Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja pytanie mam z meblowania, troszkę na wyrost ;)

Czy łatwiej utrzymać w czystosci AGD w wersji białej czy srebrnej (lodówka, kuchenka, zlew, piekarnik)?

Inox jak dla mnie koszmar, strasznie żałuje tego wyboru :cry:

Lodówka albo biała, albo zabudowana - chyba że nie masz dzieci, bo u mnie ślady po tłustych paluszkach i magnesach z danonków są nie od usunięcia, nie pomaga smarowanie oliwką. Może przy okazji ktoś mi doradzi.

Zlew mam granitowy, sprawda się w zupełności, łatwy w utrzymaniu czystości, a kupiliśmy w jakimś markecie.

Niedawno z ciężkim sercem podjęliśmy decyzję o przełożeniu terminu budowy.

Dlatego chętnie podam numer do naszej zamówionej ekipy do stanu surowego. Jest to sprawna, sprawdzona grupa fachowców, polecona przez przyjaciela. Ani kierownik budowy ani inspektor budowlany, który kilka razy sprawdzał ich pracę nie mieli poważniejszych uwag. Wszysko robią w terminie i zostawiają po sobie porządek.

Mają zarezerwowany wolny czas na przelomie maja i czerwca. Osoby zainteresowne proszę kontakt na priva.

witam Sąsiadów -bliższych i dalszych;)

czy możecie polecić sprawdzone drużyny do więźby i dachówki?

i ewentualnie tanie źródło tejże więźby i dachówki?

pozdrawiam

Sprawdzona od dachówki to ekipa Diablo, kontakt przez Pana Michała Dąbrowicza z forum :lol:

A ja mam pytanko praktyczne motoryzacyjne:

Czy jest na Bialolece jakas Stacja Kontroli Pojazdow co by przeglady naszych samochodow robic?

Z mojej okolicy znam dwie.

Polecam Stację Kontroli tuż przy rondzie na Trasie Toruńskiej w zajezdni MPO. Byłem tam już parę razy. Nie czepiają się zbytnio.

A druga jest po drugiej stronie ronda przy stacji benzynowej Shell.

Czy jest na Bialolece jakas Stacja Kontroli Pojazdow co by przeglady naszych samochodow robic?

Z mojej okolicy znam dwie.

Polecam Stację Kontroli tuż przy rondzie na Trasie Toruńskiej w zajezdni MPO. Byłem tam już parę razy. Nie czepiają się zbytnio.

A druga jest po drugiej stronie ronda przy stacji benzynowej Shell.

Dzieki.

Ciekawe, czy sa gdzies po polnocnej stronie Torunskiej.

Czy łatwiej utrzymać w czystosci AGD w wersji białej czy srebrnej (lodówka, kuchenka, zlew, piekarnik)?

Lodówka albo biała, albo zabudowana - chyba że nie masz dzieci, bo u mnie ślady po tłustych paluszkach i magnesach z danonków są nie od usunięcia, nie pomaga smarowanie oliwką. Może przy okazji ktoś mi doradzi.

Zlew mam granitowy, sprawda się w zupełności, łatwy w utrzymaniu czystości, a kupiliśmy w jakimś markecie.

Inox inoxowi nierówny - my mamy taką lodówkę podobną do tej http://www.topmarket.pl/lodowki/BOSCH_KGP_36360.php (trochę inny numer) i chyba nie jest to klasyczny inox (jest taki bardziej matowy) i można powiedzieć że się praktycznie nie brudzi.

Pozdrawiam

Jest na przeciwko Gminy Białołęka, ale osobiście polecam w bazie łaczności na wolskiej, to jest raz w roku a po co problemy :wink: :wink:

Ponawiam pytanie o ziemię. Potrzebuję około 250 m3. Transport na Białołękę. Z góry dzięki za konkretne namiary.

gu

Zadzwoń do pana Andrzeja 603 890 364, spytaj czy czegoś nie kopią, ja tak miałęm piach, ale może mieć ziemię, za rozsądne ceny :wink: :lol:

witam Sąsiadów -bliższych i dalszych;)

czy możecie polecić sprawdzone drużyny do więźby i dachówki?

i ewentualnie tanie źródło tejże więźby i dachówki?

pozdrawiam

dzięki za namiary na dachówkę. odświeżam gdyż ciągle szukam brygady do więźby. wszyscy zarobieni a terminy tuż tuż. z góry dzięki za kontakty.

Inox inoxowi nierówny - my mamy taką lodówkę podobną do tej http://www.topmarket.pl/lodowki/BOSCH_KGP_36360.php (trochę inny numer) i chyba nie jest to klasyczny inox (jest taki bardziej matowy) i można powiedzieć że się praktycznie nie brudzi.

Pozdrawiam

Masz rację, znajomi mają lodówkę LG taką matową i nic na niej nie widać, a mam niby stal szczotkowaną, ale powłoka jest błyszcząca i smarowanie oliwki zrobiło jeszcze gorzej. Ostatnio w przypływie złości wyszorowałąm ją benzynką ekstrakcyjną i ... jest jak nowa, ale gdybym miała jeszcze raz wybór to bym wzięła lodówke pod zabudowę, trochę mniejsza, ale nie ma z nią problemu.

Odnośnie ziemi i podniesienia terenu.

Również my poszukujemy ziemi - planujemy podnieść teren ok 10 cm na powierzchni 700-800m2.

Chcielibyśmy na większości tego terenu mieć w przyszłości piękny trawnik. Trochę boimy się nawieźć kilkadziesiąt wywrotek z niepewnego źródła, żeby potem się nie okazało, że nic nie chce na tym rosnąć.

Czy macie podobne doświadczenia w tym temacie (jak się do tego zabrać) lub kontakty na sensownego dostawcę?

Z góry dzięki i pozdrawiam,

Moniaa

polecam firme ogrodnicza kkrajewscy - takie zolte worki z torfem ziemia ogrodnicza, kore etc. telefon na workach- dwa lata temu kupilme od nich lore ziemi torfu pod trwanik- przywiezli spod hrubieszowa czy cus, lora 30 ton zimi, kupa tego byla, bez zielska , gruzu i innych badziewi. zaplacilem fra i po klopocie. :wink:

na Głębockiej budują bloki bodajże ORSO swego czasu rozmawiałam o podwyższeniu terenu i dał mi facet namiar na dobra ziemię (torf) w Twoim przypadku myślę, że powinnaś nawieżć ziemi i na górze wymieszać z torfem. tel.na torf przesyłam na skrzynkę

Poproszę o namiary na torf. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

daga75