Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam grupę.

Oj bardzo dawno mnie tu nie było.

Postów natrzaskaliście co nie miara :D

Nie owijając w bawełnę poproszę o bardzo PILNĄ POMOC.

Poszukuję wszystkiego co się rusza i ma jakikolwiek związek z dalszymi pracami po stanie surowym, a w szczególności

- ekipa do tynków cementowo-wapiennych

- ekipa do wylewek

- elektryk - najlepiej taki, który załatwiłby wszystkie potrzebne odbiory

- hydraulik

- projektant mediów - a w szczególności instalacji wewnętrznej gazu.

Jeżeli ktokolwiek słyszał lub widział osobników, których można zakwalifikować do takich grup to WIELKA PROŚBA O NAMIARY.

Zima idzie a ja mam tylko ściany (do i teraz robią dach) - a w środku nic!!!

Pozdrawiam

Witaj rafal9. Moge polecic Ci solidnego i niedrogiego ELEKTRYKA. Podaje namiary na ELEKTRYKA - p. Mariusz tel 501-538-990. Bardzo solidny ale jednoczesnie prace wykonuje bardzo szybko. Najczęsciej instalacje wykonuje w weeknedy , bo w ciągu tygodnia pracuje- U nas zajeło mu 6 dni, czyli 3 weekendy. Cena najlepiej wychodzi za całośc. U nas nie liczylismy za punkt tylko za całośc (instalacja alarmowa, TV, telefon/interner, domofon, kino domowe i oczywiscie gniazda i oświtlenie domu + ogród.)

Pan nie jest z Warszawy.

Powołaj sie na mojego męża(Damian Rożek z Białołeki)

Pozdrawiam

KasiaR :wink: :D

Dzięki za kontakt.

Wszystko fajnie tylko ja potrzebuję to wykonać w jeden tydzień.

Bo później szybko tynki i wylewki i jeszcze żeby zdążyły wyschnąć do zimy w nieogrzewanym domu i bez okien :D

Spoko bez paniki

my też mamy taki plan ale zdecydowaliśmy się na tynki gipsowe - schną podobno w trzy tygodnie 8)

a z owym elektrykiem to zadzwoń i powiedz o co chodzi to się dowiesz czy sie wyrobi... :wink:

Tynki gipsowe odpadają, bo nie mam prądu jeno agregat, co prawda

5 kW, ale na agregat tynkarski to i tak za mało.

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam grupę.

Poszukuję wszystkiego co się rusza i ma jakikolwiek związek z dalszymi pracami po stanie surowym, a w szczególności

- ekipa do wylewek

- hydraulik

Jeżeli ktokolwiek słyszał lub widział osobników, których można zakwalifikować do takich grup to WIELKA PROŚBA O NAMIARY.

Pozdrawiam

Witaj rafal9. Moge polecic Ci solidnego i niedrogiego ELEKTRYKA. Podaje namiary na ELEKTRYKA - p. Mariusz tel 501-538-990. Bardzo solidny ale jednoczesnie prace wykonuje bardzo szybko. Najczęsciej instalacje wykonuje w weeknedy , bo w ciągu tygodnia pracuje- U nas zajeło mu 6 dni, czyli 3 weekendy. Cena najlepiej wychodzi za całośc. U nas nie liczylismy za punkt tylko za całośc (instalacja alarmowa, TV, telefon/interner, domofon, kino domowe i oczywiscie gniazda i oświtlenie domu + ogród.)

Pan nie jest z Warszawy.

Powołaj sie na mojego męża(Damian Rożek z Białołeki)

Pozdrawiam

KasiaR :wink: :D

Dzięki za kontakt.

Wszystko fajnie tylko ja potrzebuję to wykonać w jeden tydzień.

Bo później szybko tynki i wylewki i jeszcze żeby zdążyły wyschnąć do zimy w nieogrzewanym domu i bez okien :D

Spoko bez paniki

my też mamy taki plan ale zdecydowaliśmy się na tynki gipsowe - schną podobno w trzy tygodnie 8)

a z owym elektrykiem to zadzwoń i powiedz o co chodzi to się dowiesz czy sie wyrobi... :wink:

Tynki gipsowe odpadają, bo nie mam prądu jeno agregat, co prawda

5 kW, ale na agregat tynkarski to i tak za mało.

I znowu sie niezgodzę

8) mamy identiko - my mamy prąd ale przy zwykłej betoniarce jednofazowej juz czajnika nie włączysz 8)

więc planujemy ewentualnie na agregacie z wypożyczalni - kosztuje to trochę ale tynki w całym domu mam w ok 10 dni a tradycyjne słyszałem że jak się ma pecha to i 3 miechy nie wystarczą :roll: i efekt mizerny bo potem decydyjesz sie na gładzie i płacisz jeszcze raz tyle za robiciznę...

I znowu sie niezgodzę

8) mamy identiko - my mamy prąd ale przy zwykłej betoniarce jednofazowej juz czajnika nie włączysz 8)

więc planujemy ewentualnie na agregacie z wypożyczalni - kosztuje to trochę ale tynki w całym domu mam w ok 10 dni a tradycyjne słyszałem że jak się ma pecha to i 3 miechy nie wystarczą :roll: i efekt mizerny bo potem decydyjesz sie na gładzie i płacisz jeszcze raz tyle za robiciznę...

A znaleźliście już taki agregat? Ile liczą za dobę?

Musi być niezła kobyła, po ten automat tynkarski podobno 8 KW, a uruchomieniowa moc jeszcze większa.

I znowu sie niezgodzę

A znaleźliście już taki agregat? Ile liczą za dobę?

Musi być niezła kobyła, po ten automat tynkarski podobno 8 KW, a uruchomieniowa moc jeszcze większa.

no własnie z tym był jakiś problem :-? ale są na rynku takie 16, 20 i 35 KW i one dadzą radę - wynajęcie to ok 950 +vat na tydzień + koszt transportu ok 250 + paliwo... 8)

można próbowac dogadac się z wojskiem jak masz znajomości i taki na kółkach ci przyciągną ale one sporo ciągną :evil:

Witam grupę.

- ekipa do wylewek

- hydraulik

Pozdrawiam

Moge polecić hydraulika, który robił u mnie. Tylko nie wiem jak u niego z terminami bo cytuję:"Zarobiony jestem". Pan Andrzej 602729244. Namiar masz od Marcina z ul. Danusi. Powinien skojarzyć :D .

Wylewki polecam z mixokreta. Ogłaszają sie u nas na forum dwie firmy które działają na Białołęce.No i ceny mają przyzwoite. Oblecą Ci cały dom w 2 dni, a jakość nieporównywalna do tych wylewanych ręcznie.

Pozdrawiam wszystkich po wakacjach!

ale tu się dzieje!

wszyscy kogoś szukają!

a ja w lesie...

hmm...

spotkanko chętnie ale nie 17-18 i 24-25

bo zaczął się Festiwal Nauki (http://www.icm.edu.pl)

i interesują mnie pewne wykłady w tych terminach.

No chyba, że późniejszą porą...

KasiaR.: dach super!

Pozdrawiam wszystkich po wakacjach!

ale tu się dzieje!

wszyscy kogoś szukają!

a ja w lesie...

hmm...

spotkanko chętnie ale nie 17-18 i 24-25

bo zaczął się Festiwal Nauki (http://www.icm.edu.pl)

i interesują mnie pewne wykłady w tych terminach.

No chyba, że późniejszą porą...

KasiaR.: dach super!

A jaka dziedzina nauki (i zagadnienia) Cię interesują? To np. do 16-17 niezdążysz dojechać?

Witam

...mam ok 85mb fundamentu i na "oko" wychodzi, że będzie 20tyś...

Jaki zakres robót składa się na fundamenty ? Wykopy, ławy i ściany czy "stan zerowy" ? Czy to cena robocizny czy całość z materiałami ?

...a stan surowy otwarty (bez dachu) ok.90tyś...

Podobne pytanie mam tutaj.

pozdrawiam

Witam

Jaki zakres robót składa się na fundamenty ? Wykopy, ławy i ściany czy "stan zerowy" ? Czy to cena robocizny czy całość z materiałami ?

pozdrawiam

20tyś - całość stranu zero, czyli robocizna, materiały, ocieplenie, beton, stal, wykopy, zdjęcie humus itp

90tyś - wymurowanie ścian, zrobienie stropu, więźba, deskowanie. O czym zapomniałęm?

Witam

pozdrawiam

20tyś - całość stranu zero, czyli robocizna, materiały, ocieplenie, beton, stal, wykopy, zdjęcie humus itp

90tyś - wymurowanie ścian, zrobienie stropu, więźba, deskowanie. O czym zapomniałęm?

90 tys za stan do więźby?

kze, mamy podobne domy pod względem powierzchni.

Jest to możliwe, ale bardzo bardzo trudne i raczej niemożliwe, gdy ktoś będzie za Ciebie zamawiał materiały i nadzorował. Musiałbyś sam uczestniczyć we wszystkim i znajdować najtańsze materiały.

A w praktyce ze względu na brak czasu nie wszystko da się zoptymalizować.

No i do tego potrzebna bardzo tania robocizna.

Ja na początku budowy miałem założenia, aby zmieścić się w 85-90 tys. za taki stan. Przez jakiś czas wydawało się to nawet realne. Jednak ostatecznie wyszło ok 101 tys.

Ale walcz i nie poddawaj się, cel jest realny.

Dzięki za wsparcie. Bede walczył.

W ciagu 3 dni mam spotkać się z 2-ma ekipami i gosciem od Ytonga. Zobaczymy co mi zaproponuja i na co zdecyduję sie...

Ale celuję w materiałach dobrych i niedrogich... Niestety nie mam worka pieniędzy... :wink:

Kzr udeżyło mnie docieplenie fundamentu - upewnij sie kiedy je wykonają... u mnie tez miało byc w pierwszym etapie ale potem stwierdzili że do momentu wykonania całego docieplenia całe docieplenie fundametu zniszczy się i nic z tego więc do tej pory nie mam tego docieplenia.

Kzr udeżyło mnie docieplenie fundamentu - upewnij sie kiedy je wykonają... u mnie tez miało byc w pierwszym etapie ale potem stwierdzili że do momentu wykonania całego docieplenia całe docieplenie fundametu zniszczy się i nic z tego więc do tej pory nie mam tego docieplenia.

To jest cenna uwaga. Ale będe się starał robić szczegółowe spisy prac, a nastepnie jak nie zrobią wszystkiego to nie płacić...

To jest cenna uwaga. Ale będe się starał robić szczegółowe spisy prac, a nastepnie jak nie zrobią wszystkiego to nie płacić...

bardzo dobre założenie - tak samo może być z wybraniem humusu - uściślij że za koparkę do tego nie ty bedziesz płacił - bo spotkałem sie z tym że humus się wybierze koparką no co to 4 setki... zapłaci Pan :evil:

bardzo dobre założenie - tak samo może być z wybraniem humusu - uściślij że za koparkę do tego nie ty bedziesz płacił - bo spotkałem sie z tym że humus się wybierze koparką no co to 4 setki... zapłaci Pan :evil:

No to rzeczywiście chłopaki napracują się... Pan zapłaci za koparkę i za ich przestój w pracy... :lol: :lol: :lol: