Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Musze sie pochwalić. Mamy juz schody, :D ale jeszcze bez drewnianych stopni. :roll: :lol:

http://foto.onet.pl/upload/28/79/_524439_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/41/22/_524442_n.jpg

Pozdrawiam

KasiaR :wink:

Nie chcę się czepiać, ale raczej wyglądają na strome... :-?

Kze - nie są takie strome - wysokość stopnia to 19 cm - trochę wyżej niż w bloku (ok 16cm) ale nie 23 cm, stopnie będą miały 95 cm długości i na końcu szerokość 36cm gdzie tylko 2 cm bedzie chowało się pod wyższy stopie (proste schody maja ok 28-30cm) więc nawet przy schodzeniu szybko stawia się całą stopę i unika sie ześlizgiwaniapo krawędziach. :)

Licze, że piekne drewniane stopnie z jakiegoś niedrogiego ciemnego egzotyka przykryją troche tę dość masywną (na tym zdjęciu) konstrukcje i będą wyglądały na lżejsze - ale wolałem uniknąć klawiszowania stopni pod własnym ciężarem ... :lol:

na próbach, ja razem z ojcem mijaliśmy sie w przejściu więc chyba nie będzie źle.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fajnie się zapowiadają :)

Ja mogę tylko pomarzyć o takich schodach. Moje dwa szatany chodziłyby często w gipsie, gdybym takie zamontowała ;)

Wiem, duzo osób twierdzi,że dla dzieci są niebiezpieczne. Ja uważam,że każde schody, każda wysokość nawet upadek z krzesła jest niebezpieczny. Nie ma zasady. :roll:

Zawsze trzeba mieć oczy dookoła :wink: głowy.

Pozdrawiam :wink: :D

KasiaR

Pozyjemy zaobaczymy. Obym nie miał racji... :lol:

W temacie POS dowiedziałem się, że rzeczywiście składa się zawiadomienie o zamiarze budowy POS i nie trzeba pozwolenia. Ale... Trzeba poczekac chyba 30 dni i mozna budować. Tylko, że w ciagu tych 30 dni dane trafiają do Wydziału Ochrony Środowiska i tam ogladają projekt i inne rzeczy. Dlatego przy POS bezdrenazowym pewnie na tych 30 dniach by się nie skończyło, gdyż użędniczka nie znała tej technologii. A teraz już zna i jak złożę informację, że buduję POS bezdrenażowe to nie powinno być problemu.. :lol:

I chciałem dodac, że super urzędnikiem jest kierownik architektury Jerzy Leszczełowski. On podpisuje pozwolenia. Przy nim .. usuwałem z projektu jedno okno od garażu, które było w odległości 3m od granicy. To okno miało być usuniete, ale zapomnieliśmy z architektem usunąć go.. A poza tym przy nim tez śmietnik przeniosłem o 2 metry od płotu...

Na prawde super gosci. Takiego uzędnika jeszcze nie spotkałem... :lol: 8)

Musze sie pochwalić, że własnie wracam z Urzedu i przy mnie kierownik architektury podpisał PnB!!! Jutro mogę przyjść po odbiór. 8)

Mało tego mogę tez skorzystać z metody Jacka69 i dostanę szybko uprawomocnienie!!!! 8) 8)

No to się cieszę KZE ... czekamy teraz na rozpoczęcie robót ....

Gratulacje :lol: :lol:

Musze sie pochwalić, że własnie wracam z Urzedu i przy mnie kierownik architektury podpisał PnB!!! Jutro mogę przyjść po odbiór. 8)

Mało tego mogę tez skorzystać z metody Jacka69 i dostanę szybko uprawomocnienie!!!! 8) 8)

No to się cieszę KZE ... czekamy teraz na rozpoczęcie robót ....

Gratulacje :lol: :lol:

Dzieki.

Zamierzam na jesieni wylać fundamenty i postawić ściankę fundamentową... Zobaczymy... :roll:

Nie mogę doczekać się jutrzejszego dnia kiedy odbiorę tą decyzję... :roll: :roll:

Gratulacje!

Myślę że powinniśmy to oblać. Jakieś propozycje?

Może być?

http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/027/2737.jpg

KZE Gratulacje !!! :wink: :D

Dzięki. Dziś odbiór uprawomocnionego projektu nie odbył sie bez ... wizyty u kierownika :x Ale na szczęscie udało się.. 8)

kze, gratuluję :D

kiedy przeprowadzka w planie?

masz gdzieś linke do swojego projektu?

Dzięki.

Dziś własnie odebrałem uprawomocnione pozwolenie (sposób Jacka69 działa). Ale oczywiście nie obyło sie bez kłoptów... :lol:

Oto link

LK 343

KZE domek śliczny, naprawde bardzo mi sie podoba http://www.dom-jednorodzinny.pl/files/products/46_343h.jpg

a ten samochód i ta Pani też w opcji projektu??? :wink: