katerhasser 11.04.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Na koniec spotkania zaproponowałem, by następnym razem obejrzeć nasze działki i stan zaawansowania budów... Jak Wasza opinia na ten temat? u mnie to można podziwiać stan zaawansowania zabadylenia i zakrzaczenia, ew. stan zaśmiecenia (flaszek po budowlańcach zza płotów co niemiara). No chyba, że spotkanie będzie na jesieni, to już coś się wymuruje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 11.04.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Znowu padam na pysk. Przerzuciłem dzisiaj 5 razy po 130 stempli. Porozgarniałem "trochę" gruzu Ale w końcu sie zaczęło . Ławy wykopane. Stal ma być przygotowana na jutro. Beton zamówiony na 15. Jeżeli chodzi o ogladanie działek i budowy to zapraszam wszystkich chętnych przez cały tydzień na wizje lokalną. A myślę że będzie warto, ponieważ buduję w systemie kształtek styropianowych. Także zapraszam wszystkich. Proszę tylko o wcześniejszy kontakt na priv w celu uzgodnienia daty i godziny. A na objazd działek jestem chętny. Potem możemy podskoczyć na działkę do moich rodziców na kiełbaski i coś mokrego Dla dzieciaków jest piaskownica, huśtawka i dużo terenu do biegania. Działka blisko bo na Płochocińskiej zaraz za mostem na Kanałku Żerańskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 11.04.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 _ZBYCH_ - t.z. Nowo-Wincentego, teraz jeczche sie nazywa Olszynki Grochowskiej - od skrzyżowania Głebockiej i trasy Toruńskiej z 1 km Głebocką a potem prawie równo na pólnoc. Niech sie trochę ociepli, do +17. U nas na razie tez nic nie ma do oglądania oprócz kretów (wyników działalności ), ale w czerwcu zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trionic 11.04.2005 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 witam wróce jeszcze do tematu odrolnienia na czym polega zdjecie słuzebności rolnej od odrolnienia dodam ,z e piierwsze załatwia sie na placu bankowym, a drugie na koszykowej ? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 12.04.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Witam, dzisiaj odebrałem pozwolenie na budowę. Bardzo miłe uczucie. W czerwcu startuję z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.04.2005 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Witam, dzisiaj odebrałem pozwolenie na budowę. Bardzo miłe uczucie. W czerwcu startuję z budową. Gratuluję! I dlatego nie było Cię na spotkaniu w sobotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 12.04.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Witam, dzisiaj odebrałem pozwolenie na budowę. Bardzo miłe uczucie. W czerwcu startuję z budową. Gratuluję! I dlatego nie było Cię na spotkaniu w sobotę? Dzięki, co do spotkania, to miałem wtedy kawalerskie mojego brata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 12.04.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Witam, dzisiaj odebrałem pozwolenie na budowę. Bardzo miłe uczucie. W czerwcu startuję z budową. Gratuluję! I dlatego nie było Cię na spotkaniu w sobotę? Dzięki, co do spotkania, to miałem wtedy kawalerskie mojego brata. Gratulacje!!! Ja ciągle czekam na mapę do celów projektowych - geodeta opóźnia się już chyba z 1,5 tygodnia Muszę z nim chyba pogadać na temat kar umownych .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.04.2005 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Witam, dzisiaj odebrałem pozwolenie na budowę. Bardzo miłe uczucie. W czerwcu startuję z budową. Gratuluję! I dlatego nie było Cię na spotkaniu w sobotę? Dzięki, co do spotkania, to miałem wtedy kawalerskie mojego brata. Noszkoda, że nie wpadłeś choć na chwilę... Byliśmy od 18 do ok.20... I znowu przepadła okazja poznania sąsiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 12.04.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Witam, dzisiaj odebrałem pozwolenie na budowę. Bardzo miłe uczucie. W czerwcu startuję z budową. Gratulacje! A powiedz ile czasu czekałeś i czy musiałeś coś donosić/wyjaśniać itp??? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 12.04.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Przypominam o spotkaniu! Rezerwacja zrobiona! 17 kwietnia (niedziela) bar Lolek - pod namiotem - tam gdzie zabawy dla dzieci godz. 14 hasło: MURATOR! Zapraszamy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 12.04.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Witam, dzisiaj odebrałem pozwolenie na budowę. Bardzo miłe uczucie. W czerwcu startuję z budową. Gratulacje! A powiedz ile czasu czekałeś i czy musiałeś coś donosić/wyjaśniać itp??? pzdr Dzięki Czekałem od 25.02.2005 do 12.04.2005, czyli niedużo zostało do ustawowych 65 dni. Wszystko było w porządku. Jedynie jakiś dopisek na oświadczeniu o prawie do dysponowania nieruchomością. Niby to nie wynika z formularza, ale kazali sobie dopisać na jakiej podstawie jest prawo, czyli datę i jakiś numer aktu notarialnego. Jednak podejrzewam, że było taki pretekst na odczepnego, żeby wykazać, że są jakieś problemy, bo starałem się dzwonić i męczyć regularnie co tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 13.04.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Ha! właśnie zadzwoniła pani z urzędu, że pozwolenie dla nas czeka, na nas i 31 zł. w znakach skarbowych. Termin mijałby im w piątek. Ale zdenerwowałem się wczoraj, bo zadzwonili do mnie, że już dane było szefowi do podpisu ale ten zauważył, że nie ma na mapce linii rozgraniczającej dla naszej działki. Faktycznie nie było, dlatego kazałem architektowi wziąć pod uwagę linię rozgraniczającą u sąsiada i przedłużyć ją analogicznie. W warunkach zabudowy jest mowa, że południowa część działki jest zarezerwowana pod drogę gminną. Nie jest tylko podane jaki ten kawałek jest duży. Sąsiedzi kupując działki dzielili jedną na dwie i wtedy, przy podziale od razu w gminie im ten pasek określili na 3 metry. Tak też ZE puscił kabel wzdłuz tej linii, czyli de facto na mojej działce, w pasie, z którym sie liczę, że go muszę oddać. Ale na mapkach linii nikt nie narysował... No i dawaj! szukaj z łapanki geodety, który szybko dosztukuje tę linię na mapkach do wniosku... Za 250 zeta się znajdzie tzn. znalazł (za miłym pośrednictwem pana z urzędu, którego prywatnie grzecznie o to poprosiłem) No to trzeba się brać za umowę z wykonawcą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.04.2005 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Ach ta nasza biurokracja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 13.04.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Ha! właśnie zadzwoniła pani z urzędu, że pozwolenie dla nas czeka, na nas i 31 zł. w znakach skarbowych. Termin mijałby im w piątek. Ale zdenerwowałem się wczoraj, bo zadzwonili do mnie, że już dane było szefowi do podpisu ale ten zauważył, że nie ma na mapce linii rozgraniczającej dla naszej działki. Faktycznie nie było, dlatego kazałem architektowi wziąć pod uwagę linię rozgraniczającą u sąsiada i przedłużyć ją analogicznie. W warunkach zabudowy jest mowa, że południowa część działki jest zarezerwowana pod drogę gminną. Nie jest tylko podane jaki ten kawałek jest duży. Sąsiedzi kupując działki dzielili jedną na dwie i wtedy, przy podziale od razu w gminie im ten pasek określili na 3 metry. Tak też ZE puscił kabel wzdłuz tej linii, czyli de facto na mojej działce, w pasie, z którym sie liczę, że go muszę oddać. Ale na mapkach linii nikt nie narysował... No i dawaj! szukaj z łapanki geodety, który szybko dosztukuje tę linię na mapkach do wniosku... Za 250 zeta się znajdzie tzn. znalazł (za miłym pośrednictwem pana z urzędu, którego prywatnie grzecznie o to poprosiłem) No to trzeba się brać za umowę z wykonawcą... Ważne, że masz PnB - gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURMAN 13.04.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 okazja !!! stęple 2,7 / 3 raz uzywane - tanio - moze Ktoś z sąsiadów się skusi ??? transport i załadunek oczywizda własny !!! wiecej infa na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 13.04.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Ha! właśnie zadzwoniła pani z urzędu, że pozwolenie dla nas czeka, na nas i 31 zł. w znakach skarbowych. Termin mijałby im w piątek. .. Gratuluję! Tradycyjnie zapytam - ile czekałeś? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 13.04.2005 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 15 lutego złożone było podanie...teraz muszę się bujnąć do urzędu z podaniem o pozwolenie na wycięcie brzozy za garażu i paru takich dziadowskich wyrośniętych samosiejek. Sąsiedzi penie jak zobaczą siekierę u mnie to od razu zadzwonią po straż miejską. Pytanie tylko, ile będę czekał na zezwolenie? Pani przez telefon zarezerwowała sobie 1 m-c, z zaznaczeniem, że może uda się szybciej.Wiecie, wizja lokalna itd... a przecież dla nich to rozrywka pojechać na spacer w ładny dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.04.2005 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Gratulacje katerhasser! Oby tak dalej, zabudujemy nasze okolice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 14.04.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Dostałem właśnie info, że moja mapka do celów projektowych jest GOTOWA i "czeka na odbiór" Roztapiam się z radości ale nie wiem czy geodecie też będzie tak radośnie jak mu potrącę za 2 tygodniowe opóźnienie. Kolejny kroczek we właściwym kierunku wykonaliśmy! Hurra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts