kasiaR 19.06.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 My juz po przeprowadzce Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 19.06.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Marnia, Nie obliczałem, ponieważ i tak będzie spełniać normy i będzie ciepło. W projekcie mam Porotherm 25 cm klasa min. 10 + styropian 14cm. U dla takiej ściany 0,23 W/m2K Silikat jest z Jedlanki (24 cm). Właściwości cieplne 0,60 W/m2K. Będzie zwykła zaprawa. Jeszcze nie wiem, czy dam 15 cm styropianu czy może 16. (myślę o takim w kropki, ciapki itd, cieplejszym). Oknami i drzwiami i tak wylatuje sporo ciepła (i przez zamknięte i przez otwarte) , grubością graniczną styropianu, po przekroczeniu której nieopłacalne są dodatkowe centymetry styropianu, jest z tego co pamietam 16 cm. (+/-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 19.06.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 polecam naszego pana S. od wykonczeniowki reklama dzwignią handlu. Kilka ciepłych słów o wykonawcy i pchają się drzwiami i oknami do niego. Powinnaś mieć z tego działkę Też poprosze o namiary. W przyszłym roku będzie jak znalazł. I oczywiscie wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Jeszcze o adres proszę, jutro się do was przenoszę Mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 19.06.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 tornado17,na jakim etapie budowy jesteś i czy zmiany materiału robił Ci projektant czy kier.bud? Mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzywczyki 20.06.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 A ja polecam naszego pana S. od wykonczeniowki (u nas robil ocieplenie, i wszelkie prace wewnatrz, czyli karton gipsy, kafle, a takze podbitke i tynk zewnetrzny). Super dokladny i uczciwy, a do tego punktualny. W razie czego sluze namiarami na priva. My juz po przeprowadzce (dopiero co, wiec jest hardcorowo ). Pozdrowka dla wszystkich (strasznie sie wstydze, ze mnie tak dawno tu nie bylo ) ja też poprosze namiary. Tylko czy ten Pan znajdzie dla nas wszystkich czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckwadrat 20.06.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Jestem na etapie zastanawiania się (ciężko to nazwać etapem ) nad tynkami wewnętrznymi. Moi murarze mogą zabrać się po budowie za tynki ale cementowo-wapienne (krzyknęli 15-17 pln / m2) nie wiem czy to dobry pomysł zważywszy ceny cementu i nieciekawe prognozy. Podobno gipsowe z automatu mogą być tańsze i w tydzień a nie w miesiąc. Macie jakieś przemyślenia, namiary, ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 20.06.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Jestem na etapie zastanawiania się (ciężko to nazwać etapem ) nad tynkami wewnętrznymi. Moi murarze mogą zabrać się po budowie za tynki ale cementowo-wapienne (krzyknęli 15-17 pln / m2) nie wiem czy to dobry pomysł zważywszy ceny cementu i nieciekawe prognozy. Podobno gipsowe z automatu mogą być tańsze i w tydzień a nie w miesiąc. Macie jakieś przemyślenia, namiary, ceny ? Moim zdaniem 15-17 zł to nie jest zbyt wygórowana cena, choć nie jest to tanio. Jeśli chodzi o tynki gipsowe z agregatu to jak się dowiadywałam całkiem niedawno to ceny zaczynały się od 28 zł do 35 zł. My zdecdowaliśmy się na tynki ręczne cementowo-wapienne, głównie ze względu na cenę, ale też na to, że u naszych sąsiadów tynki gipsowe z agregatu schły i schły i schły, a u drugich sąsiadów, którzy zrobili później od tamtych ręczne cementowo-wapienne wyschło wszystko bardzo szybko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 20.06.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Na wiosnę jak rozmawiałemo tynkach z wykonawcami to cena jednego i drugiego tynku była identyczna to jest 28 zł za metr z materiałem. Teraz w miarę dobre ekipy nie wezmą poniżej 30 zł za taki czy taki. Jeżeli chodzi o cement to ceny już stanęły-to co obserwuję. Od jakichś dwóch tygodni w Gdyni stoją dwa frachtowce z cementem z .... Indii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 20.06.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Mam pytanie.Nabywając projekt można nabyć też kosztorys stanu surowego zamkniętego i kosztorys stanu wykończonego (oczywiście bez instalacji wewnętrznych). Czy warto jest zamówić taki kosztorys u projektanta, czy lepiej go zamówić w jakiejś innej niezależnej firmie?Jak się ma taki kosztorys do rzeczywistości i czy jest potrzebny? Acha, zmieniam materiał na ściany nośne. Dzięki za info PozdrawiamMar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlu 20.06.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Poszukuję ekipy do otynkowania ściany trójwarstwowej. Tynk tradycyjny lub klej na siatce + mineralny. Polecacie kogoś? Pozdrawiam, Zlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 20.06.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 tornado17, na jakim etapie budowy jesteś i czy zmiany materiału robił Ci projektant czy kier.bud? Zdjęty humus, geodezyjne wytyczenie budynku, w piątek wchodzi ekipa. Adaptację gotowego projektu (i plan zag) robił mi inżynier. Fachowo i niedrogo, polecam wszystkim (700,00 zł luty 2006 r. + 300 zł za przeliczenie zmiany płatwi drewnianej na HEB-a /metalowa belka/). W domkach jednorodzinnych bez żadnych obliczeń można zamieniać silikaty na BK na porotherm etc. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckwadrat 20.06.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Magi77, Renatka&PetronekDzięki za odpowiedź, wniosek wyciągam taki, że chyba poszukam taniego cementu i zacznę negocjować z chłopakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 20.06.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Poszukuję fachowców do zrobiena więźby i pokrycia dachu. Jeżeli ktoś z Was byl zadowolony ze swojego wykonawcy to poproszę o kontakt na pw.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 21.06.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 polecam naszego pana S. od wykonczeniowki reklama dzwignią handlu. Kilka ciepłych słów o wykonawcy i pchają się drzwiami i oknami do niego. Powinnaś mieć z tego działkę Też poprosze o namiary. W przyszłym roku będzie jak znalazł. I oczywiscie wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Jeszcze o adres proszę, jutro się do was przenoszę Mar.. Ja również życzę wszystkiego dobrego na Nowym:)) aby się dobrze mieszkało!!! ps no i oczywiście poproszę namiary na Pana od wykończeniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 21.06.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 A ja polecam naszego pana S. od wykonczeniowki (u nas robil ocieplenie, i wszelkie prace wewnatrz, czyli karton gipsy, kafle, a takze podbitke i tynk zewnetrzny). Super dokladny i uczciwy, a do tego punktualny. W razie czego sluze namiarami na priva. My juz po przeprowadzce (dopiero co, wiec jest hardcorowo ). Pozdrowka dla wszystkich (strasznie sie wstydze, ze mnie tak dawno tu nie bylo ) To ja również poproszę o namiary Witam to i ja się upomne o takowe namiary. Z góry serdecznei dziękuję Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 21.06.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 troj poleciało na prv.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 21.06.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Dzięki. Może ktoś jeszcze ma godnego polecenia cieśle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabba 22.06.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 A ja szukam chętnego do zrobienia deskowania i papy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 22.06.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 poszukuję dobrą ekipę do ocieplenia poddasza, do wylewek i do różnych innych rzeczy po stanie surowym może macie godnych zaufania? u mnie stropy dziś miały być zalewane, w południe w 100% a o 14 godz otrzymałam odp. , że się nie wyrobią (normalnie wrzodów można się nabawić ) a że z terminami na beton nie jest dobrze... to dopiero w środę może przyjadą z betonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 22.06.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 poszukuję dobrą ekipę do ocieplenia poddasza, do wylewek i do różnych innych rzeczy po stanie surowym może macie godnych zaufania? u mnie stropy dziś miały być zalewane, w południe w 100% a o 14 godz otrzymałam odp. , że się nie wyrobią (normalnie wrzodów można się nabawić ) a że z terminami na beton nie jest dobrze... to dopiero w środę może przyjadą z betonem Takie obsuwy mają?? Doprawdy nieźle wk... czytając takie informacje muszę się przygotować na wrzodową kuracją ... wkrótce (mam nadzieję) zaczynam Mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts