PASJONAT PROJEKTOWANIA 08.04.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Ależ Wy macie fajnie. Dłubiecie już na swoich działeczkach, mury do góry, a ja ciągle zastanawiam się gdzie szukać działki. Z jednej strony - chciałbym lasek i spokój, z drugiej strony, żeby była asfalt i sąsiedzi, z trzeciej strony i z czwartej i z piątej. Nie mogę się przełamać, żeby postawić kropkę nad i.Mieszkam w nowym mieszkaniu na Tarchminie od roku (drugie mieszkanie z kolei) i już nie mogę wytrzymać aby czegoś dalej nie projektować i zmieniać. Jakby ktoś tak wziął za ręke i powiedział - stary swietna działka i nawet nie droga. A tak bez przyzwyczajenia się do mysli, że już mam tą glebę i mogę wyobrażenia o budowie, kształcie domu, lokalizacji itp. już kształtować, nic nie zrobię. Agencje nieruchomości robią łaskę, że muszą coś odpowiedzieć. U nich - czuję się jak w komisie samochodowym, gdzie już od progu czuję się jak frajer, którego i tak oskubią i tak. Po wielu miesiącach myślenia o działce, wiem, że b. ważna jest dla mnie spokojna okolica, z najwyżej 50-80 m drogi gruntowej, dojazdowej, gaz, woda, i wybudowane jakieś domki w sąsiedztwie. Ze względu na dojazd do pracy zależy mi na tym, aby nie było do centrum dalej niż 15 km. I żeby przez działkę nie przebiegała linia średniego napięcia. Tyle negatywnych doświadczeń do tej pory, a ja nadal z uporem maniaka terroryzuję sam siebie aby zrealizować plany budowy domu. Nie jestem związany rodzinnie z jakąś konkretną okolicą co niestety nie ułatwia podjęcia decyzji o zapuszczeniu korzeni.Może ktoś podpowie co w takiej sytuacji najlepiej zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 09.04.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Pasjonat, witaj sąsiedzie ja z Nowodworów . hm chyba nikt nie jest w stanie jednoznacznie pomóc Tobie, każdy stawia na co innego, ja np na media, komunikację, otoczenie jednorodzinne no i rozsądne kilometry do pracy i szkoły. Z praktyki to należy wsiąść na rower i pokrecić się troszkę, są ogłoszenia w dziwnych miejscach ( z samochodu tego nie widać), czasami zaczepić miejscowego - niesłychana pomoc, no i na rowerze szybciej zobaczysz to co byś chciał widzieć i wjedziesz tam gdzie nigdy byś się nie zapuścił samochodem. Jak byś chciał troszkę informacji o działkach w rejonie modlińskiej mogę ci dać. No a z mojego podwórka chyba troszkę gminę (panią K) nacisnąłem, o dziwo (fajnie się pisze i brzmi ) dzwoniła do mnie po 2 dniach od złożenia podania o podział iiiiiiiiiiiiiiiiiii ................. w piątek dostałem wiadomośc że jest DECYZJA do odbioru , czyli w 1 (jeden) tydzień od złożenia podania czyli od piątku do piątku, jednak da się coś zrobić szybko jeżeli poprzednia moja prośba leżała 3 miesiące . Chyba teraz nie powinienem tego komentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PASJONAT PROJEKTOWANIA 09.04.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Eugeniusz,dzieki za ciepłe słowa.Moje oczekiwania w stosunku do działki są dokładnie takie same. Media, otoczenie domków i km. Ważna jest też droga dojazdowa do samej posesji. Nie mam zamiaru niszczyć samochodu w porannych i wieczornych wyscigach off-road.będę wdzięczny za wsparcie przy modlińskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 09.04.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 własnie dojazd, jak ładnie wygladają zabłocone luksusowe samochody w środku miasta . zadzwoń 609 604 152 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 09.04.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Może ktoś podpowie co w takiej sytuacji najlepiej zrobić? Ja jeżdziłem jakieś 1,5 do 2 lat b. intensywnie i szukałem. Z mojego doświadczenie wynika, że agencje nie miały nic ciekawego jak dla mnie do wyboru. Szukaliśmy bezpośrednio i udało się. Wychodzi taniej niż poprzez agencje, a agencja i tak tylko kojarzy strony i de facto nic więcej nie robi. Dla mnie było ważne czy blisko są media i czy jest miejscowy plan zag. przestrzennego. Metr od mojej działki jest średnie napięcie. Mnie to nie przeszkadza, a myszy i tak są A trzy lata temu kupowałem działkę w szczerym polu (wyszło znacznie taniej niż przy asfaltówce), teraz jest prąd, gaz i woda będzie w przyszłym roku, ludzie się budują i jest prawdziwa cywilizacja, droga już utwardzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snipes 09.04.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Koleżanki, Koledzy a propos wyboru działki mnie udało się właśnie znaleźć działkę oceniam w skali od 1 - 10 na 8 byłoby 10 gdyby nie drzewa działka jest leśna i miejscami gęsto zalesiona czy ktoś wojował z urzedem i ochrona środowiska w sprawie usuwania albo przynoszenia drzew - to są dorodne sosny szkoda byłoby ich wyciąć nawet gdyby dzielcnica dała pozwolenie, myślę źe na forum znajdzie się ktos komu takie drzewka po kosztach mogłyby się przydać pytam o doświadczenia w wycince (strona prawna wyłącznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 09.04.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 no jest takie miejsce- chlop odrolnil ploe, teraz stoi chyba z piec nowych domow. dzialki od 700 do 900 metrow, okolica ulicy orneckiej i szmocina, jakby co to piszcie - rok temu byly po 100 000, sam sie zastanawilem czy kupic, kkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 12.04.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Witam wszystkich ponownie! W końcu mi założyli DSLa. Ale bez znajomości w tpsa sie nie obeszło. Trochę mam do poczytania. Widzę że sporo nowych osób dołączyło do grupy. Było może jakieś spotkanko? A jeśli nie, to kiedy będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 12.04.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Broncio witaj :), było małe spotkano zwiedzaliśmy budowy i działki, ale nic nie stoi na przeszkodzie abyśmy się znowu spotkali . 71kkk - tutaj nikt nie pomoże, sam musisz byc przekonany, chociaż niektórzy mówią że to przychodzi z czasem i jest wtedy mocniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 13.04.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 http://kartki.onet.pl/_i/d/kurczaki_d.jpg Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 13.04.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 a ja ciągle w lesie...i zaglądam rzadziej, bo smutno mi się robijak widzę, że u innych praca wre a u mnie pole odłogiem... ale wszystkim życzę wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 13.04.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Koleżanki, Koledzy a propos wyboru działki mnie udało się właśnie znaleźć działkę oceniam w skali od 1 - 10 na 8 byłoby 10 gdyby nie drzewa działka jest leśna i miejscami gęsto zalesiona czy ktoś wojował z urzedem i ochrona środowiska w sprawie usuwania albo przynoszenia drzew - to są dorodne sosny szkoda byłoby ich wyciąć nawet gdyby dzielcnica dała pozwolenie, myślę źe na forum znajdzie się ktos komu takie drzewka po kosztach mogłyby się przydać pytam o doświadczenia w wycince (strona prawna wyłącznie) trzeba uzyskać zezwolenie na wycinkę szczegóły: ustawa o ochronie przyrody art.83 i dalsze + obwieszczebue w spr. stawek opłat za usun. drzew i krzewów na 2006r (wyszukiwarka: http://isip.sejm.gov.pl/prawo/index.html) os. fizyczne są zwolnione z opłat (art.86); jeśli te drzewa są "duże" to mogą być problemy z przyjęciem się po przesadzeniu a i koszty wynajęcia przesadzarki są olbrzymie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 15.04.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka1710.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 15.04.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 http://kartki.onet.pl/_i/d/kurczak_zajac_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 17.04.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 rafał9 właśnie udało nam się przeczytać z zapartym tchem twój Dziennik no i troche się zasmuciliśmy że nie ma nowych wpisów czekamy na kolejne etapy PS .pytanie na PRV.. POZDRO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 19.04.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witajcie po świętach, chyba wszyscy ruszyli z pracami i nie mają czasu na forum, ale trzymam za was kciuki, a sam dalej brnę w kupowaniu, jaka to przyjemniośc kupować i kupować i nic nie kupić . jednak idę do przodu , w przyszłym tygodniu geodeta wchodzi na działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 19.04.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 syna nie ma, domu nie ma , ale drzewo jest (i złożony wniosek o pozwolenie na budowę). Ekipy też nie ma ale jest kierownik robót i inspektor nadzoru inwestorskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 20.04.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 syna nie ma, domu nie ma , ale drzewo jest (i złożony wniosek o pozwolenie na budowę). Ekipy też nie ma ale jest kierownik robót i inspektor nadzoru inwestorskiego. Witamy!!! A gdzie działeczka??W której części Białołeki?? Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 20.04.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 A gdzie działeczka??W której części Białołeki?? Mochtyńska przy kanałku. Również pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 20.04.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 A gdzie działeczka??W której części Białołeki?? Mochtyńska przy kanałku. Również pozdrawiam! Witam A to my chyba bliskimi sąsiadami będziemy na jakiej wysokości mochtyńskiej i przy którym kanałku? - żerańskim?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts