Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja dach zamawiam tu:

http://www.dachmur.pl

i materiały tez pewnie tam (oprócz betonu, stali, piachu itp.)

Firma została mi polecona przez znajomą, której robili trudny dach (na Białołęce, zresztą). Można się ich poradzić w sprawach dotyczących reszty budowy, nie tylko dachu. Mają dobre ekipy.

A co do spotkania, to bardzo chętnie, ale dopiero za 2 tygonie, bo mam sesję i budowa chyba ruszy niedługo :o

już nie mogę spać :roll:

Pozdrawiam wszystkich

Coś kiepska ta ich galeria zdjęć - jedne dach tylko pokazany.

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja nie oglądałam ich dachów w galerii tylko na żywo - wozili mnie po okolicy :lol: (aha, najpierw zaprezentowali mi zdjecia w biurze, jak omawialiśmy możliwe rozwiązania, tam mają ich naprawdę sporo), zresztą wtedy nie wiedziałam, że maja jakąś stronę internetową.

a galeria rzeczywiscie kiepska, nie wiem, dlaczego nie wstawią tych wszystkich zdjęć, juz im to zresztą mówiłam :roll:

Co do oglądania dachówki na dachu - naprawdę polecam to rozwiązanie, bo dopiero wtedy widać jak dachówka się prezentuje - np. wg mnie Creaton miedziana angoba prezentuje się przepięknie :wink:

Ja dach zamawiam tu:

http://www.dachmur.pl

i materiały tez pewnie tam (oprócz betonu, stali, piachu itp.)

Firma została mi polecona przez znajomą, której robili trudny dach (na Białołęce, zresztą). Można się ich poradzić w sprawach dotyczących reszty budowy, nie tylko dachu. Mają dobre ekipy.

Zgadzam się, że mają dobre ekipy. Właśnie skończyli u mnie kryć dach, dosyć połamany i niełatwy.

Bardzo mi się podoba podejście właścicieli. Nie traktują klientów jak intruzów. Jeśli trzeba poczekają na ciebie po godzinach.

Widać, że zależy im na dobrej opinii. Nami "opiekował" się jeden z nich, p. Steczkowski. Ostatnio nawet sam się pofatygował do nas na budowę, bo mieliśmy parę uwag co do poprawności zamocowania rynien.

Krótko mówiąc, jedna z niewielu firm, z której jesteśmy zadowoleni.

Co do oglądania dachówki na dachu - naprawdę polecam to rozwiązanie, bo dopiero wtedy widać jak dachówka się prezentuje - np. wg mnie Creaton miedziana angoba prezentuje się przepięknie :wink:

Zdadzam się - dopiero na dachu widać prawdziwy efekt.

Myśmy wybrali właśnie Creaton tylko kolor inny....

DamianR i KasiaR - zajrzeliśmy właśnie z mężem do Waszego Dziennika Budowy. Ojej - ale u Was już dużo zrobione! Widać, że finiszujecie :D

Śliczny gres wybraliście w salonie - też o czymś takim myślę.

Kasiu - bardzo fajnie, że pokazujesz gdzie szukasz produktów. Myślę, że to będzie bardzo pomocne dla innych.

My jeszcze nie zaczęliśmy budować. Tydzień temu zanieśliśmy projekt do gminy i teraz czekamy na pozwolenie na budowę. Na działeczce tymczasem pojawiła się elektryczność :lol:

Budowę planujemy zacząć w sierpniu. Powoli dociera do nas, jakie to będzie zamieszanie i włos nam się jeży :-? Najbardziej przerażający jest ten zakup materiałów.. Dom składa się z tak wielu części - a wszystko trzeba kupić, najlepiej nie przepłacając i kupując produkty z atestami... :roll:

Poszukujemy Kierownika Budowy. Najchętniej takiego, co to się wczuje w rolę i rzeczywiście będzie sprawdzał, czy wykonawca buduje zgodnie ze sztuką budowlaną. Może ktoś mógłby kogoś takiego polecić?...

DamianR i KasiaR - zajrzeliśmy właśnie z mężem do Waszego Dziennika Budowy. Ojej - ale u Was już dużo zrobione! Widać, że finiszujecie :D

Kasiu - bardzo fajnie, że pokazujesz gdzie szukasz produktów. Myślę, że to będzie bardzo pomocne dla innych.

My jeszcze nie zaczęliśmy budować. Tydzień temu zanieśliśmy projekt do gminy i teraz czekamy na pozwolenie na budowę. Na działeczce tymczasem pojawiła się elektryczność :lol:

Budowę planujemy zacząć w sierpniu. Powoli dociera do nas, jakie to będzie zamieszanie i włos nam się jeży :-? Najbardziej przerażający jest ten zakup materiałów.. Dom składa się z tak wielu części - a wszystko trzeba kupić, najlepiej nie przepłacając i kupując produkty z atestami... :roll:

Poszukujemy Kierownika Budowy. Najchętniej takiego, co to się wczuje w rolę i rzeczywiście będzie sprawdzał, czy wykonawca buduje zgodnie ze sztuką budowlaną. Może ktoś mógłby kogoś takiego polecić?...

ma takiego - jest z ursynowa. ale jest dla tych co nie maja czasu, i ciezko pracują i maja troche kasy- facet jest drogi. tzn solidny, fachowiec, mowi prawde i przypilnuje ja trzeba, zrobi kosztorys, doradzi etc. czyli full service - ale trzeba mu placic. za wizyte 250 zeta.

moge z czystym sumieniem polecic. :lol:

Witam, zamierzam wkrótce rozpocząć budowę na Białołęce( ul. Czeremchowa). Znalazłem Wasze forum. Na razie z trudem poruszam się po nim , ale już obecnie chciałbym móc zadać pytania , na które ktoś , myślę szybko mógł by mi udzielić odpowiedzi , bo przez to już przeszedł. Teraz na przyklad szukam geologa do zbadania gruntu. Co prawda nie mam jeszcze odpowiedzi z gminy , ale chyba na moim terenie badanie to jest obowiązkowe.

Agregat możesz wynająć w wypożyczalni Hammer (czy jakoś podobnie)na Płochocińskiej. Można się z nimi dogadać.Wypożyczałam u nich parę sprzętów i są ok.

Ja budowałam stan surowy na agregacie i nie wyszło wcale tak drogo. Z tym że agregat miałam swój i płaciłam tylko za paliwo.

gg dzięki.

HURRAA! Urlop. Co prawda to tylko nad nasze Morze, ale widzę pogoda robi się ładna. Niestety od tematów budowy nie odpocznę. Podjąłem się społecznego reprezentowania sąsiadów w kontaktach z gazownią i stoenem w sprawie przyłączy do naszych działek no i muszę wszystkie papierzyska ze sobą ciągnąć. :(

ma takiego - jest z ursynowa. ale jest dla tych co nie maja czasu, i ciezko pracują i maja troche kasy- facet jest drogi. tzn solidny, fachowiec, mowi prawde i przypilnuje ja trzeba, zrobi kosztorys, doradzi etc. czyli full service - ale trzeba mu placic. za wizyte 250 zeta.

moge z czystym sumieniem polecic. :lol:

Możesz rzucić namiary na priv. ?

Z góry dziękuję :)

Witam, :lol: ja jak zwykle z doskoku :oops: ale chyba musze podciągnąć grupę :wink: .

Gratuluję prac i postępów, a i ja jestem już na 20% obszarnikiem :wink: :p , niestety muszę czekać aż wypowie się Agencja Nieruchomości Rolnych, moze ktoś ma jakiś sposób :wink: :wink: na nich aby przyśpieszyć tą dziwną papierologię :evil: :evil: ????. Chciałbym spokojnie pojechać na ostatni :wink: urlop, a tu będę musiał czekać na decyzję :evil: .

Czy spotkanko odbyło się???, ja niestety weekendy miałem zajęte więc nawet nie zabierałem głosu.