Kiełek 11.09.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Moniaa'u my będziemy się stawiać po lewej stronie, w drugim rzędzie zabudowy - juz sam nie pamietam plany, ale to się wydaje być trzecią działką od Mochtyńskiej. Pozdr!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 11.09.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Moi Drodzy Budowlańcy Potrzebuje namiary na studniarza. Dostałam info od Pawła i Reni, ale chciałam jeszcze jakies kontakty dla weryfikacji Będę bardzo wdzieczna Kasiu! Kto Wam kopał studnię i czy polecacie? przypomnij na jakiej wysokosci wykopał? Będę czekać Pozdrowionka dla Wszystkich Moniaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 11.09.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 I jeszcze dodam, ze dziękuje za info o bramach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 11.09.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 A może ktoś ma do odsprzedania pompę elektryczną bądź nie do studni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 11.09.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Moi Drodzy Budowlańcy Potrzebuje namiary na studniarza. Dostałam info od Pawła i Reni, ale chciałam jeszcze jakies kontakty dla weryfikacji Będę bardzo wdzieczna Kasiu! Kto Wam kopał studnię i czy polecacie? przypomnij na jakiej wysokosci wykopał? Będę czekać Pozdrowionka dla Wszystkich Moniaa Monia, nasz studniarz wisiał na jakimś słupie na białołęce - nie pamiętam ani namiaru ani nazwiska - wiem, że okazał się najatrakcyjniejszy i nie był zły (dużo go wisiało ) - więc tu pewnie nie pomożemy za wiele, pamiętam że okazało się że lokalni kolesie byli najlepiej zorientowani i najtańsi, wodę (podobno dobrą) zlokalizował na 9 m i podobno nie było sensu głębiej szukać bo na całej białołęce czym głębiej tym gorzej, koszty to jeśli dobrze pamiętam miało być 70 z m ale że płytko się skończyło to coś tam ryczałtem ustaliliśmy (chyba 650?). Nie wiem czy teraz jednak nie zdecydowałbym się na taką studnię z pompą zanurzeniową (bez hydroforu , mniej hałaśliwa i bardziej ekonomiczna podobno ) powodzenia a brama kupowana była na Płochocińskiej 17 , NORMSTAHL ocieplany z chowanymi prowadnicami, satynowy z mechanizmem NICO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 11.09.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Wróciłem z budowy... jestem zwalony... Na razie nie z mojej, ale już praktykuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 11.09.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Moniaa'u my będziemy się stawiać po lewej stronie, w drugim rzędzie zabudowy - juz sam nie pamietam plany, ale to się wydaje być trzecią działką od Mochtyńskiej. Pozdr!! Witam somsiada! I to zdaje się dosyć bliskiego. Moja działka to trzecia działka od mochtyńskiej, ale przy ulicy "nowoprojektowanej" a nie Aroniowej. Na razie planuję budowę rozpocząć za dwa sezony. Wydaje się to odległy termin ale muszę zebrać trochę więcej kasy . Poza tym wtedy powinny być już wszystkie media i droga. Będę miał też więcej czasu na przygotowanie projektu i załatwienie pozwolenia na budowę. Pozdrawiam. PS1. Strasznie się cieszę ze w okolicy pojawił się ktoś rozwojowy (chodzi mi o wasze 8/9 . Ja ma juz syna (3,5 roku) i córkę (1,5) - mam nadzieję ze to jeszcze nie koniec i cieszę się ze będą miały towarzystwo. PS2. Faktycznie ktoś już się zaczął budować - ale nie wiem kto - mam namiary tylko do bezpośrednich sąsiadów. Sprawdzę jeszcze i dam znać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 11.09.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Stasiek - działka 86/5?? No to 2 metry i bylibyśmy sąsiadami po przekątnej Wogóle to widzeliście tą mapkę - całkiem fajna i spoo na niej rzeczy LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 11.09.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 [b]dla przypomnienia[/b]http://img516.imageshack.us/img516/4076/biaokazb2.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 11.09.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Stasiek - działka 86/5?? No to 2 metry i bylibyśmy sąsiadami po przekątnej Wogóle to widzeliście tą mapkę - całkiem fajna i spoo na niej rzeczy LINK 86/5 dokładnie to . Rozumiem ze twoja to 88/5 ? Twój i mój sąsiad (86/6) raczej się szybko nie będzie budował z tego co wiem więc będziemy się mogli "skrótem" przez jego działkę odwiedzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 11.09.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Stasiek - działka 86/5?? No to 2 metry i bylibyśmy sąsiadami po przekątnej Wogóle to widzeliście tą mapkę - całkiem fajna i spoo na niej rzeczy LINK 86/5 dokładnie to . Rozumiem ze twoja to 88/5 ? Twój i mój sąsiad (86/6) raczej się szybko nie będzie budował z tego co wiem więc będziemy się mogli "skrótem" przez jego działkę odwiedzać 88/5 i 90/5 do połączenia. Ja w sumie tez szybko nic nie postawię poza budą, no chyba, że w totka wygram Na razie darmozjada muszę nieco odchować i pewnie za dużo czasu mieć nie będę na budowanie, no i media będą dopiero w wrześniu (choć wodę i tak możemy sobie szpadlem wykopać). Co najwyżej będę Ci prąd podkradał do koszenia trawska Ale spoko, praktykę łapię. A co do wspólnej naszej sąsiadki, to będzie to córka jednego ze sprzedających - działka 88/4+90/4 - wiesz coś na temat ewentulnej budowy, bo mamz nią wspólna drogę i jeżeli by chciała cos działać, to wyadałoby, żebym dorzucił się nieco zrobienia naszej drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 12.09.2006 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Witam Wielkimi krokami zbliża się wylanie HUDZIAAKA { koniec tygodnia} a my za bardzo nie wiemy jak poradzić sobie z KANALIZACJĽ STANU 0, podelijcie proszę jakie spostrzeżenia i inne opinie. A może kto jest w podobnym etapie z chęciš bym podpatrzył jak to się ROBI. Oczywicie namiary na HYDRAULIKÓW też wskazane i z góry Bardzo Dziękujemy. I jeszcze jakimi kosztami może się to zamknšć POZDRO...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 12.09.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Witam Wielkimi krokami zbliża się wylanie HUDZIAAKA { koniec tygodnia} a my za bardzo nie wiemy jak poradzić sobie z KANALIZACJĽ STANU 0, podelijcie proszę jakie spostrzeżenia i inne opinie. A może kto jest w podobnym etapie z chęciš bym podpatrzył jak to się ROBI. Oczywicie namiary na HYDRAULIKÓW też wskazane i z góry Bardzo Dziękujemy. I jeszcze jakimi kosztami może się to zamknšć POZDRO...... Kanalizacja stanu zero powiadacie hhuummmm - jak spi...cie to już tego nie poprawi tak łatwo (z reguły błędy wychodzą jak juz leżą kafle na podłodze ) - polecam bezwzględnie hydraulika który potem będzie robił cały dom najlepiej , albo jakiegoś praktykującego hydraulika - nie zdawać się na wiedzę bobabudowniczego który to widział to tysiące razy - hydraulik i już (nasz jest godny polecenia - zdaje się że żoncia namiarami się już dzieliła ) i nie ulegać presji czasu - musi to zrobić hydraulik i nie ma gadania powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 12.09.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Witam Wielkimi krokami zbliża się wylanie HUDZIAAKA { koniec tygodnia} a my za bardzo nie wiemy jak poradzić sobie z KANALIZACJĽ STANU 0, podelijcie proszę jakie spostrzeżenia i inne opinie. A może kto jest w podobnym etapie z chęciš bym podpatrzył jak to się ROBI. Oczywicie namiary na HYDRAULIKÓW też wskazane i z góry Bardzo Dziękujemy. I jeszcze jakimi kosztami może się to zamknšć POZDRO...... Kanalizacja stanu zero powiadacie hhuummmm - jak spi...cie to już tego nie poprawi tak łatwo (z reguły błędy wychodzą jak juz leżą kafle na podłodze ) - polecam bezwzględnie hydraulika który potem będzie robił cały dom najlepiej , albo jakiegoś praktykującego hydraulika - nie zdawać się na wiedzę bobabudowniczego który to widział to tysiące razy - hydraulik i już (nasz jest godny polecenia - zdaje się że żoncia namiarami się już dzieliła ) i nie ulegać presji czasu - musi to zrobić hydraulik i nie ma gadania powodzenia Potwierdzam hydraulik od Państwa R jest OK. Sam przyjechał sam obejrzał, a ustalanie dokładnych miejsc trwało 5 minut. Popatrzył na projekt ostateczny i zrobił swoje. Jeszcze ma przyjechać i wkopać rurę do studni. A i jest chyba niedrogi. Wg moich kryteriów był niedrogi i solidny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 12.09.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 MONIA oto tematy poruszone podczas dzisiejszego spotkania (...) http://www.aprudschody.com.pl/ (...) Witam po sąsiedzku, w Waszym wątku znalazłem hasło aprudschody. Czy wiecie coś więcej na temat tej firmy, ktoś z Was korzystał już z jej usług? Szukam właśnie wykonawcy do obłozenia schodów betonowych drewnem. Dziękuję i pozdrawiam, Rafał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 12.09.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 MONIA oto tematy poruszone podczas dzisiejszego spotkania (...) http://www.aprudschody.com.pl/ (...) Witam po sąsiedzku, w Waszym wątku znalazłem hasło aprudschody. Czy wiecie coś więcej na temat tej firmy, ktoś z Was korzystał już z jej usług? Szukam właśnie wykonawcy do obłozenia schodów betonowych drewnem. Dziękuję i pozdrawiam, Rafał. Cześć! Zerwałeś umowę z tym łachudrą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 13.09.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Zerwałeś umowę z tym łachudrą? Tak, jak przyjedziesz (właśnie miałem do Ciebie w tej sprawie pisać na priva ) to pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 13.09.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Paweł i Renia, Jak Wam idzie budowania i kolejne etapy? Co z naszą spółką? Macie jakieś nowości? Musimy na dniach robić zamówienie, stąd pytanie Pozdrawiam wszystkich moniaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olidat 13.09.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 A my dziś mamy burzę mózgów, pt ile wynieść fundamenty nad teren, ile nasypać ziemi, a ile mieć schodów z tarasu i wejści. Generlanie marzyliśmy o tym, żeby taras był na płasko z terenem, ale to niepraktycznie i niebezpieczne. Jak zobaczyłam dziś ile to jest 10 bloczkow betonowych, to wydaje mi sie ze z tego sie robi drugie pietro No ale jestesmy nad sama rzeką i mają nam budować drogę, ktora bedzie wyniesona 60 cm nad obecny poziom. Zdecydowalismy jednak 9 bloczkow bo chcemy tylko 2 schody do domu. A poza tym pierwszy zgrzyt w wykonawcą - mial zrobic nam studnie docelową, czyli rura miala byc wpuszczona w oslonke z pcv, dzis przyjezdzam a tu osłonki niet. Zaraz własnie będę z nim rozmawiać, że kręci jeszcze raz, jego problem. Osłonka przeciez konieczna, bo filtr trzeba czyścic co 2-3 lata, a bez niej zdaje sie nie da rady. A wy jak macie u siebie? Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olidat 13.09.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 A my dziś mamy burzę mózgów, pt ile wynieść fundamenty nad teren, ile nasypać ziemi, a ile mieć schodów z tarasu i wejści. Generlanie marzyliśmy o tym, żeby taras był na płasko z terenem, ale to niepraktycznie i niebezpieczne. Jak zobaczyłam dziś ile to jest 10 bloczkow betonowych, to wydaje mi sie ze z tego sie robi drugie pietro No ale jestesmy nad sama rzeką i mają nam budować drogę, ktora bedzie wyniesona 60 cm nad obecny poziom. Zdecydowalismy jednak 9 bloczkow bo chcemy tylko 2 schody do domu. A poza tym pierwszy zgrzyt w wykonawcą - mial zrobic nam studnie docelową, czyli rura miala byc wpuszczona w oslonke z pcv, dzis przyjezdzam a tu osłonki niet. Zaraz własnie będę z nim rozmawiać, że kręci jeszcze raz, jego problem. Osłonka przeciez konieczna, bo filtr trzeba czyścic co 2-3 lata, a bez niej zdaje sie nie da rady. A wy jak macie u siebie? Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts