renatata 25.09.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 witam! poratujcie mnie elektrykiem. Mój nie przyszedł nie odbiera telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rosses 25.09.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witam serdecznie! Poszukuje dla znajomych doskonalej ekipy tynkarskiej - elewacja zewnetrzna, czyli ocieplenie plus tynk. Dzis dla znajomych, a za rok i ja z przyjemnoscia skorzystam! Buzka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rosses 25.09.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witam raz jeszcze!!! mam nadzieje ze mnie potraktujecie powaznie mam tylko trzy posty aż sie dzisiaj przerazilam .Musze to nadgonić, bo ostatnio studia mnie pochłoneły . No cóż mogę chylić czoło do samej ziemi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pio1pio1 25.09.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witam, sprzedam deski szalunkowe (oczyszczone) około 4m3 - w cenie 350zł/m3 oraz stemple drewniane 2,8-3,0m po 3,5zł za szukę (około 350 sztuk), 5,0-6,0m w ilości 100sztuk - 12zł/szt. Odbiór własnym transportem z Marek. Pomogę załadować ww. dobro... 0608 678 726 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 25.09.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 witam! poratujcie mnie elektrykiem. Mój nie przyszedł nie odbiera telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 25.09.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witam, Sezon na uciekających wykonawców trwa w najlepsze... 1. Proszę o namiary na solidną koparkę/spychacz do równania terenu. 2. Ile płacicie aktualnie za m2 tynków gipsowych wewn. z agregatu? 3. Namiary na sprawdzoną ekipę do ocieplenia poddasza i gipso-kartonu. 4. Namiary na polecanego speca od instalacji i konfiguracji kotłowni - piec Viessmann Jeśli można to proszę na maila - jest poniżej. Pozdrawiam i zyczę słonecznej jesieni sobie i wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 25.09.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 witam! poratujcie mnie elektrykiem. Mój nie przyszedł nie odbiera telefonu Poszło na prv może się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 25.09.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witam, Sezon na uciekających wykonawców trwa w najlepsze... 1. Proszę o namiary na solidną koparkę/spychacz do równania terenu. 2. Ile płacicie aktualnie za m2 tynków gipsowych wewn. z agregatu? 3. Namiary na sprawdzoną ekipę do ocieplenia poddasza i gipso-kartonu. 4. Namiary na polecanego speca od instalacji i konfiguracji kotłowni - piec Viessmann Jeśli można to proszę na maila - jest poniżej. Pozdrawiam i zyczę słonecznej jesieni sobie i wszystkim! Od koparki solidny jest pan Mariusz ale ostatnio jezdzi jego brat, ale spróbować zawsze można . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 26.09.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 dziękuję WSZYSTKIM za odzew na elektryka bedę szukała a jeśli nie wyjdzie teraz to zostaje wiosna .Nici z mojego planu. Tak swoją drogą to, czy będąc na etapie kładzenia dachówki i murowania ścian działowych na górze, porwalibyście sie jeszce w tym roku na elektrykę, hydraulikę , wylewki i tynki wewn ( okna na wiosne)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 26.09.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 dziękuję WSZYSTKIM za odzew na elektryka bedę szukała a jeśli nie wyjdzie teraz to zostaje wiosna .Nici z mojego planu. Tak swoją drogą to, czy będąc na etapie kładzenia dachówki i murowania ścian działowych na górze, porwalibyście sie jeszce w tym roku na elektrykę, hydraulikę , wylewki i tynki wewn ( okna na wiosne)? Jeśli masz sprawdzone ekipy to elektryka dobrym fachowcom zajmie około 7 dni, tynki max 10-14 w zależności od wielkości domu, hydraulikę też można sprawnie, nie wiem ile wylewki bo to jeszcze przede mną. Nie wiem tylko czy dobrze dla tynków, zwłaszcza gipsowych żeby były wystawione na działanie mrozu, skoro ma nie być okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 26.09.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Tak swoją drogą to, czy będąc na etapie kładzenia dachówki i murowania ścian działowych na górze, porwalibyście sie jeszce w tym roku na elektrykę, hydraulikę , wylewki i tynki wewn ( okna na wiosne)? Jestem na tym samym etapie czyli scianki działowe. Jakbym miał umówionych i pewnych ludzi od elektryki, hydrauliki tynków, wylewek i zależałoby mi na jak najszybszej przeprowadzce,to zrobiłbym to w tym roku. Przemyśl sprawę bo jeżeli zrobisz elektrykę a nawalą Ci tynkarze to moze być nieciekawie. Mi się nie spieszy i instalacje tynki i wylewki zostawiam na wiosne. Życzę powodzenia i udanych wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 27.09.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Czy ktoś może polecić dobre miejsce (solidni i dobra cena) na zamówienie zewnętrznych parapetów metalowych wraz z montażem? Dobry namiar na parapety wewnętrzne tez się przyda (tani kamien albo dobry konglomerat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 27.09.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 UWAGA, UWAGA wszystkich, którzy chcą rozpocząć swoją przygodę z wlasną budową w tym lub przyszlym roku w okolicy Warszawy (Targówek, Białołęka), legionowo, Nieporęt, Marki - proszę o kontakt [email protected]. Może stworzymy tzw spóldzielnię?? Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenie w tym temacie. Prosze o opinie, porady ... Pozdrawiam mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 27.09.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Czy to wogóle dobry pomysł ? ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 27.09.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Czy to wogóle dobry pomysł ? ?? Ja już zaczołem swoją przygodę z budową, ale z ciekawości zapytam jakie korzyści masz na myśli zawiązując tzw spółdzielnię?? W czasach kiedy nie było jeszcze takiego boomu budowlanego miałem okazję robić w takiej spółdzielni instalacje elektryczne. Sytuacja wyglądala tak 12 inwestorów zebrało sie i zawiązali tzw spółdzielnie. Kupili jako współwaściciele dużą działkę w Wilanowie i podzielili ją na 6 mniejszych na których zbudowali 6 bliźniaków (teraz podobno nie można używać nazwy "bliźniak" tylko dom analogiczny ). Ogłosili przetarg wybrali wykonawcę i wybudowali 6 bliźniaków. Później je wykańczali oczywiście też jako spółdzielnia i robili to ci sami wykonawcy. Plusy całej spółdzielni były takie: - działka duża kupiona wyszla po podziale kosztów dużo mniej niż jakby kążdy z nich kupił indywidualnie działke - budowa domów też wyszła mniej bo wykonawca siedział w jednym miejscu dłuższy czas Nie widzę w dzisiejszych czasach, boomu budowlanego, możliwości uzyskania plusów z takiej spółdzielni. Wykonawców dobrych z wolnym terminem jest jak na lekarstwo i przebierają w zleceniach. Duże firmy są podwykonawcami u jeszcze większych deweloperów. Spółdzielnia ludzi których place budów mogą być oddalone nawet o 20 km to chyba nie wypali. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 28.09.2007 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 chyba poczekam do wiosny, bo nawet jesli zrobię hydraulikę i elektrykę do końca października i jakoś wylewki, to chyba nie ma co ryzykować z tynkami . I wszystko przez wykonawców .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 28.09.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Troj, "spółdzielnia" to może za duże słowo, ale grupa ludzi zaopatrująca się w 1 składzie budowlanym zapewne uzyska lepsze warunki, niż pojedyńczy inwestor (choćby zwrot nadwyżki materiałów budowlanych). Sprawdzeni wykonawcy itp itd. Oczywiście wiele cennych rad daje np. to forum, ale stali bywalcy sie przeniosą , coraz rzadziej tu będą zaglądali i kto nam będzie służył radą??? A poza tym jestem osobą towarzyską i chętnie wypiłbym jakieś piwko u coraz to innych zaprzyjażnionych inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 28.09.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 ...(choćby zwrot nadwyżki materiałów budowlanych)... Do takich warunków nie trzeba być wcale w zorganizowanej grupie robiącej duże zakupy. Ceny możnaby wynegocjować lepsze ale nie sądze zeby hurtownicy dużo opuścili, i tak mają zbyt na wszelaki towar. Sprawdzonych wykonawców nie brakuje - brakuje tylko u nich wolnych terminów A piwko można palnąć jaknajbardziej z nowo zapoznanym inwestorem to jest jeden z największych plusów "spółdzielni" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 28.09.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 • polecam elektryka, bardzo dobrze wykonał u mnie dość trudną instalację po bardzo przystępnej cenie wykonuje też instalacje odkurzacza centralnego i klimatyzacji Piotr Modzelewski 602 835 207 http://images24.fotosik.pl/85/def953bf74c734dfm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 28.09.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 hej, szukam ludzi do wykonania ogrodzenia. de facto do oszalowania, zalania podmurowki i slupkow. row juz wykopany okolo 150 metrow. od zaraz. jesli macie kogos, please o przekazanie kontaktu -> 602 230 559. lub o info pozdr, pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts