kze 10.10.2005 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Jak załatwiałem prąd do celów budowlanych to nic nie oświadczałem. A jak zbuduje to wtedy oswiadczę, że bedę pobierał już normalnie prąd.. Z gazem nic nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 10.10.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 witam na grupie mysle ze skoro kupilem dzialke na bialolece ul. olesin to moge do was dolaczyc Witamy, Witamy!!!! Jak zwykle u nas bywa na "dzień dobry" zadajemy pytania, a dokładniej Willie je zadaje. Ale dzisiaj go wyrecze (mam nadzieje,że sie nie obrazi ) Prosimy o krótkie Odpowiedzi 1. Dlaczego Białołęka? 2. Kiedy przeprowadzka? 3. Stan rodzinny? 4. Gdzie ta działka? (okolice, ulica) Na celujący: 4. Opisz swój bank i podaj PIN Pozdrawiam i Witam KasiaR Willie, pozwoliłam sobie zadac juz kilka pytań. Mam nadziejże,że sie nie obraziłeś. Ale poprostu Ciebie nie było- cos ostanio zalatany jesteś Pozdrawiam KasiaR Kasia - dzięki i niniejszym mianuje Cię VIceKlucznikiem Forum dosłownie od poczatku do końca września latałem samolotami po całej Europie jeszcze nie miałem takiego miesiaca w życiu....trocheprywatnie, większość służbowo i może też z tego powodu budowa mi stanęła na ponad 3 tygodnie teraz mam stres jak się wyrobić z paroma tematami przed zimą ale SAM CHCIAŁEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 10.10.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 witam na grupie mysle ze skoro kupilem dzialke na bialolece ul. olesin to moge do was dolaczyc Witamy, Witamy!!!! Jak zwykle u nas bywa na "dzień dobry" zadajemy pytania, a dokładniej Willie je zadaje. Ale dzisiaj go wyrecze (mam nadzieje,że sie nie obrazi ) Prosimy o krótkie Odpowiedzi 1. Dlaczego Białołęka? 2. Kiedy przeprowadzka? 3. Stan rodzinny? 4. Gdzie ta działka? (okolice, ulica) Na celujący: 4. Opisz swój bank i podaj PIN Pozdrawiam i Witam KasiaR Willie, pozwoliłam sobie zadac juz kilka pytań. Mam nadziejże,że sie nie obraziłeś. Ale poprostu Ciebie nie było- cos ostanio zalatany jesteś Pozdrawiam KasiaR Kasia - dzięki i niniejszym mianuje Cię VIceKlucznikiem Forum dosłownie od poczatku do końca września latałem samolotami po całej Europie jeszcze nie miałem takiego miesiaca w życiu....trocheprywatnie, większość służbowo i może też z tego powodu budowa mi stanęła na ponad 3 tygodnie teraz mam stres jak się wyrobić z paroma tematami przed zimą ale SAM CHCIAŁEM Dziękuję Willie za nominację . Jestem zaszczycona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_w 11.10.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Witam, Do moich poszukiwan ekipy (o ktorych juz pisalem - dziekuje wszystkim od ktorych dostalem namiary), dolaczam prosbe o namiary na sprawdzonych kierownikow budowy/inspektorow nadzoru. Najlepiej na priva. Z gory dziekuje. Jako osoba jeszcze malo doswiadczona praktycznie (wiedze teoretyczna juz pewna zdobylem przez forum, ksiazki ... i czasopisma), chetnie poogladalbym Wasze budowy na dowolnym etapie zaawansowania i posluchal cennych uwag Inwestorow. Mieszkam na Bialolece, tak wiec jestem w stanie szybko podskoczyc - np. w weekend. Jesli ktos nie ma nic przeciwko uswiadamianiu inwestora-to-be [inwestora-tu-bi], to prosze o informacje kiedy i gdzie moglbym zajrzec. Pozdrawiam,Marek_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 11.10.2005 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Witam, Do moich poszukiwan ekipy (o ktorych juz pisalem - dziekuje wszystkim od ktorych dostalem namiary), dolaczam prosbe o namiary na sprawdzonych kierownikow budowy/inspektorow nadzoru. Najlepiej na priva. Z gory dziekuje. Jako osoba jeszcze malo doswiadczona praktycznie (wiedze teoretyczna juz pewna zdobylem przez forum, ksiazki ... i czasopisma), chetnie poogladalbym Wasze budowy na dowolnym etapie zaawansowania i posluchal cennych uwag Inwestorow. Mieszkam na Bialolece, tak wiec jestem w stanie szybko podskoczyc - np. w weekend. Jesli ktos nie ma nic przeciwko uswiadamianiu inwestora-to-be [inwestora-tu-bi], to prosze o informacje kiedy i gdzie moglbym zajrzec. Pozdrawiam, Marek_w U mnie ekipa wchodzi 12.10. Dlatego 13.10 będę cały czas na działce i będe kopał. Jak chcesz to wpadnij. Znam też kilka namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 11.10.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Witam, Do moich poszukiwan ekipy (o ktorych juz pisalem - dziekuje wszystkim od ktorych dostalem namiary), dolaczam prosbe o namiary na sprawdzonych kierownikow budowy/inspektorow nadzoru. Najlepiej na priva. Z gory dziekuje. Jako osoba jeszcze malo doswiadczona praktycznie (wiedze teoretyczna juz pewna zdobylem przez forum, ksiazki ... i czasopisma), chetnie poogladalbym Wasze budowy na dowolnym etapie zaawansowania i posluchal cennych uwag Inwestorow. Mieszkam na Bialolece, tak wiec jestem w stanie szybko podskoczyc - np. w weekend. Jesli ktos nie ma nic przeciwko uswiadamianiu inwestora-to-be [inwestora-tu-bi], to prosze o informacje kiedy i gdzie moglbym zajrzec. Pozdrawiam, Marek_w Wysłałam na priva Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 12.10.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Hop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.10.2005 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Hop Co hooop? Hiip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 12.10.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Hop Co hooop? Hiip? Hop do góry bo opadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 12.10.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 No to co z tym spotkaniem? Niedziela jest dobrym terminem. Jakiś objazd po budowach i działkach? Ktoś tu sie chwalił ogniskiem z kiełbaskami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.10.2005 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 No to co z tym spotkaniem? Niedziela jest dobrym terminem. Jakiś objazd po budowach i działkach? Ktoś tu sie chwalił ogniskiem z kiełbaskami... Ja kończę zajęcia w niedzielę o 12. Dlatego może bliżej południa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 12.10.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 No to co z tym spotkaniem? Niedziela jest dobrym terminem. Jakiś objazd po budowach i działkach? Ktoś tu sie chwalił ogniskiem z kiełbaskami... Ja kończę zajęcia w niedzielę o 12. Dlatego może bliżej południa... Ja niestety mam cały weekend zawalony. Wykłady od 8.00- do 19.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel borowski 13.10.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 co do ogniska w ta niedziele mysle ze bedzie na 85% to zalezy jak mocna bedzie impreza u brata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 14.10.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Hej hej! Kto wie jak uzyskać adres w gminie- który to wydział i co trzeba im dostarczyć???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 14.10.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Wille chodzi Ci o numer porządkowy domu? Jeśli tak to musisz wziąść wniosek o nadanie numeru porządkowego z okienka na dole (nie pamiętam urbanistyka chyba). Przy składaniu dołączyć ksero pozwolenia na budowę i znaczki skarbowe za 5zł i 50gr. Podczas składania tego wniosku pani stwierdziła że nie jestem właścicielem działki . Okazało sie że w ewidencji gruntów jako właściciel dalej widnieje mój teść. Pytam się dlaczego? Bo nie złożyłem wniosku o zmianę danych w ewidencji gruntów. Jak to? Przecież notariusz wysyłał informacje do gminy. Przecież gmina pobiera już ode mnie podatek gruntowy. Pani sie tłumaczyła że nie ma wymiany informacji pomiędzy działami. Piep...ona biurokracja . No i składałem taki wniosek. Do tego oryginał aktu notarialnego i wypis z księgi wieczystej. Na numerek oczekuje się cały miesiąc. Pani jest zawalona robotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 14.10.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Hej hej! Kto wie jak uzyskać adres w gminie- który to wydział i co trzeba im dostarczyć???? A jak to tak? W trakcie budowy już można mieć swój numerek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 14.10.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 A jak to tak? W trakcie budowy już można mieć swój numerek? A można . Nawet trzeba, bo później trzeba będzie latać za tym numerkiem z wywieszonym jęzorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.10.2005 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 A jak to tak? W trakcie budowy już można mieć swój numerek? A można . Nawet trzeba, bo później trzeba będzie latać za tym numerkiem z wywieszonym jęzorem. A po co mam latać? Podczas budowy do czego ma mi się przydać nr?? A jak oni to nadają? Można sobie nr wybrać? Przecież jeśli jest łaka z 24 działkami to skąd mam wiedzieć jaki nr mi dadzą i jak beda nadawać? A jak ktoś kupił 2 działki to jednego numeru nie będzie? Może ktoś się na tym zna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_w 17.10.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Chce zrobic tymczasowe przylacze pradu. Mam przed soba wniosek o tymczasowe warunki przylaczenia i za bardzo nie wiem co powinienem wpisac w tabelce "zapotrzebowanie mocy". Ile potrzeba na budowe? A, i do kogo najlepiej uderzac w STOENie o takie przylacze i ile czasu moze ono zajac? Jak wyglada cenowo oplata za taki prad budowlany? (np jesli sie nie pobiera energii w danym miesiacu)? PozdrawiamMarek_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 17.10.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 A po co mam latać? Podczas budowy do czego ma mi się przydać nr?? A jak oni to nadają? Można sobie nr wybrać? Przecież jeśli jest łaka z 24 działkami to skąd mam wiedzieć jaki nr mi dadzą i jak beda nadawać? A jak ktoś kupił 2 działki to jednego numeru nie będzie? Może ktoś się na tym zna... Tyle pytań... Ja o numerek wystapiłem bo wprowadzam się w tym roku. Korespondencja już będzie napływać pod ten numerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts