Szarbia 30.10.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Niedawno maja uliczke (niedaleko Odkrytej) nazwali "Zbytki" To chyba jakies jaja sobie robia Zdecydowanie mi sie nie podoba Pawel i Renia - dzieki za namiar A wolałabyś "Dzikiej kaczki", bo tak ma się nazywać moja ulica??? Wolalbym nawet "Dzikiej Gesi" ale nie "Zbytki" Gęsi a kaczki to jednak jest różnica, tym bardziej teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 30.10.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Cześć. Szukam 250 stempli 3 metrowych na gwałt. Może ktoś coś słyszał albo wie gdzie mlżna w miarę tanio kupić? Tanio dla mnie to znaczy ok 4-5 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ertevu 30.10.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Na ulicy Klasyków jest firma Bauma. Wydaje mi się , że oni produkują stemple metalowe o regulowanej wysokości. Jeżeli sami nie wypożyczają takich stempli - to chyba powiedzą , gdzie można to zrobić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Swan 01.11.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Witamy forumowiczów. Na początek dzięki za wszystkie pozytywne informacje o postępujacych budowach - jesteście żywym dowodem na to, że jednak się da (w co nie do końca wierzę...). Ponieważ zapewne będziem z forum korzystać, to się kurtuazyjnie przedstawimy No to najważniejsze pytanka to: 1. kto Ty i skąd Ty? Sylwia i Wojtek. Na razie z Tarchomina 2. stan rodzinny? 2+1 3. Dlaczego Białołęka? Idealne miejsce na dom. Zielono, lesiście, a jeszcze w granicach miasta, więc wszystkie miejskie udogodnienia. No i śfagry znalazły fajną działeczkę pod bliźniaczek. 4. Kiedy przeprowadzka/rozpoczęcie budowy? Rozpoczęcie wiosna 2007. Oczywiście jeżeli wreszcie znajdziemy jakąś ekipę! 5. no i numer konta oraz PIN. A co, ktoś chce nam spłacić debet? Bardzo proszę... Nawiasem mówiąc - jeżeli ktoś ma namiar na solidną ekipę na przyszły rok będziemy wdzięczni za namiary. Pozdrawiamy SiW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 02.11.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 No pogoda taka, że brrr. A moi murarze punkt 8.00 stanęli na murach. Jak tylko nie będzie lało i nie będzie mrozu to zgodnie z planem za tydzień zalewamy strop. Swan. Pamiętam co Ci obiecałem, na pewno się odezwę. A jakby co to zapraszam na wizję lokalną. Panowie pracują dokąd widzą cegły tj do zmroku. O tej porze roku to chociaż dobrze robi się zakupy, bo wszystko jest w hurtowniach i jak na moje oko to niektóre rzeczy tanieją. Mnie najbardziej obchodzi teraz stal bo mam strop monolityczny i trochę tego towaru pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 02.11.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Witamy forumowiczów. Na początek dzięki za wszystkie pozytywne informacje o postępujacych budowach - jesteście żywym dowodem na to, że jednak się da (w co nie do końca wierzę...). Ponieważ zapewne będziem z forum korzystać, to się kurtuazyjnie przedstawimy No to najważniejsze pytanka to: 1. kto Ty i skąd Ty? Sylwia i Wojtek. Na razie z Tarchomina 2. stan rodzinny? 2+1 3. Dlaczego Białołęka? Idealne miejsce na dom. Zielono, lesiście, a jeszcze w granicach miasta, więc wszystkie miejskie udogodnienia. No i śfagry znalazły fajną działeczkę pod bliźniaczek. 4. Kiedy przeprowadzka/rozpoczęcie budowy? Rozpoczęcie wiosna 2007. Oczywiście jeżeli wreszcie znajdziemy jakąś ekipę! 5. no i numer konta oraz PIN. A co, ktoś chce nam spłacić debet? Bardzo proszę... Nawiasem mówiąc - jeżeli ktoś ma namiar na solidną ekipę na przyszły rok będziemy wdzięczni za namiary. Pozdrawiamy SiW Witamy w naszej Grupie !! Niestety nie znam dobrej ekipy budolanej Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thunderstuck 02.11.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Wyobraźcie sobie , że mój wyrzucony wykonawca Ziętek nasłał inspekcję pracy na obecną moją ekipę. Na szczęście Pan Marek ma wszystko w porządku i obyło się bez większych kłopotów. No, takiego s@#$%^syna to ja dawno nie widziałem. Dodam jeszcze, że wszyscy ludzie współpracujący z nim (churtownie, wypożyczalnia, koparki) mają niepopłacone za swoje usługi nie tylko związane z moją budową. Mój kierbud mówi żeby nie ruszać g@#$na bo śmierdzieć będzie, ale to to już musiałem o nim napisać. UWAŻACIE NA ZIĘTKA bo nie dość, że nieuczciwy i niesłowny to jezcze próbuje świnie podkładać jak się go wyrzuci. No to sobie ulżyłem No ja pier....... co za koleś. To wiele roby w przyszłym roku mieć nie będzie Co do stępli - w przyszłym tygodniu będą chyba zdejmowane nasze - ponad 300 3 metrowych wiec 250 będzie bez problemu. Ale nie wiem do kiedy możecie poczekać. Nasza ekipa ma cały ten tydzień wolny a strop był wylewany ponad tydzień temu więc pewnie od razu będą zdejmowane. Co do ceny jeżeli zdecydujecie sie poczekać to się dogadamy A i skąd macie taki niwelator laserowy ?????? Bo brzmi nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 02.11.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Kiełek sąsiedzie, byłem dzisiaj na włościach i widziałem jak walec ubija naszą drogę. Teraz jest już twarda i można po niej normalnie jeździć. Jak zawsze zrobilem troche zdjeć żeby miec kiedyś pamiątke jak tam bylo cicho i pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 02.11.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Wyobraźcie sobie , że mój wyrzucony wykonawca Ziętek nasłał inspekcję pracy na obecną moją ekipę. Na szczęście Pan Marek ma wszystko w porządku i obyło się bez większych kłopotów. No, takiego s@#$%^syna to ja dawno nie widziałem. Dodam jeszcze, że wszyscy ludzie współpracujący z nim (churtownie, wypożyczalnia, koparki) mają niepopłacone za swoje usługi nie tylko związane z moją budową. Mój kierbud mówi żeby nie ruszać g@#$na bo śmierdzieć będzie, ale to to już musiałem o nim napisać. UWAŻACIE NA ZIĘTKA bo nie dość, że nieuczciwy i niesłowny to jezcze próbuje świnie podkładać jak się go wyrzuci. No to sobie ulżyłem No ja pier....... co za koleś. To wiele roby w przyszłym roku mieć nie będzie Co do stępli - w przyszłym tygodniu będą chyba zdejmowane nasze - ponad 300 3 metrowych wiec 250 będzie bez problemu. Ale nie wiem do kiedy możecie poczekać. Nasza ekipa ma cały ten tydzień wolny a strop był wylewany ponad tydzień temu więc pewnie od razu będą zdejmowane. Co do ceny jeżeli zdecydujecie sie poczekać to się dogadamy A i skąd macie taki niwelator laserowy ?????? Bo brzmi nieźle Dzięki, ale stemple już kupiłem. Jutro moi Panowie zaczynają deskować strop. Leją ostatnie nadproża, a tam gdzie już związało i jest wymurowane to będą deskować. Spieszą się bo chcą wylać strop do końca przyszłego tygodnia. Dzisiaj tak zasuwali, że nawet śnieżyca ich nie odstraszyła. A majster mówi, że taka pogoda jeszcze może być . Ja po godzinie przebywania na budowie nie mogłem kluczyków do stacyjki włożyć tak mi ręce zgrabiały. A niwelator (taki profesjonalny Hilti) to pożyczyłem od mojego kumpla, który używa tej maszynki na codzień w swojej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 03.11.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Kiełek sąsiedzie, byłem dzisiaj na włościach i widziałem jak walec ubija naszą drogę. Teraz jest już twarda i można po niej normalnie jeździć. Jak zawsze zrobilem troche zdjeć żeby miec kiedyś pamiątke jak tam bylo cicho i pusto. A to wstawiaj Waść foty na forum, będziemy śledzić postępy D wstawiania dobry serwerek: http://imageshack.us/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 03.11.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 http://img222.imageshack.us/my.php?image=pb023310rn4.jpgNie wiem czy dobrze to robie i czy będzie widoczne zdjęcie. Jak nie wyjdzie to moge Ci zdjecia na maila podesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 03.11.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 No pięknie . Ostatnio jak byłem to już mogłem dojechać do swojej działki. Ale nie było destruktu tylko jakiś podkład. Troju. Jeśli podajesz link to wklejaj jako url. http://img222.imageshack.us/my.php?image=pb023310rn4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 03.11.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Co do papiórków to wszystko zalatwił mi pan architekt ja tylko zaniosłem do gminy. Pozdrówki dla sąsiadów. Mógłbyś dać namiary na priv na tego architekta i skreślić parę słów jak się układała współpraca, koszty projektu itp? Szukam aktualnie architeka, który narysowałby moją chatkę i najlepiej zeby załatwiał sprawy w urzędzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.11.2006 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Wyobraźcie sobie , że mój wyrzucony wykonawca Ziętek nasłał inspekcję pracy na obecną moją ekipę. Na szczęście Pan Marek ma wszystko w porządku i obyło się bez większych kłopotów. No, takiego s@#$%^syna to ja dawno nie widziałem. Dodam jeszcze, że wszyscy ludzie współpracujący z nim (churtownie, wypożyczalnia, koparki) mają niepopłacone za swoje usługi nie tylko związane z moją budową. Mój kierbud mówi żeby nie ruszać g@#$na bo śmierdzieć będzie, ale to to już musiałem o nim napisać. UWAŻACIE NA ZIĘTKA bo nie dość, że nieuczciwy i niesłowny to jezcze próbuje świnie podkładać jak się go wyrzuci. No to sobie ulżyłem To widzę, że niezłe koty drzesz z Ziętkiem... Na prawdę współczuję, że do tego stopnia doszły kontakty... Bardzo przykre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.11.2006 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Witamy forumowiczów. Na początek dzięki za wszystkie pozytywne informacje o postępujacych budowach - jesteście żywym dowodem na to, że jednak się da (w co nie do końca wierzę...). Ponieważ zapewne będziem z forum korzystać, to się kurtuazyjnie przedstawimy No to najważniejsze pytanka to: 1. kto Ty i skąd Ty? Sylwia i Wojtek. Na razie z Tarchomina 2. stan rodzinny? 2+1 3. Dlaczego Białołęka? Idealne miejsce na dom. Zielono, lesiście, a jeszcze w granicach miasta, więc wszystkie miejskie udogodnienia. No i śfagry znalazły fajną działeczkę pod bliźniaczek. 4. Kiedy przeprowadzka/rozpoczęcie budowy? Rozpoczęcie wiosna 2007. Oczywiście jeżeli wreszcie znajdziemy jakąś ekipę! 5. no i numer konta oraz PIN. A co, ktoś chce nam spłacić debet? Bardzo proszę... Nawiasem mówiąc - jeżeli ktoś ma namiar na solidną ekipę na przyszły rok będziemy wdzięczni za namiary. Pozdrawiamy SiW Witamy nowego forumowicza w naszej grupie... Widzę, że kolega nadrobił zaległości i jako dobrze wychowany osobnik rozpoczął od ankiety.. Chwali się, że kolega poczytał i poznał zwyczaje nowoprzyjmowanych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 03.11.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 stasiek_ps poszło na priv mam nadzieje ze dojdzie bo się napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 03.11.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Niestety nie znam dobrej ekipy budolanej Pozdrawiam, KasiaR KasiaR - utrafiłaś sedno sprawy - ja też znam kilka ale dobrej chyba żadnej .... i z obserwacji widzę, że z miesiąca na miesiąc coraz gorzej .... Chwała Bogu, że ja juz kończę ... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thunderstuck 03.11.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Wyobraźcie sobie , że mój wyrzucony wykonawca Ziętek nasłał inspekcję pracy na obecną moją ekipę. Na szczęście Pan Marek ma wszystko w porządku i obyło się bez większych kłopotów. No, takiego s@#$%^syna to ja dawno nie widziałem. Dodam jeszcze, że wszyscy ludzie współpracujący z nim (churtownie, wypożyczalnia, koparki) mają niepopłacone za swoje usługi nie tylko związane z moją budową. Mój kierbud mówi żeby nie ruszać g@#$na bo śmierdzieć będzie, ale to to już musiałem o nim napisać. UWAŻACIE NA ZIĘTKA bo nie dość, że nieuczciwy i niesłowny to jezcze próbuje świnie podkładać jak się go wyrzuci. No to sobie ulżyłem No ja pier....... co za koleś. To wiele roby w przyszłym roku mieć nie będzie Co do stępli - w przyszłym tygodniu będą chyba zdejmowane nasze - ponad 300 3 metrowych wiec 250 będzie bez problemu. Ale nie wiem do kiedy możecie poczekać. Nasza ekipa ma cały ten tydzień wolny a strop był wylewany ponad tydzień temu więc pewnie od razu będą zdejmowane. Co do ceny jeżeli zdecydujecie sie poczekać to się dogadamy A i skąd macie taki niwelator laserowy ?????? Bo brzmi nieźle Dzięki, ale stemple już kupiłem. Jutro moi Panowie zaczynają deskować strop. Leją ostatnie nadproża, a tam gdzie już związało i jest wymurowane to będą deskować. Spieszą się bo chcą wylać strop do końca przyszłego tygodnia. Dzisiaj tak zasuwali, że nawet śnieżyca ich nie odstraszyła. A majster mówi, że taka pogoda jeszcze może być . Ja po godzinie przebywania na budowie nie mogłem kluczyków do stacyjki włożyć tak mi ręce zgrabiały. A niwelator (taki profesjonalny Hilti) to pożyczyłem od mojego kumpla, który używa tej maszynki na codzień w swojej pracy No to też może poszukamy takiego niwelatora. Otwory okiennie mierzyliśmy sami taką zwykłą miarką ale pionów nie sprawdzaliśmy . A z tą temperaturą na dworzu to panowie mają nieciekawie ładnie to nazywając. Nasi mieszkają jeszcze w takim starym baraku na budowie. Ciężka robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olidat 03.11.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Trochę nie zaglądałam, a tu tyle nowości. Nasza budowa posuwa się w tempie expresowym, nie nadążam normalnie . Drzewa usuwali w ostatnim tygodniu sierpnia, a od poniedziałku będą robić więźbę - drzewo już przywieźli. Co do nazw ulic - nie mam pojęcia jak nasza się nazywa, ale sąsiad już mieszka, więc muszę się dowiedzieć, bo pewnie na jakiejś ulicy mieszka.. Mam nadzieję, że nic z kaczkami. Strasznie podoba mi się nazwa ul Zmyślona, no cóż, już jest niedaleko. A co do ekip, to na razie nasza - odpukać - bezproblemowa, a nawet lepiej. Ale polecać będę jak skończą pierwszy etap czyli stan surowy otwarty. Mam nadzieję, że nie czeka mnie jakiś numerek.. Paweł i Renia - jakie piękne schody!! U mnie będą do bólu praktyczne, a wasze są po prostu piękne! Olida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ertevu 04.11.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Jestem na etapie poszukiwania ekipy na wiosnę. Stąd mam pytanie czy u kogoś z Was pracowali panowie z ekipy Biełuchy lub Świątka. ?.Jeżeli tak , prosiłbym o krótką ocenę na PRV lub mail . Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts