enickman 05.03.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam, 1 kwietnia (to nie żart) zaczynam budowę wobec czego pokornie proszę o namiary na: - hydraulika do kanalizacji - koparkowego (najlepiej z koparką ) - geodetę - studniarza (najlepiej takiego, który umie też drążyć głową) - jakiś blaszak (taki tylko na narzędzia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 05.03.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Ktoś z naszej grupy przygotowywał dokumenty do zakończenia budowy i oddania do użytkowania - może się przyzna Pytałem niedawno o to samo... nikt sie nie ujawnił. Wydaje mi się że damian ale w postach nie znalazłem . Ale temat był poruszany, niestety wyszukiwarka jest niedoskonała . tak , tak my już mamy zrobiony odbiór a nawet dwa (bo sa dwa rodzaje tzw. "odbioru" - odbiór budynku itp oraz ujawnienie budynku na mapach), ale o to pytajcie DamianaR na PW, bo ja się w te tematy niezagłębiałam. Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckwadrat 05.03.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 U mnie właśnie skończyli wykańczać poddasze - śmiało polecam, wełna, folie i równiutkie sufity podwieszane, zagruntowane gotowe do malowania. z certyfikatami knaufa ale co ważniejsze rozsądnie i pomocnie. służę namiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 05.03.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 gg i kasiaR - mój problem oddania budynku to kwestia rozbieżności papierologi mam pozwolenie na budowę na działkę x a w trakcie budowy nastąpił podział działki n x/1 x/2 no i na ile jest ważne pozwolenie, czy przed oddaniem budynku muszę robić aktualizację i poprawiony plan zagospodarowania. Na podstawie informacji o niezbędnych dokumentach i formy ich przeprowadzania sprawdzenia (kontroli) może bym coś wywnioskował w Sumie gmina nie wie odsyła do PINB, a po rozmowie w PINB mówią że zapytać w Gminie . Suma sumarum pozostaje chyba zostawić temat i będę walczył już przy oddawaniu. . Jedyne pocieszenie to to że podział nie ma wpływu na pozwolenie, nie można go zawiesić , czyli dokument obowiązuej do końca budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 05.03.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 przełamałem 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 06.03.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Broncio, Eugeniusz_ u mnie nic się nie czepiali. Złożyłam papiery, a po tygodniu Pani zadzoniła, nawiasem mówiąc bardzo sympatyczna, że mam rozbieżności w papierach dotyczące nazwy ulicy. Chodziło o to, że w trakcie budowy nazwaliśmy ulicę i dostaliśmy numer porządkowy, a w pozwoleniu na budowę były inne dane. Kazała dosłać faxem odpowiedni papier. Po 2 dniach zadzwoniła, że już jest po "odbiorze" i jeśli chcę papierek od nich muszę przesłać prośbę o niego. W sumie trwało to 2 a nie 4 tygodnie. I dodatkowo nie musiałam tam biegać tylko mogłam załatwić to wszystko faxem. Pozwolenie jest ważnie 2 lata do wbicia pierwszej łopaty, a potem pomiędzy wpisami do dziennika nie może być dłuższej przerwy jak 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 06.03.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam, czy ktoś z ostatnio budujących mógłby polecić swoją ekipę murarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 06.03.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam, czy ktoś z ostatnio budujących mógłby polecić swoją ekipę murarzy? No rafal9 toś się rozpędził... Drugi dom stawiasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 06.03.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam, czy ktoś z ostatnio budujących mógłby polecić swoją ekipę murarzy? No rafal9 toś się rozpędził... Drugi dom stawiasz ? Nie, nie, ja jeszcze nie ochłonąłem po budowie - cały czas coś się jeszcze wykańcza - albo na zewnątrz albo wewnątrz. W rodzinie się budują, a ekipy które robiły u mnie poszły w developerkę i nie przyjmują pojedynczych zleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 06.03.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Gorąco polecam 1. Obsługa geodezyjna całej budowy Usługi Geodezyjne i Kartograficzne Marcin Wierzchoń, Jakub Kwerko Wykonujemy: Mapy do celów projektowych Uzgodnienia ZUD Tyczenie i inwentaryzacje powykonawcze urządzeń podziemnych i budynków - Marcin Wierzchoń 607 156 380 - Pan Kuba Kwerko 601 812 084 2. Panowie posiadają bardzo dobry kontakt z firmą STD Nasiłowski Firma specjalizuje się w realizacji robót budowlanych w zakresie zewnętrznych sieci gazowych, wodociągowych, kanalizacyjnych, instalacji wewnętrznych sanitarnych i gazowych oraz robót brukarskich w pełnym zakresie. 3. Projekty instalacji wykonuje dla firmy STD Nasiłowski p. Maciej Chrestowski 602 720 088 Skorzystanie z ww. usług geodezyjnych, projektowych i wykonawczych pozwoliło mi na znaczną oszczędność czasu i pieniędzy PolecamJeszcze raz polecam p. Mariusza szybko sprawnie i rewelacyjny operator koparki 501286315 Pozdrawiam Proszę się powołać na Krzysztof z ul. Bieszczadzkiej na Białołęce Pozdrawiam Witam, 1 kwietnia (to nie żart) zaczynam budowę wobec czego pokornie proszę o namiary na: - hydraulika do kanalizacji - koparkowego (najlepiej z koparką ) - geodetę - studniarza (najlepiej takiego, który umie też drążyć głową) - jakiś blaszak (taki tylko na narzędzia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 07.03.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 kris19 dziękuję, za zaproszenie i pozwolenie "zglądnięcia" kontów. Domek jest super i trzymam kciuki za wykończeniówkę, aby była szybka i bez bólu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 07.03.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Witam, czy ktoś z ostatnio budujących mógłby polecić swoją ekipę murarzy? mogę polecić swoją ekipę :) Pana Kazimierza jak interesuje tel dam na prv :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 08.03.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 kris19 dziękuję, za zaproszenie i pozwolenie "zglądnięcia" kontów. Domek jest super i trzymam kciuki za wykończeniówkę, aby była szybka i bez bólu Dzięki, dzięki szkoda tylko że nie miałem czasu porozmawiać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejm 10.03.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 jeżeli ktoś jest na etapie zakupu kostki betonowej to prosze o namiary gdzie się zaopatruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 11.03.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Mam kłopoty ze znalezieniem kogoś kto obuduje mi kominek Już trzy kontakty mi odpadły. Jeśli znacie kogoś takiego, kto sie zajmuje obudową kominków to bardzo poprosze o namiar. Dodam, że kominek mam już podłączony, pozostało go tylko obudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckwadrat 11.03.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Bluszczowcy na priv wysłałem wszystko co ustaliłem w sprawie kominkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 12.03.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 jeżeli ktoś jest na etapie zakupu kostki betonowej to prosze o namiary gdzie się zaopatruje Ja zamawiam kostkę plus wykonawstwo w firmie: P.H.U. "MARK" UL. Piłsudskiego 18 D MARKI tel/fax : 0-22 761 90 39 mobil : 609 674 777 ; 601 728 083 Mozna powołać się na Krzysztofa z Bieszczadzkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 13.03.2008 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Sprzedam krokwie: 25 x 17 x 440 cm - 1 szt.25 x 17 x 330 cm - 1 szt.25 x 17 x 700 cm - 1 szt. zostały mi po ustawieniu więźbyimpregnowane ciśnieniowo w sierpniu 2007 całą zimę przeleżały w suchym pomieszczeniukontakt: Adam /600 353 120/ Kąty Węgierskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 13.03.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Mam kłopoty ze znalezieniem kogoś kto obuduje mi kominek Już trzy kontakty mi odpadły. Jeśli znacie kogoś takiego, kto sie zajmuje obudową kominków to bardzo poprosze o namiar. Dodam, że kominek mam już podłączony, pozostało go tylko obudować. jeśli jeszcze nie znalazłeś to daj znać gdzieś powinnam mieć namiary... jakie są stawki glazurników? jeśli macie namiary na dobrego stolarza i do schodów człowieka to podeślijcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ertevu 13.03.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Witam , może ktoś potrzebuje z pól kontenera gruzu budowlanego ( połamane cegły, dachówka ceramiczna ) oddam gratis.Poza tym pozostały mi pełne zafoliowane 2 palety Porothermu 30 cm. Cena poniżej marketu. Proszę pisać na PW.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts