kze 21.01.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Witam. A może założymy nową grupę... Kto ma działke i planuje budowę w tych okolicach? W wyszukiwarce nic nie znalazłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 21.01.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Nie Tarchomin, ale Białołeka - 2 kroki od granicy z Bródnem.No to czekajmy czy ktos się przyłaczy...Zamierzam wystartować z budową w tym sezonie!pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.01.2005 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 W tym roku to chyba spłace działkę i doprowadzę media. Prąd tymczasowy tez kosztuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 21.01.2005 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 W jakiej technologii postawicie dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.01.2005 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Przyznam szczerze, że jestem na etapie zakupu projektu. Myślę, że murowany. Jeśli chodzi o ściany to 2W. Natomiast na razie w marcu mam podpisanie aktu notarialnego i zbieram kasę na wodę, prąd i gaz. Projekty są ponoć na etapie ZUD. Projekty mediów i realizacja jest robiona dla całego zbioru działek w skład którego wchodzi moja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 21.01.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 ledwie zameldowałem się w grupie warszawskiej a tu już nowa podgrupa.. ale OK wchodzę. Gwoli formalności tylko proponowałbym zmienić nazwę na "Warszawa-Białołęka", bo tak się nazywa dzielnica. Myślę, że i forumowicze z Targówka na północ od Trasy Toruńskiej też mogą się tu załapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.01.2005 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Nie wiem jak się zmienia nazwę. Ale myślę, że przyjmiemy każdego, kto będzie się chciał dołączyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.01.2005 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 A jak duże działki macie? Ja mam 622 mkw. A jakie macie stadium budowy? Ja poczatkujacy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 23.01.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 Ja prawie 1,400 - kupowałem z myśla o ogrodzie. Etap budowy bardzo papierowy tzn mam odebrać wzizt i zaczynam szykować papiery na powzwolenie. Poza tym uzgadniam przeróbki w projekcie no i cały czas negocjuje z Piekniejszą Połową technologię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 23.01.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 12 arów.na razie dałem projekt do adaptacji. szukam rozsądnej (także cenowo) firmy/ekipy. dotychczasowe oferty moim zdaniem zawierają ceny dla jeleni. za 2 tyg. zaniosę do urzędu wniosek o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.01.2005 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Pod względem wielkości działki czuje się jak ubogi krewny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.01.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 DON'T WORRY!Wszystko jest kwestią samopoczucia - teraz mam wszystkiego jakieś 100 metrów ogródka przed wyjściem i jak już wszystko ładnie podrosło (wcale nie ma tego dużo) + wstawiłem drewniana huśtawkę dla dzieci + ławeczkę dla dużych jest naprawdę super. Druga strona medalu jest taka że - muszę ten ogród kiedys zrobić jak mam taką przestrzeń (kasa, czas....)- kosiarkę chyba z hipernapędem będę kupował...a 600 m to taki zestaw akurat na dom + otoczenie, w mojej okolicy w zasadzie dominują takie działki. pozdrowienia na nowy tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.01.2005 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 No skoro większość takich jest to znaczy, że nie jest tak źle.. A poważnie strasznie drogie te działki na tej Białołęce-Tarchominie... Najtańszą cena jaką spotkałem to było 150pln za mkw.. No, ale przynajmniej mieszkamy w Stolycy i mamy dobry dojazd. Bo poza granicami W-wy to zauważyłem, że ilość autobusów radykalnie maleje.. A co Ciebie skłoniło do zakupu w tym rejonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.01.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Mieszkam tu już 5 lat, także nie będę sie daleko przeprowadzał. Uważam że dzielnica (i moja okolica) jest rozwojowa i z czasem bedzie bardzo sympatyczna - same domki jednorodzinne, mało przemysłu, a jednocześnie blisko do cywilizacji. Jak stanie most północny zniknie problem dojazdów do centrum. Jest po prostu spokojniej, jak nie w stolicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.01.2005 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Wybrałem te okolice ze względu na to, że jest raczej spokojnie i mam blisko do przystanku autobusowego (ok.400-500m), gdzie są 4 linie + nocna. Na most północny też bardzo czekam, bo słyszałem, że czasami mosty bardzo korkują się... A poza tym wyobraź sobie, że nawet las widzę z działki!! To nie samowite, las w W-wie. Może go nie wytną. To jest ten las, który jest za Fortem Piontek.Tak samo jak Ty liczę na rozwojowość dzielnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.01.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Z lasem to rzeczywiście rewelacja.Ja też widzę ale dalej na horyzoncie, rowerem jakieś 15 minut więc bez problemu.Generalnie jest jak na wsi, a miasto pod bokiem.A nawet jak nie chce mi s ię jechac do supermarketu (mam obfitość w zasięgu 5 min samochodem - Carefour, Auchan, Marki) to na piechotkę mam 10 minut do typowo wiejskich sklepików z mydłem i powidłem....w zasazdie nie miałbym ochoty wracać już do miasta, a pochodzę z Mokotowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.01.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Coś mało nas w tej grupie jak na razie za to dobrze dzielnicę spinamy: Ty pod fortem ja przy trasie torunskiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 24.01.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 a ja pomiędzy - okolice Białołęki Dworskiej. Moja działka to jeszcze pokapuściany ugór - rok temu prócz kuropatw i bażantów, dzika widziałem - przyplątał się z lasu odległego 10 m.piechotą. Ale teraz więcej działek się pogrodziło, oczyściło z krzaczorów i zwierzątka nie mają jak się przemykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.01.2005 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Wyznaczamy granice naszego rewiru.. Jeszcze pół roku temu (zanim podjąłem decyzję o budowie domu) to myślałem o mieszkaniu na Mokotowie. Ale doszedłem do wniosku, że potrzebuję więcej spokoju i przestrzeni życiowej niż w bloku... Do lasu nie wiem ile czasu jedzie się idzie, ale mam jakieś 400-500m do Modlińskiej (i od razu są światła ) i potem Fort Piontek oraz kilkaset metrów i jest lasku. Natomiast zgadzam się, że jest troszkę na wsi, a jednak w miescie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 24.01.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Witam, witam sąsiadów!Ja mam już domek w stanie surowym, w tej, jak to niektórzy mówią, gorszej części Białołęki, czyli okolice rzeczki Długiej.Ja też mam do lasu bliziutko-5min na piechotę. Widoki piękne, las, biegające szaraki, bażanty...i to w W-wie, kto by się spodziewał. Pozdrawiam gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts