Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chciałam się pochwalić - okazało się w gminie, że będę mieszkać na ulicy Werandowej :D :D :D

To znaczy tak nazywa się ta projektowana KUL 13 od której planuję wjeżdżać na działkę. Nazwa bardzo mi się podoba, bo uwielbiam werandy.

Aha, no i ponoć mają nam zrobić wodę miejską na ul. Wilkowieckiej. To bardzo dobra wiadomość, bo woda lokalna jest w kolorze kawy.

pozdrawiam,

Asia_w

Witam , Chciałam się pochwalić . Mamy juz TYNKI !!! :D :lol: :wink:

więcej zdjęć w naszym dzinniku budowy.

Pozdrawiam,

KasiaR :wink: :D

Kasia, damian - idzie znakomicie.... serce się raduje, że można nawet zimą ....

Teraz podłogi i ..... przeprowadzka .....

J

Dzieki Jacek :lol: , teraz jeszcze poprawki (kosmetyka) tynkarskie. Nastepnie hydraulika , wylewki i dopiero zabieramy się za wykończeniówkę. A jak wiadomo wykonczeniówka - wykańcza !

A przeprowadzka , nie wiem kiedy, ja bym już chciała :roll: Pewnie kwiecień-maj'2006.

Serdecznie pozdrawiam,

KasiaR :wink: :D

Kasia - skoro to ma być kwiecien/maj .... to starczy Wam energii tylko na wykończenie DOMU ... Wy się nie zdąrzycie wykończyć :lol:

Zazdraszczam .... sercem całem ... :lol:

Hej Kasia+Damian!

Gratuluję tynków.......ja aktualnie walczę z odpaleniem c.o. i coś wolno mi to idzie :oops:

poza tym ocieplenie połaci w trakcie, dgp w trakcie, reku w trakcie, pomysly na wnętrza w trakcie i sam nie wiem co jeszcze......oj zanosi sie na Pracowitą Wiosnę! :roll: :o :o

pozdrawiam wszystkich :p

Hej Kasia+Damian!

Gratuluję tynków.......ja aktualnie walczę z odpaleniem c.o. i coś wolno mi to idzie :oops:

poza tym ocieplenie połaci w trakcie, dgp w trakcie, reku w trakcie, pomysly na wnętrza w trakcie i sam nie wiem co jeszcze......oj zanosi sie na Pracowitą Wiosnę! :roll: :o :o

pozdrawiam wszystkich :p

Dziekujęmy Willie. :D My też gratulujemy zaawansowanych prac :D . Powodzenia!!!

Serdecznie pozdrawiam,

KasiaR

ojoj dawno mnie tu nie było :oops: :oops:

Kasia i Damian gratuluję tynków no i WIELKICH planów oby się spełniły :p, Kasia pochwalę się :wink: że widziałem wasze DZIEŁO - pozadrościć postępów i pogratulować

Renatka czyli przecie mocno do przodu, pisałaś że odbieracie pozwolenie - czy odebraliście ???? Mi gmina obiecała WZ na połowę lutego i nic :evil: :evil: dalej wydeptuję państwowe marmury :cry: .

Ale pojutrze mam spotkanie z architektem zobaczymy co powie na moje wypociny :o - oczywiście wstrzymam go dopuki nie dostanę warunków.

Śledze wasze poczynania 8) więc uwaga nie robić głupstw :wink: :wink:

ojoj dawno mnie tu nie było :oops: :oops:

Renatka czyli przecie mocno do przodu, pisałaś że odbieracie pozwolenie - czy odebraliście ???? Mi gmina obiecała WZ na połowę lutego i nic :evil: :evil: dalej wydeptuję państwowe marmury :cry: .

Ale pojutrze mam spotkanie z architektem zobaczymy co powie na moje wypociny :o - oczywiście wstrzymam go dopuki nie dostanę warunków.

Śledze wasze poczynania 8) więc uwaga nie robić głupstw :wink: :wink:

Cześć Eugeniusz. Tak pozwolenie na budowę odebrane w zeszłym tygodniu. :D Teraz się uprawomacnia. Jeżdżę po hurtowniach i zbieram propozycje cen. No i ładujemy akumulatory na czs budowy. 8) A no i czekam na prognozę pogody na sierpień i wrzesień z IMiGW. :wink: Ma ją mi zrobić jeden człowiek z tamtąd specjalnie na moją prśbę. Powiedział mi tylko, że prognoza jest trafna na trzy dni do przodu. :D :D

Witam po dlugiej przerwie

Gdy czytam o waszych postepach budowlanych, az cos mnie sciska w srodku ;) nawet sobie nie wyobrazacie jak zazdroszcze Wam tych klopotow

No i zazdroszcze tego spotkania. To chyba pierwsze na ktorym nie bylam :(

My juz prawie od 2 m-cy mieszkamy w B., w domku, ktory sami sobie wybralismy, a na ktorym teraz psy wieszamy.

Jesli Was zainteresuja moje spostrzezenia, to pisze, co mi przeszkadza i co od razu bym wyeliminowala w MOIM domu, moze komus sie przyda:

- metraz ograniczyc do minimum (mamy tu 270 m i nie wiem na cholere mi tyle, a jest co ogrzac i jest co sprzatac)

- rozplanowac schowki, pomieszczenia gospodarcze, garderoby w sypialniach: bardzo to ulatwia sprawe

- kominek koniecznie zrobic z rozprowadzeniem ciepla! mnostwo sie go u nas marnuje

- jak najmniej schodow (znow zastanawiamy sie nad parterowka)

- kociol koniecznie z zasobnikiem na wode, dwufunkcyjny sie nie sprawdza

- bardzo dobrze przemyslec uklad pomieszczen i ich usytuowanie wzgledem siebie - to nasz nowy cel

To te najbradziej istotne dla mnie sprawy.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Znowu po małej przerwie jestem :)

jane Dziękujemy :lol: skorzystamy jak najbardziej w końcu po co mamy potwierdzać stare przysłowie że najlepiej uczymy się na własnych błędach :oops: :evil: , także ja zapisuję do swojego kajeciku 8) no i proszę o więcej. Właśnie jestem po wizycie u architekta i wychodzi mi domek z użytkowym poddaszem, podpiwniczony po zewnetrznej 11m /10.5m, - chyba nie za duży :-? :wink:. Także wszelkie dobre pomysły wskazane - ups chyba założe jakąs stronkę aby móc pokazywać swoje plany :lol: :lol: , może usłyszę parę słów dobrej krytyki :D :D

Gdy czytam o waszych postepach budowlanych, az cos mnie sciska w srodku ;) nawet sobie nie wyobrazacie jak zazdroszcze Wam tych klopotow

My juz prawie od 2 m-cy mieszkamy w B., w domku, ktory sami sobie wybralismy, a na ktorym teraz psy wieszamy.

Jesli Was zainteresuja moje spostrzezenia, to pisze, co mi przeszkadza i co od razu bym wyeliminowala w MOIM domu, moze komus sie przyda:

- metraz ograniczyc do minimum (mamy tu 270 m i nie wiem na cholere mi tyle, a jest co ogrzac i jest co sprzatac)

- rozplanowac schowki, pomieszczenia gospodarcze, garderoby w sypialniach: bardzo to ulatwia sprawe

- kominek koniecznie zrobic z rozprowadzeniem ciepla! mnostwo sie go u nas marnuje

- bardzo dobrze przemyslec uklad pomieszczen i ich usytuowanie wzgledem siebie - to nasz nowy cel

Cześć Jane,

właśnie wczoraj na spacerze doglądaliśmy zbiorowo Waszą Ziemię - uprzejmie donoszę że wszystko OK

trzymajcie się tam ciepło i szybko wracajcie! :wink:

OOO :o czeœć Jane!!! :D

Dzieki za spostrzezenia :D , my jeszcze w swoim domu nie mieszkamy, a tez bysmy wiele zmienili. :-? Zgadzam sie z Tobš z tymi metrami, nasz dom tez wyszedł za duży :evil: :( Ale co juz jest i mam nadzieje,że bedzie o.k.

Wracajcie szybko na Białołekę!!!

Pozdrawiam serdecznie :lol:

KasiaR

kze :) ,

z tego co napisałeś wkoło swojej budowy bedziesz widział tylko koparki i zaczynające się budowy a Ty będziesz dla nich gosciu 8) :lol: który już przykrywa :lol:. Kiedy ruszasz dalej?

A mi w urzędzie kobieta z rozbrajającą szcerością powiedziała że mój dokument lezy "tylko" :evil: :evil: dwa miesiące - typowy urzędnik starej daty :evil: , całe szczęście nie miałem matki Pawlaka za swoją bo bym miał oprzy sobie granat, :lol: :lol:

A mnie wczoraj bardzo miło zaskaczył urząd Białołęka, ponieważ po niespełna trzech tygodniach mam do odebrania

POZWOLENIE NA BUDOWĘ !!!!! :D :D :D :D :D :D :D

Ależ się cieszę :D :D :D. Teraz czekamy na to, aby zima poszła sobie precz i szykujemy się do budowy :wink: .

Jutro zawozimy projekt wykonawczy do naszego kierownika budowy, ciekawe co nam powie :wink: