kasiaR 11.07.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Słuchajcie, Ja tak z innej beczki chciałbym ... Czy możecie powiedzieć z jakiego nieprzewodowego internetu można korzystać na naszej kochanej Białołęce.... Mimo, że w linii prostej mam do Trasy "T" ze 250 m to w naszej okolicy tej firmie od telefonów ... no tej... TP S.A. (czytaj: TejPSiej) nie opłaca się założyć kabla telefonicznego. Może korzytacie z jakiejś alternatywnej drogi??? Podrzućcie proszę jakieś pomysły J My sprawdzaliśmy wszystko i pod względem zasięgu i ceny. Najlepiej wypadła SFERIA. Działa o.k. - może z niezbyt zawrotna predkościa , ale naprawde przyzwoicie. Zasięg na 4 kreski. Mamy jakies małe urzadzonko podłączone do kompa i mała antenkę na biurku- działa. Miesięcznie płacimy około 65 zł. A i jeszcze dzwoniąc do Sferii podawali nam zawsze info,że u nas nie ma zasięgu, dopiero Damian znalazł gdzies ogłoszenie na drzewie, okazało sie ,że to Pan ze Sferii- przyjechał be zproblemu sprawdził i działało- zasięg byłi i jest. Sąsiad ma Oragne - tez mu działa, ale opłaty wyższe ma. Jestesmy zadowloeni, jak chcesz to moge podac namiary na Pana który u nas był sprawdzała zasięg - hadlowiec ze Sferii. Pozdrawiam, KasiaR KasiaR - bardzo chętnie skorzystam z namiarów na Pana bo w SFERII, jak i Tobie, powiedzieli, że u nas nie mają zasięgu .... Znalazłem też coś co nazywa się JMDI - szerokopasmowy internet - ceny są dobre - tez sprawdzę Podobno jest jeszcze SkyNet ... Czy ktoś coś wie (korzysta) z JMDI lub SkyNet'u ? J Nam zalezało na tym, abu ktos do nas przyjechał i sprawdził, bo nie bardzo nam sie uśmiechało kupic " kota w worku"- podpisać umowę na lata, i miec niedziałający internet. Dla mnie duuuzy plus, że mogliśmy sprawdzic jak net działa, Pan cierpliwie czekał u nas ponad godzinę, a my sprawdzaliśmy, jak to wszystko działa. Namiary wyśle jutro. Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 12.07.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 No i następny inwestor wystawiony do wiatru. Dzisiaj dowiedziałem się, że po prawie pół roku czekania nie będę miał zbudowanego ogrodzenia. Proszę jeżeli dysponujecie namiarami na kogoś kto robi ogrodzenia z klinkieru, dajcie namiar. Ogrodzenie jest dość duże(6 tys cegieł). I chyba nie wszyscy wykonawcy chcą siedzieć przy klinkierze cały miesiąc-chociaż wszyscy mówią, że to duża robota(tylko nie wiem czy przez to atrakcyjna czy nie). Dałem na prv :) murują tylko ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianM 12.07.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 WitamCzy ktos z grupowiczow posiada namiary na sprawdzonego konstruktora, najlepiej z okolic W-wy?Z gory dziekuje za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 12.07.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Słuchajcie, Ja tak z innej beczki chciałbym ... Czy możecie powiedzieć z jakiego nieprzewodowego internetu można korzystać na naszej kochanej Białołęce.... Mimo, że w linii prostej mam do Trasy "T" ze 250 m to w naszej okolicy tej firmie od telefonów ... no tej... TP S.A. (czytaj: TejPSiej) nie opłaca się założyć kabla telefonicznego. Może korzytacie z jakiejś alternatywnej drogi??? Podrzućcie proszę jakieś pomysły J My sprawdzaliśmy wszystko i pod względem zasięgu i ceny. Najlepiej wypadła SFERIA. Działa o.k. - może z niezbyt zawrotna predkościa , ale naprawde przyzwoicie. Zasięg na 4 kreski. Mamy jakies małe urzadzonko podłączone do kompa i mała antenkę na biurku- działa. Miesięcznie płacimy około 65 zł. A i jeszcze dzwoniąc do Sferii podawali nam zawsze info,że u nas nie ma zasięgu, dopiero Damian znalazł gdzies ogłoszenie na drzewie, okazało sie ,że to Pan ze Sferii- przyjechał be zproblemu sprawdził i działało- zasięg byłi i jest. Sąsiad ma Oragne - tez mu działa, ale opłaty wyższe ma. Jestesmy zadowloeni, jak chcesz to moge podac namiary na Pana który u nas był sprawdzała zasięg - hadlowiec ze Sferii. Pozdrawiam, KasiaR KasiaR - bardzo chętnie skorzystam z namiarów na Pana bo w SFERII, jak i Tobie, powiedzieli, że u nas nie mają zasięgu .... Znalazłem też coś co nazywa się JMDI - szerokopasmowy internet - ceny są dobre - tez sprawdzę Podobno jest jeszcze SkyNet ... Czy ktoś coś wie (korzysta) z JMDI lub SkyNet'u ? J Nam zalezało na tym, abu ktos do nas przyjechał i sprawdził, bo nie bardzo nam sie uśmiechało kupic " kota w worku"- podpisać umowę na lata, i miec niedziałający internet. Dla mnie duuuzy plus, że mogliśmy sprawdzic jak net działa, Pan cierpliwie czekał u nas ponad godzinę, a my sprawdzaliśmy, jak to wszystko działa. Namiary wyśle jutro. Pozdrawiam, KasiaR dodam że mamy też Iplusa w notbooku i działa czasami gorzej, traci zasięg - Sferia czasami się rozłączy (nie wiem czemu, noże coś z mojej winy ) ale to się zdaża bardzo żadko - warto spradzić czy wam to odpowiada. Obie te firmy pytałem(JMDI, SkyNet ) i w przypadku naszej lokalizacji niebyły zainteresowane - w gre wchodził jeszcze internet satelitarny ale zarówno abonament jaki i koszty rozruchu było dużo wyższe. Jeśli macie w sąsiedztwie jakieś bloki to u nich na klatach często się reklauje jakiś kabel - może z nimi zagadać czy położyli by kawałek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 12.07.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 [quote name="damianr Namiary wyśle jutro. Pozdrawiam, KasiaR [/quote] Obie te firmy pytałem(JMDI, SkyNet ) i w przypadku naszej lokalizacji nie były zainteresowane - w gre wchodził jeszcze internet satelitarny ale zarówno abonament jaki i koszty rozruchu było dużo wyższe. Jeśli macie w sąsiedztwie jakieś bloki to u nich na klatach często się reklauje jakiś kabel - może z nimi zagadać czy położyli by kawałek??? JMDI, SkyNet - niesamowite , człowiek chce płacić a oni nie są zainteresowani satelitarny - absolutnie za drogi kabel - niestety: brak możliwości technicznych czekam na namiary Pana od SFERII (z góry dzięki ) J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 12.07.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Dałem na prv :) murują tylko ogrodzenia Mogę także się ukłonic o te namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 13.07.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Namiary wyśle jutro. Pozdrawiam, KasiaR Obie te firmy pytałem(JMDI, SkyNet ) i w przypadku naszej lokalizacji nie były zainteresowane - w gre wchodził jeszcze internet satelitarny ale zarówno abonament jaki i koszty rozruchu było dużo wyższe. Jeśli macie w sąsiedztwie jakieś bloki to u nich na klatach często się reklauje jakiś kabel - może z nimi zagadać czy położyli by kawałek??? JMDI, SkyNet - niesamowite , człowiek chce płacić a oni nie są zainteresowani satelitarny - absolutnie za drogi kabel - niestety: brak możliwości technicznych czekam na namiary Pana od SFERII (z góry dzięki ) J może u ciebie JMDI i SkyNet będą zainteresowani - sprawdzić niezaszkodzi Sferia poszła na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 13.07.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 [ może u ciebie JMDI i SkyNet będą zainteresowani - sprawdzić niezaszkodzi Sferia poszła na priv odebrałem - dzięki J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 14.07.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Dałem na prv :) murują tylko ogrodzenia Mogę także się ukłonic o te namiary? Poszło na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 14.07.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Mogę z czystym sumieniem polecić sklep i skład reklamowany przez Krisa czyli STAWEX na Modlińskiej - stal, cement oraz Filar-Centrum ul Modlińska 158 obok stawex-u ten sam zjazd z modlińskiej, mają bardzo dobre ceny wyrobów metalowych (np gwozdzie 4,50/kg) folie, kołki, wapno, kanalizacyjne itd - przy zakupach większych dają upusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spaniel 14.07.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Witam Drogich Forumowiczów Potrzebuję namiar na Inspektora Nadzoru Budowlanego, takiego umiejącego zadbać o interes Inwestora . Bo Kierownik budowy ma być od wykonawcy więc potrzeba wyrównać szanse 2:2 (Wykonawca +Kierownik Budowy , kontra inwestor +Inspektor ). Pzdr Spaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gieu 15.07.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Witam Czy może mnie ktos poratowac namiarami na sprawdzonego elektyka, speca od ocieplania i tynkow zew., hydraulika? Z gory dzieku gu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 16.07.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witam Drogich Forumowiczów Potrzebuję namiar na Inspektora Nadzoru Budowlanego, takiego umiejącego zadbać o interes Inwestora . Bo Kierownik budowy ma być od wykonawcy więc potrzeba wyrównać szanse 2:2 (Wykonawca +Kierownik Budowy , kontra inwestor +Inspektor ). Pzdr Spaniel Oj! Chyba nie na Inspektora Nadzoru Budowlanego tylko INWESTORA ZASTĘPCZEGO! Mój Brat miał takowego - mogę się dowiedzieć co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 16.07.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witam Drogich Forumowiczów Potrzebuję namiar na Inspektora Nadzoru Budowlanego, takiego umiejącego zadbać o interes Inwestora . Bo Kierownik budowy ma być od wykonawcy więc potrzeba wyrównać szanse 2:2 (Wykonawca +Kierownik Budowy , kontra inwestor +Inspektor ). Pzdr Spaniel poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 16.07.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Powrót tematu kominkowego. Jaki wkład wybrać stalowy z okładzinami szamotowymi czy odlewany żeliwny? Kominek będzie uzywany raczej jako dekoracyjny, ale z rozprowadzeniem ciepła na ew. mroźne zimy lub braki w dostawie gazu i prądu. Polecacie konkretne firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 16.07.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Polecacie konkretne firmy? Tarnava na forum ma dobrą markę. Dobry, tak myślę, zakład jest w Żabiej Woli (niestety daleko). http://www.kominki.xip.pl Buduję stan surowy, ale jak starczy kasy to w przyszłym roku tam będę zamawiać kominek. Zakład taki "starej daty" i widać, że właściciele wiedzą co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 17.07.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Powrót tematu kominkowego. Jaki wkład wybrać stalowy z okładzinami szamotowymi czy odlewany żeliwny? Kominek będzie uzywany raczej jako dekoracyjny, ale z rozprowadzeniem ciepła na ew. mroźne zimy lub braki w dostawie gazu i prądu. Polecacie konkretne firmy? My mamy Tarnave, nie kupowaliśmy jej w żabiej woli, kupowalismy w Wawie. Ale bardzo duzy wybór kominków i całego sprzetu do kominków i kominów na Sklep Panek Panek. Sklep. Kominki, akcesoria kominkowe, turbiny tel/fax. 0 22 723 92 05 05-816 Michałowice, Regulska 46 pow.pruszkowski, woj. mazowieckie Tarnava dobra , bo wkład odlewany z jednego "kawałka" nie skecany śrubami, ale wizualnie nic specjalnego. Piekne są kominki panoramiczne , szmotowe, im wieksza szyba tym kominek łądniej wygląda, wg mnie. Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia Z10 17.07.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Czy moglibyście podać mi namiary na sprawdzonego fachowca od ocieplania dachu wełną?pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 17.07.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 To może ja napisze parę słów o swoim kominku. Posiadam kominek do ciągłego palenia firmy Fonte Flamme model VULCAFLAM. Opis na stronie Fonte Flamme. Jestem z niego bardzo zadowolony. Zanim go wybrałem kilka tygodni poświęciłem na przekopanie internetu i wizyty w sklepach. Kominek ma opinie niezniszczalnego. I faktycznie u mnie w pierwszą zimę konkretnie dostał w komin . Ekipa od wykończeniówki paliła w nim 24/24. Nic złego się nie działo. W tą zimę też się rewelacyjnie sprawował. Kominek zakupiony w firmie "TIM KOMINKI" na Radzymińskiej 116. Bardzo duży wybór kominków. I fachowa obsługa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 17.07.2007 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 To może ja napisze parę słów o swoim kominku. Posiadam kominek do ciągłego palenia firmy Fonte Flamme model VULCAFLAM. Opis na stronie Fonte Flamme. Jestem z niego bardzo zadowolony. Zanim go wybrałem kilka tygodni poświęciłem na przekopanie internetu i wizyty w sklepach. Kominek ma opinie niezniszczalnego. I faktycznie u mnie w pierwszą zimę konkretnie dostał w komin . Ekipa od wykończeniówki paliła w nim 24/24. Nic złego się nie działo. W tą zimę też się rewelacyjnie sprawował. Kominek zakupiony w firmie "TIM KOMINKI" na Radzymińskiej 116. Bardzo duży wybór kominków. I fachowa obsługa. to ja potwierdzę że ta firma wydaje się bardzo w pożądku - mają też punkt na bartyckiej - rozmawiałem z nimi już przy dokupoaniu jakiś dodatków i byli bardzo konkretni, bezproblemowi i fachowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts