Eugeniusz_ 19.01.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 nie wiem czy było ale może na podstawie doświadczenia, rozmów z budowlańcami polecicie jakąś ceramikę max, U-220, cegłe - będące na naszym warszawskim runku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 20.01.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Eugeniusz_my stawialiśmy z U-220 troche z Markowicze i Lewkowo a dlatego z 2 bo jednej zabrakło i szukaliśmy na gwałt jak by co to podjeć do KR ISOBUD w Michałowie Reginowie i tam popytaj o ceny innych cegieł [ powołaj się naPawła a cena napewno spadnie} kazik_1983poleciało na PRV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuka 20.01.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 maciejm - poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekg 20.01.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Ja też mam działeczkę na białołęce. Etap budowy to w tej chwili:1. Wybór projektu domu i adaptacja. Przed nami w najbliższych dwóch tygodniach.2. Złożony wniosek o podłączenie prądu.3. Dostałem wypis z miejscowego planu zagospodarowania i w przyszłym tygodniu składam wniosek o odrolnienie działki. Tak przy okazji to mam kilka pytań do kolegów sąsiadów.1. Myslałem, że wodę będę pobierał z własnej studni, ale w wypisie z miejscowego planu zagospodarowania terenu pisze, że cytuje "Pełne pokrycie zapotrzebowania na wodę z projektowanej miejskiej sieci wodociągowej." Czy to oznacza ze nie dadza zgody na studnie? 2. Gdzie dla białołęki składa się wniosek na podłączenie wody i gazu? Pozdrawiam i dzieki za informacje. Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 21.01.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 leszekg - woda i kanalizacja na placu Starynkiewicza 5 róg Nowogrodzkiej (http://www.mpwik.com.pl) , gaz w alejach Al. Jerozolimskie 146B niedaleko zachodniego (http://www.mzg.com.pl). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 21.01.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Witam, Ponieważ nieuchronnie zbliżamy się do wykończeniówki bardzo prosimy wszystkich o kontakty do sprawdzonych: - elektryków (instalacje wew.)- hydraulików (instalacje wew.)- fachowców od CO (grzejniki + podłogówka)- fachowców od miksokreta - tynkarzy wewnętrznych od tynku mechanicznego gipsowego pozdrawiam!Asia_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 22.01.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Renatka&Petronek gratulacje i trzymamy kciuki a fotki jeszcze troche za wielkie no ale czy to jakiś wielki problem JAKO ŻE STAN SUROWY OTWARTY UKOŃCZONY MOGE PODZIELIĆ SIĘ Z WAMI INFORMACJAMI O ZDOBYTYCH KONTAKTACH : - EKIPA do polecenia {szybko,solidnie,bez problemów} - KOPARKA 100/h. solidny i uczciwy - STUDNIA dobry fachowiec - KOMIN ceramiczny lub stalowy { namiary na tani } - STAL { trochę da się urwać } choć ciągle idzie w góre - BETON { mogę poradzić i zniechęcić } - PIASEK/ŻWIR { starają się szybko dowozić} - STROP z 1 ręki { dobry fachowiec } - HURTOWNIE { kilka a szczególnie jedną bo na moje imię dodatkowy RABACIK a kasa drogą nie chodzi } - KIEROWNIK BUDOWY - GEODETA co do dokładnych INF... to przesyłam na PRV.... POZDRO.......... a i jeszcze jedna sprawa, nasza - EKIPA - z chęcią przyjmie robote na okres zimowy w środku { WYKOŃCZENIÓWKA }INFO przesyłam na PRV..... KOPARKA 100/h. solidny i uczciwy Możecie dać namiary J Możecie przesłać? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 22.01.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Ja też mam działeczkę na białołęce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 22.01.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Ja też mam działeczkę na białołęce. Tak przy okazji to mam kilka pytań do kolegów sąsiadów. 1. Myslałem, że wodę będę pobierał z własnej studni, ale w wypisie z miejscowego planu zagospodarowania terenu pisze, że cytuje "Pełne pokrycie zapotrzebowania na wodę z projektowanej miejskiej sieci wodociągowej." Czy to oznacza ze nie dadza zgody na studnie? 2. Gdzie dla białołęki składa się wniosek na podłączenie wody i gazu? Pozdrawiam i dzieki za informacje. Leszek dadza zgode na studnie ja będę miała wodociąg + studnia (podlewanie kwiatków i na czas budowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 22.01.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Ja też mam działeczkę na białołęce. Tak przy okazji to mam kilka pytań do kolegów sąsiadów. 1. Myslałem, że wodę będę pobierał z własnej studni, ale w wypisie z miejscowego planu zagospodarowania terenu pisze, że cytuje "Pełne pokrycie zapotrzebowania na wodę z projektowanej miejskiej sieci wodociągowej." Czy to oznacza ze nie dadza zgody na studnie? 2. Gdzie dla białołęki składa się wniosek na podłączenie wody i gazu? Pozdrawiam i dzieki za informacje. Leszek dadza zgode na studnie ja będę miała wodociąg + studnia (podlewanie kwiatków i na czas budowy) To KTOŚ pyta o zgodę na studnię!?! większość znajomych wierciła bez PnB. I ja też tak zamierzam na wiosnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 22.01.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 my mieliśmy zapis że docelowo wpiecie do miejskich wodociągów a do tego czasu ujecie własne... zresztą ze ściekami jest bardzo podobnie - po wykonaniu należy ją nanieść na mapę z zachowaniem jakiś tam przepisów (odległosci od sąsiada, granic działki i ścieków lub oczyszczalni).pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 22.01.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 renatata BARDZO PROSZE POLECIAŁO NA PRV.......... POZDRO................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 22.01.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 pawel i renia dzięki wielkie EFKAkonewka oczywiście nie ma mowy o pozwoleniu(chyba, że o czymś nie wiem ) na projekcie zagospodarowania działki należy zaznaczyć studnie pzdr ps czy będzie to spotkanie o którym pisał KZE??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 22.01.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 mam pyt dot POŚ zastanawiam sie nad firma Nevexpol lub WID-BUD:-? .Jesli macie POŚ i doswiadczenie w tej kwestii proszę o rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 22.01.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 mam pyt dot POŚ zastanawiam sie nad firma Nevexpol lub WID-BUD:-? .Jesli macie POŚ i doswiadczenie w tej kwestii proszę o rade. Witam wszystkich w Nowym Roku . Gratuluję świeżo wydanych PnB, nowych domów i powiększonych rodzin. Mogę polecić firmę Wid-Bud. Użytkujemy już rok i nic się złego nie dzieje. Bakterie wsypuję tylko do kibelka raz na jakiś czas. Jeśli chodzi o wykonanie to tempo mieli błyskawiczne. Solidnie, szybko i załatwili wszystkie papierki w urzędzie dzielnicy. Cenowo porównywalnie do innych firm. Ktoś od nas z grupy też z nich korzystał. Z ekip, które u mnie robiły z czystym sumieniem mogę polecić tylko hydraulika, w/w Wid-Bud i firmę która kładła u nas kostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 22.01.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 pawel i renia dzięki wielkie EFKAkonewka oczywiście nie ma mowy o pozwoleniu(chyba, że o czymś nie wiem ) na projekcie zagospodarowania działki należy zaznaczyć studnie pzdr ps czy będzie to spotkanie o którym pisał KZE??? no tak. Ale słyszałam że czasem przyjeżdża radjesteta (może radiesteta?) i lata z wahadełkiem (raczej z wachadełkiem?) szukając "najlepszej opcji" i co jeśli się nie zgadza z planem zagospodarowania?! ojej! zmęcznie organizmu powoduje pewne wątpliwości ortograficzne a do słownika tak daaaleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 23.01.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 EFKAkonewka no tak to może magika należy wcześniej zawołać albo ewentualnie później zmienić w papierach. Broncio dzięki za odp. fakt, że WID-BUD zajmuje sie papierologia jest b.miłe, nie wiem co do eksploatacji przez dłuuuuuuugi czas jak to sie bedzie sprawdzało . Broncio przeslij prosze namiary dot tych godnych zaufania tzn hydraulika, firmę która kładła u nas kostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 23.01.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 mam pyt dot POŚ zastanawiam sie nad firma Nevexpol lub WID-BUD:-? .Jesli macie POŚ i doswiadczenie w tej kwestii proszę o rade. Witam wszystkich w Nowym Roku . Gratuluję świeżo wydanych PnB, nowych domów i powiększonych rodzin. Mogę polecić firmę Wid-Bud. Użytkujemy już rok i nic się złego nie dzieje. Bakterie wsypuję tylko do kibelka raz na jakiś czas. Jeśli chodzi o wykonanie to tempo mieli błyskawiczne. Solidnie, szybko i załatwili wszystkie papierki w urzędzie dzielnicy. Cenowo porównywalnie do innych firm. Ktoś od nas z grupy też z nich korzystał. Z ekip, które u mnie robiły z czystym sumieniem mogę polecić tylko hydraulika, w/w Wid-Bud i firmę która kładła u nas kostkę. Zgodzę się z Bronciem, u nas też wszystko z POS robił WID-BUD i wszystko było sprawnie i bez problemu - cenowo też byli konkurencyjni , co do doświadczeń zajmuję sie tym bardzo długo i mają użytkowników którzy eksploatują ich POS od wielu, wielu lat. - byli wiarygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 23.01.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 (...) Z ekip, które u mnie robiły z czystym sumieniem mogę polecić tylko hydraulika, w/w Wid-Bud i firmę która kładła u nas kostkę. Witaj Broncio, proszę o namiary na układajacych kostkę i hydraulika. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 23.01.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 EFKAkonewka nic nie przeszkadza aby złożyć zgłoszenie, bierzesz kopie mapy nanosisz , wypełniasz zgłoszenie czekasz 30 dni i spokojna głowa nikt się nie doczepi nigdy, ja zgłosiłem studnię kopaną na cele techniczne i urząd nie ma prawa teraz mieć uwag. Poszukuję projektanta instalacji wodno kanalizacyjnych, oraz gazu może macie kogoś do polecenia??? ups zapomniałbym złożyłem o PNB i podobno urząd ma do 65 dni bo potem dostają jakies kary , zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts