Zygul 07.10.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Zapytanie jak z montażem i jak wyszło z ekipą ?? Ja zamówiłem DORN, aktualnie wstawili mi drzwi tymczasowe (bez opłat) i czekam na docelowe... Montaż na czas, jak było umówione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 08.10.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 U mnie było wszystko terminowo, montaż przeszedł bardzo sprawnie, nie mam żadnych uwag, poza tym, że mamy zamki i klamki do reklamacji. Wybraliśmy w kolorze złotym i wszędzie starł się kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thunderstuck 08.10.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 O rany wieki mnie tu nie było ale też i budowa stoi od stycznia w tym samym punkcie. Teraz już pewnie nie ma co zaczynać, zwłaszcza że mamy ochotę na okna drewniane? Szukamy hudraulika. Czy polecany Pan Andrzej zrobi też ogrzewanie i czy przede wszystkim doradzi gdzie np. kłaść podłogówkę i jakie dać kaloryfery. Jestem zielona w tym temacie i na kimś trzeba polegać. No i niestety jest chyba jedna przeróbka projektu do zrobienia Czy Pan Andrzej zna również kogoś od przyłączenia wody? Czy tu firma STD Nasiłowki będzie "lepsza" I Jeszcze jedno pytanko, natury bardziej ogólnej - czy ceny usług i materiałów rzeczywiście poszły w górę o 150% - 200% od końca ubiegłego roku???????. Dostaliśmy wycenę od firmy budowlanej na elektrykę, hydraulikę i wylewki i ceny są naszym zdaniem z kosmosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 08.10.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Kochani, potrzebuje pilnie Waszej pomocy - polecenia hydraulika, który położy kanalizację pod chudziakiem. Jakies polecone namiary z okolicy? Dostalem dziś wycenę od poleconego hydraulika z Zielonki: 3500 zł za dom 260 m - rozprowadzenie kanalizacji pod chudziakiem + wypusty ponad chudziak z materialem - w tym material rury te pomaranczowe, rozprowadzenie: parter: kuchnia i kibel, pietro - z 2 lazienek - czyli bedzie wystawac 3-4 wypusty + linia glowna schodzaca pod posadzka garazu na zewnatrz do przyszlego szamba - odleglosci tak max 10 metrow w budynku... Cena mnie powalila, liczylem na 1200-1500 z materialem... Ile placiliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzywczyki 08.10.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Kasiu_de, my braliśmy pod uwagę Hormann-a, Normstahl (niemieckie) i Wiśniowskiego i zdecydowalismy się ostatecznie na Normstahl'a, gdyż nie trzeba było czekać tak długo jak na Hormanna, a jakosć w sumie ta sama. Wybraliśmy segmentową, kasetony, imitacja drewna mahoniowego. Sprzedawca solidny, serwis na każde zawołanie. Drzwi zewnetrzne - Gerda. a gdzie ją kupowaliście? i jaki dokładnie model? Z tego co pamiętam są dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzywczyki 08.10.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 (...) drzwi brałam z firmy Dorn (...) gg pokażcie te Swoje drzwi z Dorn'a jeśli to możliwe... Grzywczyki - zdecydowaliście się na drzwi a z Józefowa? Eugeniusz - co to za firma? Możesz już pokazać drzwi? Zamówione takie jak wyżej pokazał Eugeniusz (5500). Dodatkowo wzięliśmy drzwi do garażu za 2400. Wszystko ceny z montażem. Będziemy zamawiali też drzwi wewnętrzne 1600 zł sztuka a Pan zrobi takie jakie sobie tylko wymyślimy Zapytanie jak z montażem i jak wyszło z ekipą ?? z drzwi jestem bardzo zadowolona. Wszystko o czasie i jak na razie wydaje się wszystko w porządku. Zostawili mi jednak za dużo miejsca na ocieplenie i muszę jeszcze do nich zadzwonić. Będę jeszcze u nich zamawiała drzwi wewnętrzne i schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzywczyki 08.10.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 U mnie było wszystko terminowo, montaż przeszedł bardzo sprawnie, nie mam żadnych uwag, poza tym, że mamy zamki i klamki do reklamacji. Wybraliśmy w kolorze złotym i wszędzie starł się kolor. też z Dormetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 08.10.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 U mnie było wszystko terminowo, montaż przeszedł bardzo sprawnie, nie mam żadnych uwag, poza tym, że mamy zamki i klamki do reklamacji. Wybraliśmy w kolorze złotym i wszędzie starł się kolor. też z Dormetu? Z firmy Dorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 08.10.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 (...) drzwi brałam z firmy Dorn (...) gg pokażcie te Swoje drzwi z Dorn'a jeśli to możliwe... Grzywczyki - zdecydowaliście się na drzwi a z Józefowa? Eugeniusz - co to za firma? Możesz już pokazać drzwi? Zamówione takie jak wyżej pokazał Eugeniusz (5500). Dodatkowo wzięliśmy drzwi do garażu za 2400. Wszystko ceny z montażem. Będziemy zamawiali też drzwi wewnętrzne 1600 zł sztuka a Pan zrobi takie jakie sobie tylko wymyślimy Zapytanie jak z montażem i jak wyszło z ekipą ?? z drzwi jestem bardzo zadowolona. Wszystko o czasie i jak na razie wydaje się wszystko w porządku. Zostawili mi jednak za dużo miejsca na ocieplenie i muszę jeszcze do nich zadzwonić. Będę jeszcze u nich zamawiała drzwi wewnętrzne i schody Czy można się wprosić z wizytą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 09.10.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekg 09.10.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Słuchajcie moi mili, Potrzebuje samochodu z HDSem. Do przewiezienia dwóch baraków. Czy ktoś wie gdzie na Białołęce znajdę taką usługę tanio? Jak by ktoś wiedział to prosze o info na prv lub na grupie. pozdrawiam, Leszekg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 09.10.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Czy ktoś może polecić dobre miejsce (solidni i dobra cena) na zamówienie zewnętrznych parapetów metalowych wraz z montażem? Dobry namiar na parapety wewnętrzne tez się przyda (tani kamien albo dobry konglomerat) A ja mam pytanie, ile płacicie aktualnie (robocizna) za położenie płytki klinkierowej na zewnątrz domu? Jak ogólnie kształtują sie ceny wykładania płytkami (klinkier/terakota/glazura)? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. ___________________________________ Inwestor opuszczony przez wykonawcę. Jeszcze raz podnoszę pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmxax 09.10.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Witam! Chciałbym się pochwalić swoimi postępami... Przedstawiam oto świeżutki kominek zewnętrzny. Raz próbowany (dym z komina leci )) http://img502.imageshack.us/img502/3102/komth6.th.jpg Poza tym jutro wchodzą elektrycy, a następnie tynkarze... Do następnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 10.10.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Kto wie, gdzie można protestować przeciwko przeniesieniu kupców ze Stadionu X-lecia na Białołękę? Jestem zdruzgotany tym postanowieniem miasta i zgodą "naszego" burmistrza. http://www2.rp.pl/artykul/2,61172.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekg 10.10.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 O tym, że na Marywilskiej będzie drugi stadion było wiadomo już w czerwcu. Już wtedy miały miejsce zabrania w gminie w celu zatrzymania tego pomysłu. Pamiętam jak obiecywano 30 mln ) na poprawe komunikacji, autobusy i cos tam jeszcze. Jak by 30 mln cos dalo. Niestety Bialoleka jest jedna z najgorszych dzielnic pod wzgledem mobilizacji spolecznej i oczywiscie temat bardzo szybko ucichł. Leszekg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 10.10.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Nie wiem jak to się dzieje, ale jeszcze miesiąc temu rozważano lokalizację na Targówku przy ulicy Radzymińskiej, teraz nagle postanowione Marywilska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 10.10.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam! Chciałbym się pochwalić swoimi postępami... Przedstawiam oto świeżutki kominek zewnętrzny. Raz próbowany (dym z komina leci )) http://img502.imageshack.us/img502/3102/komth6.th.jpg Poza tym jutro wchodzą elektrycy, a następnie tynkarze... Do następnego... Fajniutki kominek. A ja przy okazji kominka mam prośbe: może macie jakieś namiary na drewno do kominka, bo niestety firma, która miała się kompleksowo zająć podłaczeniem gazu dała ciała i czeka nas grzanie w kominku jeszcze przed długi czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 10.10.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Nie wiem jak to się dzieje, ale jeszcze miesiąc temu rozważano lokalizację na Targówku przy ulicy Radzymińskiej, teraz nagle postanowione Marywilska dokładnie, ja tez byłam na etapie Radzymińskiej u nas wszystko jest na opak. nie ma mostu i tak zakorkowane przejazdy a tu doładują coś takiego to straszne, że nikt nie myśli tam na górze!!! Najpierw było ze spalarnią, teraz ze"stadionem"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 10.10.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 dokładnie, ja tez byłam na etapie Radzymińskiej u nas wszystko jest na opak. nie ma mostu i tak zakorkowane przejazdy a tu doładują coś takiego to straszne, że nikt nie myśli tam na górze!!! Najpierw było ze spalarnią, teraz ze"stadionem"... Ja juz wysmarowałem maila do Gminy, ale chyba jest juz za późno, nikt nas nie bedzie pytał jak dojedziemy do Centrum... dla mnie szok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 10.10.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Poszukuję pilnie solidnego do ułożenia schodów. Może ktoś poleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts