Jacek69 18.04.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Panowie, Wiedziałem, że można na Was liczyć - mucias gracias!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.04.2005 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 U mnie przyłacza mediów (prąd, woda i gaz) robi agent z agencji. My mamy tylko zapłacić kasę. Tak więc chyba nie pomogę w tej sprawie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 18.04.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Tez mam problem z geodetą Mapki zrobil z tygodniowym opóżnieniem (OK, były swięta), ale dzis w wodociągach powiedzieli że nie wydadzą warunkówz z taką mapką bo niema na niej ulicy z przyłączami. On chyba nie pierwszą mapkę robił (polecony z Forum), chyba musi wiedziec! a jak daleko od twojej działki jest ta ulica? u mnie to jakieś 300 m. i w wodociągach robili też problem, ale w końcu w podaniu opisaliśmy, że ulica taka a taka w tę stronę ---> 300m. I tak wiadomo, że za daleko... a oni mają swoje odpowiednie mapy, tylko chodzi o to, że trzeba wykazać odrobinę dobrej woli, żeby zlokalizować sobie daną działkę z mapy bez jakiejś główniejszej ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mic 18.04.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Dla mnie tez projekt wody robil Irek Nowak. Do wykonania tez polecal Nasilowskiego, ale w ostatecznosci zrobila mi ekipa ktora robila wodociag w ulicy (wyszlo troche taniej i znacznie szybciej, bo mieli znajomosci w wodociagach). wspominałem już że moje przyłącza b. sprawnie zrobiła mi firma z Zielonki (STD Nosiłowski), projekty robił białołęcki sąsiad Irek Nowak (Instal Projekt) 0601/283 809 Miałem podać dokładnie tych samych ludzi co api Dodam tylko że jesteśmy po wstępnych rozmowach z projektantem p. Krupa. Telefony: 675-54-77, 503-432-675. Zażyczył sobie troche mniej pieniędzy niż Nowak. Natomiast wykonawce poleca tego samego . Wygląda na to że pan Nasiłowski jest monopolistą na Białołęce. A robi bardzo dobrze. Okazało się niedawno, że parę lat temu podłączał wodę u moich teściów. Szybko sprawnie i solidnie. Tylko nie chce rozmawiać o kosztach przyłącza bez obejrzenia projektu. api szkoda że wcześniej nie napisałeś, że będziesz potrzebował ciągnika. Miałbyś duzo taniej. Jak nie teść to któryś sąsiad. Teść brał po 50zł za taką robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
api 18.04.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Bronciotemat ciągnika nadal jest dla mnie aktualny, (wyślę na priva) ten który wstępnie przeorał kultywatorem, obraził się przestroga dla wszystkich - cenę ustala się przed usługąbo potem może być tak jak u mnie, to co jest warte max 50zł, wykonawca życzy sobie 500 STD Nosiłowski sam sprawnie załatwia "papierologię" i odbiory gazu, wody i kanalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 18.04.2005 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 A czy jakis telefon do STD Nasiłowski mozecie podrzucić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
api 18.04.2005 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 STD Nosiłowski Zielonka Poniatowskiego 63H tel.022/771 83 60firma jest w Zielonce przy trasie z Zacisza do Wołomina na tyłach składu ze stalą "STALKO" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 19.04.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 STD Nosiłowski Zielonka Poniatowskiego 63H tel.022/771 83 60 firma jest w Zielonce przy trasie z Zacisza do Wołomina na tyłach składu ze stalą "STALKO" Wielkie dzięki api J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
api 19.04.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Info dla tych którzy są na etapie projektu lub stanu surowego konsultujcie z projektantem przyłącza wodociągu, miejsce usytuowania urządzenia pomiarowego, potem może okazać się że miejsce które wybrał instalatoe jest niewłaściwe i wodociągi każą wam zrobi studnię do umieszczenia w niej wodomierza - znacznie więcej roboty i koszt,rura do przyłącza, to (w MPWiK Warszawa) "50" andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 19.04.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Dzieki za info, ale o co chodzi z tą studnią do wodomierza? ?? Jesli wodociąg jest miejski to chyba nie ma takiej potrzeby? Info dla tych którzy są na etapie projektu lub stanu surowego konsultujcie z projektantem przyłącza wodociągu, miejsce usytuowania urządzenia pomiarowego, potem może okazać się że miejsce które wybrał instalatoe jest niewłaściwe i wodociągi każą wam zrobi studnię do umieszczenia w niej wodomierza - znacznie więcej roboty i koszt, rura do przyłącza, to (w MPWiK Warszawa) "50" andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 19.04.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 No właśnie , o co tu chodzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
api 19.04.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Przyłącze wodociągowe od nitki w ulicy do urządzenia pomiarowegojest w gesti MPWiK, wszelkie uszkodzenia powstałe na tym odcinku naprawiają wodociągi, stąd jest wymóg by wodomiar był umiejscowiony jak najbliżej ogrodzenia tj. za najbliższą ścianą w budynku, jeśli jest to niemożliwe trzeba robić studnię (z kręgów) dla wodomierza (tak jest u moich trzech sąsiadów, ja mam urządzenie pomiarowe na ścianie w garażu), nie jestem pewien czy brana jest pod uwagę również odległóść od nitki w ulicy do domu (to też może być wymóg studni);konsultujcie to ze swoimi projektantami (wykonawcami) przyłączy,wskażą optymalne rozwiązaniepozdrawiamandrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 19.04.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 api Dzięki za wykładnię - człowiek stale się uczy - muszę to zapamiętać do rozmów z projektantem przyłączy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 19.04.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 A, chciałem Wam tylko powiedzić, że od dziś zakładam fanklub Pani Pisarek z naszego ukochanego UG. Ona jest warta conajmniej tyle złota ile sama waży (ale nie każcie mi płacić - muszę oszczędzać na budowę ) pzdr J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
api 19.04.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Info dla Ostródzkiej i okolicZałatwiając w Urzędzie Białołęckim papiery na "swoją" uliczną nitkę wodociągu, dowiedziałem się iż w roku przyszłym będzie budowana nitka kanalizacyjna w Ostródzkiej na odcinku od Wikinga do Juranda ze Spychowa, czyli okolice Ostródzkiej mają szansę na "cywilizację" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 19.04.2005 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Info dla Ostródzkiej i okolic Załatwiając w Urzędzie Białołęckim papiery na "swoją" uliczną nitkę wodociągu, dowiedziałem się iż w roku przyszłym będzie budowana nitka kanalizacyjna w Ostródzkiej na odcinku od Wikinga do Juranda ze Spychowa, czyli okolice Ostródzkiej mają szansę na "cywilizację" To gratuluję!! Niestety ul.Sprawna nie jest taka cywilizowana.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
api 19.04.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Nie chwalmy dnia przed zachodem(ja do Ostródzkiej mam ok. 400m) Jeśli miasto uraczy nas powiększeniem oczyszczalni Czajki,to Białołęka na otarcie łez ma "podobno" dostać kanalizację (priorytet),ale nic za darmo: rozbudowana oczyszczalnia + spalarnia osadów przy oczyszczalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 19.04.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 no właśnie! w niedzielę bylismy ze znajomymi w "Dzikim Zakątku" (dawniej po prostu "Dzik") w Choszczówce. Byli tam ludzie zbierający podpisy pod sprzeciwem dot. tej załej rozbudowy czyszczalni, budowy spalarni itd. powstał podobno jakiś komitet społeczny...Przeczytałem ich ulotkę i jeśli to prawda co tam napisali, to ładnie załadują całą okolicę całym tym syfem. Nieźle to sobie wykombinowali - skumulować wsio w jednym miejscu! A niech sobie tę spalarnię kurde na Wilanowie budują! Jeszcze dojdzie do tego, że będą importowac z zewnątrz śmieci do spalenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 19.04.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Powiedzcie mi kiedy uzgadnialiście projekty przyłączy w ZUD: przed uzyskaniem Pozwolenia na Budowę czy też po ? Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
api 20.04.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Uzgodnienia ZUD-owskie załatwiał mój projektant przyłączy,pozwolenie już miałem, dom był w trakcie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts