Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam na grupie mysle ze skoro kupilem dzialke na bialolece ul. olesin to moge do was dolaczyc :)

Witamy, Witamy!!!!

Jak zwykle u nas bywa na "dzień dobry" zadajemy pytania, a dokładniej Willie je zadaje. Ale dzisiaj go wyrecze (mam nadzieje,że sie nie obrazi :wink: )

Prosimy o krótkie Odpowiedzi :wink: :lol:

1. Dlaczego Białołęka?

2. Kiedy przeprowadzka?

3. Stan rodzinny?

4. Gdzie ta działka? (okolice, ulica)

Na celujący:

4. Opisz swój bank i podaj PIN :wink: :lol:

Pozdrawiam i Witam

KasiaR :D

Willie, pozwoliłam sobie zadac juz kilka pytań. Mam nadziejże,że sie nie obraziłeś. Ale poprostu Ciebie nie było- cos ostanio zalatany jesteś :wink:

:roll: :-?

Pozdrawiam

KasiaR :wink:

Kasia - dzięki i niniejszym mianuje Cię VIceKlucznikiem Forum :wink:

dosłownie od poczatku do końca września latałem samolotami po całej Europie 8) jeszcze nie miałem takiego miesiaca w życiu....trocheprywatnie, większość służbowo :roll:

i może też z tego powodu budowa mi stanęła na ponad 3 tygodnie :(

teraz mam stres jak się wyrobić z paroma tematami przed zimą :oops:

ale SAM CHCIAŁEM :wink: 8)

witam na grupie mysle ze skoro kupilem dzialke na bialolece ul. olesin to moge do was dolaczyc :)

Witamy, Witamy!!!!

Jak zwykle u nas bywa na "dzień dobry" zadajemy pytania, a dokładniej Willie je zadaje. Ale dzisiaj go wyrecze (mam nadzieje,że sie nie obrazi :wink: )

Prosimy o krótkie Odpowiedzi :wink: :lol:

1. Dlaczego Białołęka?

2. Kiedy przeprowadzka?

3. Stan rodzinny?

4. Gdzie ta działka? (okolice, ulica)

Na celujący:

4. Opisz swój bank i podaj PIN :wink: :lol:

Pozdrawiam i Witam

KasiaR :D

Willie, pozwoliłam sobie zadac juz kilka pytań. Mam nadziejże,że sie nie obraziłeś. Ale poprostu Ciebie nie było- cos ostanio zalatany jesteś :wink:

:roll: :-?

Pozdrawiam

KasiaR :wink:

Kasia - dzięki i niniejszym mianuje Cię VIceKlucznikiem Forum :wink:

dosłownie od poczatku do końca września latałem samolotami po całej Europie 8) jeszcze nie miałem takiego miesiaca w życiu....trocheprywatnie, większość służbowo :roll:

i może też z tego powodu budowa mi stanęła na ponad 3 tygodnie :(

teraz mam stres jak się wyrobić z paroma tematami przed zimą :oops:

ale SAM CHCIAŁEM :wink: 8)

Dziękuję Willie za nominację . Jestem zaszczycona :lol: :lol:

Witam,

Do moich poszukiwan ekipy (o ktorych juz pisalem - dziekuje wszystkim od ktorych dostalem namiary), dolaczam prosbe o namiary na sprawdzonych kierownikow budowy/inspektorow nadzoru. Najlepiej na priva. Z gory dziekuje.

Jako osoba jeszcze malo doswiadczona praktycznie (wiedze teoretyczna juz pewna zdobylem przez forum, ksiazki ... i czasopisma), chetnie poogladalbym Wasze budowy na dowolnym etapie zaawansowania i posluchal cennych uwag Inwestorow. Mieszkam na Bialolece, tak wiec jestem w stanie szybko podskoczyc - np. w weekend. Jesli ktos nie ma nic przeciwko uswiadamianiu inwestora-to-be [inwestora-tu-bi], to prosze o informacje kiedy i gdzie moglbym zajrzec.

Pozdrawiam,

Marek_w

Witam,

Do moich poszukiwan ekipy (o ktorych juz pisalem - dziekuje wszystkim od ktorych dostalem namiary), dolaczam prosbe o namiary na sprawdzonych kierownikow budowy/inspektorow nadzoru. Najlepiej na priva. Z gory dziekuje.

Jako osoba jeszcze malo doswiadczona praktycznie (wiedze teoretyczna juz pewna zdobylem przez forum, ksiazki ... i czasopisma), chetnie poogladalbym Wasze budowy na dowolnym etapie zaawansowania i posluchal cennych uwag Inwestorow. Mieszkam na Bialolece, tak wiec jestem w stanie szybko podskoczyc - np. w weekend. Jesli ktos nie ma nic przeciwko uswiadamianiu inwestora-to-be [inwestora-tu-bi], to prosze o informacje kiedy i gdzie moglbym zajrzec.

Pozdrawiam,

Marek_w

U mnie ekipa wchodzi 12.10. Dlatego 13.10 będę cały czas na działce i będe kopał. Jak chcesz to wpadnij. Znam też kilka namiarów.

Witam,

Pozdrawiam,

Marek_w

Wysłałam na priva

Pozdrawiam

KasiaR :wink: :D

Wille chodzi Ci o numer porządkowy domu? Jeśli tak to musisz wziąść wniosek o nadanie numeru porządkowego z okienka na dole (nie pamiętam urbanistyka chyba). Przy składaniu dołączyć ksero pozwolenia na budowę i znaczki skarbowe za 5zł i 50gr.

Podczas składania tego wniosku pani stwierdziła że nie jestem właścicielem działki :o . Okazało sie że w ewidencji gruntów jako właściciel dalej widnieje mój teść. Pytam się dlaczego? Bo nie złożyłem wniosku o zmianę danych w ewidencji gruntów. Jak to? Przecież notariusz wysyłał informacje do gminy. Przecież gmina pobiera już ode mnie podatek gruntowy. Pani sie tłumaczyła że nie ma wymiany informacji pomiędzy działami. Piep...ona biurokracja :x .

No i składałem taki wniosek. Do tego oryginał aktu notarialnego i wypis z księgi wieczystej.

Na numerek oczekuje się cały miesiąc. Pani jest zawalona robotą.

A jak to tak?

W trakcie budowy już można mieć swój numerek? :o

A można :wink: . Nawet trzeba, bo później trzeba będzie latać za tym numerkiem z wywieszonym jęzorem.

A po co mam latać? Podczas budowy do czego ma mi się przydać nr??

A jak oni to nadają? Można sobie nr wybrać? Przecież jeśli jest łaka z 24 działkami to skąd mam wiedzieć jaki nr mi dadzą i jak beda nadawać? A jak ktoś kupił 2 działki to jednego numeru nie będzie? :o

Może ktoś się na tym zna...

Chce zrobic tymczasowe przylacze pradu. Mam przed soba wniosek o tymczasowe warunki przylaczenia i za bardzo nie wiem co powinienem wpisac w tabelce "zapotrzebowanie mocy". Ile potrzeba na budowe?

A, i do kogo najlepiej uderzac w STOENie o takie przylacze i ile czasu moze ono zajac? Jak wyglada cenowo oplata za taki prad budowlany? (np jesli sie nie pobiera energii w danym miesiacu)?

Pozdrawiam

Marek_w

A po co mam latać? Podczas budowy do czego ma mi się przydać nr??

A jak oni to nadają? Można sobie nr wybrać? Przecież jeśli jest łaka z 24 działkami to skąd mam wiedzieć jaki nr mi dadzą i jak beda nadawać? A jak ktoś kupił 2 działki to jednego numeru nie będzie? :o

Może ktoś się na tym zna...

Tyle pytań...

Ja o numerek wystapiłem bo wprowadzam się w tym roku. Korespondencja już będzie napływać pod ten numerek :wink: