialow (w zwiazku z przewidywanymi podwyzkami) ale mam spore obawy czy mi to nie zniknie z placu budowy.p.s. przepraszam za brak polskich znakow - chyba bede muszial jakos delikatnie dac szefowi do zrozumienia, za akurat ja potrzebuje polskiej trzcionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 04.02.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 .......... p.s. przepraszam za brak polskich znakow - chyba bede muszial jakos delikatnie dac szefowi do zrozumienia, za akurat ja potrzebuje polskiej trzcionki. To ja też delikatnie uprzedze, byś nie wspominał szefowi o tej czcionce Jeśli chodzi o materiały na budowie, to zawsze można dogadać sie z sąsiadem. Jak patrze na reszte Polski, to u nas praktyczniie nikt nie kradnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 05.02.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Jak patrze na reszte Polski, to u nas praktyczniie nikt nie kradnie. A ja jak przeglądałam to forum, kiedy szukałam dla siebie projektu - to prawie każdy projekt który mi się spodobał - jest budowany gdzieś na południu Polski Albo u nas w regionie mało ludzi się buduje albo nie udzielają się na forum - nie ma z kim pogadać !! No oprócz Was oczywiście Krzysztofik, Raarr - dajcie mi tu jakiego murarza - bo te "pseudo ekipy" z tymi swoimi kosztami robocizny to powalają mnie na kolana !! Oszaleli juz normalnie - trzech gostków, którzy budują na "czarno" chcą 45 tyś. za stan surowy (bez dachówek). A jeszcze 2-3 lata temu budowali za 20 tys. Macie kogoś ? Interesuje mnie jeden murarz a ja jemu 3 osiłków do noszenia cegieł załatwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 05.02.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Krzysztofik, Raarr - dajcie mi tu jakiego murarza - bo te "pseudo ekipy" z tymi swoimi kosztami robocizny to powalają mnie na kolana !! Bo-war mam ten sam problem, rozmawiałem ostatnio z kolegą pracuje w dużej firmie budowlanej jako murarz-zbrojarz, powiedział że pogada z kolegami, coś wspomniał, że biorą L4 na 2-3 tygodnie i ciągną po jednym piętrze ze stropem. Muszę się tylko dowiedzieć ile biorą za taki etap. Chciałbym zakupić już część materiałów (w związku z przewidywanymi podwyżkami) ale mam spore obawy czy mi to nie zniknie z placu budowy. Jeżeli chodzi o ciężkie rzeczy typu bloczek fundamentowy, cegły, gazobeton, czy pustaki to bym się nie obawiał za dużo zabawy za mały zarobek, bardziej obawiałbym się o narzędzia i inne cenniejsze instalacje już w gotowym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 05.02.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Zaintrygowałeś mnie tą informacja Raarr A to cwaniaczki jedne- tu zwolnionko a tu druga fucha - ależ oni kasę robią co? Słuchaj jakbyś się dowiedział czegoś ciekawego to daj znać - byłabym takim majstrem zainteresowana tak jak wczesniej napisałam Jakby co mój adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 06.02.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Jak na razie nie znam szczegółów, jak tylko będę coś wiedział od razu pisze !! Może to być nawet w przyszłym miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 08.02.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Widzę, że spadamy w rankingach trzeba ratować sytuację, bo chyba wszyscy działają na swoich działkach taka pogoda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 08.02.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Widzę, że spadamy w rankingach trzeba ratować sytuację, bo chyba wszyscy działają na swoich działkach taka pogoda . Spoko, spoko. Na wiosne nasunie się tyle pytań i wątpliwości, że wątek będzie wysoko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 09.02.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Spoko, spoko. Na wiosne nasunie się tyle pytań i wątpliwości, że wątek będzie wysoko . Moi sąsiedzi już zaczynają, pojawiły się pierwsze dziury w ziemi w Nikielkowie, więc chyba za nimi przejść do ofensywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 09.02.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 To ja się przyłączę spod granicy. Projekt jest właśnie w adaptacji. Bardzo szybko dostaliśmy warunki przyłaczy wszelkiej maści. Teraz jeszcze kwestie finansowe, i - jak sądzę - ruszymy wczesną wiosną z nadzieją na wprowadzenie się pod koniec roku. Czy ktoś ma podobne plany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 11.02.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 ruszymy wczesną wiosną z nadzieją na wprowadzenie się pod koniec roku. Czy ktoś ma podobne plany? Ja mam podobne plany - tylko nie wiem jak będzie z ich realizacją... Zobaczymy jak juz się rozpocznie ta nierówna walka...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szef23 11.02.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 No u mnie juz robota ruszyla Wszystie pozwolenia zalatwione Na dzialce jest firma, sa materialy ( silka ) Wykopy pod lawy fundamentowe wykonane teraz robia podsypke z piasku a na to pojdzie chudziak Niestety mimo ze to dopiero poczatek imprezy juz napotkalem na trdunosci Pan geodeta zle wytyczyl lawy fundamentowe :/ Nie zwrocil uwagi ze osie law w projekcie nie sa wrysowane osiowo ( chodz jest to wyraznie zwymiarowane i naniesione na rzut fundamentow ) i ucial mi 10 cm na dlugosci domu i 14 cm na szerokosci :/ ale juz wszystko poprawione za pomoca mlotka i tasmy stalowej Mam jednak kilka pytan do drogich "sasiadow " Jakie polecacie okna PCV Co sadzicie o produktach Jocz i Veka Czy strop lepiej zrobic wylewany czy prefabrkowany np Teriva ?? Jako ze grunt na mojej dzialce to jednorodna glina zastanawiam sie jak prawidlowo zabezpieczyc fundamenty i sciany fundamentowe przed wilgocia Jaka izolacje pionowa i pozioma polecacie ?? Do okola stop fundamentowych chce wykonac opaske drenarska Jak sadzicie na jaka odleglosc od stopy ja odsunac i czy wymieniac nad nia i do okola fundamentow grunt czy zasypac tak jak jest glina ?? Dodam ze budynek bedzie niepodpiwniczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 12.02.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 a u nas - po 6 miesiącach oczekiwania dostaliśmy WZ, kolejne 1,5 miesiąca trwało znalezienie geodety do podzielenia działki (takiego który by się podjął bo znowu jakieś problemy stwarzali) - no i nareszcie znaleźliśmy, więc jesteśmy o kolejny kroczek bliżej celu czyli kupna działki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 13.02.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Mam jednak kilka pytan do drogich "sasiadow " Jakie polecacie okna PCV Co sadzicie o produktach Jocz i Veka Czy strop lepiej zrobic wylewany czy prefabrkowany np Teriva ?? Osobiście jeżeli bym był za oknami to Jocz, ale tylko dlatego, że to firma z regionu, a trzeba dorabiać naszych. Osobiście to jestem za drewnianymi oknami w domu, w mieszkaniu mam plastykowe. Nie powiem jest cicho, ale co drewno to drewno, oczywiście cena i tak zweryfikuje moje plany przy ich wstawianiu . Jeżeli chodzi o drewniane to Okno-Drew z Warkał lub Stolarka Wołomin. Co do drenażu to wydaje mi się, że najrozsądniej będzie jeżeli chociaż wokół niego wymienisz grunt, bo otwory w rurze zatkają się gliną i tyle będzie z twojego drenażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 13.02.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Raarr ty masz jeszcze namiary na te firmę z Gdańska co gazobeton kupowałeś? My musimy już też zamówić bo teraz to nie wiadomo z tym materiałem - zamówienie przyjmą ale kiedy i za ile dostarczą nie wiedzą... Póki co znalazłam "fachowca" do budowy . Cena przystępna - ale nie wiem jeszcze czy się cieszyć bo z tymi fachowcami to różnie bywa niestety. Pożyjemy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szef23 13.02.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Póki co znalazłam "fachowca" do budowy . Cena przystępna - ale nie wiem jeszcze czy się cieszyć bo z tymi fachowcami to różnie bywa niestety. Pożyjemy zobaczymy. Jaki by fachowiec nie byl to jesli nie bedziesz mu stal nad glowa i na biezaco pilnowal prac to spartoli na 90 % Tak to juz u nas jest ze jak sie nie czuje bata nad glowa to sie robic nie chce Mialem tego doskonaly przyklad bo tez pracowalem fizycznie na budowie i jak tylko kierownik wyjezdzal to praca gdyby mogla to by do tylu szla ale ekipa byla 1 klasa i znala sie na robocie Ja mam podpisana umowe z firma na wykonanie domu do stanu surowego zamknietego i ustalony termin wiec w predkosc prac sie zbytnio nie wtracam ale postep jest doslownie mizerny Ekipa 5 osob + kierownik na dobra sprawe przez dwa tygodnie zrobila wykop pod fundamenty i nawet podsypki z piasku do konca jeszcze nie zrobili nie mowiac o zageszczeniu Panowie calymi dniami siedza w baraku i nawet jak przyjade to im sie nie chce ruszyc , a nie przepraszam ostatnio jak bylem to jeden wylazl i ze dwie taczki piasku przewiozl po czym znow sie schowal do budy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 13.02.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Raarr ty masz jeszcze namiary na te firmę z Gdańska co gazobeton kupowałeś? http://www.kambor.pl Tu masz adres, znajdziesz namiary przez kontakt. Ceny na stronce trochę już nie aktualne . Spróbuj zobaczymy co powiedzą, tam u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 13.02.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Sprawdź ceny w hurtowni na Trackiej 5 hurtownia IZOBUD.Nigdy nie trzymam sie jednej hurtowni, ale tam jest "przyjemnie kupować".Jak kupowałem BK zadzwoniłem ze kilka jest pękniętych, na następny dzień miałem człowieka z hurtowni na działce z aparatem w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts