pawel i renia 13.06.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 WITAMY sąsiadów i na wstępie PYTANIE ; 1. na jakie BRAMY GARAŻOWE się decydujecie i od kogo {na 2 samochody} 2. na jakie OKNA i od kogo 3. no i najtrudniejsze z czego ściany 3W z BETONU K.. czy CERAMIKI poza tym z chęcią byśmy się wprosili na wasze BUDOWY by na wizji podpatrzyć to i owo POZDRO......... '''' ZACZYNAMY WE WRZEŚNIU '''''' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuka 13.06.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 U nas niestety do rozpoczęcia budowy jeszcze ho, ho...ho Co do spotkania, to też byśmy chętnie podpatrzyli to i owo , ale szczęśliwie weekendujemy się w najbliższy długi , więc jeśli spotkanko dojdzie do skutku w tym właśnie czasie, to nie skorzystamy Aaaa - wybraliśmy projekt!!! Tzn. na 99% , bo w zasadzie jesteśmy zdecydowani, ale jeszcze go nie kupiliśmy. Dziś jeszcze mamy spotkanie z architektem, który powie nam, co wymyślił a'propos "zachcianych" przez nas zmian. Jak kupimy, to się pochwalę, który (na razie nie chcę zapeszyć ) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 14.06.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 no i jestem po bojach z Agencją Nieruchomości Rolnych i "zabrałem" im pisemko z wpisem że AGENCJA NIE SKORZYSTA z prawa pierwokupu, takze już wkrótce powiem że jestem obszarnikiem , oczywiście po podpisaniu ostatecznej umowy kupna. Przedemną następny etap, zbierać doświadczenia innych , i w przyszłym roku zacząć budować To było z mojego podwórka, a teraz pytanie temat spotkania - trzeba chyba ustalić ternmin aby powisiał i posłuchać głosów innych renia i paweł ja się decyduje na 3w i tylko ceramika, chyba bardziej naturalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 14.06.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 WITAMY sąsiadów i na wstępie PYTANIE ; 1. na jakie BRAMY GARAŻOWE się decydujecie i od kogo {na 2 samochody} My wybraliśmy Normstahl - są solidni (chyba najlepsi na rynku) a cenowo bardzo zbliżeni do konkurencji. 2. na jakie OKNA i od kogo drewniane, Gebauer 3. no i najtrudniejsze z czego ściany 3W z BETONU K.. czy CERAMIKI Po pierwsze czy na pewno przemyśleliście sprawę do końca? Dlaczego chcecie 3W? Przy obecnych materiałach nie ma to żadnego uzasadnienia. 3W będzie droższa, jest więcej szans na błędy a zysków brak. Normą jest 2W a są też tacy co budują 1W.... Proponuję Wam 2W z ceramiki i docieplenia styropianem i będzie dobrze. Na ten temat napisano epopeje na Forum .... poczytajcie sobie pzdr J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 15.06.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 WITAMY sąsiadów i na wstępie PYTANIE ; 1. na jakie BRAMY GARAŻOWE się decydujecie i od kogo {na 2 samochody} 2. na jakie OKNA i od kogo 3. no i najtrudniejsze z czego ściany 3W z BETONU K.. czy CERAMIKI poza tym z chęcią byśmy się wprosili na wasze BUDOWY by na wizji podpatrzyć to i owo POZDRO......... '''' ZACZYNAMY WE WRZEŚNIU '''''' Co do bramy - nie mam pojęcia Okna - ja biorę pcv, z kolorem, bo mniej problemów z montażem (tzn. można montować przed mikrymi pracami i sie nie wypaczą), poza tym nie trzeba ich lakierować co jakiś czas. Materiał na ściany - no cóż, musicie sobie zrobić listę rzeczy istatnych dla was - czy ważniejsze jest żeby był ciepły, czy akustycznie lepiej izolował, może łatwiejszy do obróbki, mało nasiąkliwy, trudny do uszkodzenia, równe bloczki, szybkość murowania, cena itd. Jak już będziecie wiedzieli co jest dla was ważne, to wtedy ławiej będzie wybrać. Ja osobiście ani z BK (dla mnie jest za kruchy i za słabo izoluje akustycznie, ale jest to, zaznaczam, moja prywatna skala wartości) ani z ceramiki (niezbyt równe ściany, droga, te z dziurkami się łatwo kruszą). U nas będą silikaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 18.06.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Potrzebuję kontakt do kogoś kto za rozsądne pieniądze skosi mi 1000m kw łąki (tzn działki ). Adres Kąty Grodziskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.06.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Chyba można wypożyczyć tzw. kosę elektryczną. Tylko nie wiem gdzie, ale ja tez bym potrzebowała. Jak coś znajdę, to dam znać. Najchętniej skosiłabym jeszcze kilka działek dookoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 18.06.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Kosa-powodzenia . W zeszłym roku kosiłem sam na dwa etapy. O mało nie dostałem udaru słonecznego, a nie było wcale tak gorąco. Poza tym elektryczna jest za słaba do metrowych traw- tylko spalinowa. Jak nie znajdę nikogo do tej roboty to będzie ostateczność. No chyba, że nie bedzie trzeba kosić tej trawy. Humus i tak chcę ściagnąć z całej działki, bo ziemię mam wspaniałą i nie musiałbym dowozić żyznej gleby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 20.06.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Witamy Grupę News z ostatniej chwili My juz po przeprowadzce tzn juz mieszkamy!!! Narazie mieszkamy bardziej ciałem niz duchem, jak narazie duzo pracy sprzatania i latania. Myslami jestesmy jeszcze gdzies indziej- myslimy co jeszcze trzeba zrobic, czego brakuje itp....Ubrania jeszcze w kartonach i walizach. Trudno co odszukać. Ale jest o.k. Krótko mówiac urwanie głowy. Pozdrawiam serdecznie, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuka 20.06.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 News z ostatniej chwili My juz po przeprowadzce tzn juz mieszkamy!!! GRATULACJE!!!! Życzę szybkiego zamieszkania także "duchem" i szczęśliwej aklimatyzacji na nowym miejscu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 20.06.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 News z ostatniej chwili My juz po przeprowadzce tzn juz mieszkamy!!! GRATULACJE!!!! Życzę szybkiego zamieszkania także "duchem" i szczęśliwej aklimatyzacji na nowym miejscu! Dziękujemy Akuku, KasiaR & DamianR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 20.06.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Co do oglądania dachówki na dachu - naprawdę polecam to rozwiązanie, bo dopiero wtedy widać jak dachówka się prezentuje - np. wg mnie Creaton miedziana angoba prezentuje się przepięknie Zdadzam się - dopiero na dachu widać prawdziwy efekt. Myśmy wybrali właśnie Creaton tylko kolor inny.... No to jak bedziecie przejeżdżać koło Ostródzkiej 89 to zapraszam na oględziny creaton miedziana angoba.........najfajniejsze jest że w zależności od pory dnia/roku/pogody zawsze trochę inaczej wygląda... i pozdrawiam też ps - strasznie mało czasu na regularne wizyty w Grupie - wykończeniówka czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 20.06.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 News z ostatniej chwili My juz po przeprowadzce tzn juz mieszkamy!!! GRATULACJE!!!! Życzę szybkiego zamieszkania także "duchem" i szczęśliwej aklimatyzacji na nowym miejscu! Dziękujemy Akuku, KasiaR & DamianR Jezu, ale Wam zazdraszczam..... ale i cieszę się z Wami! Wreszcie koniec użerania się z partaczami ... nie mogę się doczekać. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 20.06.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Creaton miedziana angoba prezentuje się przepięknie Zdadzam się - dopiero na dachu widać prawdziwy efekt. Myśmy wybrali właśnie Creaton tylko kolor inny.... ...Ostródzkiej 89 to zapraszam na oględziny creaton miedziana angoba.........( Widzę, że Creaton Górą ! Moja to kolor łupka kamiennego (pewna odmiana szarości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 21.06.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 WITAMY i gratulacje dla Kasi i Damiana R" podobno pierwsza noc jest najpiękniejsza i najbardziej niesamowita"życzymy wam cudownych dni i nocy w waszym pięknym domku i przepięknych zachodów słońcahttp://img157.imageshack.us/img157/1771/batyk8np.jpgpoza tym serdecznie dziękujemy za SPOTKANIE i INFO.... jak coś u nas stanie to zapraszamy na rewanż POZDRO...... dla grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 21.06.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 WITAMY i gratulacje dla Kasi i Damiana R " podobno pierwsza noc jest najpiękniejsza i najbardziej niesamowita" życzymy wam cudownych dni i nocy w waszym pięknym domku i przepięknych zachodów słońca poza tym serdecznie dziękujemy za SPOTKANIE i INFO.... jak coś u nas stanie to zapraszamy na rewanż POZDRO...... dla grupy dziekujemy za miłe słowa i miłe spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 21.06.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 KasiaR DamianR- GRATULACJE!! No to co? Nowy domek nowy potomek? By the way kicia ze zdjęć piękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 21.06.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Witamy Grupę News z ostatniej chwili My juz po przeprowadzce tzn juz mieszkamy!!! Narazie mieszkamy bardziej ciałem niz duchem, jak narazie duzo pracy sprzatania i latania. Myslami jestesmy jeszcze gdzies indziej- myslimy co jeszcze trzeba zrobic, czego brakuje itp....Ubrania jeszcze w kartonach i walizach. Trudno co� odszukać. Ale jest o.k. Krótko mówiac urwanie głowy. Pozdrawiam serdecznie, KasiaR GREATULACJE wszystkiego najlepszego na nowej drodze................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 22.06.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Wszystkim Wam bardzo dziekujemy za gratulacje i miłe słowa. Dodajš sił do dalszej pracy.A jeszcze troche jej zostało . Pozdrawiamy serdecznie, KasiaR & DamianR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 24.06.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 No to zrobiłem pierwsze ruchy na działce. Tzn wykopałem 1,5 metrowej głębokości dół, aby ocenić warstwy gruntu. Kierownik budowy sobie tego zażyczył-no to proszę. Pierwsze 30-40 cm w głąb było najgorsze. Darń, potem trochę gliny i dalej już był piach. Tak od 60 cm wgłąb było już przyjemnie chłodno od dołka. No to badanie geodezyjne mam za sobą . Za tydzień koszenie trawy i czekam na firmę. No serducho zaczyna mocniej bić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts