Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

puk! puk!

ja również proszę nieśmiało o przyjęcie do grupy - działka co prawda w Markach, ale blisko granicy ;-))) a w tej chwili mieszkam na Tarchominie ;-)

I od razu proszę o polecenie architekta, ktory zaprojektuje zgrabnie nietypowy dom (bo działka wąska) a nie zedrze ze mnie kasy ;-)

Czesc Kasiu

ze tak powiem: FAJNA KOPARA :wink:

mysle ze przyjmiemy...... :p

oczywiscie po wypelnieniu FORMULARZA 8)

POZDR

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

puk! puk!

ja również proszę nieśmiało o przyjęcie do grupy - działka co prawda w Markach, ale blisko granicy ;-))) a w tej chwili mieszkam na Tarchominie ;-)

I od razu proszę o polecenie architekta, ktory zaprojektuje zgrabnie nietypowy dom (bo działka wąska) a nie zedrze ze mnie kasy ;-)

Czesc Kasiu

ze tak powiem: FAJNA KOPARA :wink:

mysle ze przyjmiemy...... :p

oczywiscie po wypelnieniu FORMULARZA 8)

POZDR

Willie ale to chyba betoniarka ...

Witam, i o formularz prosze.. bo chetnie do grupy dołacze.

Działeczka na Bialolece jest i pozwolenie juz jest, ale pomyslu na budowe ostatnio brak. Bylem przekonany do firmy budowlanej, ale po przeczytaniu postow na forum dotyczacych firm o ktorych myslalem zostalem z pieniedzmi w reku i bez pomyslu na budowe. Jesli macie sprawdzone firmy pomozcie... sam chyba nie dam rady...

[email protected]

WITAMY

JAKO ŻE PRZYMIERZAMY SIĘ Z WYSTARTOWANIEM NASZEJ BUDOWY NA POCZĄTKU WRZEŚNIA CHCIELI BYŚMY STWORZYĆ GRUPĘ KILKU OSÓB DO HURTOWYCH :wink: :wink: :wink: :wink: ZAMÓWIEN MATERIAŁÓW BUDOWLANYCH :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

OSOBY MAJĄCE ZAMIAR WYSTARTOWAĆ W PODOBNYM TERMINIE I BEDĄCE ZAINTERESOWANE WSPÓŁPRACĄ PROSIMY O KONTAKT NA FORUM............ :wink:

z doświadczenia wiemy że to się opłaca

POZDRO..............

a więc jest nas już :

- Paweł i Renia - nieporęt

- Grazia 111 - chotomów

Może i ja dołącze, co prawda planuję ruszyć na wiosnę, ale gdy ludzi kupa i ......, więc czym więcej wieksza siła przebicia. :lol: :lol:

Narazie nawet nie wiem ile czego będe potrzebował bo projekt w powijakach :( , oczywiście nadal nie mam skończonego podziału. :evil: :cry:

Kasia_de i Zygul (przy okazji witam sąsiadkę (mieszkam na nowodworach)). Witamy w grupie i miło nam bedzie poznać się , wymienić doświadczeniami itd itd .............. A propo formularza

No to najważniejsze pytanka to:

1. kto Ty i skąd Ty?

2. stan rodzinny?

3. Dlaczego Białołęka?

4. Kiedy przeprowadzka/rozpoczęcie budowy?

5. no i numer konta oraz PIN :lol: :wink:

witam sąsiadów i zanim uzupełnie nowe KWADRACIKI

muszę się pochawlić i ja bo aż mnie rozpiera :lol: :lol: :lol: :lol:

JEST JEST JEST

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

właśnie dzisiaj odebraliśmy swoje pozwolenie na budowę

i startujemy już niedługo -teraz tylko został nam PRĄD I WODA

ale będzie się działo :wink: :lol: :o :wink: :lol: :o :lol: :o

POZDRO.............

Gratulacje!!! Strasznie zazdroszczę. Teraz ruszyła machina i już jej nic nie zatrzyma :)

puk! puk!

Cześć Kasia_de,

nasz działka tez nie jest zbyt szeroka więc po przeliczeniu wydatków okazało się, że przerobienie projektu będzie równoznaczne z zamówieniem nowego.

Wysyłam ci na priva namiary na naszą p. architekt.

PZDR

pragnę zdementować plotki na temat rzekomej kopary ;-)

to jest betoniara ;-)))

może zamiast formularza flaszkę (wirtualną) postawię ?;-)

po blizszym przygladnieciu bylbym sklonny zweeryfikowac...... :wink:

ale KOPARA tak fajnie brzmi

a BETONIARA raz sie u mnie na polu wywalila i niezla dziure WYKOPALA :wink: :lol:

POZDRAWIAM

puk! puk!

Cześć Kasia_de,

nasz działka tez nie jest zbyt szeroka więc po przeliczeniu wydatków okazało się, że przerobienie projektu będzie równoznaczne z zamówieniem nowego.

PZDR

Ja też porproszę o namiary na architekta. Narazie czekam na waruki zabudowy z gminy (aby do wiosny)

Pozdrawiam i dzięki.

witam

Renatka&Petronek bardzo się cieszymy że mogliśmy pomóc, zawsze służymy jak tylko się da :wink: :wink: :lol: :wink: a my pełną gębą STARTUJEMY chyba już jutro { ŚRODA} pan KOPARKA wjedzie i zrobi ZADYME na naszej działeczce OJ BĘDZIE SIĘ DZIAŁO :D :lol: :D :lol: :D :lol: :o :o :o :o :o :o

moniaa bardzo przepraszam ale do końca miesiąca mam blokade na sciąganie Programów z Sieci i ich instalowanie stało sie kłopotliwe :cry: :-? :cry: :-? :cry: :-?

POZDRO....... :wink:

A I JESZCZE JEDNO JAK KTOŚ SZUKA EKIPY NA NOWY ROK {sezon budowlany} TO KOILKA TELEFONÓW MAMY

witam

Renatka&Petronek bardzo się cieszymy że mogliśmy pomóc, zawsze służymy jak tylko się da :wink: :wink: :lol: :wink: a my pełną gębą STARTUJEMY chyba już jutro { ŚRODA} pan KOPARKA wjedzie i zrobi ZADYME na naszej działeczce OJ BĘDZIE SIĘ DZIAŁO :D :lol: :D :lol: :D :lol: :o :o :o :o :o :o

moniaa bardzo przepraszam ale do końca miesiąca mam blokade na sciąganie Programów z Sieci i ich instalowanie stało sie kłopotliwe :cry: :-? :cry: :-? :cry: :-?

A I JESZCZE JEDNO JAK KTOŚ SZUKA EKIPY NA NOWY ROK {sezon budowlany} TO KOILKA TELEFONÓW MAMY

no to trzymamy kciuki :lol:

Trzymajcie namiary na te koparke...moze skorzystamy, jak sie u Was uwiną. My mamy termin na 18 wrzesnia - wtedy ma ruszyc nasza ekipa!

I jeszcze pytanko do Was:

czy do momentu kiedy wejdzie ekipa mozna cos jeszcze przygotowac, procz studni i pradu?

Moze sciagnac humus? A geodeta?

Co trzeba załatwic koniecznie przed wykopaniem fundamentow?

Czekam na info i wskazowki :wink: :roll:

A propos gg - poczekamy, nie spieszy sie :wink:

Troche Wam zazdroscimy...tez juz bysmy chcieli.............

czekamy tylko na ekipe

No to najważniejsze pytanka to:

1. kto Ty i skąd Ty?

2. stan rodzinny?

3. Dlaczego Białołęka?

4. Kiedy przeprowadzka/rozpoczęcie budowy?

5. no i numer konta oraz PIN :lol: :wink:

W takim razie odpowiadam:

1. Rodowity Warszawiak - aktualnie z Bielan

2. Żonaty

3. Bo to moje rodzinne strony

4. Wlasnie odbieram uprawomocnione pozwolenie na budowe!

5. Od razu składki? od samego poczštku ;)

Szanowni Grupowicze!

Wlasnie dowiedzialem sie ze ekipa z ktora bylem umowiony na budowe ogrodzenia nie bardzo sie kwapi jednak do mnie przyjsc. W zwiazku z tym pilnie szukam ekipy murarskiej do wykonania ogrodzenia: podmurowka ze slupkami i siatka, a od frontu slupki i podmurowka klinkierowa.

Gdyby ktos chcial mnie poratowac namiarami to prosze o kontakt na priva lub o posta na grupe.

Z gory dziekuje.

Pozdrawiam,

Marek_w

puk! puk!

Cześć Kasia_de,

PZDR

Ja też porproszę o namiary na architekta. Narazie czekam na waruki zabudowy z gminy (aby do wiosny)

Pozdrawiam i dzięki.

Parr i Kris19,

wysłałam wam info o architekcie na priva.

Naprawdę nikt z Was nie ma cieśli godnych polecenia?

PZDR

W zasadzie również moglibyśmy się przyłączyć do Grupy Hurtowo Kupującej 8) (a nie Trzymającej Władzę :wink: ).

Zamierzamy rozpocząć budowę na wiosnę, a gromadzić materiały chcemy zacząć już zimą... Chętnie skorzystamy z możliwości zakupu za miejszą cenę :wink:

Na razie cały czas czekamy na warunki przyłączenia - z Gazowni, oraz na pozwolenie na wybudowanie zjazdu na drogę - z Dzielnicy. Jak je uzyskamy, to składamy dokumenty o PnB i wtedy już "tylko" trzy miesiące (przy dobrych wiatrach :wink: ) do wyczekiwanego pozwolenia...

Dzięki, wielkie dzięki. Emocje są. No nie wiem czy dzisiaj zasnę. Ale jutro pobudka o 6.00 to chyba trzeba się trochę kimnąć. No i jeszcze praca zawodowa- nie chce mi się pracować tylko BUDOWAĆ. He he ciekaw jestem dokąd starczy mi entuzjazmu.

Hmm... Patrząc na mapkę to tak mi się wydaje ze codziennie jadąc do pracy (ul. Berensona w kierunku Ostródzkiej) to widzę waszą budowę. Czy domek z betonu komórkowego (chyba to beton bo BK bo białe bloczki są) w głębi przy kanałku (sąsiadujący przez kanałek zdaje sie z terenem kościoła) to wasz?

Pozdrawiam

witam

no to trzymamy kciuki :lol:

Trzymajcie namiary na te koparke...moze skorzystamy, jak sie u Was uwiną. My mamy termin na 18 wrzesnia - wtedy ma ruszyc nasza ekipa!

I jeszcze pytanko do Was:

czy do momentu kiedy wejdzie ekipa mozna cos jeszcze przygotowac, procz studni i pradu?

Moze sciagnac humus? A geodeta?

Co trzeba załatwic koniecznie przed wykopaniem fundamentow?

Czekam na info i wskazowki :wink: :roll:

A propos gg - poczekamy, nie spieszy sie :wink:

Troche Wam zazdroscimy...tez juz bysmy chcieli.............

czekamy tylko na ekipe

Elo Moniaa,

1. Przyjechała kopara i ściagnęła humus

2. Przyszedł geodeta i postawił 4 paliki (na rogach obrysu domu) i już. Żeby się z nim nie kłócić i oszczędzić rękoczynów, ok, zaakceptowaliśmy. Potem mój mąż z moim tatą powbijali dechy, porozmierzali fundamenty i rozciagnęli żyłkę, zeby było wiadomo gdzie kopać fundamenty

3. Sama załatwiasz stal zbrojeniową?

4. Masz już WC?

PZDR