Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

no to ja niewierny tomasz- czy ktos kto ma reku w domu i toto dziala moze mnie zaprosic na wizje lokalną abym odczuł na wlasnej skorze i wlasnym nosie pozytywne skutki dzialania tego diabelskiego urzadzenia????? bo moze przesadzam z tymi krytycznymi opiniami? :lol:

Jak tylko u mnie wybudują to możesz czuc się zaproszony! 8)

chlopaki - dzieki, czuje sie zaproszony, bo z wielka ciekawoscia i przyjemnosci popatrze sobie na to cudo, :lol: kiedy i gdzie- piszcie na priva. kkk

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kze dziękuję z gratulacje :lol: :lol:

Goszka GRATULUJĘ pieczątki :D :D

Damian - nie wiem czym się przyczyniłem :evil: :evil: :oops: ale po krótce działalność urzędu

- wniosek o wz złożyłem 09.11.2005r na mój telefon pod koniec listopada kto prowadzi dowiedziaęłm się ze pan L , po telefobnie do niego powiedział mi ze na połowe stycznia będę miał warunki, nie naciskając czekałem, na początku stycznia złożyłem wniosek o podział, no za 2 tygodnie miały byc WZ , połowa stycznia zachodzę do architektury a kobieta mi mówi że mój prowadzący jest na zlecenie, że nie mają ludzi i sprawa stoi nieruszona!!!!!, że mogę się odwoływać do naczelnika jej to wszystko jedno :evil: :evil: , że za to pozwolenie na budowę dostanę szybko itd, na mój nacisk dopiero prezydzielono ją innej osobie i zrobiła to w 1,5 mies !!!!!!!! Gratulacje dla Pani F. no ale jak już było gotowe to okazało się ze jedyna osoba uprawnina do podpisywania WZ poszła do sanatorium i nikt nie moze tego podpisać, w ratuszu też więc bez sensu czekanie kolejne 3 tygodnie!!!!!!! - w Gminie nie ma zasady ze ktoś kogoś zastępuje !!!!!!!!!!!!!! :o :o :o u mnie nie do pomyślenia aby sprawy stały i czekały bo kogoś nie ma , potem informacja że nie można na oświadczenia trzeba czekać na zwrotki :evil: , same warunki zaczeli mi wysyłać tydzień czasu, wysłąli dopiero na moją rozmowę z szefem :o :o , po kolejnej wizycie okazuje się ze zwrotki jakoś nie wracają, chociaż wiem ze ludzie dostali i odebrali, więc nacisk aby tym razem na oświadczenia i jakoś dało się :evil: 8) , jakby nie można było od razu, i chyba tutaj nadmienie że adresy sąsiadów sam odnajdowałem i dostarczałem bo pierwsze listy zawiadamiające o wszczęciu WZ wysłane do sąsiadów wracały z adnotacją adresat nieznany - hm tak gmina wie kto jest właścicielem ziemi i jak ściaga podatki :wink: :wink:

- z podziałem, hm, nikt nie powiedział że WZ muszą być prawomocne w momencie składania wniosku o podział :evil: :evil: , i tak Kobieta p. Halina K nie powiedziała ze mam dostarczyć warunki itd, wogóle w sposób bardzo niegrzeczny regowała na wejście, na pytania, nie mówiąc o tym ze udzielała błednych informacji zero pomocy i życzliwości, dopiero po 25 dniach wysłała o opinię do architektury czyli papier czekał na łaskawe spojrzenie 25 dni :evil: :evil: i napisanie 3 zdań, a gdzie mówić o terminie 30 dni na decyzję :o :o. Decyzję chciała mi napisać 27 marca czyli prawie 3 miesice od złożenia wniosku!!!!!!!!. nie zdązyła :lol: :lol: wycofałem dokumenty aby je nastęopnego dnia złożyć znowu - czyli po dniu uprawomocnienia się WZ. Gdyby od rzau normalnie powiedziała ze powinienem wycofać dokumenty i zaczekać na uprawomocnienie WZ to nie byłoby problemu ale jak ona kazdego petenta traktuje jak intruza, zero informacji lub wprowadzanie w błąd - rewelacyjne jej że wycofanie wniosku musi się uprawomacniać przez 2 tyg. :o :o :o :o , itd. :evil: :evil: :evil:. MOże momentami nieskładnie opisałem ale mnie na stracony czas :evil: bierze, a właściciel naciska :oops: :oops: .

Tutaj muszę i chcę dodać że są osoby które są niesłychanie pomocne i kompetentne, tak jak Pani F. robiąca mi WZ, Pani P. opiniująca podział i pomagająca mi w uprawomocnieniu, Pani R. naczelnik biura gospodarki nieruchomościami - z nią w 5 min omówiliśmy jak można najszybciej wszystko załatwić jakie dokumenty itd. Także jak wszędzie można trafić na dobrego urzędnika :D jak i na takie babska :evil: (przepraszam Panie).

:o ale się rozpisałem :wink: :wink:

Goszka, puść mi na priv namiary do tej firmy, dobrze?

71kkk - co ty masz za kominy za 1 tys. kazdy? Wszyscy na forum mówią o ok. 3 tys. (sam komin + wykończenie go na górze).

Co do moskitier - hmmm.... ja mam zainstalowane w 1 sypialni i w 1 oknie w salonie i niestety w lecie (czyli wtedy kiedy sa najbardziej potrzebne) upośledzają one w znaczący sposób wymianę powietrza. Mam dokładne porównanie, bo 2 sypialnie obok siebie, taka sama powierzchnia, takie samo okno, ta sama strona świata - w jednej (bez moskitiery) jest świeżo, w drugiej duszno.

kze, dzięki za obronę, mój ty rycerzu :wink: :lol: :oops:

Goszka, puść mi na priv namiary do tej firmy, dobrze?

71kkk - co ty masz za kominy za 1 tys. kazdy? Wszyscy na forum mówią o ok. 3 tys. (sam komin + wykończenie go na górze).

Co do moskitier - hmmm.... ja mam zainstalowane w 1 sypialni i w 1 oknie w salonie i niestety w lecie (czyli wtedy kiedy sa najbardziej potrzebne) upośledzają one w znaczący sposób wymianę powietrza. Mam dokładne porównanie, bo 2 sypialnie obok siebie, taka sama powierzchnia, takie samo okno, ta sama strona świata - w jednej (bez moskitiery) jest świeżo, w drugiej duszno.

kze, dzięki za obronę, mój ty rycerzu :wink: :lol: :oops:

no jakto co mam za kominy- dymowe -zwykla cegla po 40gr ,zaprawa krecona na budowie i ponad dachem klinkier po 0,68 gr sztk- wyszlko po 400 sztk na komin. wentylacyjne kominy to z bloczka silki i ponad dachem klinkier. robocizna w cenie sso

Witamy sąsiadów i małe pytanko :-?

Chyba trzeba trochę podnieść nas do góry bo wszyscy jak widać zajęci budowlanką. :lol: :lol: :lol:

Witamy po dłuższej przerwie spowodowanej awarią komputera ale do rzeczy.

Jakie mogą być orientacyjne koszty wykonania Mapek do celów projektowych, bo nam za 3 szt powiedziano 650 zl.

POZDRO.... :wink:

witam

dziś udaliśmy się również do Z.E na ul. Chopina 5 by złożyć stosowne papierki co by PRĄD pojawił się nam na działce i jakie było nasze zdziwienie :( :( jak dali nam wniosek a my NIE WIEMY CO TAM DO DIABŁA NAPISAĆ :wink:

1. jaką moc przyłonczeniową podać {podawaliście}

2.przewidywane roczne zużycie energi ??????? :roll: :roll:

3.termin rozpoczeńcia poboru energi ????? :roll:

4.informacje dodatkowe mające wpływ na warunki przyłoncza

5.no i która grupa V. czy IV.

Prosimy o porade :wink: :wink:

http://www.zewt.com.pl/index.php?pid=150

witam

dziś udaliśmy się również do Z.E na ul. Chopina 5 by złożyć stosowne papierki co by PRĄD pojawił się nam na działce i jakie było nasze zdziwienie :( :( jak dali nam wniosek a my NIE WIEMY CO TAM DO DIABŁA NAPISAĆ :wink:

1. jaką moc przyłonczeniową podać {podawaliście}

2.przewidywane roczne zużycie energi ??????? :roll: :roll:

3.termin rozpoczeńcia poboru energi ????? :roll:

4.informacje dodatkowe mające wpływ na warunki przyłoncza

5.no i która grupa V. czy IV.

Prosimy o porade :wink: :wink:

http://www.zewt.com.pl/index.php?pid=150

a dlaczego na chopina- ja zalatwialem wszytko na rudzkiej.

moc- wystarczy 15 kw. jak bedzie wiecej to ci elektryk zrobic cos- to cytat od mojego elelktryka. 15 kw ma wystarczyc. 8)

500 zl , kon musi sie najesc i jego pan tez, caly dzien roboty. :lol: ps a kon jest mim sasiadem, dzisiaj z nim rozmawalem.

O rany! Ten koń to chyba jakiś strasznie mały kucyk, hucuł jakś czy co? CAŁY DZIEŃ na 1400 m2 ??????? rany to chyba to oranie grabkami dziecięcymi!

Poza tym 500 PLN-ów to na prawdę kwota wręcz astronomiczna....

Nie wiem po co Wam ta orka ale lepiej poszukajcie coś w rozsądnej cenie ...

pzdr

J

moj sąsiad kon / i jego wlasciciel czyli chlop z bialoleki/ byli u mnie kilka dni temu, bo tak sie zdarzylo, ze i wy i ja wpadlismy na ten sam pomysl przekopania dzialki. u mnie jest jakies 800- kon chcial 200zeta. z tym ze mnostwo karczy, korzeni etc- bo dzialka w bylym lesie sosnowym. / to ta bialoleka lesna blizej choszczowki. wiec domnimuje ze u was kon bedzie chcial 500 zeta.

dzis pol dnia spedzilem w zastepstwie konia na przekopywaniu dzialki. mam dosc, ale slonce mi dalej swieci. :lol:

no u nasz :lol: na szczęście to tylko samo pole no i nie orane od chyba 200 lat no i dzika droga się pojawiła bo "bliżej na skróty" a jak nie zaoramy to drogi się nie pozbędziemy i tych co nią jerzdzą.

POZDRO...

będziemy szukąć jakiegoś mikrego konika co by tyle nie żarł :wink: :wink:

Witam,

W mojej okolicy jest pare gospodarst - ale nikt nie byl zainteresowany zaorania 600 m2 koniem - mowili, ze nie maja czasu, albo, ze "kon jest za szybki" do orania (mimo, ze godzine wczesniej oral pole wlascicielowi :) )

Chcialem konia bo wydawalo mi sie, ze po mojej skarpie nie zjedzie traktor, no ale okazalo sie, ze wprawny operator tego sprzetu moze naprawde zadziwic :)

Za zaoranie brona talezowa (moim zdaniem zdecydowanie lepiej obraca ziemie niz plug) oraz za wyrownanie tego glebogryzalka zaplacilem jakies 250. Ale poniewaz dzialka byla juz ogrodzona, wiec gosc mial naprawde duzo manewrowania, W tym rowniez bylo wyrwanie jednej wielkiej karpy.

Moge podeslac telefon do traktorzysty.

Pozdr. zlu.

Za zaoranie brona talezowa (moim zdaniem zdecydowanie lepiej obraca ziemie niz plug) oraz za wyrownanie tego glebogryzalka zaplacilem jakies 250. Ale poniewaz dzialka byla juz ogrodzona, wiec gosc mial naprawde duzo manewrowania, W tym rowniez bylo wyrwanie jednej wielkiej karpy.

Moge podeslac telefon do traktorzysty.

Pozdr. zlu.

To ja też poproszę o kontakt. Z góry dziękuję.