RenatkaPetronek 21.03.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Powodzenia dla wszystkich rozpoczynających w nowym sezonie budowlanym. A my mamy stan surowy zamknięty i zabity dechami(tzn tylko garaż). No to jadę rano przed pracą pooglądać. Staję przed domem. Podziwiam i ... niestety nie wziąłem kluczy do domu . No i postałem jak ten blondyn przed domem, zdjąłem naklejki informacyjne z szyb(bo była rosa i fajnie schodziły) i pojechałem do pracy. Teraz już wiem. Nowy dom MA KLUCZE i trzeba je ze sobą wozić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 22.03.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 widziałam, że niektórzy przed docelowym ogrodzeniem robią prowizoryczne na czas budowy z gorszej siatki. Czy ktoś nie chciałby odsprzedać takiego ogrodzenia? słupki bądź pale też mnie interesują Kamila Jeżeli jesteś zainteresowany to mam bramę dwuskrzydłową , kilkanaście słupków i ok 15 metrów siatki. Właśnie jestem na ukończeniu parkanu z desek. W moim przypadku trzy strony ogrodzenia zrobiłem na gotowo(siatka) , natomiast front prowizorka. może ktos jeszcze ma na zbyciu takie ogrodzenie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 22.03.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 No to teraz czujemy, że jesteśmy budowlańcami. Od poniedziałku rusza budowa i cały zamęt. Najlepsze jest to że na 30 marca mam termin porodu a tu nie ma czasu na takie rzeczy... może by przelożyć o jakiś mesąc lub dwa pozdrawiam wszystkich którzy już pomogli tych którzy jeszcze pomogą Kamila "na wszystkich frontach" życzę powodzenia no i cóż i ja się pochwalę ,ruszam w poniedziałek tj 26 a 24 wyjezdżam na tydzien- wyjazd 2 m-ce temu załatwiłam. Jestem przerazona, że wszystko sie zbiegło w czasie , co to będzie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śpioch 22.03.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 > no i cóż i ja się pochwalę ,ruszam w poniedziałek tj 26 a 24 wyjezdżam na > tydzien- wyjazd 2 m-ce temu załatwiłam. Jestem przerazona, że wszystko > sie zbiegło w czasie, co to będzie .... Proponuję dać wykonawcy dokładne dyspozycje jak te pierwsze prace mają być zrobione, tzn. np: - humus zebrać do żółtego piachu; w którym miejscu złożyć pryzmę - działka niech będzie wytyczona od jakiegoś punktu stałego w okolicy - zatwierdzić osobiście rzędną podłogi parteru (i co za tym idzie pochyłość przyszłego podjazdu i chodnika - pamiętając że droga docelowa będzie wyżej, oraz różnicę poziomów tarasu i gruntu) - jeżeli ławy wylewane do gruntu to na folię - wymaganie przekazania certyfikatu na beton - potwierdzić wymaganą klasę betonu i szczegóły zbrojenia - potwierdzić że wymagasz ścisłej zgodności z projektem - zastanowić się czy robisz uziom fundamentowy - inne zalecenia np. Muratora Inaczej po przyjeździe ewentualnie zobaczysz że sprawy poszły w kierunku najprostszym z punktu widzenia wykonawcy . Ja jestem na etapie fundamentów i przekonałem się ze nie ma to jak pilnowanie, upieranie się i wcześniejsze uzgadnianie szczegółów wykonania najbliższych prac . Wydaje mi się że podczas stanu surowego tak szczegółowo będzie przynajmniej do czasu zakończenia izolacji fundamentu. Pozdrawiam wszystkich z naszej grupy forumowej - prawdopodobnie najbardziej odważnych ludzi na Białołęce. ---------- Viva la Białołęka Zielona Białołęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 22.03.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Pozdrawiam wszystkich z naszej grupy forumowej - prawdopodobnie najbardziej odważnych ludzi na Białołęce. Masz śpioch piątkę za ten tekst!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 22.03.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 kris19 jak dla mnie to jesteś debest Nie no ale poważnie dobra oferta czy za drogo ? Styropian z oferty ma parametry lepsze niż termoorganika gold Pozdrawiam no bardziej chodziło mi o to że stajesz się użyteczną kopalnią wiedzy tak trzymać i brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 22.03.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 kris19 jak dla mnie to jesteś debest Nie no ale poważnie dobra oferta czy za drogo ? Styropian z oferty ma parametry lepsze niż termoorganika gold Pozdrawiam no bardziej chodziło mi o to że stajesz się użyteczną kopalnią wiedzy tak trzymać i brawo SUPER DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 22.03.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Wieści z placu boju: Dziś odwiedziłem parę miejsc: ISOBUD w Michałów Reginów- przesympatyczny kierownik, dostałem wycenę za wełnę UNI MATA 200 mm i 50 mm Cena jest dobra i trzeba troszkę poczekać Warto tam pojechać TOP DACH (na granicy z Legionowem) ul. Zegrzyńska 17 tel : (22) 784-72-36 tel : 774-97-99 fax : 767-21-86 Emial: [email protected] Zleciłem wycenę na BRASSA i RUPPA. Miła obsługa no bez problemu na 7% nawet jeżeli mam swojego dekarza Czułem się znacznie lepiej jak w DACH MURZE Czekam na wycenę od nich i kilku innych Kolejny etap Betoniarnia przy ulicy CZAJKI 2 Kierownik tzw swój chłop Myślę że ceny są do mocnej negocjacji Mają wszystkie betony jakie są produkowane w Polsce I ten który mnie najbardziej interesuje z włóknami - idzie na szlichtę bez potrzeby układania siatki zbrojeniowej Aha bloczki w ciągłej sprzedaży Namiary na kiera na priv Minox prośba o wycenę wełny no i zostanie mi 700 zł w kieszeni chyba że URSA jest dużo gorsza od ISOVERA Po powrocie zamówiłem styropian u p. Sikory Żadna hurtownia nie dała mi lepszej ceny nawet za gorszy jakościowo produkt Ale decyzja należy do Was ja już mam spokój w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 22.03.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Wieści z placu boju: Minox prośba o wycenę wełny no i zostanie mi 700 zł w kieszeni chyba że URSA jest dużo gorsza od ISOVERA Sprawdź ofertę cenową na wełnę u Olsena z forum. Różnica między ceną u niego a w Minoxie sięgała 20%. Ja słyszałam więcej plusów o Isoverze, a cena zbliżona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzywczyki 22.03.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 jak zwykle pilna sprawa, tym razem w postaci baraku lub innego pomieszczenia ktore można przemieścić na działkę. Ma służyć jako przechowalnia narzedzi, więc obojętne z czego będzie wykonane, ważne żeby można było zamknąć. Może ktoś ma na zbyciu za rozsądną cenę. Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 22.03.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 > no i cóż i ja się pochwalę ,ruszam w poniedziałek tj 26 a 24 wyjezdżam na > tydzien- wyjazd 2 m-ce temu załatwiłam. Jestem przerazona, że wszystko > sie zbiegło w czasie, co to będzie .... Proponuję dać wykonawcy dokładne dyspozycje jak te pierwsze prace mają być zrobione, tzn. np: - humus zebrać do żółtego piachu; w którym miejscu złożyć pryzmę - działka niech będzie wytyczona od jakiegoś punktu stałego w okolicy - zatwierdzić osobiście rzędną podłogi parteru (i co za tym idzie pochyłość przyszłego podjazdu i chodnika - pamiętając że droga docelowa będzie wyżej, oraz różnicę poziomów tarasu i gruntu) - jeżeli ławy wylewane do gruntu to na folię - wymaganie przekazania certyfikatu na beton - potwierdzić wymaganą klasę betonu i szczegóły zbrojenia - potwierdzić że wymagasz ścisłej zgodności z projektem - zastanowić się czy robisz uziom fundamentowy - inne zalecenia np. Muratora Inaczej po przyjeździe ewentualnie zobaczysz że sprawy poszły w kierunku najprostszym z punktu widzenia wykonawcy . Ja jestem na etapie fundamentów i przekonałem się ze nie ma to jak pilnowanie, upieranie się i wcześniejsze uzgadnianie szczegółów wykonania najbliższych prac . Wydaje mi się że podczas stanu surowego tak szczegółowo będzie przynajmniej do czasu zakończenia izolacji fundamentu. Pozdrawiam wszystkich z naszej grupy forumowej - prawdopodobnie najbardziej odważnych ludzi na Białołęce. oj zobaczymy, dzieki za rady... ---------- Viva la Białołęka Zielona Białołęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 22.03.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Wieści z placu boju: Minox prośba o wycenę wełny no i zostanie mi 700 zł w kieszeni chyba że URSA jest dużo gorsza od ISOVERA Sprawdź ofertę cenową na wełnę u Olsena z forum. Różnica między ceną u niego a w Minoxie sięgała 20%. Ja słyszałam więcej plusów o Isoverze, a cena zbliżona. Tak tylko że OLSEN zamilkł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 22.03.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 jak zwykle pilna sprawa, tym razem w postaci baraku lub innego pomieszczenia ktore można przemieścić na działkę. Ma służyć jako przechowalnia narzedzi, więc obojętne z czego będzie wykonane, ważne żeby można było zamknąć. Może ktoś ma na zbyciu za rozsądną cenę. Kamila nie jestem pewna ale chyba na ul Białołęckiej widziałam ''sprzedam barak'' od strony Bródna jadąc po prawej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 22.03.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Wieści z placu boju: Dziś odwiedziłem parę miejsc: ISOBUD w Michałów Reginów- przesympatyczny kierownik, dostałem wycenę za wełnę UNI MATA 200 mm i 50 mm Cena jest dobra i trzeba troszkę poczekać Warto tam pojechać TOP DACH (na granicy z Legionowem) ul. Zegrzyńska 17 tel : (22) 784-72-36 tel : 774-97-99 fax : 767-21-86 Emial: [email protected] Zleciłem wycenę na BRASSA i RUPPA. Miła obsługa no bez problemu na 7% nawet jeżeli mam swojego dekarza Czułem się znacznie lepiej jak w DACH MURZE Czekam na wycenę od nich i kilku innych Kolejny etap Betoniarnia przy ulicy CZAJKI 2 Kierownik tzw swój chłop Myślę że ceny są do mocnej negocjacji Mają wszystkie betony jakie są produkowane w Polsce I ten który mnie najbardziej interesuje z włóknami - idzie na szlichtę bez potrzeby układania siatki zbrojeniowej Aha bloczki w ciągłej sprzedaży Namiary na kiera na priv Minox prośba o wycenę wełny no i zostanie mi 700 zł w kieszeni chyba że URSA jest dużo gorsza od ISOVERA Po powrocie zamówiłem styropian u p. Sikory Żadna hurtownia nie dała mi lepszej ceny nawet za gorszy jakościowo produkt Ale decyzja należy do Was ja już mam spokój w tym temacie kris prześlesz mi namiary na betoniarnie co do dachu Dachplus w Józefowie przyzwoite rabaty daje 7896850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 22.03.2007 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam Szukam wykonawcy do ogrodzenia na Białołęce. Potrzebuję podmurówkę prefabrykowaną + słupki i poprzeczki + sztachety (jednostronnie). Znacie jakąś sprawną brygadę? Bardzo proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzywczyki 23.03.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 to nie koniec moich poszukiwań. może deski ma ktoś na zbyciu?Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 23.03.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 kris prześlesz mi namiary na betoniarnie co do dachu Dachplus w Józefowie przyzwoite rabaty daje 7896850 POLECIAŁO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejm 23.03.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 kris poprosze równiez namiary na betoniarnię. Może ktoś ma do sprzedania lub wynajęcia jakieś ogrodzenie tymczasowe placu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 23.03.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 mam PNB czyli zielone światło do dalszych działań. :) hm no i teraz się zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 23.03.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Podobno bardzo dobrym dostawcą betonu jest BUDET z Legionowa rozsądne ceny no i zabierają resztę. Oczywiście jakość ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts