piohal 16.08.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Witam piohal i ca , No niestety teraz jest trudno znaleć ładna wymiarowa działkę w tej cenie. Obok nas były działki na sprzedaż, ale Pani się rozmyliła, bo ceny cały czas idš w górę. Więc Pani czeka aż ceny jeszcze bardziej wzrosnš . A ceny rosnš jak oszalałe. Obok nas została sprzedana działka ponad 1000m2 za 300zł/m2 . Pozdrawiam i życzę powodzenia. KasiaR Chyba żartujesz ????? To są absurdalne ceny jak na Twój rejon. Osobiście miałem 3 oferty po 200, 190, 175 i to blilżej centrum. Niestety powierzchnia 1300-1600 co w efekcie daje kwotę dla nas nie do zaakceptowania. Nawet nie wiesz ile razy już w Waszych rejonach przejeżdzaliśmy (rower/samochód). Ostatnio zrobiliśmy trasę rowerkami Rembertów-Jabłonna-Legionowo-Chotomów-Białołęka-Południowe Marki (z częściowym użyciem pociągu - fakt ) Najgorsze jest to że czujemy się na Białołęce jak u siebie w domu a tu ciągle nic nie ma. Okropne uczucie. Ale, uparliśmy się i wierzymy że znajdziemy. piohal - rozumie twoje oburzenie, ale nasze "pole " ma wiele niepowtarzalnych walorów jak np. brak sąsiedztwa osiedla zorganizowanego (bloki, szeregówki)- jak narazie, jest ciche itp. brak brogi, gazu wody nie jest dostrzegane podobno kompensują to piękne okoliczności przyrody... - jest to w sumie nieistotne bo na naszym poletku działki były kupione jako lokata Wasze pole jest super... A może są jakieś lepsze i gorsze okresy na kupowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 16.08.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Wasze pole jest super... A może są jakieś lepsze i gorsze okresy na kupowanie ? zaspekuluje ale wydaje mi się że lepszym okresem na zakupy jest jesień i zima - bo bardziej widać niedogodności (brak dojazdu itp) ale też nie za długa zima bo bliska wiosna zwiastuje wysyp klientów co będą chcieli się od wiosny budować - ale to moje czyste spekulacje, można też przypuszczać że teraz już nie będzie za dużo klientów albo i nie (jak to mówił mój były szef "w wakacje to tylko bidoki cokolwiek robią - bogaci są na wakacjach" to by tłumaczyło ciągłe zainteresowanie ... a tak naprawdę to wypadki losowe chodzą po ludziach jak chcą - bo tylko w ten sposób można tłumaczyć pojawienie się okazji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 16.08.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 To ja też ponowię prośbę o pomoc w uzyskaniu informacji o działce w cenie do 200 tys. Takie 1000 m za 200 PLN z metra... Witam. Polecam agencje Akces. Bula i Meritum. Wszystkie bardzo aktywnie działają na tym terenie i mają najwiecej ofert. My kupiliśmy działkę w lipcu na Płudach okolice Mechofera i Fletniowej poprzez agencje Akces. (Doskonały kontakt i doradztwo w sprawach prawnych) Ze względu na papierkową robotę (warunki zabudowy itp.), budowę rozpoczniemy na wiosnę 2007. Może ktoś zna miejsce w Warszawie lub okolicach gdzie można zobaczyć jak wygląda dom wg projektu AGNIESZKA z pracowni MG Projekt?. Pozdrawimy EWA I KRIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piohal 16.08.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 To ja też ponowię prośbę o pomoc w uzyskaniu informacji o działce w cenie do 200 tys. Takie 1000 m za 200 PLN z metra... Witam. Polecam agencje Akces. Bula i Meritum. Wszystkie bardzo aktywnie działają na tym terenie i mają najwiecej ofert. My kupiliśmy działkę w lipcu na Płudach okolice Mechofera i Fletniowej poprzez agencje Akces. (Doskonały kontakt i doradztwo w sprawach prawnych) Ze względu na papierkową robotę (warunki zabudowy itp.), budowę rozpoczniemy na wiosnę 2007. Może ktoś zna miejsce w Warszawie lub okolicach gdzie można zobaczyć jak wygląda dom wg projektu AGNIESZKA z pracowni MG Projekt?. Pozdrawimy EWA I KRIS Agencja Bula nic nie ma. Agencja Akces też. Poza tym nawet nie wiedzą czy na terenie jest miejscowy plan czy nie, jakie sa strefy ochronne przy liniach. Oczywiście mam umowę podpisana, ale jakoś nikt kwapi się do zaoferowania czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 16.08.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Cholera,ale się ceny porobiły na Białołęce.200-300 zł m2?Komunikacja publiczna jest srednia,Grota-Roweckiego zapchany,z mediami spory problem,w wiekszosci brak planow.Takie ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 16.08.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 To ja też ponowię prośbę o pomoc w uzyskaniu informacji o działce w cenie do 200 tys. Takie 1000 m za 200 PLN z metra... Witam. Polecam agencje Akces. Bula i Meritum. Wszystkie bardzo aktywnie działają na tym terenie i mają najwiecej ofert. My kupiliśmy działkę w lipcu na Płudach okolice Mechofera i Fletniowej poprzez agencje Akces. (Doskonały kontakt i doradztwo w sprawach prawnych) Ze względu na papierkową robotę (warunki zabudowy itp.), budowę rozpoczniemy na wiosnę 2007. Może ktoś zna miejsce w Warszawie lub okolicach gdzie można zobaczyć jak wygląda dom wg projektu AGNIESZKA z pracowni MG Projekt?. Pozdrawimy EWA I KRIS Agencja Bula nic nie ma. Agencja Akces też. Poza tym nawet nie wiedzą czy na terenie jest miejscowy plan czy nie, jakie sa strefy ochronne przy liniach. Oczywiście mam umowę podpisana, ale jakoś nikt kwapi się do zaoferowania czegoś. Myslę że problemem jest cena. Zielona białołęka ceny około 300 za m. Taniej okolice Płochocińskiej i tereny miedzy Kanałem Zerańskim a Markami, ale tam wiekszość działek jeszcze do odrolnienia i bez uzbrojenia, i jeszcze istnieje ryzyko że za płotem pobudują osiedle mieszkaniowe. Co do planów zagospodarowania to dopiero powstają, (aktulne plany na www dzielnicy Białołęka), ale zawsze można wystąpić o przeznaczenie działki ze Studium Uwarukowań I Zagospodarowania Przestrzennego Miasta Stołecznego Warszawy bo tokowe istnieje i jest wiażące przy tworzeniu planów zagospodarowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 16.08.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 witam! o ile pamiętam Studium Uwarukowań i Zagospodarowania Przestrzennego Miasta Stołecznego Warszawy mozna zob w internecie. Ja kupowałam za posrednictwem Meritum i jestem zadowolona z obsługi. Co do agencji jeśli samemu nie będzie się dzwoniło i przypominało to raczej nie ma na co czekać, że ktos do nas się odezwie(z doświadczenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 16.08.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 W czerwcu szukając działki podpisałem umowy z kilkoma agencjami ale cena za działke do 200000 pln okazała się zbyt mała i nikt nie dzwonił.Po dwóch tygodniach to ja postanowiłem dzwonic i ogladać działki wszystkie które są w ofercie. I tak w trzy dni znalazłem działkę która mi odpowiadała oczywiście kosztowała trochę więcej. Ale teraz nie żałuję, jeszcze kilka artykułów w prasie na temat wzrostu cen nieruchomości i ceny będą jeszcze wieksze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piohal 17.08.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Mam takie szybkie pytanie zanim spotkam się z agentem i pojadę do gminy: czy kupowanie działki budowlano-usługowej ma jakieś minusy? Wokół są też takie same działki. Czy mozna jakoś sprecyzować bliżej, jakie usługi wchodzą w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 17.08.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Mam takie szybkie pytanie zanim spotkam się z agentem i pojadę do gminy: czy kupowanie działki budowlano-usługowej ma jakieś minusy? Wokół są też takie same działki. Czy mozna jakoś sprecyzować bliżej, jakie usługi wchodzą w grę? wg mnie; od chlewni poprzez warsztat, stolarnie do szfalni i piekarni włącznie w najbardziej lajtowym wykonaniu sklep... - niby jakaś uciążliwość jest określona ale... jak ktoś szuka taniej działki to wiem że jakiś kawałek (13mszeroki) był przy więzieniu i kosztował chyba 70 tys - i od blisko 3 lat nie ma chętnego... co do agencji – nie chce nikogo obrazić ale jest to pewną naiwnością przy tej wysokości transakcji czekać na telefon jaśnie pana agenta – sami to oni się zajmują inwestycjami z których mają konkretne pieniąszki a nie „drobiazgami” (z ich punktu widzenia) - oczywiście zdażają się wyjątki – trzeba samemu mulić i dzwonić bo przy tym popycie to atrakcje w pierwszej kolejności idą do znajomych... (znam to akurat z rynku atrakcyjnych mieszkań w warszawie ) My jak poszlismy do agencji która miała w swojej internetowej ofercie najwięcej działek na białołęce to Pan który nas łaskawie zaczął obsługiwać po określeniu przez nas parametrów ceny stwierdził że nie ma takich działek na rynku , jak zaczęliśmy wymieniać oferty z netu to Pan stwierdził że to pomyłki albo nieaktualne albo po prostu wabiki i 2 lata temu poradził nam że na zakup działki w warszawie to musimy mieć ze 300 TPLN najmniej a w ogóle jak chcemy coś atrakcyjnego to powinniśmy sami pojeździć po polach i pospisywać telefony bo on na to czasu niema - lepiej się sprawdzają mniejsze agencje z białołęki. Słyszałem dużo dobrego o AKCESIE – maja oddziały na każda dzielnicę . Powodzenia w szukaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 17.08.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Mam takie szybkie pytanie zanim spotkam się z agentem i pojadę do gminy: czy kupowanie działki budowlano-usługowej ma jakieś minusy? Wokół są też takie same działki. Czy mozna jakoś sprecyzować bliżej, jakie usługi wchodzą w grę? mamy taką działkę przy Szklarniowej kupowaliśmy przed uchwaleniem Planu i się potem okazało że zabrakło zapisu: "... nie dot. wcześniejszych podziałów" inny zapis zaś wymaga że usługi na działkach bez kanalizy muszą mieć co najmniej 1200m kw i tak oto mamy za małą działkę aby .... UWAŻAJCIE WIĘC i czytajcie uważnie zapisy Planów (jeśli są) powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 17.08.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Hej hej dawno nie zaglądałam na forum, ale moja [hmmm...] budowa ciągle w lesie tj. u architekta!!! Pamiętam że dawno, dawno temu ktoś się kiedyś chwalił (kze? Jacek69?) że ma taniego i dobrego ( jak wino) architekta - BARDZO POPROSZĘ O NAMIARY bo chcę żeby wreszcie jakiś Porządny Architekt z głową najlepiej z Warszawy abym mogła go na nawiedzać i kontorolować dokończył, "spiął", zamknął mój nieszczęsny projekt. Ja chcę się już budować!!! Ewka to bylismy my, Już wysłałam Ci namiary na priva. Pozdrawiam, powodzenia, KasiaR Ja też przymilnie poproszę o namiary na architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 17.08.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 WitamJa też przymilnie poproszę o namiary na architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 17.08.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 witamy sąsiadów jeśli szukacie Architektki to możemy polecić naszą choć jest z rejonu Nieporętu namiary posyłamy na PRV... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 17.08.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 witamy sąsiadów jeśli szukacie Architektki to możemy polecić naszą choć jest z rejonu Nieporętu namiary posyłamy na PRV... To może i ja! Jutro będę obdzwaniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 17.08.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Witam serdecznie poszukiwaczy ziemi na Białołęce! My przeżywaliśmy gehennę z poszukiwaniem działki w ubiegłym roku, trwała od lutego do października, była intensywna i na szczęście zakończyła się pomyślnie. Koło nas "Rolnik" ma niesprzedane 2 działki na Wilkowieckiej. Ostatnio słyszałam, że chyba chce jednak je sprzedać. Każda z nich jest prostokątem i ma ok. 1200 m2. Obszar ma plan zagospodarowania. Prąd jest tuż obok. Okolica piękna i zabudowująca się. Niestety nie znam jego aktualnego cennika. Jedyny minus działek to - obie mają na sobie rów (w praktyce nie istniejący, brak wody, brak dziury w ziemi, ale podejrzewam, że raczej wymagający formalnych uzgodnień z urzędami). Zainteresowanym prześlę namiary na priva. pozdrawiam! Asia_w PS. My już mamy pozwolenie na budowę, kierownika budowy, nawet beton komórkowy i więźbę , tylko czekamy na wejście wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 17.08.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Dominikamsa gdzie jest mapka naszej grupy?o ile jeszcze jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 18.08.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Dominikams a gdzie jest mapka naszej grupy? o ile jeszcze jest... Pozwole sobie odpowiedzieć Mapkę prowadzi(ła?) jane. Dawno jaj nie było na forum to i mapka nie była aktualizowana. Link jest w jej stopce i również tutaj: mapka grupy Białołęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 18.08.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Dominikams a gdzie jest mapka naszej grupy? o ile jeszcze jest... Pozwole sobie odpowiedzieć Mapkę prowadzi(ła?) jane. Dawno jaj nie było na forum to i mapka nie była aktualizowana. Link jest w jej stopce i również tutaj: mapka grupy Białołęka Broncio dziękuję bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 18.08.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Dominikams a gdzie jest mapka naszej grupy? o ile jeszcze jest... Pozwole sobie odpowiedzieć Mapkę prowadzi(ła?) jane. Dawno jaj nie było na forum to i mapka nie była aktualizowana. Link jest w jej stopce i również tutaj: mapka grupy Białołęka Buuu... a mnie nie ma na mapie. Faktycznie Jane się dawno nie odzywała bo prosiłęm o wpis parę miesięcy temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts