grzywczyki 21.05.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 jeśli choddz o stal to ja biorę z firmy Majsterek tel 501 538 420 przyzwoite ceny. wcześniej pisałam o super tanim stropie u Sienkiewcza ale uwaga tani to jest tylko jakość tragiczna. Za radą Pana Gencla zwróciłam i pustaki i belki. Na szczęscie są przyzwoici bo oddali wszystkie pieniądze. Czy ktoś kupował dach w Dach Centrum Bis Sp. z o.o. ?Jak radzicie kupować więźbę mpregnowaną czy samemu tym się zająć?Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzywczyki 21.05.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 jeśli choddz o stal to ja biorę z firmy Majsterek tel 501 538 420 przyzwoite ceny. wcześniej pisałam o super tanim stropie u Sienkiewcza ale uwaga tani to jest tylko jakość tragiczna. Za radą Pana Gencla zwróciłam i pustaki i belki. Na szczęscie są przyzwoici bo oddali wszystkie pieniądze. Czy ktoś kupował dach w Dach Centrum Bis Sp. z o.o. ?Jak radzicie kupować więźbę mpregnowaną czy samemu tym się zająć?Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 21.05.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 kris19 śledzimy dziennik a tam coś ostatnio STANEŁO bardzo prosimy o nowe wpisy grzywczyki ja tym razem wybrał bym już impregnowany by uniknąć tego http://img384.imageshack.us/img384/4737/szrekwo6.th.jpg POZDRO....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 21.05.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 mam jeszcze parę innych pytań: - gdzie i po ile cement? - beton po ile i skąd? - ile kosztuje piach/pospółka? taki transport 30 ton za 800 zł to dobra cena? jeśli chodzi o piach w fundamenty lub na obsypke to 30 ton przywioze za 200 zł. ale 200 zł za sam transport, tak? facet mi proponuje za całość - piach i przywóz 800 zł - to dużo czy mało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 21.05.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Jak radzicie kupować więźbę mpregnowaną czy samemu tym się zająć? Zazwyczaj więźbę sprzedają "mokrą" tuż po ścięciu drzewa. Można: - kupić nie impregnowaną, poleżakować ją trochę i zaimpregnować lub - kupić jaka jest. Impregnowanie mokrej jest trochę bez sensu i chyba nie ma różnicy (poza czasem i ew. pieniędzmi co trzeba sobie przeliczyć), czy w zakładzie czy samemu się "mokrą" zaimpregnuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 22.05.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 kris19 śledzimy dziennik a tam coś ostatnio STANEŁO bardzo prosimy o nowe wpisy grzywczyki ja tym razem wybrał bym już impregnowany by uniknąć tego http://img384.imageshack.us/img384/4737/szrekwo6.th.jpg POZDRO....... Witam Trochę przerwy na dokończenie spraw pana Jana z poprzednim inwestorem, ale od środy w górę. Cegła jest już na placu i czeka. Mam jeszcze troche czasu do wejścia dekarzy, więc bez stresu. Elektryk umówiony, hydraulik też, drzwi i okna dopinam, ekipa od tynkowania na zewnątrz i ocieplenia poddasza też prawie dogadana tylko zgrać termin. Powoli szukam dobrej ekipy od wykończeniówki. Cicho? - tylko tak się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 22.05.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 jeszcze raz dziękuję za informacje mam taki mały problem - ponieważ ciągle trudno kupic coś na ściany albo ceny porażające, zastanawiam się, czy nie skorzystać z materiałów sprowadzanych z zagranicy. Na allegro jest mnóstwo takich ofert. Ceny niższe niż w składach (a może ja na drogie składy trafiałam ). Czy ktoś tak kupował i może polecić sprawdzony namiar? Jest jeszcze taka kwestia - dostawcy oferują materiał z transportem, ale bez rozładunku... macie koncepcję jak to rozładować? dźwig zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 22.05.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Macie namiary na skład stali tańszy niż Domur4 gdzie cena żebrowanej fi 12 to 3500 zł/t brutto?Poszukuję też namairy na tartak z dobrym drewnem na wieźbę,łaty,kontrłaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 22.05.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Witam Odpowiem ogólenie wszystkim stal - Stawex ul Modlińska 156a (fi 12 3,20 zł/kg brutto nie wiem czy cena aktualna) dostępność stali od ręki cegły pełne - Mańk ul Płochocińska 106a 1,70 zł/szt brutto cement 32,5 R 1 - Cementex-bis ul Twórcza (mała hurtownia obok Juranda ze Spychowa niedaleko Minoxu) 770 zł/paleta (1,4 tony) brutto podobno już jest troche drożej beton - Hydrobudowa ul Czajki 2 cena nie jest konkurencyjna piach do zaprawy - Ryszbud ul Ostródzka (nr nie znam ale posiadam nr telefonu ) 180 zł/6 ton bez faktury żwir/pospółka - Ryszbud 240 zł/6 ton bez faktury piach na zasypanie fundamentów - Ryszbud 180 zł/18 ton bez faktury Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vandersar 22.05.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 mam jeszcze parę innych pytań: - gdzie i po ile cement? - beton po ile i skąd? - ile kosztuje piach/pospółka? taki transport 30 ton za 800 zł to dobra cena? jeśli chodzi o piach w fundamenty lub na obsypke to 30 ton przywioze za 200 zł. ale 200 zł za sam transport, tak? facet mi proponuje za całość - piach i przywóz 800 zł - to dużo czy mało ? PIACH Z TRANSPORTEM 200 PLN . DO CZEGO POTRZEBNY PIACH BO MAM ALE NA OBSYPKE LUB W FUNDAMENT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 22.05.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 jeszcze raz dziękuję za informacje mam taki mały problem - ponieważ ciągle trudno kupic coś na ściany albo ceny porażające, zastanawiam się, czy nie skorzystać z materiałów sprowadzanych z zagranicy. Na allegro jest mnóstwo takich ofert. Ceny niższe niż w składach (a może ja na drogie składy trafiałam ). Czy ktoś tak kupował i może polecić sprawdzony namiar? Jest jeszcze taka kwestia - dostawcy oferują materiał z transportem, ale bez rozładunku... macie koncepcję jak to rozładować? dźwig zamówić? Co do rozładunku to potrzebny jest widlak albo koparka z takimi widłami zamiast łychy. Takową posiada Pan Mariusz polecany wielokrotnie na forum tel. 501 286 315 Trzeba dograć termin i rozładować i po sprawie Co do namiarów to mozna zamawiać u tych co biorą kasę po dostarczeniu towaru Warto mieć swoje palety aby oddać im na zamianę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 22.05.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Vandersar - potrzebuję coś do zasypania fundamentów. Szef naszej ekipy twierdzi, że bedziemy potrzebować 3 transporty po 30 ton Czy ten Twój piach się nadaje? jesli tak to chętnie wezmę za tę cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 22.05.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Kris odwiedziłem twoja budowę ale chyba cisza przed burzą , materiały czekają troj w stawexie stal teraz po 3500,- za tonę ale okazuje sie ze liczą 0,92 kg za mb, a projektanci biorą 0,888 za mb, także trzeba i na to zwrócić uwagę - wychodzi wtedy coś około 3620,- zł/t dzisiaj odwiedziłem Stal Service w Stanisławowie I u nich można zamówić stal dużo taniej no i gotowe elementy czyli nie ma odpadów, lub pręt 12 metrowy, doliczyć należy 270 +vat za transport przy większych ilościach i tak się opłaca no i zamówione elementy minus odpady. troj mi beton z czajki wyszedł bardzo konkurencyjny Efkakonewka dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 22.05.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 To może ja coś napiszę o swoim piecu. (...) model Vitodens 200 ze sterowaniem Vitotronic 200 + zasobnik Vitocell100. (...) Witam Broncio, celuję w podobne rozwiązanie, ale wciąż nie mogę się zdecydować czy brać piec kondensacyjny czy nie. Obawiam się, że nie łatwo jest spowodowac by pracował w optymalnych warunkach i boję sie też za dużego rozmiaru grzejników potrzebnych przy ogrzewaniu niskotemperaturowym. Czy masz podłogówkę wodną + grzejniki? Jeśli tak to chętnie dowiedziałbym się jak masz rozwiązane obydwa obiegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaIAdam 22.05.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Moim zdaniem łatwiej jest spowodować aby kocioł kondensacyjny pracował ze swoją najwyższą sprawnością niż zwykły. Max sprawności kotła kondensacyjnegoprzypada na małe obciążenie cieplne. Parametry obliczeniowe tzewn.=-20 zdarzają się rzadko. Większość sezonu grzewczego kocioł pracuje przy niepełnym obciązeniu. Dlatego moim zdaniem wystarczy dać kocioł kondensacyjny zamiast zwykłego, nie zwiększając powierzchni grzejników. Przy obciązeniu obliczeniowym będzie pracował jak zwykły kocioł niskotemperaturowy 70/50. Można by dać kocioł większej mocy, bo w przypadku kotłów kondens. przewymiarowanie jest korzystne. Ja mam zamiar tak zrobić.Poczytaj w muratorze chyba z kwietnia lub maja tego roku, tam coś było na ten temat.Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 23.05.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Eugeniusz_ ja w stawexie ostatnio kupowałem stal na sztuki i płacilem za mb. Niedługo będe zamawiał stal na strop a więc jak tylko bede mial wyliczoną stal to porównam ceny w stawexie i stal servisie. Co do odpadów ze stali, u mnie na budowie, takie kawałki się bardzo przydają do różnych prac pomocniczych. Co do betonu to ja też biore z hydrobudowy Wiecie może gdzie można kupić porotherm 11,5 cm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 23.05.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Eugeniusz_ ja w stawexie ostatnio kupowałem stal na sztuki i płacilem za mb. Niedługo będe zamawiał stal na strop a więc jak tylko bede mial wyliczoną stal to porównam ceny w stawexie i stal servisie. Co do odpadów ze stali, u mnie na budowie, takie kawałki się bardzo przydają do różnych prac pomocniczych. Co do betonu to ja też biore z hydrobudowy Wiecie może gdzie można kupić porotherm 11,5 cm?? troj, zgadza się ze liczy się na sztuki ale trzeba zobaczyć jaki maja przelicznik, tak jak napisałem wyżej podają cenę za tonę czyli liczą szt x dł x wspólczynnik i wychodzi np że podają 3500 za tonę ale przy wspólczynniku jaki stosują jest 3624 za tonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 23.05.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 RUSZYŁO W GÓRĘ PO MAŁEJ PRZERWIE UFF http://img405.imageshack.us/img405/7113/p1030620ou3.jpg http://img405.imageshack.us/img405/118/p1030619de0.jpg NADZÓR BUDOWLANY http://img405.imageshack.us/img405/4597/p1030625kn9.jpg POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 23.05.2007 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 kris no to gratulacje, teraz to będzie widać że coś się dzieje jak rosną mury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 24.05.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Wczoraj zamawialiśmy parapety wewnętrzne i jak zobaczyłam te wszystkie marmury, granity to się zakochałam w kamieniu. Byliśmy w firmie Promar na Radzymińskiej 116. Jeśli myślicie o kamieniu we wnętrzu to polecam. Cenowo są konkurencyjni, tylko terminy na wieksze rzeczy (schody, blaty)dość odległe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts