Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No to zrobiłem pierwsze ruchy na działce. Tzn wykopałem 1,5 metrowej głębokości dół, aby ocenić warstwy gruntu. Kierownik budowy sobie tego zażyczył-no to proszę.

Pierwsze 30-40 cm w głąb było najgorsze. Darń, potem trochę gliny i dalej już był piach. Tak od 60 cm wgłąb było już przyjemnie chłodno od dołka. No to badanie geodezyjne mam za sobą :D. Za tydzień koszenie trawy i czekam na firmę. No serducho zaczyna mocniej bić.

Super, Gratulacje!!Oby prace szły do przodu.

Powodzenia :D

Pozdrawiam :wink: ,

KasiaR

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hm, drogie Panie i Panowie ze smutkiem :wink: powiadamiam, że dzisiaj ................ stałem się obszarnikiem, kułakiem , rolnikiem (bo działka rolna) czy kto jak tam woli :wink: :wink: i zaczynam już pełnoprawną działanośc na tym forum :wink: , czyli przygotowania do budowy :lol: :lol: :lol: 8) 8)

:wink: :wink:, ale wczesniej czas na zasłużony ostatni spokojny urlop :wink: :wink:

witam miła grupę

W niedlugim czasie( mam nadzieje, czekam na WZIZT) staniemy sie ( ja i moja piękniejsza połowa) waœcicielmi kawałka Białołęki przy ulOstródzkiej. pozdrawiamy wszystkich i liczymy na wiela rad i uwag.

Witaj maciejm!

Miło widziec, że nam się Grupa rozrasta.

Który odcinek Ostródzkiej chcecie zaanektować dla siebie?

No i w ogóle napisz trochę o sobie : skąd, dokąd, ile, dlaczego, numery itd, itd .....

J

hm, drogie Panie i Panowie ze smutkiem :wink: powiadamiam, że dzisiaj ................ stałem się obszarnikiem, kułakiem , rolnikiem (bo działka rolna)

:wink: :wink:,

Gratulacje

ale wczesniej czas na zasłużony ostatni spokojny urlop :wink: :wink:

Masz rację - ostatni to tak spokojny urlop przed tobą: "seize the day", jak mówią obcy .....

J

hm, drogie Panie i Panowie ze smutkiem :wink: powiadamiam, że dzisiaj ................ stałem się obszarnikiem, kułakiem , rolnikiem (bo działka rolna) czy kto jak tam woli :wink: :wink: i zaczynam już pełnoprawną działanośc na tym forum :wink: , czyli przygotowania do budowy :lol: :lol: :lol: 8) 8)

:wink: :wink:, ale wczesniej czas na zasłużony ostatni spokojny urlop :wink: :wink:

Gratulacje i udanego urlopowania - bo kolejny urlop to ho, ho...bedzie w odległym czasie :wink: :lol:

My po przeprowadzce mamy tylko urlop na działce :lol: :lol:

pozdrawiam

KasiaR :lol:

witam raz jeszcze. Jestem na razie na etapie uzyskiwania warunków zabudowy dla działki. Idzie całkiem nieŸle, mozna powiedzieć że piszemy razem z urzędnikiem warunki. W każdym bšdz razie dochodzimy do kompromisu w kwestiach np. max szerokoœci elwacji frontowej itd... sami wiecie....

Prawie mój kawałek Białołęki znajduje się między nr 99-119 przy Ostródzkiej. Jestem po umowie przedwstępnej i mam nadzieje na finał całego tego zamieszania gdzieœ w połowie wrzeœnia.

Na razie mieszkamy w pięknym miejscu na Mokotowie, tylko mieszkanko trochę małe. Poszukiwania większego lokum w naszej okolicy (park morskie oko) kończyły się zawsze oglšdaniem nory za 400.000 albo pełnego wypasu za 800.000 nic poœredniego koszmar. I tak po rocznych poszukiwaniach stwierdziliœmy, że chyba dojrzeliœmydo zakupu ziemi. Tak uważam , że do własnego domu trzeba dorosnšć. Stało się więc i zbiegiem okolicznoœci zdecydowaliœmy się na Białołękę bo:

tu teraz wypisze to na co liczyłem i liczę ;-)

- tanie działki w miarę sie sprawdziło ;-)

- jeszcze Warszawa to na pewno sie sprawdziło choć okoliczne uprawy ziemniaków mówiš coœ innego ;-)

- perspektywiczny rozwojowy - to zawsze wzbudza mój uœmiech zwłaszcza most północny i wschodnia częœ obwodnicy.....

pozdrawiam wszystkich raz jeszcze

WITAMY sąsiadów

i na wstępie PYTANIE ;

1. na jakie BRAMY GARAŻOWE się decydujecie i od kogo {na 2 samochody}

2. na jakie OKNA i od kogo

3. no i najtrudniejsze z czego ściany 3W z BETONU K.. czy CERAMIKI

poza tym z chęcią byśmy się wprosili :oops: :oops: :lol: na wasze BUDOWY by na wizji podpatrzyć to i owo

POZDRO.........

'''' :roll: :lol: ZACZYNAMY WE WRZEŚNIU :lol: :roll: ''''''

ad 1) nie pamietam.. :oops:

ad 2) Veka złoty dąb

ad 3) 2W pth

Zapraszam do mnie. 8)

Uff dawno nie byłem w naszej grupie, a tu i nowi członkowie, i przeprowadzki, i obszarnicy... Oj dzieje się, dzieje..

Chciałem jeszcze zagadnąć w temacie spotkania: dawno chyba nie było.. To spotykamy sie, czy budujemy i jestesmy zajęci?

Witam

Juz kiedyś się przedstawiałam - ale się przypomnę :D

Będziemy budować nasz domek na ulicy Calineczki - rozpoczęcie budowy lipiec 2006. Obecnie mieszkamy na ul Odkrytej.

Mam prośbę o jakiś namiar na

- studniarza - studnia potrzbna na czas budowy plus podlewanie później

- elektryka - do podłączenia prądu na czas budowy.

Będę wdzięczna

Miłego budowania :D

Witam

Juz kiedyś się przedstawiałam - ale się przypomnę :D

Będziemy budować nasz domek na ulicy Calineczki - rozpoczęcie budowy lipiec 2006. Obecnie mieszkamy na ul Odkrytej.

Mam prośbę o jakiś namiar na

- studniarza - studnia potrzbna na czas budowy plus podlewanie później

- elektryka - do podłączenia prądu na czas budowy.

Będę wdzięczna

Miłego budowania :D

Witaj sąsiadko!

Ja mam budowę ulicę niżej na Misia Uszatka. Pozdrawiam.

Z zazdrością czytam o waszych działkach i rozpoczetych budowach. Ostatnia wyprawa samochodowa na Białołękę utwierdziła nas w przekonaniu , że chcemy tam zamieszkać. Problem w tym że jakoś nie możemy nic znaleźć sensownego. W związku z tym pytanie: Czy jest tam jeszcze coś do kupienia w kwocie ok 170 tys. ???? Jeśli tak to gdzie należy szujkać, czy jest jakaś agencja specjalizująca się w tym rejonie, a może będą jakieś nowe podziały gruntów czy coś takiego?? Wogóle liczę na jakiekolwiek informacje.

Z drugiej strony gratuluję fajnego forum. To świadczy pozytywnie o mieszkańcach. Mam nadzieję że do nich dołączę.

Witaj piohal,

Jeśli interesuje Cię zielona Białołęka, to są działki do kupienia przy ulicy Mańkowskiej. Z tego co wiem podział jest świeży, może nawet byłbyś pierwszy a wtedy można dużo wynegocjować-wiem to z własnego doświadczenia.

Dzięki za info. Kto tym rządzi? Czy może jest to agencja Viva Invest z Mochytyńskiej? Obiło mi się o uszy, że w tym rejonie jakiś developer skupuje ziemię. A może gdzieś coś jeszcze można znaleźć?