Willie 24.01.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Witamy!Ta Warszawa na Białołęce to bardziej jednak z nadania urzędniczego niż z historii, więc w pełni uprawnione twierdzenie że mieszkamy "pod miastem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.01.2005 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Witam, witam sąsiadów! Ja mam już domek w stanie surowym, w tej, jak to niektórzy mówią, gorszej części Białołęki, czyli okolice rzeczki Długiej. Ja też mam do lasu bliziutko-5min na piechotę. Widoki piękne, las, biegające szaraki, bażanty...i to w W-wie, kto by się spodziewał. Pozdrawiam gg A czemu gorszej? Bo co tam jest takiego złego? Szaraków i lasu w W-wie też pierwotnie nie spodziewałem się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 25.01.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 kze spotkałam się z takimi opiniami. Ale dla mnie jest to najpiękniejsze miejsce na ziemii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.01.2005 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 ggAle jakie to opinie były? Może coś przytoczysz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 25.01.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Po co sobie humor psuć - opinie jakie są takie są i nic na to nie poradzimy. Może wręcz dobrze bo tłoku nie ma - choć muszę powiedzieć że liczba samochodów przyrasta równo rok w rok na moście toruńskim... Ważne jak nam się tu mieszka. A jak widać nie narzekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.01.2005 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 To mówisz, że jest tłok na moscie grota? Duży? O której godzinie zazwyczaj? Jak polecasz jeździć? Bliżej 7, 7.30, czy 8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 25.01.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Idealnie jest wjeżdżać po 8,30. Niestety mogłem to robić w poprzedniej robocie, teraz wskakuję o 8 i swoje odstawam. Rano jest generalnie tłoczno od 7 z minutami (może do 7,15 jeszcze się udaje) Czyli TRAGIC HOURS wychodzi 7,15-8,30. Ale... jest jeszcze tzw korekcyjny współczynnik pogodowo-sezonowy. Pada: korek musi być 2 razy większy Mróz: korek sie zmniejsza IV kwartał roku - najgorszy okres w całym roku, korki są horrendalne Lato - marzenie - centrum w 15 minut! Wypadek - od razu jadę przez Bródno i Pragę.... Po nowym roku bardzo miłe 2 tygdonie były, w tym się popsuło i wczoraj i dziś juz swoje odstałem. Ale... i tak nie narzekam. W końcu siedzę w ciepłym samochodzie z radiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.01.2005 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 To polecasz most grota? A może most gdański? Myślałem też o łazienkowskim (dojazd grochowską). Próbowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 25.01.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Chyba przećwiczyłem wszystkie wygibasy.... w końcu jeżdzę tu już 5 lat I co ciekawe miałem okres chyba po 2 latach stania w korkach na toruńskim gdy stwierdziłem nevermore! i znalazłem alternatywną drogę: Bródno - rondo Żaby - Praga ratuszowa, koło ZOO - nad Wisłą do Świętokrzyskiego - To jest najpiękniejszy most w Wa-wie bo odkąd ruszył siekierkowski NIGDY się nie korkuje - serio. I jeżdziłem tak ze 2 lata, ale że jeżdzę do samiuśkiego centrum to zacząłem w końcu liczyć napalcach czy coś oszczędzam poza nerwami (bo tamtą trasą w zasadzie jadę cały czas ale tez wpadam w lokalne korki jak jest gorsza pogoda + więcej świateł i jednak nieco dłuższa) I wrociłem od paru miesięcy na toruński który ma ten plus że korek jest w miarę stabilny czyli wiem dokładnie ile czasu postoję a do tego jeśli korka nie ma to jestem naprawdę 2 razy szybciej - wszystkie inne trasy nie mają tak długiego kawałka bez świateł. Gdański używam w drodze powrotnej bo jednak korek poranny na toruńskim to nic w porównaniu z tym powrotnym.......... Łazienkowski - strasznie daleko, więc tylko jeśli praca jest gdzies tam to polecam też przez Pragę. no i tak... wiedza praktycznie stosowana. Pilnie śledzę doniesienia o północnym... i kciuki bolą od ściskania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.01.2005 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Ja aktualnie pracuję na Puławskiej, a firma przenosi się na Domaniewską... Tak więc, będe miał do wyboru chyba wszystkie mosty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 27.01.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Hej! Odebrałem warunki zabudowy i teraz mam mały zamet co dalej, bo ilość paragrafów do spełnienia na wniosku o pozwolenie na budowę nieco zabija. Ale jak mawiał Mały Rycerz wysadzając się w powietrze "nic to Baśka!" - biorę chwilę oddechu przed skokiem i jadę w góry żeby dzieci dokurować po 4 meisiącach jesiennego chorowania.... A po powrocie jazda bez trzymanki - walczę ze sobą i Małżonką czy startować na maxa teraz tj całośc bez przystanków czy jednak podzielić budowę na 2 i przezimować. Na razie dominuje opcja że nie ma co się zatrzymywać... aż sam za nas kciuki trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 27.01.2005 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Witam grupę . Aktualnie wykańczam już dom (i się ) w okolicy ul. Ostródzkiej. Do przyszłych budowniczych z Białołęki - skład budowlany MINOX - to nie najlepsza oferta. Zdecydowanie lepsze oferty maja w PSB (cześć materiałów kupowałem w PSB Kwapisz na ul. Bieżuńskiej) oraz w ZAKPOL-u w Nieporęcie. Niestety ufałem, że MINOX na kompleksowe zaopatrzenie budowy daje dobrą ofertę i "nieco" przepłaciłem . Zorientowałem się dopiero po tym, jak MINOX wyrolował mnie na tynku Knaufa i musiałem na szybko szukać gdzie indziej (w czasie największego zapotrzebowania na tynk Knaufa). Tynk kupiłem w ZAKPOL-u i wyszło, że bez rabatu kupiłem taniej, niż miałem kupić w MINOX z rabatem i przedpłatą!!! Pilnujcie się i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 28.01.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Kochani serdecznie zapraszamy na spotkanie grupy warszawskiej, które odbędzie się 6 lutego (niedziela) w pubie Lolek na Polach Mokotowskich. Spotykamy się o godz. 14:00. Hasło: domek. Serdecznie zapraszamy wszystkich forumowiczów z rodzinami. Psy też mile widziane. W Lolku od godziny 15 - organizowane są konkury i gry dla dzieci. opal ps. dajcie znać w grupie warszawskiej kto będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 28.01.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 WItam ZBYCHA! Ja tez przy Ostródzkiej, pewnie razem w korkach stoimy Korzystałem z Minoxa jak kończyłem poprzednie lokum (segment) ale po znajomości (sąsiada!) miałem całkiem dobre warunki. Tym niemniej bardzo cenna wskazówka. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 28.01.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 DO Maluszka! Niestety jako się rzekło właśnie wyjeżdżam w góry, ale może jakieś wrażenia wrzucicie potem na forum + KONIECZNIE jakieś zdjęcia wspólne! pozdrawiamps- wielkie dzięki jeszcze raz za geodetę - robi mi teraz mapki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 31.01.2005 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Witam grupę . Aktualnie wykańczam już dom (i się ) w okolicy ul. Ostródzkiej. Do przyszłych budowniczych z Białołęki - skład budowlany MINOX - to nie najlepsza oferta. Zdecydowanie lepsze oferty maja w PSB (cześć materiałów kupowałem w PSB Kwapisz na ul. Bieżuńskiej) oraz w ZAKPOL-u w Nieporęcie. Niestety ufałem, że MINOX na kompleksowe zaopatrzenie budowy daje dobrą ofertę i "nieco" przepłaciłem . Zorientowałem się dopiero po tym, jak MINOX wyrolował mnie na tynku Knaufa i musiałem na szybko szukać gdzie indziej (w czasie największego zapotrzebowania na tynk Knaufa). Tynk kupiłem w ZAKPOL-u i wyszło, że bez rabatu kupiłem taniej, niż miałem kupić w MINOX z rabatem i przedpłatą!!! Pilnujcie się i powodzenia! No cuż _ZBYCH_.. Myślę, że my wszyscy powinniśmy 3 razy spr cenę zanim wydamy chocby złotówkę... Taki to jest los budujących chyba, że posiada się fortunę Kulczyka.. W kazdym wypadku dzięki za namiary na dobre hurtownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURMAN 31.01.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Witam grupę białołęcką i przyłączam się do kółeczka różńcowegoja też chyba już ,,Ziomal ,, bo nieedaleko Fortu Piontek i też będzie mnieczekała kiedyś / chyba nie tak długo ??? / przprowadzka z Mokotowa zatem z przyjemnością się dołączam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 31.01.2005 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Witam grupę białołęcką i przyłączam się do kółeczka różńcowego ja też chyba już ,,Ziomal ,, bo nieedaleko Fortu Piontek i też będzie mnie czekała kiedyś / chyba nie tak długo ??? / przprowadzka z Mokotowa zatem z przyjemnością się dołączam Murman, czemu przenosisz się z Mokotowa na Tarchomin? Nie przerażają Cie mosty? Jestem ciekaw Twojej opini. Co Ciebie skłoniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURMAN 31.01.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 KZE !!!!!!! No a Powiedz czemu Ty z pięknego i spokojnego Milanówka uciekasz do 100-licy i do tego na sam koniec białołęcki ??????? Powiem Tobie coś !!!!! - mimo ,że obecnie zamieszkuję w dość fajnym miejscu Mokotowa t.j. okolice TV to zawsze marzyłem o swoim własnym kawałku podłogi / nota bene / kiedyś w zamierzchłej przeszłości ją miałem - a ponadto - mam dziedziczną działeczkę właśnie na Białołęcei to właśnie mnie do tego skłoniło.Czy mnie nie przerażają dojazdy do ,,Centruma,, - no jasne że jestemwkurzony jak ostani jeż , patrzę na nasze władze stołeczne i cuś mi się otwiera w kieszeni.ale mam pełną optymizmu małżowinkę , która mnie potrzymuje na duchua ponadto z tęsknotą wyglądam na Most Płn, który mam nadzieję gdzieś w moich okolicach ma się przebićNo cóż - przcież wcale nie jest lepiej wydostać się z Wawki na Raszyn/Piaseczno czy Mińsk Maz. w godzinach OO pzdrv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.02.2005 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 MURMAN byłem tylko ciekaw Twoich motywów. To co ja teraz odczuwam, to tzw. dysonans podecyzyjny. Taki stan wynika z tego, że ludzie starają się żyć w zgodzie z przekonaniami, systemem wartości i zachowaniami. Podejmując jakąś decyzję inne możliwości zostały odrzucone i chodzi oto, że jest takie coś jak koszt utraconych potencjalnych możliwości, który występuje po decyzji. Poza tym zauważ, że często ludzie lubią utwierdzać się w słuszności swoich decyzji, odczuć np. fan piłki nożnej po obejrzeniu meczu słucha wiadomości sportowych, czyta w necie i kupuje gazetę by poczytać o meczu. Przecież wynik zna, ale chce utwierdzić się, że inni też ogladali (i widzieli) ten sam mecz i mają takie same odczucia. Czemu przenoszę się z Milanówka? 1. Mieszkam w bloku, a chciałbym w domku a) tańszy jest koszt jednego m2 b) będę miał miejsce na grila i spotkania ze znajomymi c) będę miał hobby room, a tego nie miałbym w mieszkaniu itp 2. Coraz gorszy jest dojazd z Milanówka. W nocy np. pociągi nie jeżdzą. 3. Nic się nie dzieje w koło. Nie ma żadnego ośrodka sportowego. 4. Do tej pory do liceum, studia i praca były zawsze w W-wie, więc chciałbym miezkać w W-wie 5. Moja działka jest blisko (400-500m) od przystanku autobusowego (4 linie + nocny), więc zawsze dojadę. 6. Taxi kosztuje (w nocy) ok. 30-35pln 7. Będę miał domek w mieście (podoba mi się to bardziej niż pod miastem lub w miasteczku satelickim) Niestety mam świadomość, że z jednych korków przeniosę się w drugie i odległość do pracy nie będzie specjalnie krótsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts