Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

budet ma po 208 netto pompa powyżej 20 m 450 zł netto. zamówienie co najmniej 2 dni wcześniej musi być złożone i zapłacone. U mojej panii płaci się na budowie przy ostatniej gruszce

to proszę o namiary no i z jakiej betoniarni :wink:

Sprawdzaliście po ile mają teraz beton w Aglo-Bud w Nowym Dworze?

Swego czasu mieli najlepsze ceny więc może teraz też są konkurencyjni.

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A w którym to dokładnie rejonie?

Chodzi o ulice Marcina z Wrocimowic na polnoc.

A to nie tam JW Dev. buduje Osadę Wiślaną?

Była tam swojego czasu afera, gdyż to tereny lęgowe dzikich kaczek i były pod ochroną, jednak kto smaruje ten dostaje pozwolenie na budowę. Ciekawe czy to oni dalej wykupują tereny pod budowę.

Ciężko będzie walczyć z tą firmą, bo udziałowcami są obecni i byli politycy więc mają mocne "wsparcie" dla swoich planów.

Z naszego podwórka to słyszałam o ogłoszeniu sprzedaży działki budowlanej (ponad 700m^2) na Nowodworach:cena metra^2 - 1100zł. :o :o :o

Witam wszystkich bardzo serdecznie

Czytuje wasze forum od jakiegoś czasu , pisze natomiast po raz pierwszy

Bardzo chciałbym rozpocząć budowę w tym sezonie , ale moi wykonawcy sie rozmyli i zostałem z niczym. Budowa oczywiście na Białołęce , wiec moze macie jakieś kontakty do ekip, niedrogich , solidnych i mało pijących :) ??

pozdrawiam

Pawel

Witam wszystkich bardzo serdecznie

Czytuje wasze forum od jakiegoś czasu , pisze natomiast po raz pierwszy

Bardzo chciałbym rozpocząć budowę w tym sezonie , ale moi wykonawcy sie rozmyli i zostałem z niczym. Budowa oczywiście na Białołęce , wiec moze macie jakieś kontakty do ekip, niedrogich , solidnych i mało pijących :) ??

pozdrawiam

Pawel

Przesyłam namiary na wykonawców

1. Przyłącza:

- gazowe Pan Piątek 604 051 877

- wodociągowe Pan Kulesza 504 220 985, współpracuje z projektantką przyłączy p. Barbara Tomaszczyk 602 361 978

- elektryczne 510 209 051

2. Geodeta

- Marcin Wierzchoń 607 156 380

- Pan Kuba Kwerko 601 812 084

Obaj panowie są z firmy MK GEO USŁUGI GEODEZJNE (współpracuje z firmą NASIŁOWSKI), projekty wykonuje dla nich p. Maciej Chrestowski 602 720 088

Budowa

1. Grzegorz Kramek - podobno niezły ale zaczął się ostatnio sporo cenić

604-401-916

2. Wacław Łupiński - jak wyżej - tylko bardzo rozsądny cenowo, miejscowy - z

Marek - tak naprawdę gdybym miał polecać w ciemno to właśnie jego

0-22-771-27-00 po godz. 19,00

3. Murarz (firma) – od zera do stanu surowego z więźbą dachową, kontakty z hurtowniami 502 31 88 31.

4. Pan Teska dużo budował na Białołęce 602-47-29-68

5. Namiary na ekipę posiada również człowiek od przyłączy elektrycznych

6. 0601-807-353 Dariusz Radziewicz

7. Wiesiek Sikorski 604 213 101

Wszystkie namiary pochodzą od innych forumowiczów.

Dodatkowo warto przejechać się po okolicznych budowach i zapytać majstrów lub właścicieli.

Pozdrawiam i powodzenia

Pawel321 ciężkie zadanie przed Tobą ale życzę powodzenia. Wszystkie ekipy polecane na forum mają duże wzięcie.

Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z hurtownią budowlaną MARKBUD z Ostródzkiej 170?? Mam zamiar zamówić u nich trochę towaru.

ostatnio z przymusu kupowałam tam stal - najdrożej w okolicy!

mała ciekawostka na temat cen.

rano udało mi się znaleźć w jednej z hurtowni gazobeton to jak na owe czasy po przyzwoitej cenie bo po 10,90 na za tydzień. Niestety po 12 jak przyjechałam złożyć zamówienie kosztował 11,90. Pan wytłumaczył, że takie czasy i do 12 sprzedawali taniej. Może by tak w w całym kraju skrzyknąć wszystkich budujących i zrobić jakiś strajk :evil:

A nam się wczoraj na działce spychacz zakopał po osie przy ściąganiu humusu. (Pod humusem jest warstwa potwornie mokrej gliny!) Koszmar! Wykopał się z wielkim trudem, ale mamy teraz na samym środku działki potężne gliniaste bajoro, bo przy tym wykopywaniu zapierał się łychą.

Kierbud ma się zjawić na tygodniu i ocenić sytuację... Czy ktoś z Was miał podobne problemy?

Swan i s-ka

Witam

Gdzie tanio mozna kupić siatkę leśną do tymczasowego ogrodzenia dzialki.

Potrzebuje 40 - 50 mb

Może ktoś ma na zbyciu?

No i pytanie gdzie mozna sensownie kupić słupki i siatkę powlekaną na ogrodzenie ?

Potrzebny namiar na wykonawcę elmentów metalowych : brama, furtka i przesła ogrodzeniowe

Pozdrawiam

Kris,

Siatkę leśną na jesieni najlepiej było kupić w Castoramie za ok 200 pln - 50 m. Siatkę ocynkowaną na ogrodzenie docelowe z sąsiadem oraz słupki najtaniej znalazłam w Markach na Piłsudskiego mniej więcej na środku Marek (ja szukałam bardzo grubej siatki oraz bardzo grubych słupków).

Szukam ekipy do ocieplenia poddasza. Ratunku... Ile to może kosztować z materiałem? Czy ktoś zna ekipę? W końcu sama będę musiała to zrobić :roll: tylko że wełna kłuje...

pozdrawiam!

Asia_w

Witam

Gdzie tanio mozna kupić siatkę leśną do tymczasowego ogrodzenia dzialki.

Potrzebuje 40 - 50 mb

Może ktoś ma na zbyciu?

No i pytanie gdzie mozna sensownie kupić słupki i siatkę powlekaną na ogrodzenie ?

Potrzebny namiar na wykonawcę elmentów metalowych : brama, furtka i przesła ogrodzeniowe

Pozdrawiam

Własnie jest promocja na siatkę tymczasową w Castoramie (coś ok. 135 zł za 50m).