kze 03.10.2005 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Już obejrzałam Śliczności A tatuś jaki dumny, no no Po kim te czarne włosy? Ponoć też miałem czarne włosy jak się urodziłem... Tatuś dumny z córy i rozpoczęcia budowy.. KZE gratuluję dołączę z budową mam nadzieję na wiosnę jak narazie architekt jedzie (przez Polskę) z projektem! Już nie mogę się doczekać. W sb i niedz w Blue City 10-18:00 porady architektów, projektantów i specjalistów feng-shui! a w PKiNie targi mieszkaniowe m.in. doradztwo kredytowe... [za GW] pozdrowionka PS. ktoś coś wie o spotkaniu grupy warszawskiej? Dzięk! Dołączaj jak najszybciej... Zawsze możemy zrobic spotkanie naszej grupy... (wtedy będę mógł pokazać swoją budowę - kurcze jak to ładnie brzmi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 03.10.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 KZE GRATULACJE - SLICZNA CÓRA NO I GRATULACJE ZA PLAC BUDOWY Dzięki DamianR! Zaczynam czuć się pełną gebą ojcem i budowlniczym-inwestorem... Ale swoją drogą to niezłe mamy bezrobocie skoro moja ekipa chce od października do grudnia stawiać dom i mieszkać w baraczku na działce... KZE spoko tylko bądź twardy i nie ulegaj magikom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.10.2005 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 KZE GRATULACJE - SLICZNA CÓRA NO I GRATULACJE ZA PLAC BUDOWY Dzięki DamianR! Zaczynam czuć się pełną gebą ojcem i budowlniczym-inwestorem... Ale swoją drogą to niezłe mamy bezrobocie skoro moja ekipa chce od października do grudnia stawiać dom i mieszkać w baraczku na działce... KZE spoko tylko bądź twardy i nie ulegaj magikom Z ekipą odbyłem 3 spotkania (2 po 1h i trzecie o długosci 2,5h), o każdy prawie podpunkt trwały spory... Ale stanęło na tym, ze albo jadą z agregatem i płaca za benzynę, albo załatwiają przyłacze i ja płacę rachunki do 220pln... A oni przeciez będą dogrzewać się w baraczku... Poza tym kwota spadła do 32tyś (zdjęcie humusu, fundamenty, ściany, strop, więźba)... Chyba aż tak źle nie spisałem sie... Ja poniosłem koszty geodety, studni i hydraulika... Ale niewątppliwie było ciężko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 03.10.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 KZE GRATULACJE - SLICZNA CÓRA NO I GRATULACJE ZA PLAC BUDOWY Dzięki DamianR! Zaczynam czuć się pełną gebą ojcem i budowlniczym-inwestorem... Ale swoją drogą to niezłe mamy bezrobocie skoro moja ekipa chce od października do grudnia stawiać dom i mieszkać w baraczku na działce... KZE spoko tylko bądź twardy i nie ulegaj magikom Z ekipą odbyłem 3 spotkania (2 po 1h i trzecie o długosci 2,5h), o każdy prawie podpunkt trwały spory... Ale stanęło na tym, ze albo jadą z agregatem i płaca za benzynę, albo załatwiają przyłacze i ja płacę rachunki do 220pln... A oni przeciez będą dogrzewać się w baraczku... Poza tym kwota spadła do 32tyś (zdjęcie humusu, fundamenty, ściany, strop, więźba)... Chyba aż tak źle nie spisałem sie... Ja poniosłem koszty geodety, studni i hydraulika... Ale niewątppliwie było ciężko... no to widze że negocjatorem jesteś twardym uczulam i ty tez im to podkreśl - NA BUDOWIE MA BYĆ K..A PORZADEK ja po robieniu porządku przez dwa wekendy po mojej byłej ekipie odkryłem że desek to mam jeszcze spokojnie na nastepną budowę i z gwoździami jest podobnie a juz o złości jak to musiałem chodzić w kółko i wybierać pety, paczki po papierosach, puszki po piwie, butelki, kawałki steropianu i inne odpadki latające po budowie i całej okolicy to już niewspomnę pożądek musi być i nie słuchaj że zrobią na koniec bo mogą niedoczekać końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.10.2005 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Dzięki. Starałem się być tak twardy jak się da. W końcu miałem te 20h zajęć z tego... A poza tym Ty też mnie nastawiałęś by cwaniakować i nie dawać się... W hurtowniach na razie nie jest źle... Minox, Genbud i jakaś z Nowego Dworu - negocjowałem i używałem logiki, którą zasugerowałeś mi kilka postów wczesniej... Majster z którym podpisywałem powiedział, ze jego ekipy sa niepijące. Jak chcę coś postawić to tylko wieczorkiem, po robocie i max 1 piwo na osobę. Bo po 2 piwach to różnie może być... A jak majster znajdzie butelkę czegoś mocniejszego to ekipa ma opier.. Natomiast rzeczywiscie w temacie ładu na budowie nic nie zawarłem w umowie... Ale biorąc pod uwagę, że działka jest mała to muszą panować nad bałaganem bo inaczej zginą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 03.10.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Dzięki. Starałem się być tak twardy jak się da. W końcu miałem te 20h zajęć z tego... A poza tym Ty też mnie nastawiałęś by cwaniakować i nie dawać się... W hurtowniach na razie nie jest źle... Minox, Genbud i jakaś z Nowego Dworu - negocjowałem i używałem logiki, którą zasugerowałeś mi kilka postów wczesniej... Majster z którym podpisywałem powiedział, ze jego ekipy sa niepijące. Jak chcę coś postawić to tylko wieczorkiem, po robocie i max 1 piwo na osobę. Bo po 2 piwach to różnie może być... A jak majster znajdzie butelkę czegoś mocniejszego to ekipa ma opier.. Natomiast rzeczywiscie w temacie ładu na budowie nic nie zawarłem w umowie... Ale biorąc pod uwagę, że działka jest mała to muszą panować nad bałaganem bo inaczej zginą.... porzadek ma służyc twoim oszczędnością jak znajdziesz dobry gwóźdź w piachu a obok drugi i trzeci bo się komuś rozsypał to uświadom gości że w połączeniu z tą cegłą obok i tą góra desek to może być pare setek mniej wypłaty.... może staję się nieludzki ale nadal jestem zły na mojego wykonanwcę i wszystkim sie za to dostaję (tyle że mądry polak po szkodzie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 03.10.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 kze: "Twardym trzeba być .....nie mientkim" Może przy okazji troche naskrobię co tam sie dzieje w mojej "stodole". Generalnie sie wykańczamy. W środku "stodoły" a przy tym finansowo i psychicznie. Mamy zrobione na dole wszystkie sufity(przypominam że mam strop drewniany). Hydraulik kładzie w tym tygodniu rury do kaloryferów i ogrzewanie podłogowe. Ekipa układa styropian i w piątek będe miał wylewane wylewki mixokretem (namiar mam z forum). A i najważniejsze. Sprzedaliśmy mieszkanie . Termin wyprowadzki mamy do 31 grudnia. Jak nasi chłopcy nie zdążą to będziemy spali pod mostem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 03.10.2005 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 porzadek ma służyc twoim oszczędnością jak znajdziesz dobry gwóźdź w piachu a obok drugi i trzeci bo się komuś rozsypał to uświadom gości że w połączeniu z tą cegłą obok i tą góra desek to może być pare setek mniej wypłaty.... Racja!!! W końcu to nasze pieniądze. U nas chłopcy ostatnio biegali po całej chałupie i zbierali wkręty z podłogi bo im zabrakło do przykręcania płyt GK na sufity . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel borowski 03.10.2005 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 1. Dlaczego Białołęka? bo to moje okolicje bawilem sie na tych wsiach jak bylem maly2. Kiedy przeprowadzka? oj nie predko budowa moze za 2 lata3. Stan rodzinny? ja i zonka4. Gdzie ta działka? (okolice, ulica) ul. olesin 4. Opisz swój bank i podaj PIN mbank pinu niemaplan ktory wybralismy to http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=326teraz mam czas na doksztalcenie sie bo jakos nie wierze w to ze moge wybrac dobrego fachowca nie majac zielonego pojecia o jego pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 04.10.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 1. Dlaczego Białołęka? bo to moje okolicje bawilem sie na tych wsiach jak bylem maly 2. Kiedy przeprowadzka? oj nie predko budowa moze za 2 lata 3. Stan rodzinny? ja i zonka 4. Gdzie ta działka? (okolice, ulica) ul. olesin 4. Opisz swój bank i podaj PIN mbank pinu niema plan ktory wybralismy to http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=326 teraz mam czas na doksztalcenie sie bo jakos nie wierze w to ze moge wybrac dobrego fachowca nie majac zielonego pojecia o jego pracy witamy mało soczysty ten opis - lubimy łechtać się komplementami na temat naszego wyboru ale ok co do numeru konta to tym rezem chyba do dominiki ale niech mnie reszta skoryguje - Daniel może być identyfikator i hasło poradzimy sobie Piękny projekt - chyba już podobny widziałem i zdaje sie że trochę podobieństwa jest w realizacji Willego http://www.archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=432&CanBack=1 wkońcu to te samo biuro projektowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 04.10.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 porzadek ma służyc twoim oszczędnością jak znajdziesz dobry gwóźdź w piachu a obok drugi i trzeci bo się komuś rozsypał to uświadom gości że w połączeniu z tą cegłą obok i tą góra desek to może być pare setek mniej wypłaty.... Racja!!! W końcu to nasze pieniądze. U nas chłopcy ostatnio biegali po całej chałupie i zbierali wkręty z podłogi bo im zabrakło do przykręcania płyt GK na sufity . Masz szczęście masz wykonawca pokazując na olbrzymią górę deset różnych długości powiedział, że deski sie skończyły ja głupi zamówiłem nowe teraz jak je przebrałem zobaczyłem jaki jestem naiwniak i to nie tylko z dechami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 04.10.2005 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 porzadek ma służyc twoim oszczędnością jak znajdziesz dobry gwóźdź w piachu a obok drugi i trzeci bo się komuś rozsypał to uświadom gości że w połączeniu z tą cegłą obok i tą góra desek to może być pare setek mniej wypłaty.... Racja!!! W końcu to nasze pieniądze. U nas chłopcy ostatnio biegali po całej chałupie i zbierali wkręty z podłogi bo im zabrakło do przykręcania płyt GK na sufity . Masz szczęście masz wykonawca pokazując na olbrzymią górę deset różnych długości powiedział, że deski sie skończyły ja głupi zamówiłem nowe teraz jak je przebrałem zobaczyłem jaki jestem naiwniak i to nie tylko z dechami Trzeba być twardym, nie mietkim.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 04.10.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr napisałam TAKĄ DŁUGĄ notkę i mi wcięło d... no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 04.10.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 porzadek ma służyc twoim oszczędnością jak znajdziesz dobry gwóźdź w piachu a obok drugi i trzeci bo się komuś rozsypał to uświadom gości że w połączeniu z tą cegłą obok i tą góra desek to może być pare setek mniej wypłaty.... Racja!!! W końcu to nasze pieniądze. U nas chłopcy ostatnio biegali po całej chałupie i zbierali wkręty z podłogi bo im zabrakło do przykręcania płyt GK na sufity . Masz szczęście masz wykonawca pokazując na olbrzymią górę deset różnych długości powiedział, że deski sie skończyły ja głupi zamówiłem nowe teraz jak je przebrałem zobaczyłem jaki jestem naiwniak i to nie tylko z dechami Trzeba być twardym, nie mietkim.... Krzysiek uczulam ale z własnego doświadczenia wiem że łatwo innym radzić ale samemu ... nie chcesz sie denerwować a potem masz do siebie pretensje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 04.10.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 04.10.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr napisałam TAKĄ DŁUGĄ notkę i mi wcięło d... no hej jane napisz jeszcze raz proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 04.10.2005 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 porzadek ma służyc twoim oszczędnością jak znajdziesz dobry gwóźdź w piachu a obok drugi i trzeci bo się komuś rozsypał to uświadom gości że w połączeniu z tą cegłą obok i tą góra desek to może być pare setek mniej wypłaty.... Racja!!! W końcu to nasze pieniądze. U nas chłopcy ostatnio biegali po całej chałupie i zbierali wkręty z podłogi bo im zabrakło do przykręcania płyt GK na sufity . Masz szczęście masz wykonawca pokazując na olbrzymią górę deset różnych długości powiedział, że deski sie skończyły ja głupi zamówiłem nowe teraz jak je przebrałem zobaczyłem jaki jestem naiwniak i to nie tylko z dechami Trzeba być twardym, nie mietkim.... Krzysiek uczulam ale z własnego doświadczenia wiem że łatwo innym radzić ale samemu ... nie chcesz sie denerwować a potem masz do siebie pretensje Też bede się starał być twardy nie mietki... W końcu już na dzień dobry umoczyłem 370pln... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 04.10.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 no jeszcze jedna próba nie śpiesz sie , powoli i opanowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 04.10.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 porzadek ma służyc twoim oszczędnością jak znajdziesz dobry gwóźdź w piachu a obok drugi i trzeci bo się komuś rozsypał to uświadom gości że w połączeniu z tą cegłą obok i tą góra desek to może być pare setek mniej wypłaty.... Racja!!! W końcu to nasze pieniądze. U nas chłopcy ostatnio biegali po całej chałupie i zbierali wkręty z podłogi bo im zabrakło do przykręcania płyt GK na sufity . Masz szczęście masz wykonawca pokazując na olbrzymią górę deset różnych długości powiedział, że deski sie skończyły ja głupi zamówiłem nowe teraz jak je przebrałem zobaczyłem jaki jestem naiwniak i to nie tylko z dechami Trzeba być twardym, nie mietkim.... Krzysiek uczulam ale z własnego doświadczenia wiem że łatwo innym radzić ale samemu ... nie chcesz sie denerwować a potem masz do siebie pretensje Też bede się starał być twardy nie mietki... W końcu już na dzień dobry umoczyłem 370pln... chyba nie czytałem uwaznie ale dlaczego umoczyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 04.10.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 w skrócie: przy Ostródzkiej miało być gimnazjum - jedyne w rejonie rondelkowym (oprócz przepełnionego na Kobiałce) budowa miała się zacząć w przyszłym roku koniec budowy za 3-4 lata miasto chce zabrać gminie pieniądze przeznaczone na to gimnazjum rodzice dzieci za szk. podst. na ul. Juranda walczą o to gimnazjum w ub. tyg. było spotkanie z władzami miasta, była też tv, potem reportaż w regionalnej 3 dziś jest kolejnae spotkanie-protest ma się pojawić ktoś z władz i ma być też tv moja prośba: jeśli ktoś może proszę o przyjście w miejscu gdzie mialo być gimnazjum czyli w okolicy ujęcia wody oligoceńskiej na Ostródzkiej o godz. 17 byłoby super ja akurat o tej godz. mam wizytę u lekarza, więc nie moge ale pomyślałam, że to dotyczy wszystkich dzieci, nie tylko tych, które obecnie się ucza również tych mniejszych może Was zainteresuje ten temat i wesprzecie ludzi, którzy walczą o szkołę im będzie więcej osób tym lepiej teraz sie nie dam mojemu komputerowi i skopiuję wiadomość na "jakby co" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts