Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich - ale sie watek rozrosl- chyba jest nas calkiem spora grupa??? ja sie powoli wprowadam - budowa zajela nam 1,5 roku. chyba swieta spedzimy na swoim. nawet mamy choinkę - piekny duzy swierk 7 m wysokości. no i wreszcie sie upije - nie bedzie stresu, nie bedzie ciagle nowych problemow i problemikow - slowem moze w koncu wroce do pracy- bo przez oststni rok musialem sobie zrobic wolne i robic za ekonoma na budowie.

oczywiscie na wiosne pewnie znowu sie zacznie- a to lampy, a to karnisze. a to rolety , klamki, drzwi, listy, kostka i takie tam - ale na razie precz z budową!!!!

a jak patrze na swoje podlogi to az sie ostatnio poplakalem ze wzruszenia.

Pozdrawiam tych co na morzu - trzeba byc wytwałym i cierpliwym. i jakby co to zapraszam sasiadów. :lol:

ps. czy ktos ma jakies zdjecia z satelity zeby sobie popatrzec na bialoleke?

tu jest program do ściągnięcia: http://earth.google.com/download-earth.html

i można cały świat zwiedzić za darmo :wink: :wink: :wink:

POZDRO.........

71kkk GRATULACJE z przeprowadzki i powodzenia :wink:

:wink: :wink: :wink: :D :D :D :wink: :wink: :wink: :D :D :D :wink: :wink: :wink: :D :D :D :wink: :wink: :wink:

CZEŚĆ

mam na imie VIKTORIA jestem dużą 51cm dziewczynką o dość sporej wadze 3750 urodziłam się wczoraj i TATUŚ z MAMUSIĄ namówił mnie bym się przedstawiła .

Od następnego roczku razem z rodzicami też będę budowała DOMEK,serdecznie pozdrawiam bliskich i dalekich sąsiadów w doli i niedoli budowlańca .

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://img184.imageshack.us/img184/7676/vikiwy1.th.jpg

Witam grupę,

co sądzicie o planowanej inwestycji polegającej na budowie potężnego kombinatu na Czajce wraz ze spalarnią, która będzie miała potężne zdolności przerobowe i będzie spalała większość osadu ze wszystkich oczyszczalni Mazowsza a także może i Polski?

Jaki jest sens tłoczyć ścieki z 75% Warszawy w jedno miejsce i budować do tego potężne kolektory (średnica 4m) przez środek Tarchomina wraz z komorami rozprężeń i przepompowniami.

Czy nie przeraża was ta wizja?

Na zachodzie wiedzą jak te problemy rozwiązywać, np. berlin ma kilka mniejszych oczyszczalni i jedną spalarnię z dala od miasta na terenach zdegradowanych. Dlaczego oni potrafia myśleć, a nasi włodarze mają wszystkich w d..pie.

Może byście chcieli przyłączyć się do protestu?

Zapraszam na

http://www.czajka-protest.org

Dbajmy o przyszłość i zdrowie naszych dzieci.

:wink: :wink: :wink: :D :D :D :wink: :wink: :wink: :D :D :D :wink: :wink: :wink: :D :D :D :wink: :wink: :wink:

CZEŚĆ

mam na imie VIKTORIA jestem dużą 51cm dziewczynką o dość sporej wadze 3750 urodziłam się wczoraj i TATUŚ z MAMUSIĄ namówił mnie bym się przedstawiła .

Od następnego roczku razem z rodzicami też będę budowała DOMEK,serdecznie pozdrawiam bliskich i dalekich sąsiadów w doli i niedoli budowlańca .

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No to WIELKIE GRATULACJE

No to ja też się pochwalę. Mamy już prawie :wink: zbudowany dom. Dzisiaj kierownik odebrał więźbę po poprawkach(cieślom się spieszyło na następną robotę i nie wstawili paru jętek). I zostało tylko wymurować z klinkieru dwa z trzech kominów nad połać dachu. Potrzebujemy 1-2 dni bez mrozu w przyszłym tygodniu na skończenie roboty. W każdym razie paln prawie został zrealizowany na ten rok. Miał być stan surowy otwarty. I odpoczynek ze dwa miesiące. A tak pod koniec stycznia dekarze, zaraz potem zamawiamy okna i dalej robota. Nie odpoczniemy za dużo od tej budowy :cry: .

No to ja też się pochwalę. Mamy już prawie :wink: zbudowany dom. Dzisiaj kierownik odebrał więźbę po poprawkach(cieślom się spieszyło na następną robotę i nie wstawili paru jętek). I zostało tylko wymurować z klinkieru dwa z trzech kominów nad połać dachu. Potrzebujemy 1-2 dni bez mrozu w przyszłym tygodniu na skończenie roboty. W każdym razie paln prawie został zrealizowany na ten rok. Miał być stan surowy otwarty. I odpoczynek ze dwa miesiące. A tak pod koniec stycznia dekarze, zaraz potem zamawiamy okna i dalej robota. Nie odpoczniemy za dużo od tej budowy :cry: .

No to super!!!

Co do murowania kominów - to pamiętajcie, że przy murowaniu klinkieru nie może padać (nawet mżawka niebezpieczna) - mogą wyjść wykwity. Potem komin należy osłonić - chyba na 24 godz., właśnie ze względu na możliwość zmoknięcia.

Paweł i Renia - Wspaniała wiadomość! Gratulacje!!!!

CZEŚĆ

Ogromne gratulacje dla rodziców!!! Ściskamy mocno Viktorię :lol: :lol: :lol:

Moniaa&Bogus&Ala

CZEŚĆ

Gratulacje Viktoria, Renia i Paweł! Dla całej Trójki!

CZEŚĆ

Gratulacje i niech rośnie :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :) szybko i pomaga :wink: :wink:

kurcze mała dostała ŻÓŁTACZKI ciągle śpi i wcale nie płacze . {czy to normalne ???????? }

mamusie podpowiedżcie coś :cry: :roll: :cry: :roll: :cry: :roll: :cry: :roll: :cry: :roll: :cry: :roll:http://www.gifownik.pl/gify_12/3d/9.gifhttp://www.gifownik.pl/gify_12/3d/57.gif

ach z tymi dziećmi :-? , jak płaczą żle jak śpią też żle :wink: :wink: , ale to kwestia charakteru no i jeszcze może dać w kość także cieszcie się i wysypiajcie - ach te nieprzespane noce :( :(. A propo żółtaczki ale o ile pamiętam to wiele ich przechodzi po porodzie. Takze nie martwcie się potem są większe problemy :wink: :-? :-? :wink: