Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Warmińsko mazurska grupa budowlana

Recommended Posts

http://www.kambor.pl

Tu masz adres, znajdziesz namiary przez kontakt.

Ceny na stronce trochę już nie aktualne :D.

Dzięki Raarr :wink:

"trochę nieaktualne" to chyba mało powiedziane :lol: - z drugiej strony fajnie by było jakby Suporex kosztował 6,00 zł. - czemu nie .... :lol: :lol:

Szef23 - wiesz co jak czytam te opowieści o robotnikach i ekipach różnej maści - to mnie normalnie coś trafia ! Żeby to się brało do roboty tak samo chętnie jak wyciąga łapę po kasę !! :evil:

Jakby człowiek umiał i miał takie możliwości czasowe - to najlepiej samemu byłoby to pociągnąć - to przynajmniej połowę nerwów można by było sobie oszczędzić.

Mówiąc "samemu" nie mam na myśli siebie ... heheh - oczywiście :wink:

Bo baba na budowie co wróży.... ?

• Odpowiedzi 474
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wczoraj bylem na budowie

Patrze nareszcie jakis ruch zewnetrzne szalunki law fundamentowych juz zbite ale dla pewnosci sprawdzam tasma wymiary

No i co no i rece mi opadly

To ja przez 3 h poprawialem spartolona robote geodety zeby ci idioci znow zwezyli mi budynek bo nie potrafia odniesc tego co tyczy sznurek na szalunek law fundamentowych :evil: :evil: :evil:

Przywiazujac sznurek ze srubka do sznurka tyczacego lawe wyszlo mi ze przewezili go o 12 cm :evil: :evil: :evil:

Niezle sie zaczyna

Co do okien to mam zamiar zamowic Jocz Wyszly tylko o 500 zl drozej od Veka a renoma i okucia niby lepsze

Na parterze beda antywlamaniowe P4

Czy oni czasami nie powinni mieć Twojego podpisu na plecach :wink:

Sam sie nad tym wlasnie zastanawiam :/

W sobote bylem sprawdzic czy zrozumieli co maja poprawic

Na ich szczescie jakims cudem teraz udalo im sie to zrobic poprawnie :D

Jednak zeby nie bylo ze wszystko jest ok :/

Sprawdzilem jak kreca zbrojenie Strzemiaczka rozjezdzaja sie im od 24 do 28 cm

Zbytnio sie tym nie przejmuje bo w-g projektu mialo byc co 30 ale tlumaczylem zeby dawali co 25

Sam juz nie wiem jak im to tlumaczyc

Witam serdecznie!

Jak na razie utknalem na etapie zalatwiania papierologi. Po kilku rozmowach z wykonawcami dalej szukam ekipy (najchetniej zaczalbym w czerwcu - mam nadzieje, ze do tego czasu uzyskam PnB). Rozpietosc cenowa jest spora ale generalnie wiekszosc "wola" 35tys. za stan surowy.Moim skromnym zdaniem to sporo zwlaszcza ze projekt jest bardzo prosty (dom o ksztalcie stodoly - 140m.kw.) i raczej nie wymaga super fachowcow od budowlanki.

Wprowadzke planuje na koniec 2009r mam nadzieje, ze na planach sie nie skonczy.

Witam wszystkich. Ja z pobrzerza woj warminsko-mazurskiego- Lubawy i mam nadzieje, ze mnie nie wyrzucicie. Budowe mielismy zaczac w tym roku ale cholerka murarzy ci unas niedostatek. Znalazlam coprawda ekipe, o cenie do przelkniecia. Niestety kolejka przedemna stad do Gdanska i niewyda wczesniej ruszyc niz jesienia. Lub nawet wiosna 2009 :(. Etap paierkologi juz sie wlecze od 5 tyg i konca nie widac.Mam nadzieje, ze bedzie warto.

Poniewaz moja druga polowka po polsku nie grucha (rodowity angol z domieszka wloskiej krwi) to zgadnijcie kto ma na glowie wszystko.

Tak wiec z gory przepraszam za trywialne pytania- przyjmijcie poprawke na kobiete.

W chwili obecnej z braku innych mozliwosci myslimy o wszelkich pierdolach okolodomowych. Ostatnio maglujemy ogrzewanie. Jutro ruszam w teren zobaczyc czy mnie przekonaja do pompy ciepal.

Och, rozpisalam sie :)

Witam wszystkich...............

Witamy, witamy,

co do papirologi to chyba trzeba się uzbroić w cierpliwość, nie wiem jak działa samorząd w Lubawie i okolicach, ale u mnie w Barczewie trwało to prawie rok od pierwszych ustaleń do pozwolenia na budowę.

Życzę powodzenia, wytrwałości i cierpliwości.

Tak wiec z gory przepraszam za trywialne pytania- przyjmijcie poprawke na kobiete.

Hehehe ... także witam . Ja się bardzo cieszę że pojawiła się na forum kobietka, bo do tej pory to sama tu z facetami "nawijałam makaron na uszy".. :lol: :lol:

W naszym wątku jest akurat bardzo miło i sympatycznie i koledzy są pomocni :wink: - bo jak przeglądam inne wątki to czasem aż uszy więdną..... :roll:

A tak na marginesie Małgośka i Gabe to moja połówka doskonale grucha po polsku - ale forum to już moje zadanie...

Z ciekawości zapytam ile ta Twoja ekipa żąda za stan surowy?

Bo tu w okolicach Olsztyna, gdzie bym nie dzwoniła to 45tys. i więcej (pseudo-ekipy bo przeważnie jest to 3 gości z jakiejś wioski, którzy nie mają zarejestrowanej działalności itp) ?

bo-war "moja" ekipa grucha 27 tys i to z dachem. I to cena obowiazujaca w tym roku.W przyszlym moze skoczyc, choc nie sadze zeby zbyt przesadzal z podwyzka. Ekipa wyprobowana, buduja u sasiada. Glowny majster wie o czym mowi i ma zaufanych ludzi. Tylko kolejka do nich dlugasna. Jak dobrze pojdzie i wiosna zaskoczy zaleja mi fundamenty w tym roku.

W tej chwili meczymy sie z wyborem ogrzewania jak juz wspomnialam. Bylismy w Clima Komfort w Grudziadzu w sprawie pomp ciepla i zastrzelili nas cena.

Ale mam namiary na innego producenta. Tez lokalnego. Cenowo jest swietny plus robi absolutnie calutenka hydraulike. Zobaczymy...

Idea wszakrze robi na nas wrazenie, bo chcemy sie dosc "zielono " zachowywac ale narazie widze tylko ekogroszek. Zobaczymy po weekendzie.

Witam

Dość puźno trafiłem na ślad "miejscowej grupy" ale lepiej puźno niż wcale.Buduję w Jonkowie mam zalany 2-gi strop ,moja ekipa przestraszyła się zimy i uciekła maja wrócic pod koniec tego miesiaca.Mam nadzieję że do jesieni dam radę sie wprowadzić.Cikawi mnie jak wyjdzie wycena tej PC

Malgoska i Gabe

W tej chwili meczymy sie z wyborem ogrzewania jak juz wspomnialam. Bylismy w Clima Komfort w Grudziadzu w sprawie pomp ciepla i zastrzelili nas cena.

Ale mam namiary na innego producenta. Tez lokalnego. Cenowo jest swietny plus robi absolutnie calutenka hydraulike. Zobaczymy...

Pozdrawiam

Witamy, kolejnych budowniczych z naszych uroczych terenów.

Coś kiepsko nam idzie wpisywanie bo spadliśmy na drugą stronę :D. Trza znowu nadrobić.

Pogoda za oknem sprzyja do prac murarskich, więc jak wam idzie ?

Ja w przyszłym tygodniu odbieram drewno z tartaku, więc nim na razie się zajmę na placu budowy. Jak się z tym uporam to geodeta i robimy wykop. Policzyłem, że muszę przerzucić około 260 m3 ziemi, żeby dokopać się do ław. Powiem tylko tyle, że na średnią ciężarówkę wchodzi od 10-15 m3. Sam nalegałem na dom z piwnicą.