kze 07.09.2005 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 uwaga, uwaga konkurs kto mnie znajdzie: http://www.gdansk.pl/gdansk/jarre_photo.php Trudne zadanie, ale strzelam, że tu http://www.gdansk.pl/gdansk/jarre_photo.php?sector=2_big&photo=F6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 08.09.2005 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 uwaga, uwaga konkurs kto mnie znajdzie: http://www.gdansk.pl/gdansk/jarre_photo.php Trudne zadanie, ale strzelam, że tu http://www.gdansk.pl/gdansk/jarre_photo.php?sector=2_big&photo=F6 witam No co ty Kzr przecież to tu http://www.gdansk.pl/gdansk/jarre_photo.php?sector=6_big&photo=A1 nie poznajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 08.09.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Hei a co wy tacy rozgadani czy może ktoś ma jakis dobry namiar na ekipe do docieplenia i tynków zewnętrznych - bo tracę serce do mojego wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.09.2005 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Ja w ogóle jestem na etapie wykonawcy... A moze osoby bardziej doświadczone podpowiedzą mi jak rozpoznac dobrego wykonawcę? A skąd bierzecie namiary? Od znajomych?A moze z forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 08.09.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Ja mam prośbę o namiar na geodetę, coby mi pomierzył , mapę narysował i dom później wytyczył. Był tani, szybki i solidny . Bardzo proszę, bo urzędy to łatwo znaleźć, ale jak szukać fachowców to nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.09.2005 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Ja mam prośbę o namiar na geodetę, coby mi pomierzył , mapę narysował i dom później wytyczył. Był tani, szybki i solidny . Bardzo proszę, bo urzędy to łatwo znaleźć, ale jak szukać fachowców to nie mam pojęcia. Przyłączam sie do pszukiwań.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 08.09.2005 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Ja mam prośbę o namiar na geodetę, coby mi pomierzył , mapę narysował i dom później wytyczył. Był tani, szybki i solidny . Bardzo proszę, bo urzędy to łatwo znaleźć, ale jak szukać fachowców to nie mam pojęcia. jakoś ospale na tym naszym forum co do geodety mój był niezły aczkolwiek korzystałem z dwóchpierwszy to był z Ursynowa i załatwił mi papierowszczyznę w urzedzie kartografi w 3 dni - inni mówili o 2 tygodniach - namiar nusze poszukać... a drugi wytyczał mi dom - i z niego byłem bardzo zadowolony i mój majster też(aczkolwiek to nie jest autorytet jak sie teraz przekonuje )- papiery też robi ale w normalnym trybie - P. Zbyszyński jest z Legionowa i bardzo sprawnie mu to idzie, do tego przyzwoity w cenie tel 0 602 369 905. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 08.09.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Ja w ogóle jestem na etapie wykonawcy... A moze osoby bardziej doświadczone podpowiedzą mi jak rozpoznac dobrego wykonawcę? A skąd bierzecie namiary? Od znajomych?A moze z forum? Krzysiek z tymi wykonawcami to nie ma recepty my rozmawialiśmy ze wszystkimi i z polecenia i z ogłoszeń na ich budowach - dobrze jak trafisz na inwestora i zamienisz kilka słów ale to i tak n ic nie gwarantuje, bo inwestor to dopiero dowiaduje się o błędach wykonania za jakiś czas najszybciej jak wchodzą inne ekipy i wytykają niedoróbki -loteria dużo dobrego słychać o góralach. Może poproś o pokazanie domu nie ostatnio budowanego ale już wykończonego albo z większym zaawansowaniem robut jak stan surowy najlepsza umowa Cię nie wybroni przed tym i pomyśl tak - najwyżej im nie zapłacisz i bedziesz musiał się szarpać z poprawkami (system płatności Kasia już tłumaczyła - żadnych zaliczek, całość po zakończonym całym etapie) pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 08.09.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 damianr-dzękuję. Nam się tak bardzo nie śpieszy(możemy z mapą poczekać i 2 tygonie), bo mamy zamiar wbijać pierwszą łopatę na przełomie 07/08.2006. A może mi się tylko wydaje, że to tak dużo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 09.09.2005 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 damianr-dzękuję. Nam się tak bardzo nie śpieszy(możemy z mapą poczekać i 2 tygonie), bo mamy zamiar wbijać pierwszą łopatę na przełomie 07/08.2006. A może mi się tylko wydaje, że to tak dużo czasu. no to gratuluje organizacji bo u nas to działkę kupiliśmy w styczniu a roboty budowlane rozpoczeły się w kwietniu... (z całą papierologiuą i pozwoleniami) no i zamierzaliśmy się wprowadzić na jesieni - mam nadzieje, że jesień tergo roku będzie bardzo dłuuuuugaaaaaa żebyśmy mogli zrealizować plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 09.09.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 damianr-dzękuję. Nam się tak bardzo nie śpieszy(możemy z mapą poczekać i 2 tygonie), bo mamy zamiar wbijać pierwszą łopatę na przełomie 07/08.2006. A może mi się tylko wydaje, że to tak dużo czasu. no to gratuluje organizacji bo u nas to działkę kupiliśmy w styczniu a roboty budowlane rozpoczeły się w kwietniu... (z całą papierologiuą i pozwoleniami) no i zamierzaliśmy się wprowadzić na jesieni - mam nadzieje, że jesień tergo roku będzie bardzo dłuuuuugaaaaaa żebyśmy mogli zrealizować plan Życzę powodzenia. Troszkę zazdroszczę tego tempa, bo u nas niby powoli ale ja się tochę niecierpliwię. No ale cóż, musimy odłożyć trochę pln-ów, żeby myśleć realnie o pstępie pac a nie stawać w pół drogi-bo inwestorm zabrakło kasy przed zimą na pokrycie dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 09.09.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 damianr ajesień będzie dłuuga, na pewno, bo aż do zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.09.2005 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 damianr-dzękuję. Nam się tak bardzo nie śpieszy(możemy z mapą poczekać i 2 tygonie), bo mamy zamiar wbijać pierwszą łopatę na przełomie 07/08.2006. A może mi się tylko wydaje, że to tak dużo czasu. To nie jest duzo czasu... Zalezy na jakim etapie jesteście i jak dużo czasu chcecie poświęcić na budowanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.09.2005 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Ja w ogóle jestem na etapie wykonawcy... A moze osoby bardziej doświadczone podpowiedzą mi jak rozpoznac dobrego wykonawcę? A skąd bierzecie namiary? Od znajomych?A moze z forum? Krzysiek z tymi wykonawcami to nie ma recepty my rozmawialiśmy ze wszystkimi i z polecenia i z ogłoszeń na ich budowach - dobrze jak trafisz na inwestora i zamienisz kilka słów ale to i tak n ic nie gwarantuje, bo inwestor to dopiero dowiaduje się o błędach wykonania za jakiś czas najszybciej jak wchodzą inne ekipy i wytykają niedoróbki -loteria dużo dobrego słychać o góralach. Może poproś o pokazanie domu nie ostatnio budowanego ale już wykończonego albo z większym zaawansowaniem robut jak stan surowy najlepsza umowa Cię nie wybroni przed tym i pomyśl tak - najwyżej im nie zapłacisz i bedziesz musiał się szarpać z poprawkami (system płatności Kasia już tłumaczyła - żadnych zaliczek, całość po zakończonym całym etapie) pozd Uznałęm, ze będe brał ekipy z polecenia inwestora. A inwestorów - znajomych będę poszukiwał na naszym forum. A dobrą macie ekipę murarzy, którzy wylali wam fundamenty i postawili stan surowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 09.09.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Ja w ogóle jestem na etapie wykonawcy... A moze osoby bardziej doświadczone podpowiedzą mi jak rozpoznac dobrego wykonawcę? A skąd bierzecie namiary? Od znajomych?A moze z forum? Krzysiek z tymi wykonawcami to nie ma recepty my rozmawialiśmy ze wszystkimi i z polecenia i z ogłoszeń na ich budowach - dobrze jak trafisz na inwestora i zamienisz kilka słów ale to i tak n ic nie gwarantuje, bo inwestor to dopiero dowiaduje się o błędach wykonania za jakiś czas najszybciej jak wchodzą inne ekipy i wytykają niedoróbki -loteria dużo dobrego słychać o góralach. Może poproś o pokazanie domu nie ostatnio budowanego ale już wykończonego albo z większym zaawansowaniem robut jak stan surowy najlepsza umowa Cię nie wybroni przed tym i pomyśl tak - najwyżej im nie zapłacisz i bedziesz musiał się szarpać z poprawkami (system płatności Kasia już tłumaczyła - żadnych zaliczek, całość po zakończonym całym etapie) pozd Uznałęm, ze będe brał ekipy z polecenia inwestora. A inwestorów - znajomych będę poszukiwał na naszym forum. A dobrą macie ekipę murarzy, którzy wylali wam fundamenty i postawili stan surowy? Do niedawna powiedziałbym że nie taką złą ale dzisiaj juz ich nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 09.09.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 damianr-dzękuję. Nam się tak bardzo nie śpieszy(możemy z mapą poczekać i 2 tygonie), bo mamy zamiar wbijać pierwszą łopatę na przełomie 07/08.2006. A może mi się tylko wydaje, że to tak dużo czasu. To nie jest duzo czasu... Zalezy na jakim etapie jesteście i jak dużo czasu chcecie poświęcić na budowanie.. Stan surowy otwarty 2006, koniec budowy i przeprowadzka Boże Narodzenie 2007. Jak romantycznie . Zobaczymy co życie pokaże Na razie architekt(projekt już wybrany), prąd- podpisana umowa, będzie za max 18 m-cy ale chyba szybciej, woda-studnia, ścieki-szambo lub pos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 09.09.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Witam grupę. Oj bardzo dawno mnie tu nie było. Postów natrzaskaliście co nie miara Nie owijając w bawełnę poproszę o bardzo PILNĄ POMOC. Poszukuję wszystkiego co się rusza i ma jakikolwiek związek z dalszymi pracami po stanie surowym, a w szczególności - ekipa do tynków cementowo-wapiennych - ekipa do wylewek - elektryk - najlepiej taki, który załatwiłby wszystkie potrzebne odbiory - hydraulik - projektant mediów - a w szczególności instalacji wewnętrznej gazu. Jeżeli ktokolwiek słyszał lub widział osobników, których można zakwalifikować do takich grup to WIELKA PROŚBA O NAMIARY. Zima idzie a ja mam tylko ściany (do i teraz robią dach) - a w środku nic!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 09.09.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Witam grupę. Oj bardzo dawno mnie tu nie było. Postów natrzaskaliście co nie miara Nie owijając w bawełnę poproszę o bardzo PILNĄ POMOC. Poszukuję wszystkiego co się rusza i ma jakikolwiek związek z dalszymi pracami po stanie surowym, a w szczególności - ekipa do tynków cementowo-wapiennych - ekipa do wylewek - elektryk - najlepiej taki, który załatwiłby wszystkie potrzebne odbiory - hydraulik - projektant mediów - a w szczególności instalacji wewnętrznej gazu. Jeżeli ktokolwiek słyszał lub widział osobników, których można zakwalifikować do takich grup to WIELKA PROŚBA O NAMIARY. Zima idzie a ja mam tylko ściany (do i teraz robią dach) - a w środku nic!!! Pozdrawiam Witaj rafal9. Moge polecic Ci solidnego i niedrogiego ELEKTRYKA. Podaje namiary na ELEKTRYKA - p. Mariusz tel 501-538-990. Bardzo solidny ale jednoczesnie prace wykonuje bardzo szybko. Najczęsciej instalacje wykonuje w weeknedy , bo w ciągu tygodnia pracuje- U nas zajeło mu 6 dni, czyli 3 weekendy. Cena najlepiej wychodzi za całośc. U nas nie liczylismy za punkt tylko za całośc (instalacja alarmowa, TV, telefon/interner, domofon, kino domowe i oczywiscie gniazda i oświtlenie domu + ogród.) Pan nie jest z Warszawy. Powołaj sie na mojego męża(Damian Rożek z Białołeki) Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 09.09.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Witam grupę. Oj bardzo dawno mnie tu nie było. Postów natrzaskaliście co nie miara Nie owijając w bawełnę poproszę o bardzo PILNĄ POMOC. Poszukuję wszystkiego co się rusza i ma jakikolwiek związek z dalszymi pracami po stanie surowym, a w szczególności - ekipa do tynków cementowo-wapiennych - ekipa do wylewek - elektryk - najlepiej taki, który załatwiłby wszystkie potrzebne odbiory - hydraulik - projektant mediów - a w szczególności instalacji wewnętrznej gazu. Jeżeli ktokolwiek słyszał lub widział osobników, których można zakwalifikować do takich grup to WIELKA PROŚBA O NAMIARY. Zima idzie a ja mam tylko ściany (do i teraz robią dach) - a w środku nic!!! Pozdrawiam Witaj rafal9. Moge polecic Ci solidnego i niedrogiego ELEKTRYKA. Podaje namiary na ELEKTRYKA - p. Mariusz tel 501-538-990. Bardzo solidny ale jednoczesnie prace wykonuje bardzo szybko. Najczęsciej instalacje wykonuje w weeknedy , bo w ciągu tygodnia pracuje- U nas zajeło mu 6 dni, czyli 3 weekendy. Cena najlepiej wychodzi za całośc. U nas nie liczylismy za punkt tylko za całośc (instalacja alarmowa, TV, telefon/interner, domofon, kino domowe i oczywiscie gniazda i oświtlenie domu + ogród.) Pan nie jest z Warszawy. Powołaj sie na mojego męża(Damian Rożek z Białołeki) Pozdrawiam KasiaR Dzięki za kontakt. Wszystko fajnie tylko ja potrzebuję to wykonać w jeden tydzień. Bo później szybko tynki i wylewki i jeszcze żeby zdążyły wyschnąć do zimy w nieogrzewanym domu i bez okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 09.09.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Witam grupę. Oj bardzo dawno mnie tu nie było. Postów natrzaskaliście co nie miara Nie owijając w bawełnę poproszę o bardzo PILNĄ POMOC. Poszukuję wszystkiego co się rusza i ma jakikolwiek związek z dalszymi pracami po stanie surowym, a w szczególności - ekipa do tynków cementowo-wapiennych - ekipa do wylewek - elektryk - najlepiej taki, który załatwiłby wszystkie potrzebne odbiory - hydraulik - projektant mediów - a w szczególności instalacji wewnętrznej gazu. Jeżeli ktokolwiek słyszał lub widział osobników, których można zakwalifikować do takich grup to WIELKA PROŚBA O NAMIARY. Zima idzie a ja mam tylko ściany (do i teraz robią dach) - a w środku nic!!! Pozdrawiam Witaj rafal9. Moge polecic Ci solidnego i niedrogiego ELEKTRYKA. Podaje namiary na ELEKTRYKA - p. Mariusz tel 501-538-990. Bardzo solidny ale jednoczesnie prace wykonuje bardzo szybko. Najczęsciej instalacje wykonuje w weeknedy , bo w ciągu tygodnia pracuje- U nas zajeło mu 6 dni, czyli 3 weekendy. Cena najlepiej wychodzi za całośc. U nas nie liczylismy za punkt tylko za całośc (instalacja alarmowa, TV, telefon/interner, domofon, kino domowe i oczywiscie gniazda i oświtlenie domu + ogród.) Pan nie jest z Warszawy. Powołaj sie na mojego męża(Damian Rożek z Białołeki) Pozdrawiam KasiaR Dzięki za kontakt. Wszystko fajnie tylko ja potrzebuję to wykonać w jeden tydzień. Bo później szybko tynki i wylewki i jeszcze żeby zdążyły wyschnąć do zimy w nieogrzewanym domu i bez okien Spoko bez paniki my też mamy taki plan ale zdecydowaliśmy się na tynki gipsowe - schną podobno w trzy tygodnie a z owym elektrykiem to zadzwoń i powiedz o co chodzi to się dowiesz czy sie wyrobi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts