EFKAkonewka 06.02.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Może do tego czasu wyjaśnię te bzdety związane z uzyskaniem PnB... Ja też trzymam kciuki za Ciebie. Mój wniosek leży już u naczelnika i gnije. Jak zacznie śmierdzieć to naczelnik podpisze. Na moje upierdliwe pytania pani K. odpowiedziała: "Jak naczelnik podpisze to otrzyma pan od nas telefon. Proszę cierpliwie czekać." No to czekam. Ale i tak będę dzwonił. Trzymam kciuki za szybkie i bezstresowe podpisywanie! No a Pana Naczelnika dręczyć, a co tam! To zaczynacie na wiosnę? Też bym chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 06.02.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 EFKA - nie dziw się moja żona tak samo jak usłyszała o spotkaniu , także walcz bo miło spotkać innych zapaleńców. Kze o wielkości nie tylko wzrost świadczy:D , mój czef ma chyba 165 a jest naprawde wielki . Jeszcze raz dzięki dla WSZYSTKICH za miłe spotkanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 06.02.2006 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 lidszu - szkoda że Cię nie było, miałam nadzieję, że porozmawiam z sąsiadką Asia - ja też żałuję, ale to niestety nie z mojej winy. Musieliśmy nieoczekiwanie jechać do moich rodziców. Mam nadzieję, że następnym razem się uda. Mamy w tym tygodniu dostać wszystki dokumenty do pnb i mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu uda nam się je złożyć w gminie. Trzymajcie kciuki, bo z naszą architekt to nic nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 07.02.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam wszystkich i o zdrowie pytam po tych przyjemnych ale mrożących spacerach Bardzo fajnie poznać nowych ludzi z „taka samą pasją ” - fajnie też jest się chwalić swoimi osiągnięciami z których bądź co bądź jest się dumnym Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia każdemu na swoim etapie. Mam nadziej, że kolejne spotkanie będzie już szczęśliwsze dla większej ilości forumowiczów... Kze – z wentylacje jeszcze do końca nie wiemy – reku nie będzie, będzie rozprowadzenie kominka i miało być grawitacyjne ale się zastanawiamy nad wymuszonym... teraz mamy na głowie tynkarzy i to mi zajmuje czas - wentylacja później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 07.02.2006 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 A oto fotoreportarz ze spotkania: http://kzegarowski1.photosite.com/~photos/tn/45_1024.ts1139259300000.jpg Pierwsza po prawej to moja Żona.. A to zdjęcie na tle mojego domu czyli tzw. egipskie klimaty.. http://kzegarowski1.photosite.com/~photos/tn/46_1024.ts1139259304000.jpg http://kzegarowski1.photosite.com/~photos/tn/47_1024.ts1139259308000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 07.02.2006 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Aha! Rozmawiałem ze swoim wykonawcą. Powiedział, że w 2006 ma jeszcze wolne moce przerobowe. Tak więc jak ktoś jest zainteresowany to moge dac namiary. A w ogóle to też mi sie podobało na spotkaniu. Tylko było krótko. nastepny raz to chyba odpuscimy sobie rajd po budowach bo widzę, że ludzie mają zazwyczaj ok3h, a wtedy po rajdzie jest mało czasu na wymianę dowiadczeń.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goszka 08.02.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Witam serdecznie wszystkich!! Jestem nówka oczywiście, ale staram sie bacznie śledzic forum. A teraz kiedy marzenia do spełnienia coraz bliżej, chciałabym sie przyłączyć do uroczego forum:) Zacznę kulturalnie od ankiety: 1. Gośka z Warszawy a konkretnie obecnie z Żoliborza 2. Jeden mąż Paweł, zero dzieci... puki co, ale pracujemy nad tym 3. Białołęka była.... i będzie (jak dobrze pójdzie), dlaczego? domek rodzinny, okrutny sentyment do ścieżek, lasów, klimatu. Tęsknię poprostu i marzę o naszym własnym domku. 4. 2007, mam nadzieję Działeczka wybrana jest, ul. Ornecka, warunki też są. Projekt wybrany. Czekamy na uregulowanie ksiegi wieczystej. W ciągu miesiąca powinniśmy podpisać akt i ruszyć z papierologią. Oj, przeraża to wszystko ale jak patrzę na wasze forum to mi troche lepiej:) bo chyba da się zrobić.... Dłuuuuga droga przed nami. Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 08.02.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Czesc Goszka! A w którym miejscu na Orneckiej jesteś? Może jakoś blisko nas albo lidszu.. Moja działeczka jest na Wilkowieckiej - więc pewnie całkiem niedaleko. pozdrawiam!Asia_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goszka 08.02.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Hej Asia_w, wydawałoby się, że ta sama ulica, ale pocięta wybitnie. Ja jestem od Zyndrama z Maszkowic, więc całkiem po przeciwnej stronie niestety. Intensywnie szukaliśmy dziełeczki w waszych okolicach ale nic nie wyszło , a tam ładnie i dobrze znam ten teren. Teraz już postawiliśmy na tą druga stronę Orneckiej, ale działeczka nie najgorsza, generalnie kawałek pola:) a do lasu da się dojechać rowerkiem np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Proponuję odwiedziś witrynę http://www.ekomech.pl tam dowiecie się wszystkiego o filtrach a w szczegulności o odżelaziaczach wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 08.02.2006 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Goszka - witam sąsiadkę . Napisz proszę dokładniej gdzie znajduje się twoja działka. Fajnie wiedzieć, że ktoś jeszcze wybrał tą okolicę. Dzisiaj dostaliśmy od naszej architekt dokumenty do pnb . Jeśli dobrze pójdzie to juto pojadę je złożyć do urzędu. Muszę je najpierw obejrzeć, ponieważ w stosunku do niej mam ograniczone zaufanie i wolę wszystko sprawdzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goszka 09.02.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Lidszu, niewiele brakowało a byśmy były bardzo bliskimi sąsiadkami. Na tym kawałku 20 działek na Przyleśnej szukaliśmy też kawałeczka dla siebie niestety za późno Przekopaliśmy też teren w głębi lasu, ale tam już było ciut za daleko i zero mediów nawet prądu Więc jest Ornecka ale całkiem przeciwny jaj kraniec, aż za więzieniem a dokładnie to blisko stacji uzdatniania wody. Dojeżdza się od strony ul. Czołowej. Ale mam nadzieję zapuszczać się w Twoje tereny często, zwłaszcza że jestem zapaloną koniarą a tam i pensjonat i hodowla, hmmm... No i wtedy słyszałam że jakiś problem był z tymi działeczkami na Przyleśnej (sprawy sądowe) i odradzali nam interesować się tym terenem, czy to prawda? Skoro się budujesz to chyba nie do końca. Działeczkę mamy 920 m w kwadracie, domek tylko 140 m + garaż. Projekt może uda mi się dołączyć przy okazji. Zazdroszczę, że już składasz pozwolenie, eh a chcielibyśmy w czerwcu lipcu zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 09.02.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Lidszu, niewiele brakowało a byśmy były bardzo bliskimi sąsiadkami. Na tym kawałku 20 działek na Przyleśnej szukaliśmy też kawałeczka dla siebie niestety za późno Przekopaliśmy też teren w głębi lasu, ale tam już było ciut za daleko i zero mediów nawet prądu Więc jest Ornecka ale całkiem przeciwny jaj kraniec, aż za więzieniem a dokładnie to blisko stacji uzdatniania wody. Dojeżdza się od strony ul. Czołowej. Ale mam nadzieję zapuszczać się w Twoje tereny często, zwłaszcza że jestem zapaloną koniarą a tam i pensjonat i hodowla, hmmm... No i wtedy słyszałam że jakiś problem był z tymi działeczkami na Przyleśnej (sprawy sądowe) i odradzali nam interesować się tym terenem, czy to prawda? Skoro się budujesz to chyba nie do końca. Działeczkę mamy 920 m w kwadracie, domek tylko 140 m + garaż. Projekt może uda mi się dołączyć przy okazji. Zazdroszczę, że już składasz pozwolenie, eh a chcielibyśmy w czerwcu lipcu zacząć. A którą działeczkę? tam gdzie te stare wierzby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 09.02.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Goszka witam w towarzystwie , chyba będziemy razem zaczynać, także razem pociągniemy ten trudny kawałek życia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 09.02.2006 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Lidszu, niewiele brakowało a byśmy były bardzo bliskimi sąsiadkami. Na tym kawałku 20 działek na Przyleśnej szukaliśmy też kawałeczka dla siebie niestety za późno Ale mam nadzieję zapuszczać się w Twoje tereny często, zwłaszcza że jestem zapaloną koniarą a tam i pensjonat i hodowla, hmmm... No i wtedy słyszałam że jakiś problem był z tymi działeczkami na Przyleśnej (sprawy sądowe) i odradzali nam interesować się tym terenem, czy to prawda? Skoro się budujesz to chyba nie do końca. Zazdroszczę, że już składasz pozwolenie, eh a chcielibyśmy w czerwcu lipcu zacząć. Goszka - co się tyczy problemów sądowych, to żadnych nie było. Przynajmniej wtedy kiedy my kupowaliśmy . Wszystko poszło bez żadnych problemów . Co prawda działki są bez mediów (prąd mają nam poporowadzić do końca kwietnia), to warto było, bo jak sama wiesz okolica jest przepiękna. Dzisiaj złożyłam papiery do PNB Jak ja się cieszę . Teraz tylko wystarczy cierpliwie czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.02.2006 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Gratuluję złożenia dokumentów. Teraz trzeba tylko monitowac gminę i wszystko powinno byc OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 10.02.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Dzisiaj złożyłam papiery do PNB Jak ja się cieszę . Teraz tylko wystarczy cierpliwie czekać GRATULUJĘ ZAZDROSZCZĘ I TRZYMAM KCIUKI!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goszka 10.02.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 A którą działeczkę? tam gdzie te stare wierzby? Dokładnie na przeciwko tj. po drugiej stronie ulicy, no i w głębi pola (czwarta z kolei) ale już rosną małe brzuzki i dąbki, kiedyś będzie piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 10.02.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 A którą działeczkę? tam gdzie te stare wierzby? Dokładnie na przeciwko tj. po drugiej stronie ulicy, no i w głębi pola (czwarta z kolei) ale już rosną małe brzuzki i dąbki, kiedyś będzie piknie Ponawiam moje pytania z prywatnej poczty do Ciebie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 10.02.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Lidszu, niewiele brakowało a byśmy były bardzo bliskimi sąsiadkami. Na tym kawałku 20 działek na Przyleśnej szukaliśmy też kawałeczka dla siebie niestety za późno Ale mam nadzieję zapuszczać się w Twoje tereny często, zwłaszcza że jestem zapaloną koniarą a tam i pensjonat i hodowla, hmmm... No i wtedy słyszałam że jakiś problem był z tymi działeczkami na Przyleśnej (sprawy sądowe) i odradzali nam interesować się tym terenem, czy to prawda? Skoro się budujesz to chyba nie do końca. Zazdroszczę, że już składasz pozwolenie, eh a chcielibyśmy w czerwcu lipcu zacząć. Goszka - co się tyczy problemów sądowych, to żadnych nie było. Przynajmniej wtedy kiedy my kupowaliśmy . Wszystko poszło bez żadnych problemów . Co prawda działki są bez mediów (prąd mają nam poporowadzić do końca kwietnia), to warto było, bo jak sama wiesz okolica jest przepiękna. Dzisiaj złożyłam papiery do PNB Jak ja się cieszę . Teraz tylko wystarczy cierpliwie czekać GRATULACJE !!! Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts