kris19 23.01.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 EFKAkonewka nic nie przeszkadza aby złożyć zgłoszenie, bierzesz kopie mapy nanosisz , wypełniasz zgłoszenie czekasz 30 dni i spokojna głowa nikt się nie doczepi nigdy, ja zgłosiłem studnię kopaną na cele techniczne i urząd nie ma prawa teraz mieć uwag. Poszukuję projektanta instalacji wodno kanalizacyjnych, oraz gazu może macie kogoś do polecenia??? ups zapomniałbym złożyłem o PNB i podobno urząd ma do 65 dni bo potem dostają jakies kary , zobaczymy. Namiary poszły na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 23.01.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 kris dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 24.01.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 EFKAkonewka nic nie przeszkadza aby złożyć zgłoszenie, bierzesz kopie mapy nanosisz , wypełniasz zgłoszenie czekasz 30 dni i spokojna głowa nikt się nie doczepi nigdy, ja zgłosiłem studnię kopaną na cele techniczne i urząd nie ma prawa teraz mieć uwag. Poszukuję projektanta instalacji wodno kanalizacyjnych, oraz gazu może macie kogoś do polecenia??? ups zapomniałbym złożyłem o PNB i podobno urząd ma do 65 dni bo potem dostają jakies kary , zobaczymy. no to czekamy razem na pozytywne PnB mam też pomysły zastępcze bo już nie chcę mieszkać na "włościach" (38m kw. ) brata a raczej bratowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuka 24.01.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Poszukuję namiarów na sprawdzoną hurtownię materiałów budowlanych (tzn. solidne materiały, tanio, etc... ) Podejrzewam, że już gdzieś w naszym wątku temat był poruszany, ale kurczę, soap opera się nam już leciutka zrobiła, albo i inny tasiemiec brazylijski i nie bardzo mam czas szukać... Jakby ktoś szepnął słówko na zadany temat - będę wdzięczna A tak w ogóle - zima Panie, zima!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 24.01.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 A tak w ogóle - zima Panie, zima!!! Ano zima! Namiary poszły na priv. A ja podnosze swoje pytanie ponownie: Czy ktoś zna w naszych okolicach firmę wykonującą eleganckie i niedrogie ogrodzenia? Szukam ciekawych rozwiązań i namiarów - zwłaszcza murowane słupki i drewniane (sztachetowe) przęsła. Wszystkich mających coś ciekawego w linkach lub notesach proszę o kontakt. z góry dziękuję i pozdrawiam, Zygul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 24.01.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Poszukuję namiarów na sprawdzoną hurtownię materiałów budowlanych (tzn. solidne materiały, tanio, etc... ) Podejrzewam, że już gdzieś w naszym wątku temat był poruszany, ale kurczę, soap opera się nam już leciutka zrobiła, albo i inny tasiemiec brazylijski i nie bardzo mam czas szukać... Jakby ktoś szepnął słówko na zadany temat - będę wdzięczna A tak w ogóle - zima Panie, zima!!! Proszę bardzo Składy budowlane Zakpol - 7724713 Budmar - 7848073 Isobud - 7743042 Domex - 7652916 Mańk - 6769862 Minox - 6144355 Dachmur - 7825415 Termix Jabłonna(ocieplenia)-7824922,7825172 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 24.01.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 W temacie składów budowlanych warto dodać: Aglo-Bud Nowy Dwór 602 195 554swego czasu byli bardzo konkurencyjni pod względem cenowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jld 24.01.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Wreszcie po roku załatwiania papierologii( kupno działki, warunki zabudowy, itd, itp) złożyłam w naszej dzielnicy białołeka pozwolenie na budowę.Ciekawa jestem ile teraz się czeka?jak ktoś ma świeże pzb to proszę o infoPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 24.01.2007 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Wreszcie po roku załatwiania papierologii( kupno działki, warunki zabudowy, itd, itp) złożyłam w naszej dzielnicy białołeka pozwolenie na budowę. Ciekawa jestem ile teraz się czeka? jak ktoś ma świeże pzb to proszę o info Pozdrawiam Min 30 dni max 65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 24.01.2007 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Wreszcie po roku załatwiania papierologii( kupno działki, warunki zabudowy, itd, itp) złożyłam w naszej dzielnicy białołeka pozwolenie na budowę. Ciekawa jestem ile teraz się czeka? jak ktoś ma świeże pzb to proszę o info Pozdrawiam jld witam w klubie zobacz wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 25.01.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 [Poszukuję projektanta instalacji wodno kanalizacyjnych, oraz gazu może macie kogoś do polecenia??? poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejm 25.01.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 UFF. Rozpoczynam walke o Pozwolenie na Budowę. Wnisek złożony teraz należy tylko mieć nadzieję, ze zdąże uprawomocnić decyzję, przed wejściem planu zagospodarowania dla tego terenu. A tak na marginesie , czy ktos z szanownych forumowiczów miał też taki przypadek? Teren nie ma planu miejscowego, otrzymałem warunki a w międzyczasie przystąpiono do sporzadzania projektu planu. Jak wiadomo gdyby zdążyli uchwalić plan wszystkie decyzje o warunkach zabudowy przestają obowiązywać, chyba ze ma sie juz prawomocną decyzje o pozwoleniu na budowę. Dla mnie osobiście zapisy w warunkach są dużo lepsze i mniej rygorystyczne niz te które bym otrzymał w ewentualnym wypisie z tworzonego planu. Czy aby jest ktoś kto również uczestniczy w tym wyścigu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 25.01.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Ależ dużo nowych forumowiczów się pojawiło! Zapowiada się kolejny ożywiony sezon budowlany. My wniosek o PnB złożyliśmy 25 maja a pozwolenie dostaliśmy 7 lipca. Broncio, czy ja mogę również prosić o namiary na hydraulika i układających kostkę? Do inwestujących w POS: Ile około kosztuje inwestycja w POS? Jakiego rzędu to są pieniądze (robocizna + materiały)? Co będzie jak gmina dociągnie kanalizację - czy trzeba porzucić POS i korzystać z kanalizy, czy można zostać przy swoim? Ależ mamy zimę! Tak się zrobiło biało i od razu straciłam ducha budowlanego - no bo przecież zima, nie? Zanim spadł śnieg rozpoczęliśmy batalię okienną. Ależ to jest wyższa matematyka..!! Wciąż nie wiemy na co się zdecydować - WK1+P2?, WK2+P4?, pasywne okna?, klamki z kluczami?, klamki robiące klik klik? od środka białe czy od środka orzechowe?..... Strasznie to pogmatwane. Ostatecznie chyba będziemy wybierać między Oknoplastem a Joczem, bo wydaje się, że to dobre firmy. Czy może macie jakieś doświadczenia w jakie wynalazki okienne warto inwestować? pozdrawiam! Asia_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 25.01.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 W końcu udało mi się stworzyć internetowy album naszej budowy. Niestety nie wiem jak bezpośrednio wlepić zdjęcie, więc podaję link: http://foto.onet.pl/bl9ty,dnwop40bn74n,6mkoq pozdrawiam!Asia_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 25.01.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Teraz mi się udało Oto nasz domek! http://foto0.m.onet.pl/_m/d76743633653ce6e6c6c7006cb9f6358,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 25.01.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Asia_w piękna ta wasza okolica GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 26.01.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 POS z WID-BUDU tobyło 5600-6000 pln ale to z przed roku więc może być nieaktualne, co do okien - umiarkowanie radzę . Jak P4 to naprewno i odpowiednie okucia (zawiasy/zamki dodatkowe jakieś 150 pln od otwieranego strzydła) pytanie czy chcesz żeby ci się dziecko niepokaleczyło w razie co, czy żeby złodziej się pomeczył??? (bo wejśc i tak wejdzie ) kalmki z kluczykiem - fajna sprawa szczególnie przy dziecku tylko trzeba gdzieś w jednym miejscu kluczyki trzymać Trochę upierdliwe jak masz nawyk wietrzenia) i pamiętać żeby je z okien wyjmować... - wszystko ma swoje plusy i minusy musicie sami wybrać... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 27.01.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 [Poszukuję projektanta instalacji wodno kanalizacyjnych, oraz gazu może macie kogoś do polecenia??? poszło na priv Renatata - Dziękuję bardzo nie mogłem się doszukać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.01.2007 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Ja będę miał POS Bioeko. ok. 7tyś.brutto. Właśnie pozytywnie mi zaopiniowano i czekam aż minie 30 dni.. Wtedy będe mógł rozpocząc budowę. Mój POS jest nietypowy, bo bezdrenażowy... Ale za to na prąd.. Okna mam Veka. Przydatny jest hamulec cierny. A poza tym w jak ktoś ma Veluxy to trzeba pamiętać ile ma się wzrostu by rączka nie była za wysoko.. To kiedy spotykamy się? Zaproponujcie jakieś konkretne daty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 27.01.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 To kiedy spotykamy się? Zaproponujcie jakieś konkretne daty... kze temat otwarty teraz ferie i pewnie sporo wyjeżdza na jakiś snieg, wystarczy slizgania na ulicach ale pierwsza niedziela po by wyszło ups dopiero 18 luty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts