kasiaR 16.09.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Miłego weekendu ! ! ! Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 17.09.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 kze beton to faktycznie szukaj już z pompą w cenie. Różnie sie może zdarzyć podczas wylewania. Mogę dać namiary na tych co przyjeżdżali do mnie. Niedrogo i solidnie. Jeśli chodzi o kierownika to troche przesadził z ceną, no chyba że będzie po 10 godzin dziennie na budowie. Robocizna tez jak dla mnie ciut przydrogo. Ale jesli są naprawde bardzo dobrymi fachowcami to na tym nie można zbytnio oszczędzać. U mojego szwagra jest przyzwoity fachowiec. Budował szybko i solidnie. Mój wykonawca też go bardzo chwalił patrząc jak buduje. Mogę się postarać o namiary. A dom, który wybudował możesz obejrzeć bo stoi obok mojego . Mam prośbę onamiar na tego wykonawcę. Ja tak trochę wyskakuję jak Filip z konopii, ale mam bardzo malo czasu na posiedzenie przy komputerze(wieczorami w domu) a na popisanie jeszcze mniej. Ciekaw jestem co to będzie jak się zacznie budowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 17.09.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 rafal9 może niezbyt dokładnie czytałem, ale po co są te stalowe ramki, na których opiera się więżba? Czy to było w pojekcie, czy to może jest uniknięcie słupów w pokojach na poddaszu? Pytam bo wybraliśmy projekt z dachem kopertowym (Mirabelka z firmyhttp://www.archeton.com.pl) i obawiam się, że możemy się zdzwić jak staną te słupy-jeszcze nie mamy kupionego projektu i nie wiem jak to wygląda na planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 18.09.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 Opowiem Wam co mi się dziś przytrafiło Byliśmy u znajomych. Rozmowy zeszły na temat działki, budowania,... oni zaczęli opowiadać jak to teraz szybko się mozna wybudować ... zaczęli opowiadać o swoich znajomych, którzy "budują się - też zresztą tam gdzie Wy- na Białołęce, kupili działkę przy kanałku pod koniec zeszłego roku, od wiosny zaczęli i już podobno dom stoi" - to ich słowa zapytałam od razu czy Ci znajomi nie maja czasem na imię Kasia i Damian taka była ich reakcja moja też zresztą jaki ten świat mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 18.09.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 rafal9 może niezbyt dokładnie czytałem, ale po co są te stalowe ramki, na których opiera się więżba? Czy to było w pojekcie, czy to może jest uniknięcie słupów w pokojach na poddaszu? Pytam bo wybraliśmy projekt z dachem kopertowym (Mirabelka z firmyhttp://www.archeton.com.pl) i obawiam się, że możemy się zdzwić jak staną te słupy-jeszcze nie mamy kupionego projektu i nie wiem jak to wygląda na planach. Ramki były dokładnie określone w projekcie właśnie w celu uniknięcia słupów na śroku pokoi. Mimo tego i tak słupy muszą być tylko mniej i schowane przy ścianach bądź kominach. Nie każdy czterospadowy musi mieć słupy. Jeśli jest kontrukcja płatwiowa to gdzieś te płatwie muszą się opierać i z reguły wychodzą w mało korzystnych miejscach, jeśli konstrukcja dachu prosta z małą ilością lukarn to zapewne tych słupów da się uniknąć. Najwięcej zależy od pomysłów konstruktora. W waszym przypadku jest duże prawdopodobieństwo, że ramek stalowych nie ma, ale czy są i jakie są słupy to najlepiej zapytać się biura gdzie kupujecie projekt. Na rzutach pod podanym linkiem nie ma zaznaczonych słupów więc radzę sprawdzić wcześniej niż się później rozczarować. W ogóle te słupy to wredna sprawa, bo czasem są projekty, gdzie w małym pokoiku mimo skosów stoi sobie niczego winny słup na samym środku i nici z zagospodarowania pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 19.09.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Opowiem Wam co mi się dziś przytrafiło Byliśmy u znajomych. Rozmowy zeszły na temat działki, budowania,... oni zaczęli opowiadać jak to teraz szybko się mozna wybudować ... zaczęli opowiadać o swoich znajomych, którzy "budują się - też zresztą tam gdzie Wy- na Białołęce, kupili działkę przy kanałku pod koniec zeszłego roku, od wiosny zaczęli i już podobno dom stoi" - to ich słowa zapytałam od razu czy Ci znajomi nie maja czasem na imię Kasia i Damian taka była ich reakcja moja też zresztą jaki ten świat mały Mamy tych samych znajomych ???? opowiedz cos więcej, kto to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 19.09.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Monika i Piotrek Podobno ostatnio razem opijaliście narodziny Zosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 19.09.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Monika i Piotrek Podobno ostatnio razem opijaliście narodziny Zosi Aaaaaa, no to juz wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 19.09.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 rafal9- dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 20.09.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 no to hop do góry, bo opadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 20.09.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 HOP HOP HOP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 20.09.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 willie właśnie z żoną zachwycamy się twoim projektem domu który budujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 20.09.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 willie właśnie z żoną zachwycamy się twoim projektem domu który budujesz miło mi też się z żona zachwycamy i niecierpliwie czekamy na więźbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 20.09.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Kasia/Damian ja Wasz domek już z 10 razy pracowicie oglądałem w onecie też wygląda milutko z gontami już OK??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 21.09.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Kasia/Damian ja Wasz domek już z 10 razy pracowicie oglądałem w onecie też wygląda milutko z gontami już OK??? narazie wszystko co związane z budową to BARDZO WRAŻLIWY TEMAT - sorki za brak postepów ale ludzie na budowie to odrębny gatunek z Gontem niby się dogadaliśmy z producentem ale mamy problem z wykonawcą w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 21.09.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Willie, podaj jakiegoś linka do swojego domu w dzienniku nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 21.09.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Willie, podaj jakiegoś linka do swojego domu w dzienniku nie znalazłam http://www.archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=432&CanBack=1 pozdrawiam KasiaR Naprawde piekny ten dom !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 21.09.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Willie, podaj jakiegoś linka do swojego domu w dzienniku nie znalazłam http://www.archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=432&CanBack=1 pozdrawiam KasiaR Naprawde piekny ten dom !!! Wszystko prawda - to TEN ! dzięki Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 21.09.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Willie, podaj jakiegoś linka do swojego domu w dzienniku nie znalazłam http://www.archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=432&CanBack=1 pozdrawiam KasiaR Naprawde piekny ten dom !!! Wszystko prawda - to TEN ! dzięki Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 21.09.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Drodzy forumowicze warszawsko-okoliczni, może byśmy się w ten weekend spotkali w Lolku, bo dawno już nic ogólnostolicznego nie było? Jacyś chętni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts