Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja biorę viessmann vitodens 333. Ma w sobie wszystko, sam steruje sobie osobno podłogówką i kaloryferami, ludzie mówią, że jest niezawodny, za darmo jest dysza do gazu płynnego i ziemnego(ja do jesieni będę miał podłączoną butlę 32 kilową a potem gaz ziemny) i polecał mi go mój hydraulik(pan Andrzej reklamowany u nas na forum).

A cenowo: z całą automatyką, sterowaniem podłogówki i grzejników wychodzi naprawdę niewiele więcej(ok 1000zł) niż porównywane kondensaty z warstwowymi zasobnikami(typu lodówka).

Super sprawa ten piecyk

Tez czekam na wycenę 333 ale mam zamiar kupić solary więc zostanę chyba przy WOLF - ie

Solary viessmana są drogie ale zobaczymy

No to bedziecie mieli w domu Matrix :D :D

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam ,

Szukam namiarów na GRYS Marmurowy (biały) w Warszawie w rozsądnej cenie oczywiście. Potrzebny do obsypania domu dookoła. :wink:

http://www.maxipoz.pl/img/products/krusz1.jpg

Pozdrawiam i dziekuje ,

KasiaR :wink:

Spytać możesz na Zwoleńskiej 10 tel. 615-68-33, 602-796-111 - choćby dla porównania cen

Kris19

jakiego WOLFA chcesz kupić?

CGW, CGS?

Jestem ciekawa jaka jest cena końcowa i gdzie można je kupić.

Możesz wysłać na priv jak wolisz.

Asia

Solar Pakiet 1

W skład pakietu wchodzi:

● kocioł kondensacyjny CGB-24 na gaz GZ 50 z modulowanym palnikiem od 7,1 - 24 kW, praca na c.w.u. 27,6 kW

● automatyka BM pogodowa Wolf WRS z podświetlanym wyświetlaczem oraz szerokim zakresem nastaw i możliwością umieszczenia w pomieszczeniu

● 2 próżniowe rurowe kolektory słoneczne TRK o wysokiej sprawności absorbującej oraz wysokiej sprawności izolacji, pracujący także w chłodne i zimowe słoneczne dni. Wysoka sprawność i trwałość dzięki zastosowaniu szkła borowo-krzemowego

● regulacja solarna SM1 Wolf WRS do obsługi pracy instalacji solarnej, z funkcją zabezpieczenia układu solarnego

● zasobnik dwuwężownicowy SEM-1 300 litrów posiadający wysoką sprawność wężownic, posiada również wysokiej klasy izolację z pianki poliuretanowej, wewnętrzna część zasobnika zabezpieczona podwójną emalią i anodą ochronną

● pakiet akcesoriów: nadachowy zestaw przyłączeniowy do TRK, zestaw montażowy na dachówkach do 2 kolektorów TRK, odpowietrznik mechaniczny, grupa pompowa nr 10, solarne naczynie wzbiorcze 25dm3, płyn solarny G-LS 20 kg, płyn solarny G-LS 10 kg, zestaw przyłączeniowy natynkowy, oruowanie kocioł CGB-zasobnik SE, SEM

Koszt po znizkach około 12000 PLN

Wyżej wspominaliście o granitach i marmurach mam taki namiar od forumowego Whispera oferta ponoć najlepsza, nie sprawdzałem

"Jedziesz od Piaseczna w kierunku Gory Kalwarii, mijasz Baniochę, potem jest następna miejscowość, chyba Kąty czy coś takiego. Jedziesz już wolniej, patrzysz w prawo. W pewnym momencie zobaczysz tablicę informacyjną - coś o marmurach i granitach - tam wjeżdżasz w bramę i jedziesz jescze jakieś 50 metrów pod biuro - parterowy budyneczek. Wokół wszędzie kamienia od metra. Ceny mają podobno na tyle konkurencyjne, że kamieniarze się u nich zaopatrują."

Ostatnio widziałęm u znajomych granit jako blat oraz na ścianie za kuchenką, wygląda fantastycznie, utwierdziło mnie w przekonaniu że będę robił takie blaty, i o dziwo wychodzi taniej niż z jakiś tam mieszanek, no i baaardzo trwały.

witam

Drodzy forumowicze. :lol:

Potrzebuję namiar na architekta, chodzi o wykonanie projektu zagospodarowania działki i niewielki zmiany w projekcie gotowym (przesunięcie okien i takie tam drobne rzeczy).

Przegladałem nasze ogromne forum i nie było łatwo znaleźć namiarów.

Będe wdzięczny za namiary na priva.

pzdr

Spaniel :p

Witam, ja projekt zagospodarowania dzialki i zmiany (dodatkowe okno) robilem na Bartyckiej , jesli masz gotowy projekt to moze maja tam przedstawicielstwo Twojej firmy ktora robila projekt. My mamy projet z Archonu, siedzibe maja w Myslenicach a na Bartyckiej maja tez swoje stoisko i u nich to zalatwilem. Projekty zagospodarowania dzialki robia z dowolnych projektow. CZasami jest tak ze na wieksze zmiany trzeba miec zgode autora projektu domu.

witamy sąsiadów za miedzy

jako że zaczynam wgryzać się w temat ELEKTRYK / HYDRAULIK

napiszcie prosze ile ostatnio płaciliście za usługi tych panów

serdeczne dzięki i POZDRO....... :lol:

elektryk-za całość z materiałem 7000

hydraulik-za robociznę 4200, w tym kotłownia, podłogówka ok 50m2, co+wod-kan, cena świeżutka-z zeszłego tygodnia

Cześć.

Elektryk 25 zł od punktu. Do tego osobno tablica rozdzielcza. Całość elektryki 15 tys. Ale u nas instalacja na przekaźnikach bistabilnych(takie sterowanie oświetleniem w domu-same sterowniki wyszły 3500zł) wyszło ze 200 punktów. W tym sieć komp, telef, domofon, kamery, tv i sat. Kabla to było łącznie 3 km :D .

Hydraulik 13000zł. 90m kw podłogówki, 24 punkty hydrauliczne, rozdzielacze, odkurzacz centr, rozłożenie papy folii styropianu. Dodatkowo będzie robił mi kotłownię, u niego kupiłem całe bebechy kotłowni(to są już osobne pieniądze)

Na jaką głębokość kopać studnię w naszej okolicy (Szklarniowa-Płochocińska)???

I zrobić jak w projekcie czy zdać się na różdżkarza?!

Po lewej stronie kanału podobno najlepsza woda około 6-8m pod powierzchnią - jeśli wierzyć "wkrętaczom". Badań nie wykonałem :D

że niby jestem po lewej?!

hej, gdzie kupujecie / kupowaliście piasek? taki do zaprawy :)

Rysz bud Białołęcka 225 tel 600 692 921 lub 814 13 58 Przywożą piasek 6 tonowym lub 18 tonowym samochodem to zależy od Twoich potrzeb. Za 6 ton piasku do zaprawy 180 zł przy zamówieniu 18 ton napewno będzie taniej.

Ja biorę od nich wszystko; piach, żwir, zasypkę - współpraca bezproblemowa.