Zygul 13.11.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Witam Wszystkich. Sytuacja pewnie podobna jak u wielu inwestorów, wilgotne tynki i wylewki (już nie mokre ) a za oknem zimno. Do tego budynek zamkniety ale poddasze jeszcze nieocieplone, zeby cała wilgoć nie poszła w wełnę i płyty. Do tego nie ma gazu i nie można uruchomić kotłowni i C.O. Co robić Ja aktulanie wietrzę jak tylko jest powyżej zera. Nocami zamykam i grzeję olejowymi grzejnikami elektrycznymi - to mnie pewnie zabije cenowo, dogrzewam trochę nagrzewnicą gazową, poza tym planuję uruchomić kominek i regularnie palić. Wszystko ucieka przez nieocieplony dach, ale dół schnie w oczach. Kiedy można zacząć ocieplać?? Jakieś inne pomysły, rady, podpowiedzi? Będę wdzieczny za wszystkie pomysły. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 13.11.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Jezeli policzyć dwie warstwy wełny plus plyta to już jest dodatkowo 40 za m2 plus profile, wieszaki, wkręty, taśma, zaprawy do szpachlowania to mamy w sumie min 50 - 60 pln czyli razem z robocizna min 100 Dzięki kris19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r21 14.11.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 witam;we wrzesniu przyblakala sie kotka, a w pazdzierniku urodzila 6 slicznych kociakow:)teraz szukam domu dla nichzdjecia sa w linku:http://www.gumtree.pl/warszawa/10/15950010.htmlkociaki sa do odbioru na bialolecepozdrawiam; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 14.11.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 szukam ekipy do stanu surowego zamknietego godna polecenia na przyszly rok- II polowa roku BARDZO PROSZE O POMOC-dziekuje z gory serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 14.11.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Wiem, że jak poszukam to gdzieś znajdę, ale nie mam za bardzo czasu. Szukam ekipy (ekip) - pocz. 2008 r. - do zrobienia wszystkiego po stanie surowym zamkniętym tj. ocieplenie z zewnątrz, tynk wewnętrzny i zewnętrzny, podłoga (izolacja, styropian, wylewki), płytki, podwieszany sufit GK, kostka betonowa (taras i podjazd) itd. Będę bardzo wdzięczny za podanie tel. do SPRAWDZONYCH ekip. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 14.11.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 witam; we wrzesniu przyblakala sie kotka, a w pazdzierniku urodzila 6 slicznych kociakow:) teraz szukam domu dla nich zdjecia sa w linku: http://www.gumtree.pl/warszawa/10/15950010.html kociaki sa do odbioru na bialolece pozdrawiam; Piękne te kotki :), ale żona chce w przyszłym roku, mówi że dom bez kota to nie dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 15.11.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 jaki ten świat mały... W piątek byłam na Bartyckiej w poszukiwaniu kominka i grzejników i czekając na możliwość zapytania się właśnie o grzejnik, pewien osobnik podawał swoje dane do zamówienia i okazało się, że to Petronek. I oto w ten sposób poznałam w realu kolejnego forumowicza. Przyznam-miło jest spotkać kogoś w realu. No a forumowicz : obłęd w oczach, nerwica już prawie nadająca się do psychiatryka i jeszcze pan zabił mnie ceną jednej ładnej rzeczy. Pozdrowienia dla grzywczyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 15.11.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 jaki ten świat mały... W piątek byłam na Bartyckiej w poszukiwaniu kominka i grzejników i czekając na możliwość zapytania się właśnie o grzejnik, pewien osobnik podawał swoje dane do zamówienia i okazało się, że to Petronek. I oto w ten sposób poznałam w realu kolejnego forumowicza. Przyznam-miło jest spotkać kogoś w realu. No a forumowicz : obłęd w oczach, nerwica już prawie nadająca się do psychiatryka i jeszcze pan zabił mnie ceną jednej ładnej rzeczy. Pozdrowienia dla grzywczyków Bardzo miło spotkać , a niektórych zna się tylko z telefonu lub forum, może czas aby znowu się spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzywczyki 16.11.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 jaki ten świat mały... W piątek byłam na Bartyckiej w poszukiwaniu kominka i grzejników i czekając na możliwość zapytania się właśnie o grzejnik, pewien osobnik podawał swoje dane do zamówienia i okazało się, że to Petronek. I oto w ten sposób poznałam w realu kolejnego forumowicza. Przyznam-miło jest spotkać kogoś w realu. No a forumowicz : obłęd w oczach, nerwica już prawie nadająca się do psychiatryka i jeszcze pan zabił mnie ceną jednej ładnej rzeczy. Pozdrowienia dla grzywczyków Bardzo miło spotkać , a niektórych zna się tylko z telefonu lub forum, może czas aby znowu się spotkać jestem za, bo jak bo o wszystkich wcześniejszych spotkaniach dowiadywałam się dopiero po fakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauli_b 17.11.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 pilnie poszukuje stempli ok 80-90 szt długość 2,85 + killka szt około 5 m. czy może ktoś chcialby odsprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 17.11.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 POLSKA - BELGIA 2 : O http://www.gifownik.pl/gify_02xx/rozmaite/sport/2.gif http://www.gifownik.pl/gify_02xx/rozmaite/sport/2.gif http://www.gifownik.pl/gify_02xx/rozmaite/sport/19.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 18.11.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Pocieszające, że nie tylko my mamy takie problemy Ale chyba nas już nikt nie przebije: - Pierwsza ekipa zwiała, - drugą wyrzuciliśmy,bo czego się dotknęła to zepsuła, zniszczyła itd. - potem była trzecia ekipa-ratująca, która tylko zbrojenie na stropie poprawiała, ale dalej robić już nic nie chciała, - schody i poprawki zrobił na urlopie mój mąż (a mieliśmy mieć podróż poślubną ), - czwarta ekipa przyszła tylko wylać beton na strop, - czekam na piątą ekipę, która dokończy mi ścianki kolankowe - przychodzą od poniedziałku, dojść nie mogą! Tylko "pozazdrościć". Dom za darmo. A tak poważnie, to aż się wierzyć nie chce. Gdzie sie budujecie w Stanisławowie I ?? Ciekawi mnie, czy będziemy bliższymi, czy dalszymi sąsiadami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lambda 19.11.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Pocieszające, że nie tylko my mamy takie problemy Ale chyba nas już nikt nie przebije: - Pierwsza ekipa zwiała, - drugą wyrzuciliśmy,bo czego się dotknęła to zepsuła, zniszczyła itd. - potem była trzecia ekipa-ratująca, która tylko zbrojenie na stropie poprawiała, ale dalej robić już nic nie chciała, - schody i poprawki zrobił na urlopie mój mąż (a mieliśmy mieć podróż poślubną ), - czwarta ekipa przyszła tylko wylać beton na strop, - czekam na piątą ekipę, która dokończy mi ścianki kolankowe - przychodzą od poniedziałku, dojść nie mogą! Tylko "pozazdrościć". Dom za darmo. A tak poważnie, to aż się wierzyć nie chce. Gdzie sie budujecie w Stanisławowie I ?? Ciekawi mnie, czy będziemy bliższymi, czy dalszymi sąsiadami?? Hehe wcale dom nie za darmo tylko za 2x tyle Przecież każda ekipa nas kasuje, a każda kolejna coraz wiecej bo nikt nie chce robić poprawek A budujemy się na Słonecznej, jakieś 200-300 m od szkoły w Kobiałce.Prawie Białołęka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 19.11.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 od szkoły jadąc za zakretem po prawej (chyba 3 domy) czy po lewej stronie?Moja działka jest 2 ,5 km dalej. Ul.Przyszłość Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lambda 19.11.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Ulica Przyszłość wiem gdzie jest Póki nie zrobią nam asfaltu na tym odcinku Słonecznej to w klapkach na kawę nie podejdę Chyba, że w gumowcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 19.11.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 hi hi tak to prawda. Przejechałem autem tamtędy i trochę mnie wytrzęsło, ale najgorzej po deszczcu, bo nie wiadomo gdzie jakiś większy dół jest. Ale cóz okolicę trzeba czasami zwiedzić, więc czasami zwiedzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauli_b 19.11.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 witam, skoro nie znalazł się nikt kto ma na zbyciu stemple czy możecie mi poradzić gdzie je można kupić od ręki gdyż potrzebne są mi na już a w okolicznych hurtowniach nie posiadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 19.11.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 ... czy możecie mi poradzić gdzie je można kupić od ręki gdyż potrzebne są mi na już a w okolicznych hurtowniach nie posiadają Zadzwoń na Głębocką 68 to skład drewna 675-38-55 może bedą mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauli_b 19.11.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 ... czy możecie mi poradzić gdzie je można kupić od ręki gdyż potrzebne są mi na już a w okolicznych hurtowniach nie posiadają Zadzwoń na Głębocką 68 to skład drewna 675-38-55 może bedą mieli. dziękuję serdecznie za namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzywczyki 19.11.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 za jakiś tydzień będę miała deski po szalowaniu do sprzedania. Ktoś jest chętny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts