akuka 05.12.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Renatka&Petronek jeśli można proszę o namiary na koparkę. Chcemy humus zdjąć jeszcze w tym roku (najlepiej w przyszłym tygodniu ) Jeśli ktoś jeszcze dysponuje namiarem na dobrego/niedrogiego/sprawnego "kopakrkowicza", to ja chętnie ponawiam prośbę z tym, że skierowałam do niewłaściwych osób pawel i renia chodziło mi oczywiście o Was! Jeśli można - proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 05.12.2006 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Mam pytanie do przymierzających sie z rozpoczęciem budowy na wiosne-lato 2007. Z jakim wyprzedzeniem czasowym zamierzacie zarezerwować/podpisać umowe z ekipą budowlaną?? Do tych którzy już wybudowali chociażby stan surowy. Jakie zaliczki w waszym przypadku zyczyły sobie ekipy budowlane za zarezerwowanie terminu na budowe?? pozdrawiam Z tego co widzę to ostatni moment na złapanie polecanej ekipy. Ja podpisałem umowę na poczatku listpada z ekipą która robiła u pawła i reni. Dobry pomysł na znalezienie ekipy to wycieczka po okolicznych budowach a jest ich mnóstwo w Białołęce. Przy podpisywaniu umowy nie było rozmowy o zaliczce. Myślę że dobra i szanujaca sie ekipa ma roboty pod dostatkiem właśnie dlatego że mozna na niej polegać. Każdy fachowiec który wykonuje swoja robote sumiennie i za rosądne pieniądze bedzie miał "zamówień jak Penderecki do 2010 roku" - cyt. " Killer" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 05.12.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 w żadnym wypadku nie należy nic płacić z góry a tym bardziej za przyszły rok { a co jak się rozmyślą kase pewnie oddadzą} skoro się decydują na robote to spisać koniecznie umowe ustalić warunki, co ile i za ile i pamiętajcie im więcej będzie w umowie tym lepiej dla was.w końcu dla nich to też dobrze bo mogą sobie cały rok poukładać z pracą troy jeśli już na pewno masz zamiar budować w nastepnym roku to radze zaklepać sobie ekipe jak najwcześniej by potem nie mieć problemów { choć i tak mogą zejść z roboty w trakcie stawiania } jak wszyscy wiemy jest buummm budowlany i w nastepnym roku będzie jeszcze większy, nie wszyscy w to wierzą ale zobaczycie, według nas po mału robi się nagonka na stawianie domów { bo to taniej niż mieszkanie }podobno fachowców jest coraz mniej { uciekają na zach} a ci co zostali mają pełne ręce roboty i brak fachowców { bo wyjechali } koło się zamyka jeszcze jedno jak się zmieni vat w 2008 to wszystko pewnie stanie i hurtownie zaczną przychylnym okiem spoglądać na klijenta co ma pare złoty do wydania. ale się rozgadałem ............................................... ps. stawiamy 1 dom i naprawde nie jest to takie trudne jak by mogło się wydawać, tzreba tylko wymieniać się ciekawymi tematami i namiarami z innymi bo chyba nikt nie poleca nikogo złego........prawda a i jeszcze jedno jak już podpiszecie umowe to warto " pielęgnować " tą znajomość przynajmniej do postawienia stanu surowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 05.12.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 w kwesti poszukiwania ekip budowlanych... ja to już ze swoich doświadczeń nie będę opowiadała ale patrzyłem z zazdrością jak w ostatnim czasie powstawało kilka domów które codziennie mijałem i budowy jak na moje oko (a postawiłem dopiero jeden dom odwiedzając budowę codziennie) wygladały wzorowo no i tempo naprawdę niezłe - najlepiej podjechać i zapytac inwestora ... Jeden to mój sąsiad i on też poleca swoich Panów i mimo że we dwójkę budowali naprawdę nieżle im to szło , czysto, poukładane, sprawnie i wszystko sami robili ( żadna tam grucha czy inne łatwizny), Drugi dom to na ul.Białołęckiej tuż przeżed Ketlingiem czy ardziej skrzyzowanie z Małym Rycerzem - to raczej może być coś a'la firma (cześć biurowa i chyba warsztaty) ale tępo mieli/maja super - naprawdę super się to obserwowało - sam myślałem czy nie wziąć namiarów na przyszłość - to z takich bardziej spektakularnych - no i chyba Moniaa może coś powiedzieć o swoich bo też chyba są nieźli ...powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 06.12.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 co za ironia...... Damian, polecasz naszą ekipe, a nam się wszystko rozwlaliło w ciągu jednego dnia.... Nasz główny majster spadł z dachu na głowe......bardzo nieszczesliwie.....teraz walczy o zycie po dwoch operacjach głowy (krwiaki na mozgu) - niewielkie szanse na przezycie...... Ekipa godna polecenia, robili swietnie, dokladnie, szybko i czysto. I stosunkowo niedrodzy.....i co z tego.....tragiczny wypadek..... Nie wiem jak to sie teraz potoczy.....czekamy na wiesci ze szpitala.... nie wiem czy uda sie nam dokonczyc stan surowy w tym roku.... Moniaa Ps. Damian odpisalam na priva, ale jakis problem mam ze skrzynka, bo mail jest przechowywany w folderze DO WYSłANIA i wychodzi ze skrzynki czasem nawet po dwoch dniach!!!! Czy Tty tez spotkales z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 06.12.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 kris19poleciało na PRV................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 06.12.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 kris19 poleciało na PRV................ Dzięki ja też znalazłem i wysłałem na email i priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 06.12.2006 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Moniaa: ze skrzynki wychodzi dopiero, jak ktoś przeczyta - też się kiedyś temu dziwiłem. I troszkę mniej przyjemna uwaga - czy ta ekipa oficjalnie i na piśmie - kierownik budowy - przejęła plac budowy? Bo jeśli nie, to tfu!!!! ale ten wypadek.... obciąża właściciela działki... Nie jestem prawnikiem - ale to z zasłyszanych opinii na tym forum przed laty... uważaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 07.12.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Mielismy umowe z ekipa i kierownik zarejestrowany tez....sprawe sprawdzalismy pod tym katem.....wszyscy nam mowia, ze nie ponosimy odpowiedzialnosci za to co sie stalo... Dzieki za wiesci o tych skrzynkach - nie wiedzialam, z to tak funkcjonuje.... Moniaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmmma 07.12.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Ja zza miedzy Dla zainteresowanych szukających działek na Białołęce: http://www.otodom.pl/index.php?mod=show&insId=13440 Pzdr, Emmmma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 07.12.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Mam do was pytanie - jak wielkie powierzchnie wyłączyliście z produkcji rolnej, w jakim kształcie i czy pojawiły się jakies problemy ??? Mi sugerowali że nalezy wyłączyć prawie lub całą działkę, ale jak to jest powyżej 500 to sa jakieś opłaty i to nawet nie małe . Wpominali ze przy inspekcji powykonawczej geodeci mają zalecenie wyłanczać wszystko łacznie z jakimiś krzaczkami, drzewami, trawnikami itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 07.12.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Ja w roku 2004 wystąpiłem o wyłączenie całości, a oni mi dali odpowiedź, że umarzają i nie wyłączyli(bo ta klasa nie wymaga, czy coś takiego...) i na tym zbudowałem.... Niewiele z tego rozumiem, ale skoro można, to czemu nie (ul. Ostródzka przy ul.Brzeziny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 07.12.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Mam do was pytanie - jak wielkie powierzchnie wyłączyliście z produkcji rolnej, w jakim kształcie i czy pojawiły się jakies problemy ??? Mi sugerowali że nalezy wyłączyć prawie lub całą działkę, ale jak to jest powyżej 500 to sa jakieś opłaty i to nawet nie małe . Wpominali ze przy inspekcji powykonawczej geodeci mają zalecenie wyłanczać wszystko łacznie z jakimiś krzaczkami, drzewami, trawnikami itd? Tylko pod powierzchnię zabudowy. Ale klasy ziemi V i VI tego nie wymagają. Niestety u naszych ukochanych urzędasów to nie ma znaczenia. Chcą od każdego takie samo pismo o umożeniu postępowania o odrolnieniu. Co ciekawe przy każdej odpowiedzi jest takie uzasadnienie dlaczego nie trzeba tego odralniać. No ale cóż nasi urzędnicy(!@#$%$^^) muszą sobie porządzić. Ażeby ich ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 08.12.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 co za ironia...... Damian, polecasz naszą ekipe, a nam się wszystko rozwlaliło w ciągu jednego dnia.... Nasz główny majster spadł z dachu na głowe......bardzo nieszczesliwie.....teraz walczy o zycie po dwoch operacjach głowy (krwiaki na mozgu) - niewielkie szanse na przezycie...... Ekipa godna polecenia, robili swietnie, dokladnie, szybko i czysto. I stosunkowo niedrodzy.....i co z tego.....tragiczny wypadek..... Nie wiem jak to sie teraz potoczy.....czekamy na wiesci ze szpitala.... nie wiem czy uda sie nam dokonczyc stan surowy w tym roku.... Moniaa Ps. Damian odpisalam na priva, ale jakis problem mam ze skrzynka, bo mail jest przechowywany w folderze DO WYSłANIA i wychodzi ze skrzynki czasem nawet po dwoch dniach!!!! Czy Tty tez spotkales z tym? Moniaa, przykro mi z powodu wypadku , mam nadzieje że wszystko będzie dobrze. co do wiadomości - nie zauważyłem jakiś problemów. reszta na priv pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 08.12.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Moniaa, przykro mi bardzo . Trzymam kciuki za to aby wszystko zakończyło się dobrze Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 08.12.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Moniaa to naprawdę przykre co się u was stało. Budowa wymaga ofiar. Ale czy aż takich? Szczerze współczuję. A u nas też jakieś fatum. Przyjechał dźwig do podnoszenia krokwii koszowych i jakiś krzyżak mu pękł i zalał się cały płynami ustrojowymi. I kicha jutro ma przyjechać drugi i dokończyć dzieła. Cieśle są wkurzeni bo mieli zrobić to w 4 dni a tak jeszcze im piąty dzień został do skończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 08.12.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Mam do was pytanie - jak wielkie powierzchnie wyłączyliście z produkcji rolnej, w jakim kształcie i czy pojawiły się jakies problemy ??? Mi sugerowali że nalezy wyłączyć prawie lub całą działkę, ale jak to jest powyżej 500 to sa jakieś opłaty i to nawet nie małe . Wpominali ze przy inspekcji powykonawczej geodeci mają zalecenie wyłanczać wszystko łacznie z jakimiś krzaczkami, drzewami, trawnikami itd? dzisiaj odebrałam pismo w spr wyłączenia. Wg Koszykowej sprawa ma się następująco: Koszykowa wyłącza część np pod zabudowe a gmina podobno to kwestionuje i nakazuje wyłączenie całości. Wczoraj rozmawiałam z gminą i powiedzieli, że wcale takiej polityki nie prowadzą i żeby wyłączyć część. Na co Koszykowa . Wyłączyłam część. Co do opłat. W zależności od gruntu są różne opłaty. Mam VI i opłata jest"0" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 08.12.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Moniaa naprawdę przykro mi i życzę Ci aby wszystko się pomyślnie zakończyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 09.12.2006 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 kurcze ale plaga przeszła w tym tygodniu po budowach, o naszej napiszemy jak żonka urodzi ............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 09.12.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Dziękuję bardzo za informacje o wyłaczeniu z produkcji rolnej , ja niestety mam klase IIIb więc podlega wyłaczeniu no i powyżej 500m jest niezła opłata Paweł i renia tak małymi literkami , że nie wiem czy trzymać kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts