kze 31.08.2005 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Kze, jak Pani Sprzątaczka skończy u Ciebie to jestem na Liście Kolejkowej Nie ma sprawy! Zapisze Ci w jej kalendarzu... PS Ale rzeczywiście, samochód jest prawie taki sam jak ja mam.... nawet tego nie zauwazyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 31.08.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Kze, jak Pani Sprzątaczka skończy u Ciebie to jestem na Liście Kolejkowej Nie ma sprawy! Zapisze Ci w jej kalendarzu... PS Ale rzeczywiście, samochód jest prawie taki sam jak ja mam.... nawet tego nie zauwazyłem... Dobra, dobra KZE, mu tu jak widzisz nie na samochodach się skupiamy ... dołączam się do kolejki .... Cieszę się, że metoda zadziałała i że Twoje PnB jest już umocowane w prawie ... Domek bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 31.08.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Ale Ładne Domki budujemy w tej naszej Białołęce toż to jak juz zbudujemy trzeba bedzie zamknąć wjazd na toruński i wpuszczać tylko jak Bilety kupią! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 31.08.2005 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Kze, jak Pani Sprzątaczka skończy u Ciebie to jestem na Liście Kolejkowej Nie ma sprawy! Zapisze Ci w jej kalendarzu... PS Ale rzeczywiście, samochód jest prawie taki sam jak ja mam.... nawet tego nie zauwazyłem... Dobra, dobra KZE, mu tu jak widzisz nie na samochodach się skupiamy ... dołączam się do kolejki .... Cieszę się, że metoda zadziałała i że Twoje PnB jest już umocowane w prawie ... Domek bardzo ładny. Dzięki. Ciebie tez zakolejkuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 31.08.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Ale Ładne Domki budujemy w tej naszej Białołęce toż to jak juz zbudujemy trzeba bedzie zamknąć wjazd na toruński i wpuszczać tylko jak Bilety kupią! Mogę być kasjerem .... Czyżbym otworzył nową kolejkę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 31.08.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Noooo, widzę, że was ostatnio troche poniosło... tyle postów natrzaskać Kze - gratulacje!!! I tak przy okazji - ile płacicie za projekty przyłączy (woda i gaz)? Bo doczytałam się, że wszystkim robi ten sam gość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.09.2005 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Noooo, widzę, że was ostatnio troche poniosło... tyle postów natrzaskać Kze - gratulacje!!! I tak przy okazji - ile płacicie za projekty przyłączy (woda i gaz)? Bo doczytałam się, że wszystkim robi ten sam gość... Dzięki, dzięki... Na prawdę jest to bardzo miła chwila... Za przyłącza wody, prądu i gazu (w tym pociagniecie linii, bo na razie mam tylko kawałek łąki) mam zapłacić ok.13tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 01.09.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Noooo, widzę, że was ostatnio troche poniosło... tyle postów natrzaskać Kze - gratulacje!!! I tak przy okazji - ile płacicie za projekty przyłączy (woda i gaz)? Bo doczytałam się, że wszystkim robi ten sam gość... ja uzgodniłem 1000 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.09.2005 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Noooo, widzę, że was ostatnio troche poniosło... tyle postów natrzaskać Kze - gratulacje!!! I tak przy okazji - ile płacicie za projekty przyłączy (woda i gaz)? Bo doczytałam się, że wszystkim robi ten sam gość... ja uzgodniłem 1000 PLN No tak.. Pytanie było o projekty, a ja podałem cenę razem z realizacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 01.09.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Noooo, widzę, że was ostatnio troche poniosło... tyle postów natrzaskać Kze - gratulacje!!! I tak przy okazji - ile płacicie za projekty przyłączy (woda i gaz)? Bo doczytałam się, że wszystkim robi ten sam gość... ja uzgodniłem 1000 PLN No tak.. Pytanie było o projekty, a ja podałem cenę razem z realizacja... Moje projekty 1,100 - u tego samego projektanta no , ale u mnie nie negocjowała AGA do tego jeszcze 350 za uzgodnienia z ZUD ale to juz do kieszeni geodet(k)y........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 01.09.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 jednym słowem - gdzie się nie obrucisz tam z ciebie ciągną ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 01.09.2005 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 ..... choć zbieżność poziomów wystepuje - może donieść do UOKiK że w trakcie budowy co chwila się wpada na "zmowy cenowe"?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.09.2005 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 A jak u Was było z humusem i wyznaczaniem budynku przez geodetę?Wiem, że geodeta wyznacza tylko obrys budynku.Ale najpierw zdejmowaliście humus, a potem geodeta, czy odwrotnie?Wiem, że Jacek69 sciągał humus koparka i zdjął z całej działki.A inni? Jak robiliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 01.09.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 A jak u Was było z humusem i wyznaczaniem budynku przez geodetę? Wiem, że geodeta wyznacza tylko obrys budynku. Ale najpierw zdejmowaliście humus, a potem geodeta, czy odwrotnie? Wiem, że Jacek69 sciągał humus koparka i zdjął z całej działki. A inni? Jak robiliscie? U mnie najpierw geodeta potem humus. Ale już u moich szwagrów pierwszy humus (zrobili wstępny obrys z geodetą rodzinnym) potem geodeta. Zależy od wykonawcy. Ja nie było kopałem dołu pod cały dom tylko po wybraniu humusu kopali pod same ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.09.2005 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Broncio, ale jak najpierw geodeta, a potem humus, to jak zdejmowałeś humus, aby nie uszkodzić palików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.09.2005 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 A w ogóle mam pytanie: Skad braliscie ekipę do fundamentów i do murowania?Po protekcji (znaczy referencji) od znajomych, rodziny? Z ogłoszenia na muratorze? A może z innego źródła? A i mam drugie pytanie: zrobiliscie kopię swojego projektu? Przeciez jak dajecie jakiemu wykonawcy do wyceny to chyba szkoda dawać orginał, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 02.09.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 ..... choć zbieżność poziomów wystepuje - może donieść do UOKiK że w trakcie budowy co chwila się wpada na "zmowy cenowe"?! lepiej w sprawach tak delikatnych jak .... pieniądze ... do żadnego Urzędu (choćby takiego co to niby miałby nas bronić... he, he) się nie zwracać ... ... nic dobrego by z tego nie wyszło ... a jeszcze mogliby zażądać od nas rachunków na te wszystkie "zmówione ceny" .... i co wtedy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 02.09.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 A w ogóle mam pytanie: Skad braliscie ekipę do fundamentów i do murowania? Po protekcji (znaczy referencji) od znajomych, rodziny? Z ogłoszenia na muratorze? A może z innego źródła? Ja najpierw szukałem poprzez Forum - dostałem namiary na kilka ekip. Dodatkowo rozpuściłem wici w rodzinie i wśród znajomych - stamtąd też przyszły ze 2 namiary.... po rozmowach wykonawcę wybrałem właśnie z tego ostatniego źródła... ale nie tylko do fundamentów.... ... na razie jesteśmy umówieni do stanu surowego otwartego .... ale z możliwością przedłużenia do końca.... jak będę zadowolony .... .... musze przyznać, że na razie jestem .... A i mam drugie pytanie: zrobiliscie kopię swojego projektu? Przeciez jak dajecie jakiemu wykonawcy do wyceny to chyba szkoda dawać orginał, nie? Do wyceny ZAWSZE dawaj kopię .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.09.2005 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 A w ogóle mam pytanie: Skad braliscie ekipę do fundamentów i do murowania? Po protekcji (znaczy referencji) od znajomych, rodziny? Z ogłoszenia na muratorze? A może z innego źródła? Ja najpierw szukałem poprzez Forum - dostałem namiary na kilka ekip. Dodatkowo rozpuściłem wici w rodzinie i wśród znajomych - stamtąd też przyszły ze 2 namiary.... po rozmowach wykonawcę wybrałem właśnie z tego ostatniego źródła... ale nie tylko do fundamentów.... ... na razie jesteśmy umówieni do stanu surowego otwartego .... ale z możliwością przedłużenia do końca.... jak będę zadowolony .... .... musze przyznać, że na razie jestem .... A i mam drugie pytanie: zrobiliscie kopię swojego projektu? Przeciez jak dajecie jakiemu wykonawcy do wyceny to chyba szkoda dawać orginał, nie? Do wyceny ZAWSZE dawaj kopię .... A ile chce Twoja ekipa za fundamenty? Mój znajomy powiedził 50pln (do negocjacji) z 1m fundamentów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 02.09.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 A ile chce Twoja ekipa za fundamenty? To dość trudne do odpowiedzi bo ja mam umowę na całość robót do stanu S-O ... więc nie pwoeim Ci ile za fundamenty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts