kasiaR 26.06.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 No to zrobiłem pierwsze ruchy na działce. Tzn wykopałem 1,5 metrowej głębokości dół, aby ocenić warstwy gruntu. Kierownik budowy sobie tego zażyczył-no to proszę. Pierwsze 30-40 cm w głąb było najgorsze. Darń, potem trochę gliny i dalej już był piach. Tak od 60 cm wgłąb było już przyjemnie chłodno od dołka. No to badanie geodezyjne mam za sobą . Za tydzień koszenie trawy i czekam na firmę. No serducho zaczyna mocniej bić. Super, Gratulacje!!Oby prace szły do przodu. Powodzenia Pozdrawiam , KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 26.06.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Dzięki. Na razie do przodu to zwisają mi ręce od kopania dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 26.06.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Dzięki. Na razie do przodu to zwisają mi ręce od kopania dołu A nam od przeprowdzki, dwigania i sprzštania na okršgło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_w 27.06.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Witam, Jakis czas juz tu nie zagladalem. A teraz dosc pilnie poszukuje elektryka. Jesli mozecie polecic kogos solidnego, kto moglby dosc szybko zaczac robic instalacje elektryczna, to poprosilbym na namiary. Z gory dziekuje i pozdrawiam,Marek_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejm 27.06.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 witam miła grupęW niedlugim czasie( mam nadzieje, czekam na WZIZT) staniemy sie ( ja i moja piękniejsza połowa) wacicielmi kawałka Białołęki przy ulOstródzkiej. pozdrawiamy wszystkich i liczymy na wiela rad i uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 27.06.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 hm, drogie Panie i Panowie ze smutkiem powiadamiam, że dzisiaj ................ stałem się obszarnikiem, kułakiem , rolnikiem (bo działka rolna) czy kto jak tam woli i zaczynam już pełnoprawną działanośc na tym forum , czyli przygotowania do budowy , ale wczesniej czas na zasłużony ostatni spokojny urlop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 28.06.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 GRATULACJE. To teraz życzę udanego wypczynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 28.06.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 witam miła grupę W niedlugim czasie( mam nadzieje, czekam na WZIZT) staniemy sie ( ja i moja piękniejsza połowa) wacicielmi kawałka Białołęki przy ulOstródzkiej. pozdrawiamy wszystkich i liczymy na wiela rad i uwag. Witaj maciejm! Miło widziec, że nam się Grupa rozrasta. Który odcinek Ostródzkiej chcecie zaanektować dla siebie? No i w ogóle napisz trochę o sobie : skąd, dokąd, ile, dlaczego, numery itd, itd ..... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 28.06.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 hm, drogie Panie i Panowie ze smutkiem powiadamiam, że dzisiaj ................ stałem się obszarnikiem, kułakiem , rolnikiem (bo działka rolna) , Gratulacje ale wczesniej czas na zasłużony ostatni spokojny urlop Masz rację - ostatni to tak spokojny urlop przed tobą: "seize the day", jak mówią obcy ..... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 28.06.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 hm, drogie Panie i Panowie ze smutkiem powiadamiam, że dzisiaj ................ stałem się obszarnikiem, kułakiem , rolnikiem (bo działka rolna) czy kto jak tam woli i zaczynam już pełnoprawną działanośc na tym forum , czyli przygotowania do budowy , ale wczesniej czas na zasłużony ostatni spokojny urlop Gratulacje i udanego urlopowania - bo kolejny urlop to ho, ho...bedzie w odległym czasie My po przeprowadzce mamy tylko urlop na działce pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejm 28.06.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 witam raz jeszcze. Jestem na razie na etapie uzyskiwania warunków zabudowy dla działki. Idzie całkiem niele, mozna powiedzieć że piszemy razem z urzędnikiem warunki. W każdym bšdz razie dochodzimy do kompromisu w kwestiach np. max szerokoci elwacji frontowej itd... sami wiecie.... Prawie mój kawałek Białołęki znajduje się między nr 99-119 przy Ostródzkiej. Jestem po umowie przedwstępnej i mam nadzieje na finał całego tego zamieszania gdzie w połowie wrzenia. Na razie mieszkamy w pięknym miejscu na Mokotowie, tylko mieszkanko trochę małe. Poszukiwania większego lokum w naszej okolicy (park morskie oko) kończyły się zawsze oglšdaniem nory za 400.000 albo pełnego wypasu za 800.000 nic poredniego koszmar. I tak po rocznych poszukiwaniach stwierdzilimy, że chyba dojrzelimydo zakupu ziemi. Tak uważam , że do własnego domu trzeba dorosnšć. Stało się więc i zbiegiem okolicznoci zdecydowalimy się na Białołękę bo: tu teraz wypisze to na co liczyłem i liczę - tanie działki w miarę sie sprawdziło - jeszcze Warszawa to na pewno sie sprawdziło choć okoliczne uprawy ziemniaków mówiš co innego - perspektywiczny rozwojowy - to zawsze wzbudza mój umiech zwłaszcza most północny i wschodnia czę obwodnicy..... pozdrawiam wszystkich raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.07.2006 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 WITAMY sąsiadów i na wstępie PYTANIE ; 1. na jakie BRAMY GARAŻOWE się decydujecie i od kogo {na 2 samochody} 2. na jakie OKNA i od kogo 3. no i najtrudniejsze z czego ściany 3W z BETONU K.. czy CERAMIKI poza tym z chęcią byśmy się wprosili na wasze BUDOWY by na wizji podpatrzyć to i owo POZDRO......... '''' ZACZYNAMY WE WRZEŚNIU '''''' ad 1) nie pamietam.. ad 2) Veka złoty dąb ad 3) 2W pth Zapraszam do mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.07.2006 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Uff dawno nie byłem w naszej grupie, a tu i nowi członkowie, i przeprowadzki, i obszarnicy... Oj dzieje się, dzieje.. Chciałem jeszcze zagadnąć w temacie spotkania: dawno chyba nie było.. To spotykamy sie, czy budujemy i jestesmy zajęci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlu 04.07.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Poszukuje ekipy do zrobienia wylewki tradycyjnej w garażu - ok 30m2.Macie kogoś takiego? Poszukuje również ekipy do ogrodzenia. Może polecicie kogoś? Pozdrawiam, Zlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 04.07.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 witam ZULw sprawie ogrodzenia napisz do HUBIK 1975 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=45923&postdays=0&postorder=asc&start=120&sid=ebf8cabec6cb62547d14d02e0ce00855 na pewno po sąsiedzku coś poradzi i podpowie POZDRO..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thunderstuck 05.07.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Witam Juz kiedyś się przedstawiałam - ale się przypomnę Będziemy budować nasz domek na ulicy Calineczki - rozpoczęcie budowy lipiec 2006. Obecnie mieszkamy na ul Odkrytej. Mam prośbę o jakiś namiar na - studniarza - studnia potrzbna na czas budowy plus podlewanie później - elektryka - do podłączenia prądu na czas budowy. Będę wdzięczna Miłego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 06.07.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Witam Juz kiedyś się przedstawiałam - ale się przypomnę Będziemy budować nasz domek na ulicy Calineczki - rozpoczęcie budowy lipiec 2006. Obecnie mieszkamy na ul Odkrytej. Mam prośbę o jakiś namiar na - studniarza - studnia potrzbna na czas budowy plus podlewanie później - elektryka - do podłączenia prądu na czas budowy. Będę wdzięczna Miłego budowania Witaj sąsiadko! Ja mam budowę ulicę niżej na Misia Uszatka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piohal 09.07.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Z zazdrością czytam o waszych działkach i rozpoczetych budowach. Ostatnia wyprawa samochodowa na Białołękę utwierdziła nas w przekonaniu , że chcemy tam zamieszkać. Problem w tym że jakoś nie możemy nic znaleźć sensownego. W związku z tym pytanie: Czy jest tam jeszcze coś do kupienia w kwocie ok 170 tys. ???? Jeśli tak to gdzie należy szujkać, czy jest jakaś agencja specjalizująca się w tym rejonie, a może będą jakieś nowe podziały gruntów czy coś takiego?? Wogóle liczę na jakiekolwiek informacje. Z drugiej strony gratuluję fajnego forum. To świadczy pozytywnie o mieszkańcach. Mam nadzieję że do nich dołączę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 10.07.2006 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Witaj piohal, Jeśli interesuje Cię zielona Białołęka, to są działki do kupienia przy ulicy Mańkowskiej. Z tego co wiem podział jest świeży, może nawet byłbyś pierwszy a wtedy można dużo wynegocjować-wiem to z własnego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piohal 10.07.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Witaj piohal, Jeśli interesuje Cię zielona Białołęka, to są działki do kupienia przy ulicy Mańkowskiej. Z tego co wiem podział jest świeży, może nawet byłbyś pierwszy a wtedy można dużo wynegocjować-wiem to z własnego doświadczenia. Dzięki za info. Kto tym rządzi? Czy może jest to agencja Viva Invest z Mochytyńskiej? Obiło mi się o uszy, że w tym rejonie jakiś developer skupuje ziemię. A może gdzieś coś jeszcze można znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts